Şimdi Ara

Vodafone e-sim (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Selim010 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
4
Favori
43.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Telefonunuzda fiziki sim girisi varsa mutlaka onu kullanın. Türk operatörlerden esim almak pişmanlıktır.

• Vodafone esim hizmeti hala düzelmedi mi?

• Command.com kullanıcısına yanıt

Ben haftalar sonra denedim oldu, hayret ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar acil yardım. Ben yurtdışına taşınıyorum ve şu anda İzmir Adnan Menderes havalimanındayım, buradan İstanbul havalimanına geçeceğim ve de 13.50’de yurtdışı uçağıma bineceğim. Sorun şu; Türkiye’de kullandığım cihaza fiziksel olan vodafone hattım için esim aldım ve dün akşam sorunsuz aktive ettim. Sonra Türkiye’de kullandığım telefonu satarak geçici bir esimli iphone aldım, qr kodu yeni telefon; bu kod artık geçerli değil diyerek kabul etmiyor. Eski telefondandan esimi sildim ve tekrar denedim yine olmuyor. Yeni telefona eski telefondan yakındaki cihazlardan esim aktar dedim yine olmadı. Ki bu kod için 10 kullanımlık diyorlardı, ama tek kullanımlık imiş. Şu an ne telefon açabiliyor, ne de sms alabiliyorum. İstanbul havalimanında sanıyorum vodafone bayii vardır, oradan tekrar alırım ama ben Amerika’da yeni cihaz alıcam ve onda da sorun yaşıcam görünüyor. Farklı bir çözüm yolu var mı ? Turkcell’de veya Turk Telekomda bu sorun var mı ? İstanbul havalimanında o operatörlerden birine taşıyayım yoksa Amerika’da banka işlemlerimi yapamayacağım. Yurt dışına taşınanlar bu sorunu nasıl çözüyor ? fiziksel sim işimi görmez, Amerika'da cihazlar hep çift esim satılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hDundar kullanıcısına yanıt

Vodafone ve turktelekom tek kullanımlık, Turkcell 10 kullanımlık olarak sunuyor.

• hDundar kullanıcısına yanıt
    Yurt dışı için fiziki simden şaşmayın, us cihazı fiziki sim desteği sunmuyorsa eski bir telefon ile sms alın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hDundar

Arkadaşlar acil yardım. Ben yurtdışına taşınıyorum ve şu anda İzmir Adnan Menderes havalimanındayım, buradan İstanbul havalimanına geçeceğim ve de 13.50’de yurtdışı uçağıma bineceğim. Sorun şu; Türkiye’de kullandığım cihaza fiziksel olan vodafone hattım için esim aldım ve dün akşam sorunsuz aktive ettim. Sonra Türkiye’de kullandığım telefonu satarak geçici bir esimli iphone aldım, qr kodu yeni telefon; bu kod artık geçerli değil diyerek kabul etmiyor. Eski telefondandan esimi sildim ve tekrar denedim yine olmuyor. Yeni telefona eski telefondan yakındaki cihazlardan esim aktar dedim yine olmadı. Ki bu kod için 10 kullanımlık diyorlardı, ama tek kullanımlık imiş. Şu an ne telefon açabiliyor, ne de sms alabiliyorum. İstanbul havalimanında sanıyorum vodafone bayii vardır, oradan tekrar alırım ama ben Amerika’da yeni cihaz alıcam ve onda da sorun yaşıcam görünüyor. Farklı bir çözüm yolu var mı ? Turkcell’de veya Turk Telekomda bu sorun var mı ? İstanbul havalimanında o operatörlerden birine taşıyayım yoksa Amerika’da banka işlemlerimi yapamayacağım. Yurt dışına taşınanlar bu sorunu nasıl çözüyor ? fiziksel sim işimi görmez, Amerika'da cihazlar hep çift esim satılıyor.
    Arkadaşlar bu durumla ilgili güncelleme paylaşayım, en başta vodafone dan uzak durun diyorum ! Dava edeceğim.

Şu an halen uçaktayım, İzmir’den İstanbul dış hatlara geçtiğimden Vodafone abone merkezi bulamadım. Neyse kız kardeşime benim adıma her türlü iş ve işlemleri yapabileceğine dair noterden vekalet vermiştim, kardeşim bana esim almam için bayiiye gidiyor ve bayii diyor ki kimliği gerekli. Telefonda ben görüştüm, ne kimliğinden bahsediyorsun o sana gösterilen genel bir vekalettir, sistem kimlik taraması yapmadan müsaade etmiyor diyor. Ya kardeşim sen sistem diyorsun, ben sana kanun diyorum, kanuna uymak zorundasın diyorum yok anlamıyor. Kardeşim müşteri hizmetlerini ararı, mh kardeşime haklısınız ama kimlik gerek demiş. Ya yeminle bunlar kanun tanımıyor! Kimlik götürebilecek olsam vekalete ne gerek var ?!

Avukat arkadaşıma da yazdım bu durumu, henüz dönmedi, uğraşıcam bunlarla.

Kardeşime dedim git turkcell e hattımı turkcell faturasıza taşı. Gidip vekaletle taşıdı ama 3 günü buluyor demiş geçiş. Şu anda ben Amerika’ya ineceğim ve hiçbir banka uygulama a, whatsapp a, telefon aramaları, sms vs yapamıyorum. Sadece facetime olanlarla görüşebiliyor, instagram, messenger ve mailden iletişim kuruyorum.

Hayatımda bu vodafone kadar saçma bir operatör görmedim ! Cimere de yazacağım.

Umuyorum ki numaram Turkcell e taşınması 3 gün sürmez…

• Selim010 kullanıcısına yanıt
    Turkcell e taşıttım numaramı ama 3 günü bulabiliyor demişler, umarım bulmaz.

• Vodafonun ne kadar sorunlu olduğu sayfalarca forumda yer alıyor, bu işlemleri son ana bırakmakta bir hayli ilginç olmuş

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.