Şimdi Ara

Vodafone e-sim (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
344
Cevap
3
Favori
39.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vodafone Genel Merkeze beni aradıklarında aynı şeyi söyledim. Online satış için. Beni yine çözüm bulamadığım mağazalarına yönlendirdiler. Onca yıl geçmesi gerektiğini sanmıyorum. Bir hizmeti alamamak can sıkıcı sadece. Türkiye'de zaten her şey bu kadar pahalı iken paranla rezil olmak durumu tam olarak bu sanırım. :))


    Forumda öfkeden, kavgadan, bir çok kelime kullanarak ego tatmininden ne yazık ki kurtulamadık yıllardır. Bir sorununu anlatıyorsun cevap olarak "o zaman onu niye aldın, sen de onu kullanma, aslında o bunun için değil şunun için kullanılır, kaç yaşındasın, senin yaşın kadar şunu yaptım" gibi çok bilmiş üçüncü sınıf seviyesiz mesajlara moderatörler müdahale etse belki de çözüm yolları daha kolay olacak.



    Vodafone'un söylediği hizmeti verememesi üzerine mecburen ikinci bir cihaz alacağım. Umarım bu beceriksizlikle benim başıma gelen gibi bir çok insanı mağdur etmezler. Ne diyebiliriz ki?





  • Yapacak birşey yok hocam, firma böyle maalesef.

    Ayrıca o 3.sınıf kişilere de blok adı altında bir özelliğimiz devreye giriyor

    Canınızı sıkanı bloklayın geçin
  • Kavga yok olay da yok, durdu durdu aynı şeyleri söyleyerek salça oldu, bize esim, volte, vowifi dersi veriyor, gece gece sardı başıma…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 26 Temmuz 2021; 0:6:27 >
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Bloklayabilirsiniz, en doğal hakkınızdır.

    Ne mesaj görürsünüz, ne konu.

    Ayrıca cevap vermek zorunda da değilsiniz, iki hocama da söylüyorum.

    Tatsızlık çıkmasın lütfen, forum sakinleri de rahatsız oluyor. Adı üstünde forum, bilgi alışverişi yapılan yerdir...

    Hepinize olaysız, tatlı geceler diliyorum

    3 Günlük yalan dünya da kavga etmeye değer mi ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 26 Temmuz 2021; 0:9:21 >
  • Ben bir sey yazmadım kendi sardı, başkasının sorduğu soruya verilen cevap üzerinden, yok yalan yanlış bilgi veriyormuşuz yok milleti yanıltıyormuşuz, adam ferrarisini satan bilge masallah
  • Arada yazdığınız görmemişim.
    Amacım kavga değil.
    eSIM aslında yeni bir teknoloji değil ama son dönemlerde adı duyulmaı ve dünyaya yayılması ile ilgi gördü.

    2015 yıllarında ilk verizon ve AT&T kontratlı kullanırken başka bir operatör kullanılmaması için sim çipi geliştirdi.Belki eski dönemlerde Fransa ve Amerika’da sim slotu bulundurmayan modeller görmüş veya duymuş olabilirsiniz.

    Sonradan bir çok kullanıcı bu eSIM teknolojisinin sadece USA olduğunu ve iş ve turistik gezilerde kullanılamıyor demesi ile USA sınırları dışında kullanılabilen fiziki sim slotuda eklendi..

    Yani eSIM çift hat kullanımı fiziki slot ile çift hat kullanımı için doğdu..

    eSIM ortaya çıkması iki operatörün eseri ve kullanıcılar hat değiştiremesin diye sim slotu olmayan bir çok USA özel model çıkmıştı.İphone bundan nasibini almıştı.

    eSIM amacı tablet saat gibi ürünlerde sim kullanılmıyor bunu eSIM işe aşalım amacı için oluşturulmadığını ve Normal ülke içinde eSIM ve USA sınırları dışında fiziki sim kullanılması ile çift sim fonksiyonu kullanılmasını için tasarlandı.

    Konu nerden buralara geldi..

    Avrupa’da iki yılı aşkındır var üçüncü yılına girecek.Bir çok kullanıcı 5G yaygınlaştıkça bir çok GSM operatörü data ve sınırsız interneti kullandırırken fiziki sim bıraktı.

    Amaç 5G sınırsız internet modem ve roter hotspot kullanılmasın diye uygulama yagınlaştı.Fakat maliyeti yüksek olduğu için LTE ( 4G ) hatları kullanmaya devam ettiler.Ortada iki hat eSım ve fiziki sim aynı anda kullanılmaya başlandı.

    Bende Almanya’da bu şekilde kullanıyorum.5G Türkiye’de çıkınca LTE (4G ) ucuz olacağını ve 5G doğası gereği sınırsız veriye sahip olması yüzünden pahalı olması ,kullanıcıların ucuz konuşma ve hızlı internet ( 5G ) istemeleri ile bu sürece yaşayacaklarını iki hat kullanımına yönelecek.

    Örnek vereyim Vodafone ve tekekom 5G li sınırsız internetmi paketleri 75 ile 90 euro arasında satıyor.Fakat 4G bir hat 10 euro geliyor.
    Konuşmayı aramayı 4G ve hızlı interneti 5G üzernden kullanmak için iki hat kullanmaya yöneldi.Daha ucuz oluyor .Bende Vodafone 5G arama aranmalı eSIM ( iş için ) ve özel kullanım için 4G destekli başka bir Vodafone hattını beraber kullanmaya devam ediyorum.

    Aynı anda iki hat aktif olamıyordu .Biri aktifken diğer hatta ulaşılamıyordu.Bunuda GSM operatörleri içim geliştirilen bir çözüm bulundu üç yıldır aktif..

    WİFİ Calling adı ile anılmaya başlandı.Bazı ülkeler kendi adlandırdı.VoLTE teknolojisini mantığındaki bir hat aktifken ikinci hatda aynı anda aktif olması için birinci hattın datasını kullanarak Whatsapp gibi arama ,aranma ve SMS kullanılabilir hale geldi.Her iki hatta aktif çalışıyor.

    Fakat WİFİ Calling desteği olmayan gsm operatörleri kullananlar maalesef bir hattı aktif ediyorlar öteki hatta çağrı gelince ulaşılamıyor olayını yaşıyor..

    Arkadaş eSIM teknolojisi çift hat kullanmak için değil data ve internet alış veriş ve tablet ve saatler için yapıldığını fakat bir çok kişi bunu çift hat kullanma amacı için kullandığını belirtti.

    Ben iki şeyin yanlış olduğunu anlattım ..
    eSIM ve Fiziki sim aynı anda iki hatta akitif çalıştığını bunu WİFİ Calling kullanıldığını anlattım.

    eSIM çıkışı telefon hattı kullanımında eSIM ülke (USA ) genelinde kullanıp başka hattın çalışmamasının ,sadece yurt dışında hem eSIM ve klasik sim kartın iş ve başka ülkelerde iki hat kullanılmasını için yaşama geçirilmesi ve USA AT& T ve Verizon firmasının geliştirdiği bir teknoloji olduğunu anlattım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 26 Temmuz 2021; 1:28:38 >




  • yahu bu kadar saçmalamak özel bir yetenek gerçekten, muhattap olmayayım diyorum, yok adam her postta daha fazla saçmalıyor, şu mesajları işi gücü olmayan biri tek tek okusa nasıl bir vaka anlar zaten, adam gelmiş hiç bahsetmediği bir başka içeriği son mesajda öncekilerde bahsetmiş gibi yazmış birde, gitmiş birde sim kartsız çalışan amerikan cdma operatörü verizonun esim geliştirdiğini sallamış.


    kimse zorla millete salça ol, birşeyler salla diye seni zorlamıyor, söz gümüşse sükut altındır diye bir atasözümüz var, tam senin için söylenmiş sanırım.


    aşağıda bir kaç link bıraktım okursan, esimi kimler geliştirmiş, ne amaçla geliştirmiş, ne zaman geliştirmiş okursan öğrenir cdma operatörü olan verizonun fln hiç bir alakası olmadığını görürsün.


    bir dahada sana cevap verip vakit harcamayacağım, seninle neredeyse %99 aynı şeyleri yazan birine saçma sapan milleti yanıltıyorsun diye umarım bir daha çıkışlar yapmazsın, sen milletin yanılmasını bırak, okuma becerilerini geliştir öncelikle...



    Vodafone e-simen.wikipedia.org
    eSIM - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/ESIM
    Vodafone e-sim
    Vodafone e-simkigen
    Kigen - SIM, eSIM, iSIM: What’s the difference? Why should you care?
    https://kigen.com/resources/blog/sim-esim-isim-whats-the-difference/




  • 2010 testleri biten ve USA üzerinde hayat bulan CDMA teknolojisinde bahsedip, günümüzde GSM teknolojine giren eSIM karşılaştırmasını özetliyeceğim..

    CDMA dünyada ilk kez kendi ağı üzernden Sim karta ihtiyaç duymayan ve CDMA destekli telefonların içindeki çipe veri yüklenip servis sağlayıcını server iletişim kurar.Dikkat ederseniz eSIM de aynı yöntemi seçmiştir.

    Yanlız CDMA sadece fizik sim kartın olmamasında ibaret değildir.CDMA baz istasyonlarının kapsama alanı çok büyüktür.GSM baz istasyonları kısa mesafelidir.Amerika’nın yüz ölçümü büyük olduğundan ilk Verizon bu sistemi başlatmıştır.Yaygınlaşmıştır.Çin’de CDMA kullanmıştır ve mmWave dönüştürmüştür.Teknoloji eskisede hazırda varolan sistemi kullanmayı seçerek az bir yatırımla mmWave ile tüm ülkeye kolayca adapte edilmiştir..

    Yani eSIM bir anda ortaya çıkmamıştır..Örneğine bakılarak geliştirme yoluna gidilmiştir..Dünyada ilk çip üzerine entegreli iletişim teknigini başlatan teknolojidir.eSIM duyulması dünyada kabul görmesi yüzünden ilk çipe enteğreli sim kartsız sistem olarak düşünülmesine yol açmıştır.teknoloji CDMA teknolojisinin günümüze adapte edilmiş halidir.CDMA eski bir teknolojidir.Fakat Amerika CDMA altyapısını 5G adapte etmiştir.Bu adaptasyonun aldı mmWave dir.

    İphone 12 5G serisine sahip olan arkadaşlar USA satılan iPhone 12 serisinde 5G NR mmWave duymuşlardır…5G yüksek hızları sabitleyip geniş alanda varlık sürdürebilmesi için mmWave devreye sokmuşlardır.CDMA baz istasyonlar mmWare dönüştürülmesi 5G hızına yardımcı oluyor ve 2022 CDMA tamamen bitecek …

    Biraz hatırlatma yapmak gerekiyor..

    CDMA nedir ?

    CDMA (Code Division Multiple Access). GSM telefonlar SIM kartıyla çalışırken CDMA telefonlar SIM kartına ihtiyaç duymazlar.

    SIM kartlar, üzerinde bir yonga barındıran küçük kartlardır. GSM telefonlar SIM kartı olmaksızın mobil ağlara bağlanamazlar. Bağlantı için tüm kritik bilgiler, kartta yer almaktadır.

    CDMA taşıyıcıları, ağında kullanımına izin verdiği tüm telefonların bir listesini tutar. Telefonlar ESN (elektronik seri numara) koduna göre izlenir, bu sayede SIM kartına ihtiyaç duyulmaz ve dahili çip barındırır.CDMA telefonlar etkinleştirildikten sonra ilgili ağa direkt olarak bağlanabilir.Sim kart slotu yoktur..Zaten Verizon bunu simlock içinde avantaj olarak görmüştür.2010 yılında başlamıştır.Sadece sim kartı olmadan telefona entegre çip kullanması amaçlanmamıştır.

    Tek benzerliği çalışma mantığıdır her ikiside sanal sim kullanır .Servis sağlayıcılar aktif eder.Eski bir teknoloji olan CDMA ( ilk çıkan dec telefonlar ,ISDN ,navigasyonların TMS ve taşına bilen büyük eski kablosuz telefonların ) hayata geçmesini sağlamıştır.TR bir ara GSM yokken ilk çağrı cihazı sonrasında arabalarda kullanılan 3 saat pili dayanan kocaman dec ‘ denk geliniyordu.CDMA hayatımıza tuşlu telefonlar ( Nokia , motorla vs ) zamanında bir şekilde bir çok yeniliği yaşama geçirmemize sebeb olmuştur..


    Bazı arkadaşlar yine eSIM amacı CDMA farklıdır ( akıllı telefonlar , tabletler vs ) için kullanılıyor diyecektir.2010 öncesi ve yıllarında akıllı saatler vs. yoktu.eSIM 2017 yalında geliştirilen 2019 fiilen hayata girmiştir.Teknolojinin doğası gereği bir çok ürün çıkmıştır..CDMA 2010 öncesi teknolojidir ve eskimiştir..Yeni gelişmelerle yeni tanımların çıkması normaldir..



    ABD'de AT&T ,T-Mobile Verizon CDMA telefonları kullanmaktadır.2022 yılında bu son bulacak, çünkü USA 5G yapısında yüksek hızlar için Verizon 5G NR mmWave teknolojisini yaygınlaştırmak için dönüştürülme süreci bitirmiş olacak.Bu sayede 5G altyapısını aktif olan sistemle az bir yatırım sayesinde maliyetten kurtularak genişletmeyi tercih etmiştir...


    Amerika’da 5G bildiğiniz gibi 5G NR mmWave desteği ile çalışıyor..

    mmWave nedir diyen olursa internetten araştırabilir..

    Özet olarak Sim kart olmadan çalışan içindeki çip sayesinde şebeke server bilgiyle eşleşip aktive olan bir teknolojidir.

    Günümüzde çıkan eSIM gsm sistemine entegre olan CDMA teknolojisinin günümüzdeki halidir.Çalışma mantığı CDMA birebir uyuşur. CDMA sim kartsız çalışan içindeki çip yüklenen veri ve servis sağlayıcıların server bağlıdır..



    eSIM de içindeki çipe yüklenen veri ve Sağlayıcıların serverlerine bağlıdır..

    CDMA 2010 öncesinde başayıp 2010 tarihinden itibaren yaygın olarak kullanılmaya başlandı..
    eSIM 2017 testlere başlayıp son üç yıldır hayatımıza girdi..


    Zaten yıllara bakıp kıyaslarsak CDMA ‘ nin eSIM den seneler önce başladığını farkedersiniz..
    ..


    Her fikir bilgi düşünce üslübu ile tartışılarak geliştirilir.Okuyan dostlara bilgilendirme amaçlanır.Buda DH forumun doğasında vardır…
    Hakaretlerle sayfayı doldurmanın bir mantığı yoktur..
    Teknik bilgi ve alıntıları dahi görmezden gelmekte ısrarlıdır…

    Muhalif DH dostumuz içinde bilgilendirici bir kaynak ortaya çıkmış oldu ..

    Fakat güzel olan tekşey eSIM benzerliği mantığı aynı olan CDMA farkında olması olayın boyutunu kavradığına işarettir..eSIM varlığını tekniğinin oluşmasına örnek olmuş eski bir teknolojidir.Bire bir eSIM ve CDMA çalışma şeklini araştırmış olması sonucunda kendide görmüş ve bulmuştur..Zaten bir önceki arkadaşa cevabımda teknolojinin adını özellikle vermemiştim.Her yorum ve cevabıma elinde olmadan karışıp kendi en son noktayı koyma mantığını gördüğüm içindir..

    .Bahsettiğim bilgiyi 6 gün önce bir arkadaşın sorusuna yanıt olarak verdim ve özellikle adını kullanmadan CDMA’dan bahsettim ..

    CDMA bahsedilmemesinden yana davranması benzerliğin ap açık ortada olduğu için yok sayma yoluna sapmıştır..



    Aşagıdaki linklerde ana kaynaklarda detaylı bilgi alabilirsiniz.CDMA anlatan iki videoda paylaştım sizin için ..


    https://www.verizon.com/support/knowledge-base-218813/

    https://help.backmarket.com/hc/en-us/articles/360013348140-What-s-the-difference-between-CDMA-and-GSM-



    https://www.usmobile.com/blog/lte-gsm-vs-cdma/




    https://www.youtube.com/watch?v=5svknOnXkkI&feature=youtu.be



    https://www.youtube.com/watch?v=x_JGrFVsAwM&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 30 Temmuz 2021; 14:55:51 >




  • Merhabalar e sim ile ilgili bir soru sormak istiyorum
    Konuyu bilen ve bana yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim..
    Yurtdışından abimin getirdiği iPhone 11 Pro max çift hatlı telefonum vardı..pandemi ve diğer kısıtlamalar nedeniyle yurtdışına çıkamadım ve 4 ay sonunda hatlar kapandı.En azından kendi kişisel hattım Çin Vodofone e-sim alırsam bir 4 ay daha hakkım olur mu..
    Şimdiden teşekkür ederim
  • leventengin1 L kullanıcısına yanıt
    Farklı bir imei olduğu için olur diye düşünüyorum, çift hatlı cihazlarda her imei için 4 ay olacak şekilde 8 ay böyle kullanıyorlar
  • Öncelikle teşekkür ediyorum cevabınız için..

    ben 4 ay birinde özel hattımı bir diğer imei adresinde de şirket hattımı kullandım.. o yüzden her iki sim için de 4 aylık hakkımı doldurdum..o yüzden bana bu iş olmaz gibi geliyor ancak olacağını söyleyenler de var ondan tereddüt ettim..

  • normalde roaming ile kullanılan hatlar btk nın kayıt olayından muaftır. kayıt yüzünden tr de üç operatöre kapanmış hattı, çok uzun dönemler yabancı simler ile sorunsuz kullandım, ancak geçen forumda bir üye, yeni kayıt ve hat sahipliği eşlemesine bakılma olayı başlamasından sonra kullanamadığını yazmıştı, ben ise kendi deneyimimde sorunsuz kullandım.


    birde imkanınız varsa, kapanmış cihazda tr sim kartı varken vowifi ile kullanmayı denermisiniz, sistem onu kabul ediyor mu etmiyor mu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dsgnera

    Ankara genelinde 5 avm 8 vodafone dolaştım ve yedek sim olarak e-sim bulunmuyor. Bir barkodu üretmek neden böyle zor oluyor anlayabilmiş değilim!

    Yaklaşık 1,5 aylık problemi 8 saat sonra Turkcell’e geçerek bayide yaklaşık “5 dakika” içinde hallettim.


    Belki bir yetkili okur görür diye paylaşmak istiyorum; 542li 10+ yıllık abonesini veriyorum diyerek veremediği basit bir hizmet yüzünden kaybeden Vodafone abonelerine sabır dilerim.

  • Yaklaşık 11 aydır e-sim olarak kullandığım Vodafone hat gece 5 gibi bir anda Servis Yok’a döndü ve iptal edilmiş bir sim kart gibi hiç bir şeye tepki vermiyor. QR kod zaten tekrar okutulmuyor, MH hâlâ e-sim hakkında bilgi sahibi değil 3 farklı kişi ile görüştüm hattı çıkarıp farklı cihazda denediniz mi diyorlar :) 3 bayi gezdim 2 sinde e-sim yok birinde sistem çökmüş fiyat 35-55₺ arası değişiyor. Uzaktan müdahale edilebilen bir sistemin özellikle yurtdışında sektörde ileride olan bir operatörün ülkemizde sunduğu hizmet gerçekten rezillik. 3 gündür hattımı kullanamıyorum ve bir çözümde sunmayıp yeni e-sim profili satın almayı zorunda bırakıyor ki onu da satamıyor bi şekilde (!) Benzer bir sorun yaşayan ve bunu çözebilen oldu mu? Böyle online bir teknolojiye fiziki bir qr koda mecbur bırakılarak ücret talep edilmesi gerçekten tamamen fırsatçılık. Türk Telekom gibi online profil yenileme hizmetide sunmuyor, Turkcell gibi QR kodu yeniden kullandırtmıyor ve bayilerde e-sim’de bulundurmuyor. Şu an için e-sim konusunda en iyi hizmeti sanırım Turk Telekom sunmakta, bayide direkt ekrandan kod oluşturarak cihaza ekliyorsunuz, sonrasında online işlemlerden kendiniz de profil oluşturabiliyorsunuz.

    Not: Cihazda farklı bir e-sim profili de var ve sorunsuz çalışmakta, Akasya Apple Store’a randevu alarak cihazı da kontrol ettirdim ve cihazda da bir sorun yok.

    Vodafone e-sim

    Vodafone e-sim

    Vodafone e-sim

    Edit: Twitter üzerinden destek hesabı ile iletişime geçtim kargo ile yeni e-sim kartını gönderecekler. E-mail ile profil gönderimi yapsalardı daha hızlı bir çözüm olabilirdi tabi.

    Edit 2: 4. gün sonunda sorunum tamamiyle çözüldü. Dün akşam yeni eSim Aktivasyon Kartı elime ulaştı bu sabah itibariyle Twitter Destek ekibinden tekrar arandım (Kargo geldiğinde mesajla bilgilendirdim) ve aktive edildi eSim sonrasında QR okutarak cihaza yeni profili ekledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1003 -- 20 Ekim 2021; 11:47:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir1003

    Yaklaşık 11 aydır e-sim olarak kullandığım Vodafone hat gece 5 gibi bir anda Servis Yok’a döndü ve iptal edilmiş bir sim kart gibi hiç bir şeye tepki vermiyor. QR kod zaten tekrar okutulmuyor, MH hâlâ e-sim hakkında bilgi sahibi değil 3 farklı kişi ile görüştüm hattı çıkarıp farklı cihazda denediniz mi diyorlar :) 3 bayi gezdim 2 sinde e-sim yok birinde sistem çökmüş fiyat 35-55₺ arası değişiyor. Uzaktan müdahale edilebilen bir sistemin özellikle yurtdışında sektörde ileride olan bir operatörün ülkemizde sunduğu hizmet gerçekten rezillik. 3 gündür hattımı kullanamıyorum ve bir çözümde sunmayıp yeni e-sim profili satın almayı zorunda bırakıyor ki onu da satamıyor bi şekilde (!) Benzer bir sorun yaşayan ve bunu çözebilen oldu mu? Böyle online bir teknolojiye fiziki bir qr koda mecbur bırakılarak ücret talep edilmesi gerçekten tamamen fırsatçılık. Türk Telekom gibi online profil yenileme hizmetide sunmuyor, Turkcell gibi QR kodu yeniden kullandırtmıyor ve bayilerde e-sim’de bulundurmuyor. Şu an için e-sim konusunda en iyi hizmeti sanırım Turk Telekom sunmakta, bayide direkt ekrandan kod oluşturarak cihaza ekliyorsunuz, sonrasında online işlemlerden kendiniz de profil oluşturabiliyorsunuz.

    Not: Cihazda farklı bir e-sim profili de var ve sorunsuz çalışmakta, Akasya Apple Store’a randevu alarak cihazı da kontrol ettirdim ve cihazda da bir sorun yok.

    Vodafone e-sim

    Vodafone e-sim

    Vodafone e-sim

    Edit: Twitter üzerinden destek hesabı ile iletişime geçtim kargo ile yeni e-sim kartını gönderecekler. E-mail ile profil gönderimi yapsalardı daha hızlı bir çözüm olabilirdi tabi.

    Edit 2: 4. gün sonunda sorunum tamamiyle çözüldü. Dün akşam yeni eSim Aktivasyon Kartı elime ulaştı bu sabah itibariyle Twitter Destek ekibinden tekrar arandım (Kargo geldiğinde mesajla bilgilendirdim) ve aktive edildi eSim sonrasında QR okutarak cihaza yeni profili ekledim.
    1e1 aynısını dün gece yaşadım. E-sim ilk çıktığında huawei p40proda hafıza kartı + 2hat kullanmak için vodafone e-sim aldım. Dün gece durup dururken vodafone hizmeti gitti. Vowifi da bağlanmadı. Adeta kayıtsız bir sim kart takmış gibi davranıyor telefon. MH aradım zaten operatöre bağlanmam 20 dakikami aldı, bağlandığımda da derdimi anlatmak 25 dakikamı. Sonuç: çözüm yok, bayiye gidip onlara soracakmışım... Yarın gidip diğer hattı e-sim, vodafoneu sim kartlı olarak kullanacak şekilde konfigure edeceğim zira vodafone e-sim konusunda güvenimi sarstı. Yıllardır red tarifesi kullanıyorum, şu anki hattım sınırsız internet içeriyor ama vodafone müşteri hizmeti olarak bana hiç bir şey veremiyor. Ayda 200 lira üzerinde fatura öderken 25 dakikada mh yetkilisine bağlanmak, 20 dakika derdini 3 ayrı kisiye baştan anlatmak ve çözüm bulamamak nasıl bir hizmet anlayışıdır?
    Ha bu arada "yanımda" diye saçma sapan bir uygulama var, uzaktan telefonu yönlendirmeyi kaldırmışlar ama aynı uygulama bana yoğurt satmaya çalışıyor. Web sitesinden online işlemlere log-in olup oradan deneyeyim dedim şifre yazdıktan sonra sistem sms kodu sordu. Dolayısıyla yönlendirme de yapamadim, arayanlar da bana erisemiyor.. İ-na-nıl-maz......




  • lazzeus kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam, bende sonrasında diğer hattımı e-sim e çevirip vodafone sim aldım, aynı red limitsizdeyim mh hem bağlanması çile hemde yeterli bilgiye sahip değiller ve sizin de öyle olduğunuzu düşünüyorlar, twitter destek hesapları çok ilgili ve yetkinler ancak orda da anlık çözüm olmuyor bekliyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.