Şimdi Ara

voip & iptv

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla (yanlış olabilir) bu tilgin denen cihazların kullanılma sebebi iptv'ye geçiş için.

Bu cihazın arkasında 4 adet LAN çıkışı ve 2 adet de telefon çıkışı bulunmakta. iptv ve voip bağlantıları bu telefon çıkışlarından mı sağlanır?

Sormamdaki amacım şu: fibernet konusunda çok yeniyim/acemiyim ve yakında yurt dışına çıkacağım - hazır çıkmışken bir router alayım. Son 1-2 haftada yaşadıklarımdan ve SOL elemanlarının yetersizliklerinden/aldatmacalarından dolayı kendi cihazımı edinmemin en iyisi olacağını düşünüyorum. Acele bir karar vermek istemiyorum ama uygun birşeyler bulursam, tüm servislerle uyumlu bir cihaz olması için nelere dikkat etmem gerekir bilmek istedim. Bugün kullanmasam da bir süre sonra bu iptv işine girebilirim sanki...

MAC cloning
    Wireless Gigaport
    NAS (gelişmiş! fat dışında ntfs ve belki ext3 desteği)
    voip ve iptv uyumlu (???)
    vb...

Fiyat çok uçuk olmadığı sürece fayda/fiyat oranı iyi olan hangi cihaz(lar)ı tavsiye edersiniz? Birden fazla tavsiyede bulunursanız sevinirim, hangileri karşıma çıkar bilinmez...

Linux user #510714
    Kubuntu user #31304

• IP TV için cihazın pirelli , tilgin yada xxx olması gerekmez. Telefon çıkışının IP TV ile hiç alakası yok. 2 adet sip server tanımı yapabiliyorsunuz bu sayede.

1) IPTV için, LAN veya WLAN kullanarak mı SetTopBox yada onun benzeri birşeye bağlanıyoruz? Doğrudan TV'yi TILGIN'a bağlayacak değiliz herhalde. SetTopBox olmayabilir belki ama bir cihaz olmak zorunda değil mi? Onunla bağlantı hangi port üzerinden kuruluyor? LAN yeterli mi yani? E o halde, bu adamlar (SOL) niye Pirelli'den vazgeçip herkese TILGIN vermeye çalışıyorlar? Bir mantığı olmalı da onu anlamak istiyorum

2) VOIP için galiba telefon çıkışlarına ihtiyaç var. Ya da, belki bilgisayar üzerinden USB telefonlarla... O konuda da hiç tecribem yok, zaten normalde de ev telefonu kullanmıyorum... Bu kısmı sadece merak ;)
    Linux user #510714
    Kubuntu user #31304

• IP TV için STB verecekler muhtemelen.

Voip kullanmak için öncelikle bir sip hesabına ihtiyacın var. SOL bir ara şehre ses geldi gibi bir kampanya yapıyordu ama ne kullanan görmedim. Arama almaktan çok ucuz arama yapmak istiyorsan yurt dışından bir servis alabilirsin. Modeminizde gerekli ayarları yaptıktan sonra normal bir telefon makinesini modeminizin voip portna bağlayıp rama yapabilirsiniz. Ben kullanıyorum ama çok derinlemesine bilgim yok. Millet wirofone ayarları ile de kullanıyormuş ama uğraşmadım.

Benim de sabit hattım yok. 10 euro ya 4 ay yurt içi, yurt dışı ve cep telefonu arıyabiliyorum. Yurt dışı için kullanıyorum ma çoğunlukla.

Pirelliyi Tilgin le değiştirmeye mi çalışıyorlar? Belki Pirelli ile FUP uygulayamıyorlardır belki kim bilir :)
    Uydunet IPTV Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Superonline VoIP ayarları
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.