Vodafone 5G (Ana Konu) (8. sayfa)
-
-
O zaman bu durumda türkiyeden aldığım iphone 12 cihazıma ABD'de at&t verizon ya da tmobile sim kartı takarsam ayarlarda 5G seçeneğinin çıkması gerekiyor doğru mudur. sub 6ghz ağını kullanabilirim böylece
_____________________________ -
ABD modelleri ile Avrupa modellerinde 5G de farklılıklar var, ultra hızlı 5G yalnızca ABD cihazlarında mevcut (Teknik kısmını tam hatırlamıyorum). 5G destekli bir ülkede, 5G destekli hattınızla 5G kullanabilirsiniz yani telefonda herhangi bir 5G kısıtı yok yalnızca 5G olmayan ülkelerde bu ayar kapalı gözüküyor o kadar. Amerikada bantlar biraz farklı ama doğrusunuz, Almanya’ya gidip bir sim kart taktığınızda 5G açılacak, Türk hattınızla roaming yaparken bile açılabilir bulunduğunuz ülkenin ayarlarına göre de değişiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1003 -- 4 Temmuz 2022; 14:36:30 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet Hocam bende 1 haftadır bu konuyu araştırıyorum.Iphone'da şebeke kendi özelliklerini Apple'a bildirerek operatör updatei çıkartıyor. Vodafone 5G yi açtırdım ama operatör güncellemesi gelmediği için 5G ayarları görünmüyor. Bu yüzden 4G'de iken 5G testi yapılabileceğini sanmıyorum. Neyse bakalım 20 30 gün sonra İGA'da olacağım kontrol ederim. Olmazsa A1 hattımda 5G seçeneği var onunla bir test yaparım. Oda olmasa yurt dışında yapacağım zaten onlara bakarız.
_____________________________ Iphone 16 Pro Max Vodafone TR - Turkcell TR - Telekom MK - Telekom ME - A1 SRB - Telenor RS - Kievstar UKR - Lifecell UKR - Geocell GE - BeeLine GE -
2 hafta önce bende İGA’daydım maalesef 5G seçeneği aktif olmuyor yani sinyal alınca gelen bir özellikte değil, Jailbreak ile açılabilir ancak yeni cihazlarda da Jb yok gibi bir şey eskiden modifikasyon ediliyordu operatör dosyası o şekilde açılabilirdi ama kabul etmiyor şimdi cihaz oynanmış operatör dosyasını beklemekten başka yapılacak bir şey yok maalesef :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
_____________________________ Iphone 16 Pro Max Vodafone TR - Turkcell TR - Telekom MK - Telekom ME - A1 SRB - Telenor RS - Kievstar UKR - Lifecell UKR - Geocell GE - BeeLine GE -
Kesinlikle, Vodafone Eygpt'teki hissesini STC'ye satmıştı Vodafone ancak satış gerçekleşmeden vaz geçti taraflar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ B.D. 31.07
Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum -
Bu sene frekans ihalesi yapılacak mı? Bazı haber kaynakları yapılacak diyor bazıları da röportaj yapmış birleriyle yapılmayacak diyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Çok zor. Neden derseniz telco'lar haklı olarak bir daha LTE/IMT Frekans Tahsis ve Yetkilendirme ihalesi gibi ağır bir ihaleye girmek istemiyorlar haliyle. Bu yüzden BTK, UDHB ve telco'ların ortak bir zeminde anlaşması lazım ki ihale süreci bailayabilsin. Telco'lar aslında işi doğal bir süreç içerisinde test sahalarını kamuya açarak oldu bittiye getirmek istiyor gibi bir hissiyat seziyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ B.D. 31.07
Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum -
Twitter’dan Abdülkadir Keleş yaptığı testi göndermiş.
Dolmabahçe Caddesi. Yayın tipi 5G NSA
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Iphone 16 Pro Max Vodafone TR - Turkcell TR - Telekom MK - Telekom ME - A1 SRB - Telenor RS - Kievstar UKR - Lifecell UKR - Geocell GE - BeeLine GE -
umarım bolca satüre olmaya devam eder Turkcell büyük şehirlerde havalimanından ülkeye adım atan arap ve ruslar hemen Turkcell hatlar temin ediyorlar artık yönetilemez bir noktaya gelmeli durum bu sefer operatörler akıllandı ÖİV vs. operatörler devasa finansal yüklerin altına giremez ve girmemeli zaten Vodafone kullanan vatandaşlar neden dezavantajlı duruma düşsün? BTK uyumaya devam etsin daha her şey olacağına varıyor bilimsel gerçekler palavra ve hamaset vs. ile çalışmıyor umarım iyice hızları sürünmeye başlar büyük operatörlerin
-
Kozyatağı D100 bölgede geniş bir alanda test sahası epeydir aktif ancak 5G NSA (DSS), 4G üzerinden hizmet veriyor bu nedenle 4G hızı veriyor.
Şu şekildeki güzergahta araç içinde ve hareket halinde kesintisiz 5G sinyali alıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir1003 -- 26 Haziran 2025; 12:12:26 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
NSA olmasından ziyade DSS dediğimiz dinamik spektrum paylaşımı modeli ile 4G frekanslarından 5G verilmesinden dolayı bu. N78 ile verilse NSA ile de gigabit üstü hızlar alınabiliyor. Bizde devreye girdiğinde de NSA mi SA mi olacak göreceğiz. Operatörler ikisine de çalışmalar yapıyor.
Bilindiği gibi Ağustos ayında 5G ihalesi yapılacak ve yavaş yavaş 5G’ye geçmeye başlayacağız. Hem test hemde gerçek yayınları tespit edip uyarı almak için bir uygulama geliştirdim. Ekrana sürekli bakıp bu noktada 5G sinyali var mı yok mu kontrol etmekten sıkıldım. 🤣 Buradaki bazı arkadaşların talepleri doğrultusunda çalışmalarımı hızlandırdım ve uygulama son halini aldı. Ne yapıyor dersek 4G-LTE ve 5G sinyal uyarısı ayarlanabilir hale geldi. Hangi şebeke tipi uyarısı seçilirse onun için uyarı verecek. Ayrıca harita ekledim ve harita üzerinde uyarı aldığınız şebeke türüne ait işaretleme yapacak. 4G için yeşil 5G için kırmızı. Uyarılar kilit ekranına dahi düşecek. Şimdilik bunlar var. Çok yakında test kullanıcılarını almaya başlayacağım talep eden arkadaşlar kullanmaya başlayabilecek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Iphone 16 Pro Max Vodafone TR - Turkcell TR - Telekom MK - Telekom ME - A1 SRB - Telenor RS - Kievstar UKR - Lifecell UKR - Geocell GE - BeeLine GE
-
o işe o kadar güvenmeyin.
"bildiğiniz gibi" 2020'de geçtik 5G'ye. Bu haber her sene var.

5G'de Vodafone sizce ne durumda olur? Hatırlıyorum da 4.5G ihalesinde Turkcell en iyi bantları almıştı. Sonrasında TT orta seviye bantları aldı. Vodafone ise en düşük seviye bantları almıştı ve 4.5G yarışında en kötü performansı Vodafone'da görmüştük. 5G'de sizce ne olur?
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Benzer sıralama devam eder, Vodafone yönetimi çeşitli röportajlarında istediklerini ortamı ilettiler bakanlık tam tersini uyguladı bu durumda şirketin bile bile fazla yatırım yapacağını sanmam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Arkadaşlar 5G’ye geçiş sürecinde test noktalarını ararken sürekli telefona bakmak zorunda kalıyorduk. 5G sinyali aldığında telefonun beni uyarması gerekliliğinden yola çıkarak bir uygulama yazdım. Bu uygulama aynı zamanda 4G-LTE ve 5G sinyallerini aldığında harita üzerinde sinyal tipine göre kapsama haritası oluşturma özelliğine de sahip. Kullanıcılar arttıkça kapsama alanlarını daha güncel ve gerçek saha deneyimleriyle oluşturmuş olacağız. Uygulama şu anda İOS platformunda beta aşamasındadır. Beta tester olmak isterseniz bu mesaja yada DM yoluyla bana isim ve mail göndermeniz yeterlidir. Şuan test limitimiz 100 kişi ile sınırlıdır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Iphone 16 Pro Max Vodafone TR - Turkcell TR - Telekom MK - Telekom ME - A1 SRB - Telenor RS - Kievstar UKR - Lifecell UKR - Geocell GE - BeeLine GE
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt