Şimdi Ara

Vodafone ve Vakıfbank borcum (Ciddi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba beyler sorunum çok ciddi yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdi benim üni döneminde yaptığım iş bankası, vakıfbank, vodafone borçlarım vardı.

İş bankası avukata düşmüş onu icra takibine gitmeden tahattüt yapıp ödemeye başladım.

Borç miktarı: 860 lira

Vodafone'de biraz dolandırıcılık gibi birşey oldu ama o konu uzun biraz sonuç olarak kontürlüden, faturalıya geçtim, arkadaşa bir telefon aldım. Neredeyse ilk aydan itibaren ödemedim sonra edevletten baktığımda icra dosyası açılmış ve üstünden neredeyse 2 ay geçmiş.

Borç miktarı : 2400 lira

Vakıfbank'a olan cüzi miktarda borcumu tam ödemeye gidiyordum oda zaman aşımına uğramış ve 309 lira olan borç 640 lira olmuş yani avukata gitmiş. Doğal olarak avukat masrafı eklenmiş. Borcumu indirim veya tahattüt yapmaya yanaşmıyor bu hukuk bürosu üstelik daha yeni gitmiş..

Borç miktarı : 640 lira

Şimdi arkadaşlar asıl sorum bu avukata ve ordan icra takibine giden borçlar ödemezsem (4-5 ay daha) benim başıma ne sorunlar açar? İkametgah adresim farklı olduğu için sanırım tebligat (ödeme emri) eski adresime gitmiş. İnternette birçok yazı okudum hapis cezası vs. Bu borçlardan dolayı ara ara babamıda arıyorlar iyice sinir oluyorum. Mal beyanı versem sizce bir çözüm olur mu? Şuan mahkeme davası olarak icra dosyası adında vodafone'ye borçlu gözüküyorum ve bu gidişle Vakıfbank'da aynısı olacak. İcraya verildikten 1-2 ay sonra mal beyanı versem ne olur? Yada sizin bildiğiniz başka bir çözüm yolu varmı?

NOT: Buraya niye soruyorsun diyenler avukat sitelerine ve hukuk sitelerine sordum, sağlıklı bir cevap alamadım. Türkiye'nin en büyük formunda belki bir bilen birisi çıkar dedim ve yazdım. Okuduğunuz için teşekkür ederim lütfen yardım edin bunaldım bu borçlardan!

ÖZET GEÇ DİYENLER İÇİN BU BORÇLARDAN DOLAYI BAŞIMA NE GELİR? İKAMETHAH ADRESİM ESKİ OLDUĞU İÇİN ELİME TEBLİGAT ULAŞMADI VE AÇILAN İCRA DOSYASINI EDEVLETTEN GÖRDÜM YANİ MAL BEYANNAMESİNİ GECİKTİRDİM AMA YİNEDE YAPSAM BİR ÇÖZÜM OLUR MU? HAPİS İLE DİSİPLİN CEZASI ALIR MIYIM? SİZİN FİKİRLERİNİZ NELER?

Anlatın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanovekane -- 8 Ocak 2016; 1:29:58 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanovekane

Up
    Bu borçlar mı ciddi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenan Birkan

Bu borçlar mı ciddi

Sonuçta faiz işliyor hocam en son vodafone borcuma baktığımda 3 bin liraya yaklaşmıştı.

• Çek 5000 lira kapat hepsini kafan rahatlasin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuyan ve yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa ne mutlu

• CSB

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilay61

CSB

De haydi ya..

• Mal beyanı yapmadığın takdirde alacaklının talebi üzerine 3 ayı geçmemek üzere mal beyanı yapasıya dek hapsen tazyik uygulanabiliyor.
    Mal beyanında bulun.
    Sonrasında ise haciz yapılacak.Hacizden sonra satış işlemleri yapılacak ve elde edilen para alacaklıya ödenecek.
    Sana önerim avukatla gidip bir taksit sözleşmesi yapman.

Edit:Eski adresine de tebligat yapılmış olsa büyük ihtimalle ilanen de tebligat yapılmıştır.Tebligat geçerli olmuştur yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eldarion -- 8 Ocak 2016; 1:36:43 >
  • quote:

quote:

CSB

De haydi ya..

Hadi değil farz edelim vodadone dan telefon aldım ama parasını vermedim diyosun madam paran yoktu niye aldın şimdi burda gelip para dileniyosun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eldarion

Mal beyanı yapmadığın takdirde alacaklının talebi üzerine 3 ayı geçmemek üzere mal beyanı yapasıya dek hapsen tazyik uygulanabiliyor.
    Mal beyanında bulun.
    Sonrasında ise haciz yapılacak.Hacizden sonra satış işlemleri yapılacak ve elde edilen para alacaklıya ödenecek.
    Sana önerim avukatla gidip bir taksit sözleşmesi yapman.

Edit:Eski adresine de tebligat yapılmış olsa büyük ihtimalle ilanen de tebligat yapılmıştır.Tebligat geçerli olmuştur yani.

3 ayı geçer ve mal beyanında bulunmazsam hapise mi düşerim?
    Haciz kaldı mı ya? Üstüme bir mal yok ama benim bildiğim haciz kalktı.

Avukat gibi cevap vermişsiniz..

• kanovekane kullanıcısına yanıt
    Son sınıf hukuk öğrencisiyim.
    Mal beyanında bulunmak zorundasın,elinde malın olmasa dahi gidip mal beyanında bulunacaksın.Benim hacze uygun malım yok diye.
    Dediğim gibi mal beyanında bulunmadığın için alacaklının 3 ayı geçmeyen tazyik hapsi isteme hakkı var.
    Haczin kalkması diye bir şey söz konusu değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eldarion -- 8 Ocak 2016; 1:39:54 >
  • quote:

quote:

quote:

CSB

De haydi ya..

Hadi değil farz edelim vodadone dan telefon aldım ama parasını vermedim diyosun madam paran yoktu niye aldın şimdi burda gelip para dileniyosun.

İyice bir oku ondan sonra yorum yap. Ben orda paramı istemişim?

Sanırım annenin veya babanın telefon numarası ile kayıt oldun bu foruma..

• quote:

Orijinalden alıntı: BİLOCÆN

Çek 5000 lira kapat hepsini kafan rahatlasin

Bu adama hangi banka 5 bin kredi verir

• quote:

Son sınıf hukuk öğrencisiyim.
    Mal beyanında bulunmak zorundasın,elinde malın olmasa dahi gidip mal beyanında bulunacaksın.Benim hacze uygun malım yok diye.
    Dediğim gibi mal beyanında bulunmadığın için alacaklının 3 ayı geçmeyen tazyik hapsi isteme hakkı var.
    Haczin kalkması diye bir şey söz konusu değil.

Tazyik hapis ne oluyor? Sanırım mal beyanı verene kadar hapis cezası yani o an icin beni yakaladılar ve mal beyanı vermek istedim hapis cezası düşüyor.
    3 ayı geçerse ne olur hocam?
    Annemin evinde kalıyorum haciz işlemi olur mu? Benim bildiğim aynı eşyadan 2 tane yoksa haciz edilemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanovekane -- 8 Ocak 2016; 1:45:06 >
  • kanovekane kullanıcısına yanıt
    Artık mal beyanında bulunmamaktan hapis cezası verilmiyor pek ama yine de icra dairesine mal beyanında bulunmak zor bir şey değil ki.
    Tazyik hapsi de en çok 3 ay sen mal beyanında bulununcaya dek hapisle cezalandırılman demek.3 ayı geçemez.
    Haciz kalkmadı yok öyle bir şey yanlış bilgi almışsınız.

• quote:

Artık mal beyanında bulunmamaktan hapis cezası verilmiyor pek ama yine de icra dairesine mal beyanında bulunmak zor bir şey değil ki.
    Tazyik hapsi de en çok 3 ay sen mal beyanında bulununcaya dek hapisle cezalandırılman demek.3 ayı geçemez.

Annemin evinde kalıyorum haciz işlemi olur mu? Benim bildiğim aynı eşyadan 2 tane yoksa haciz edilemiyor.

• quote:

Son olarak yanlış anlamayım diye soruyorum 3 ay dediğiniz vakit hapis süresi mi yoksa 3 ay boyunca vermezsem hapis cezasının kalkması mı?

• quote:

quote:

Pek lüzumlu dediğimiz eşyalar(buzdolabı,fırın vs) bir tane bırakılarak haczolunur.İcra müdürünün takdirinde biraz da bu iş.Ama eşyaların mülkiyeti sana ait olmadığı için eşyaların maliki(ailen) istihkak iddiasıyla hacizli malları geri alıp üstünden haczi kaldırabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eldarion -- 8 Ocak 2016; 1:52:49 >

• quote:

quote:

quote:

Pek lüzumlu dediğimiz eşyalar(buzdolabı,fırın vs) bir tane bırakılarak haczolunur.İcra müdürünün takdirinde biraz da bu iş.Ama eşyaların mülkiyeti sana ait olmadığı eşyaların maliki(ailen) istihkak iddiasıyla hacizli malları geri alıp üstünden haczi kaldırabilir.

Hukuk okuduğunuz her halinizden belli oluyor neyse sağolun..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.