Şimdi Ara

Vodafone 861 sorun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
13.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konu güncel kalsa güzel olur, umarım birisi yardımcı olur bende halen arıyorum. sürekli hafıza dolu demesinden bıktım.
  • arkadaşlar şu vodafone 861 telefonun orjinal romunu bulan varsa aranızda acil ihtiyacım var. recovery moddan backup falan alan olursa çok memnun olacağım. şimdiden teşekkür ederim.
  • telefonu sp flash tool ile root ederken yanlış birşeyler yaptım ve şuan alcatel one touch 918 olarak ve çift hatlı bir telefon olarak kullanıyorum. ama tabi bir sim kart girişi var. :) elimde birkaç tane recovery dosyası var risk almak isteyen olursa nasıl kuracaklarını anlatabilirim. gerekli dosyaları da paylaşabilirim.
  • yok mu arkadaşlar aranızda rom bulmama yardımcı olabilecek biri.
  • Sistem dosyalarını silmeyi becerebilen var mı?
  • evet root olunca siliniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mistikkilic

    evet root olunca siliniyor.

    Root olayını nasıl yapıyoruz arkadaşım; zaten herkes onu araştırıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sp flash tool programı ile recovery yüklüyorsun. internette çokca anlatım var bu konuda.
  • Herhangi bir gelişme var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar uğraştığım vodafone 861 telefon arkadaşımındı. sp flash tool ile root yapmaya çalışırken telefonu önce çökerttim sonra da netten bulduğum alcatel 918 romunu kurdum telefon çift hatlı oldu ama rootlu şekilde. system app remover programı ile epeyce temizlik yaptım 97mb gibi yer açıldı telefonda. şimdi arkadaşım memnun önceleri eski haline getir demişti o yüzden ben de orjinal rom arayışına girmiştim. ama şimdi orjinal roma dönmek istemiyor gayet hızlı olduğunu söylüyor. telefon heran elimde olmadığı için yardımcı olamayacağım size.

    http://www.symbianize.com/showthread.php?p=11514350#post11514350

    918 romunu ve diğer gerekli şeyleri buradan indirmiştim.

    size tavsiyem önce sp flash tool ile telefonunuza alcatel one touch 922 ya da 918 recovery.img yüklemenizdir. bu işlem sonrası yine alcatel 922 ya da 918 için nette bulunan zip uzantılı olarak hazırlanmış root dosyalarını yükleyebilirsiniz. zira orjinal recovery modu onaylanmayan dosyaların kurulmasına izin vermiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mistikkilic

    arkadaşlar uğraştığım vodafone 861 telefon arkadaşımındı. sp flash tool ile root yapmaya çalışırken telefonu önce çökerttim sonra da netten bulduğum alcatel 918 romunu kurdum telefon çift hatlı oldu ama rootlu şekilde. system app remover programı ile epeyce temizlik yaptım 97mb gibi yer açıldı telefonda. şimdi arkadaşım memnun önceleri eski haline getir demişti o yüzden ben de orjinal rom arayışına girmiştim. ama şimdi orjinal roma dönmek istemiyor gayet hızlı olduğunu söylüyor. telefon heran elimde olmadığı için yardımcı olamayacağım size.

    http://www.symbianize.com/showthread.php?p=11514350#post11514350

    918 romunu ve diğer gerekli şeyleri buradan indirmiştim.

    size tavsiyem önce sp flash tool ile telefonunuza alcatel one touch 922 ya da 918 recovery.img yüklemenizdir. bu işlem sonrası yine alcatel 922 ya da 918 için nette bulunan zip uzantılı olarak hazırlanmış root dosyalarını yükleyebilirsiniz. zira orjinal recovery modu onaylanmayan dosyaların kurulmasına izin vermiyor.

    Dostum biraz daha açıklayıcı yazsaydın süper olurdu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • bilgisayarınızda aygıt yöneticisini açıp telefonunuzu bilgisayara usb ile bağladığınızda com port olarak ya da bilinmeyen aygıt sürücülerin tanındığını ve birkaç saniye sonra kaybolduğunu göreceksiniz. bu şekilde sürücüleri yükleyemezsiniz. bu yüzden telefonunuzu kapalı iken ses kısma tuşu ve açma kapama tuşuna beraber basarak recovery moda sokmanız ve bu şekilde bilgisayara bağlamanız lazım. bilgisayara bağladığınızda yine sürücüler görünür ve kaybolmazlar bu şekilde bilgisayarınıza indirdiğiniz sürücüleri tanıtabilirsiniz. hatırladığım kadarıyla 2 adet sürücü görülür. bununları doğru şekilde kurarsanız sp flash tool da sorun çıkmadan kurulum yapabilirsiniz.

    sp flah tool programını açtığınızda options sekmesinden usb mode ve da download all seçeneklerinin seçili olması lazım.

    sp flash tool şu mantıkla çalışıyor arkadaşlar.

    - scatter.txt dosyasında bulunan hangi dosyanın telefonun romunun neresine kopyalanacağı, ne kadar uzunlukta olduğu gibi bilgileri yol haritası gibi düşünebilirsiniz. sp flash tool programını çalıştırdığınızda yüklemek istediğiniz telefona uygun scatter.txt dosyasını program üzerinden scatter-loading butonundan tanıtmanız gerekir. bu scatter.txt dosyası, eğer sp flash tool ile kurulacak bir rom ise rom dosyasının yanında yeralmaktadır. eğer yoksa telefonun modeli veya işlemci bilgisi ile beraber nette aranarak bulunabilir. eğer yanlış bir scatter.txt ile rom kurulmaya çalışılırsa program ya hata verir ya da telefonu açılmayacak şekilde etkileyebilir ( bu durumda jtag yöntemi ile rom atma durumuna gelebilir, bu da telefonun ölmeye yaklaştığının göstergesidir ) o yüzden programda kullandığınız scatter dosyasının sizin telefonunuza uyduğunu kesinleştirmeniz gerekir.

    - scatter.txt dosyasını tanıttığınızda programın aşağı penceresinde preloader, boot, uboot, recovery gibi yüklenecek dosya isimlerini ve başlarında da boş şekilde kutucuklar görürsünüz. bu kutucukları işaretleyerek yüklemek istediğiniz dosyaları seçebilirsiniz. seçtiğiniz ve yüklemek istediğiniz dosyanın isminin üstüne tıkladığınızda o dosyanın bilgisayarınızda nerede olduğunu belirleyeceğiniz bir pencere gelir. buradan o dosyayı seçtiğinizde programın penceresinde dosyanın isminin yanına nerede olduğu bilgisinin de yeraldığını görürsünüz. bu şekilde yüklemek istediğimiz dosyaları belirledikten sonra geriye download butonuna basmak kalır.

    - download butonuna bastığınızda programın altında telefon sürücülerini aradığı yazısını görürsünüz. bu durumda telefon kapalı iken usb ile bağladığınızda bir süre sonra sarı renkli bir ibre görürsünüz. ve bu ibre daha sonra kurulan dosyalar değiştikçe değişik renklerde görülür. kurulum işlemi bittiğinde ok şeklinde yeşil renkli küçük bir pencere gelirse işlem bitmiştir. telefon kendisi açılmazsa usb kabloyu çıkarıp veya pili söküp taktıktan sonra açabilirsiniz. doğru işlem yaptıysanız sorunsuz açılacaktır.

    bu işlemleri uygulama sorumluluğu kişilerin kendisine aittir. doğacak problemler karşısında sorumluluk kabul etmediğimi bilmenizi isterim. şimdiden kolay gelsin :)




  • arkadaşlar bu telefonla birini ararken,aramaktan vazgeçince veya karşı taraf telefonu açmayınca "bitir" butonuna dokununca yüksek bir ses veriyor hoparlörden telefon,uyarı sesi gibi. onu nasıl kapatabilirim biliyor musunuz?
  • Root olayında gelişme var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edi1907

    Root olayında gelişme var mı?

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xenshard*

    arkadaşlar bu telefonla birini ararken,aramaktan vazgeçince veya karşı taraf telefonu açmayınca "bitir" butonuna dokununca yüksek bir ses veriyor hoparlörden telefon,uyarı sesi gibi. onu nasıl kapatabilirim biliyor musunuz?

    Bende de ayni sorun var
    Ayrica aradigim kisi mesgul olunca da hoparlorden cikiyor dit dit dit sesi ahize yerine napicaz yardim arkadaslar guncellenmis stock rom kullaniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.trandroidev.com/vodafone-861-gelistirme-kilavuzlari/2191-vodafone-861-root-erisimi-almak.html ben yaptım ve oldu bütün o dandik programları sildim ama root işlemini yaptıktan sonra googleplayden Root Uninstaller ile sileceksiniz.
  • Arkadaşlar gezerken bi site buldum ve telefonum şu an rootlu sorunsuz çalışıyor
    işte link:http://www.-------androiddunya.com/vodafone-smart-ii-nasil-root-yapilir/(- leri silin)
    bellek falan artık sorun deil bu arada işcep vs. programları silebilmek için "Root Explorer" ile, sistem dizinindeki "custpack" dosyasındaki "withlibs" ve "withoutlibs" (bu isimlerden emin deilim ama benzer) dosyalarını kurcala ordaki istemediğin dosyaların .apk lerini sil teli yeniden başlat istersen bi de sıfırla telefonu gayet hızlanır.

    NOT:Sistem .apk lerinin içinde AGPS.apk yi silerseniz telefonun açılış hızı çok yükselir...

    BUNLAR BİZZAT KENDİM TARAFINDAN KURCALANARAK DENENMİŞ YOLLARDIR VE TELEFON ÇALIŞIR DURUMDA

    İsteğe bağlı olarak telefonun backup dosyasını da atabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremsefa35 -- 20 Aralık 2013; 23:06:07 >
  • ben ihtiyacım olan bir çok uygulamanın ufacık benzerlerini bulup onlarla mutlu olmayı başardım,
    yeni uygulama arayışına da pek girmiyorum mutlu kalmaya çalışıyorum.

    telefon diğer akıllı telefonlarda olmayan bazı özelliklere sahip olduğu için kendimi avutuyorum, hele telefon kapalıyken alarmının çalması ve birisini ararken karşı taraf açınca telefonun titremesi çok hoş, açılış kapanış zamanlayıcısı da ayrı bir olay... zaten başka bir meziyeti yok biliyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.