Şimdi Ara

Vodafone 5g (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
4
Favori
11.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün böyle bir mesaj geldi.

    Yeni nesil kapsamamızla 5G'ye hızla hazırlanıyoruz. Son teknolojiye şimdiden hazır olabilmeniz için 5G uyumlu SIM kart size özel UCRETSIZ! En yakın mağazamızdan bu mesajı ibraz ederek alabilirsiniz. Detaylar:www.vodafone.com.tr/5g.php Size özel indirim ve fırsat bildirimlerini almak istemiyorsanız IPTAL yazıp 5203'e gönderebilirsiniz. B003

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye de 5g ye geçmeye en erken 2 yada 3 yıl var, daha ihale planı bile yok, bu ekonomik krizde mümkün değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekst79 T kullanıcısına yanıt
    2023 ortasinda ihale olur 2024 de gecilir ama bunun icin buyuk bir yatirim gerekli

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu şekilde bir mesaj geldi. 5G sinyalleri verildi de haberim mi yok?


    Yeni nesil kapsamamızla 5G'ye hızla hazırlanıyoruz. Son teknolojiye şimdiden hazır olabilmeniz için 5G uyumlu SIM kart size özel UCRETSIZ! En yakın mağazamızdan bu mesajı ibraz ederek alabilirsiniz. Detaylar:www.vodafone.com.tr/5g.php

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • circassianman kullanıcısına yanıt
    Vodafone'nun yemlemesi. 5G'nin geldiği falan yok. Şu an sadece test ediliyor, atarsa 2023 deniliyor. Bakalım 2023 mü, 2025 mi, 2028 mi hangi yıl göreceğiz 5G'yi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vodafone 'un bu konuda ısrarcı olduğu söyleniyor. Türkcell ve Türk Telekom ise 5G ye geçiş için yerli baz istasyonu ısrarında olduğunu öğrendim.
    Vodafone tarafını da pek samimi bulmuyorum çünkü 4G hızlarını herkes biliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • circassianman kullanıcısına yanıt

    Vodafone 4G yatırım yapmadı bunu hepimiz biliyoruz Ancak Vodafone TR 5G Yatırımı konusunda oldukça stabil olacağını söyleyebilirim.

  • mrtgfb M kullanıcısına yanıt
    Onu zaman gösterir fakat küresel olaylar ve politik nedenler sebebiyle 2 operatörün yerli baz istasyonu isteklerinin önüne geçebileceğini sanmıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese selamlar. Vodafone hatlarımı 5G için açtırdım ama Vodafone data ayarlarında hala 3G ve 4G seçeneğini görüyorum. Yabancı 5G hatlarım var onlarda bu seçenekler geliyor. Vodafone 5G yi iphone'da deneyimleyen oldu mu? Olduysa ne yaptığı hakkında bilgi alabilir miyim?

  • circassianman kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru duymuşsunuz ancak Turkcell ve TT'nin yerli ısrarı olduğunu düşünmüyorum, yerli ısrarı daha çok BTK ile alakalı. Zaten yerli işini Nokia ve Huawei'yi yerli montajla çözecekler :) Vodafone'un bu kadar ısrarcı olma sebebi elinde boş spektrum kalmaması. Air kapasiteleri tamamen dolu, artık ilerleyebilecekleri bir nokta yok.

    Turkcell'i bilemem ancak Telekom için de ihale yapısının değiştirilmesini bir koşul sayılabilir, aslında bu 3 operatör için de geçerli, LTE ihalesi gibi pahalı bir ihaleyi artık telco'lar kaldıramaz. Turkcell'i neden ayırdım, ellerindeki air kapasitesi yüksek, şebekeleri güçlü, olası bir 5G'ye geçiş Turkcell'i görece hazırlıksız yakalayabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • circassianman kullanıcısına yanıt

    Bana da o mesaj gelip duruyor Fakat 3-4 bayiye sordum ellerine öyle bir sim kart gelmediğini ve bir değişim yapamayacaklarını söylediler Hali hazırda havaalanı gibi bikaç nokta hariç 5g'yi kullanma şansımız da yok ama ufakta olsa bi deneyim fena olmazdı

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar, GSM konusunda çok faydalı yazılarınızı görüyorum sanırım bu sektördesiniz. İyi ki sizin gibi bilgili kişiler yazıyor da biraz bir şeyler öğrenebiliyoruz. Size bir soru sormak isterim:

    Vodafone son yıllarda neden bu hale geldi? İnternet hızı yerlerde sürünmekten de beter durumda. Yukarıda mesajda ellerinde yeterli spektrum elinde kalmadı demişsiniz.

    Ben hikayeyi hep şöyle duyuyordum: Özellikle son yıllardaki sterlin/tl paritesi sebebiyle (2016 yılındaki 4g ihalesi sonrası) Vodafone TR iyice zarar etmeye başladı (hatta Vodafone TR, telsimden geçtikten sonra hemen hemen hiç kar edemedi) Vodafone da gerekirse lisans bedelini yakıp ülkeden çıkmak istedi fakat alıcısı olmadı. El mahkum duruyorlar, yatırımları da tamamen kesitiler gibi. Genel hikaye hep bu şekilde anlatılıyor.

    Sizce durum gerçekten de böyle mi? Yoksa Vodafone, 4G için yapabilecek bir şeyi kalmadığından dolayı mı (yeterli frekansı olmadığı için vs..) yatırımları azalttı? Eğer 5G gelirse ve iyi frekanslar ve bantlar alabilirse, yatırım yapmayı ister mi? Bu konudaki görüşlerinizi merak ettim.

    İyi hafta sonları dilerim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Uçan Fin kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah, iyi dilekleriniz çok teşekkür ederim.

    Vodafone'u geride bırakan tek bir unsur yok, unsurlar var. Öncelikle Vodafone'un LTE ihalesinde yanlış bir öngörü yaptığı belli oluyor, ses için yeterli ancak data için yetersiz spektrum varlığına sahipler. Ancak bu tek başına işleri bu kadar berbat yapmaya yetmiyor.

    Şebekeleri eski ve zayıf teknolojili örneğin Turkcell'in neredeyse tüm istasyonları 4T4R destekliyor keza Telekom da bir çok sahayı 4T4R'e güncelliyor. Vodafone'da bir çok saha hala 2T2R, donanımlar eski, hala 2G, 3G zamanından kalma Huawei'lerle yayın yapıyorlar bir çok sahada. Yani altyapı yatırımları da az.

    Vodafone ile alakalı duyduklarınız büyük ölçüde doğru hocam. Vodafone TR, borsaya kote olmadığı için detaylı finansallarına erişmek mümkün değil ancak dedikodulara bakılırsa Vodafone, Türkiye pazarına girdiğinden beri kâr edemiyor. Hatta Telekom'un eski CEO'su Paul Doany 2005'te Vodafone ile Telsim hakkında yaptıkları bir toplantıda onlara hiç bir zaman kar edemeyeceklerini, yüksek borçluluk seviyesi ve hazine payı ödemeleri (GSM lisans imtiyazı kapsamında mobil operatörler gelirlerinin belirli bir oranını Hazineye ödemek zorundaydılar) sebebiyle karın mümkün olmadığını söylemiş hatta Haririler de aslında Telsim ile ilgileniyordu ancak Paul Doany Haririleri Telekom için ikna etmişti. Yani Vodafone'un problemi aslında Telsim'in bir mirası. O yüzden mevcut durum beni şaşırtmıyor ancak Türkiye'nin özellikle 2014'ten sonraki seyri zannediyorum ki Vodafone'u çok şaşırtmış olacaktır zira Türk ekonomisi o kadar kötüye gitti ki Telsim için yaptıkları onca yatırıma pişman olmuşlardır diye düşünüyorum.

    Yatırımları az hatta 2021'de 2 Milyar TL yatırım yaptılar ki Turkcell ve Telekom aynı dönemde ayrı ayrı yaklaşık 8'er milyar TL'lik yatırım yaptı hatta Telekom'un ki 9 Milyar'a da yakın hatırladığım kadarıyla. Lakin duyumlar beni yanıltmıyorsa alınırsa Vodafone TR'nin finansal yapısı daha iyi bir noktaya erişmekte gelecek senelerde Vodafone TR'yi net kar elde ederken görürsek şaşırmayalım.

    Bir de Vodafone'un global ölçekte de işleri pek yolunda değil, geçen sene Vodafone Eygpt'i yanlış hatırlamıyorsam STC'ye satmak istediler ancak STC sonradan anlaşmadan caydı, genel olarak Vodafone'da işler pek parlak değil. Ancak Türkiye pazarından çekilmelerini en azından şuan çekilmelerini mantıklı görmüyorum, şuan Türk varlıkları zayıf Lira etkisi sebebiyle reel değerlerin epey altında, hem de Vodafone TR`nin gelecek dönemlerdeki performansını da beklemek gerekiyor bana kalırsa.

    Kısaca Vodafone`un aslında temel sorunu para.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uçan Fin kullanıcısına yanıt
    5G ile alakalı ekleme yapayım. Evet 5G ile çok şey değişebilir ancak burada da nasıl hareket edecekleri önemli. Hali hazırda 4G spektrumu üzerinden DSS yayını yaparlarsa hiç bir şey beklememek lazım, N78 + 700Mhz'e sağlam bir yatırım iyi bir performans olarak geri dönebilir yani kesenin ağzını ne kadar açtığınızla alakalı bir durum aslında bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.

    Sonuçta biz kullanıcılar için ne kadar güçlü rekabet olursa o kadar iyi. Eğer Vodafone da çeker giderse bence işler bizim için daha kötü olur. Hepten Turkcell'in kucağına düşeriz. Türk Telekomun durumu ise gelecekte ne olur bilemiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Fin -- 2 Temmuz 2022; 18:4:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uçan Fin kullanıcısına yanıt

    Orası boş kalmaz hocam ben Vodafone'un çıkacağını zannetmiyorum ancak çıksa bile yerini bir başkası alacaktır muhtemelen.

  • Uçan Fin kullanıcısına yanıt

    Vodafone TR değilde genel olarak Vodafone sıkıntıda. Vodafone Ukrayna satıldı, global firmadan Araplara hisse satıldı vs vs.



  • 0537 kullanıcısına yanıt
    Keşke bizim Sabancı veya Koç da Vodafone gibi şirketlerle bu tarz bir ortaklık yapsa veya ülkemizde bir Telekomünikasyon şirketi kursalar. Güzel olurdu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uçan Fin kullanıcısına yanıt

    Rahmetli Sakıp Sabancı zaten Turkcell için en büyük pişmanlığımdı demişti. Turkcell kurulurken gel sende para koy sende ortak ol teklifi götürmüşler kabul etmemiş. Ancak günümüzde Türkiye'de GSM operatörü işi kazandırmıyor. Çünkü müşteriden TL alıyorsun ve tüm harcamaların dolar ile yurtdışına yapılıyor. O yüzden maliyetini kurtarmıyor. Dolar ucuzken altyapısına yatırım yapan Turkcell harici diğer iki operatörün pek kazandığını sanmıyorum.


    Koç grubu bir ara Birinet firmasıyla internet satıyordu ama olmadı Vodafone'a sattılar.

  • Vodafone bu yoğunluk ve yavaşlıklamı 5G hazırlık yapıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.