Şimdi Ara

Vodafone 4BUCAKG Hızlarınızı Paylaşın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [simage]
     Vodafone 4BUCAKG Hızlarınızı Paylaşın
    [/simage]

    Ben böyle rezalet görmedim.. 3G den ne farkı var bunun? 4.5G 150 mbps hıza ulaşacaksınız vs. vs. hikaye hepsi..



  • Tamam Vodafone hız olarak kötü ancak adamların 150 megabit hız vereceğiz diye bi iddaaları olmadı.
  • vodafone 4.5G bulunduğum ilçede yok. Birde 4bucakG diyorlar hani 4 bucakta çekmiyor. vodafone işte klasik İngiliz mantığıyla çalışıyor. hazıra konar ve sömürür işte
  • 4.5G amacı yüksek hızlar vererek kullanıcıların internet bağlantısını hızlandırıp rahatlatmak zaten uzak bir yerde 900 mhz bandı çekiyor.Bucak demenin anlamı nedir.
    LTE'ye 100 kişi yüklendiği zaman kaç müşteri yüksek hızlar alacak daha doğrusu internete girebilecek yoğun bölgelerde 50 mb/sn trafik verirsen 100 müşteri anlık yüklendiği zaman kaldırmayacaktır.

    Vodafone 4G'si

     Vodafone 4BUCAKG Hızlarınızı Paylaşın

    Türkcell 4.5G'si

     Vodafone 4BUCAKG Hızlarınızı Paylaşın

    800 Mhz baz istasyonlarına bağlı ama Vodafone A1 lisansı almasına rağmen halen geriden geliyor 800 Mhz'de bile rezillik diz boyu bir firma bu kadar kötü yönetilir.




  • 800 MHz büyük ihtimal ilçenin yüksek bir noktasına kurulmuştur. kapsama iyi ama hız düşük olur.
  • Bende 51 çıkıyor genelde 35 ama turkcellin 111mbps hız verdiği yerde 30mbps cikdinmaalesef

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    A1 lisansının hiçbir özelliği yok ki, tüm A lisansları aynı bant genişliğine sahip ve aralarında bir kapsama alanı farkı oluşturacak bir mesafe farkı yok. Vodafonu bunu özelmiş gibi vurgulayıp satmaya çalıştı ama olmadı. 4bucak dediler onu da bir miktar yapmaya çalıştılar belki ama o da olmadı.

    4.5G operatörlerin 3G'deki yoğunluklarını kırıp operatörleri rahatlatma ve müşterilere daha fazla kota satarak daha fazla kazanç elde amaçlı. AncakVodafone'un çoğu bölgede 60 üzerinde hızlar sunduğunu görmedim, bu faydadan da yararlanamıyor pek. Sadece müşterilerin bir kısmını 4G şebekesine kaydırıp trafiği dağıtmış oldular.

    Şimdilik Vodafone pek bir performans gösteremedi ama zamanla fiberi yaygınlaştıkça ve istasyonlarını fibere bağlayıp elindeki tam frekansı birleştirilebilecek şekilde hizmete sundukça bir miktar daha artar performansı. Tabi o zaman da kullanıcı talepleri de artmış olacağı için, yine çok muazzam hızlar verebileceği frekanslar yok elinde.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Peki Avea'nın elinde olan 1800 mhz'i 4.5G'ye kaydırıp kendi 3G'yi 900 mhz'den mi verdi?
    Eğer bunu yaptıysa büyük oranda 4.5G rahatlama sağlamıştır çünkü elinde olan 1800 mhz çok az kişi konuşma yapıyordu.
    A1 A2 A3 lisansının önemi yok ise neden en fazla parayı vererek A1 lisansı alınıyor veya C1 lisansı alınıyor Türkcell kesenin ağzını açarak baya para verdi sırf bunun için bilginiz varsa cevaplarsanız sevinirim.
  • orhunn O kullanıcısına yanıt
    Hızı düşük olanlarin pingi de yüksek oluyor genelde, ornegin Vodafone aboneleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Avea 900MHz'den 3G vererek 3G kapsamasını arttırdı. 2G'de de 900MHz kullanıyordu birçok bölgede, frekansı dardı tek. Artık bu banttan istediği yerde 3G, istediği yerde 2G ya da her ikisi için kullanabiliyor. 1800 bandındaki ses trafiğini de 900'e kaydırmış oldu, 1800'ün büyük kısmını 4G için kullanır artık.

    Farklı lisanslar arasında kapsama ve frekans bandı olarak farklılık var. Ancak A lisanslarının hepsi aynı bant genişliğine sahip. Aralarında da kapsama farkı yaratacak bir fark yok. Hatta bu frekansların dağıtımı da göründüğü kadar basit değil; gönderme alma frekansları farklı. Bir tabloda en alttaki bant Avea'nın görünüyordu mesela, ama tablo güncel mi bilmem. Diğer lisanslanan bantların arasında fark vardı, biri daha geniş bantlı diğeri daha dar bantlı. Bu şekilde operatör ihtiyacına göre bant alarak tasarruf da yapabilirdi, mesela Avea, elinde zaten 1800 bandı vardı. İhtiyacı olan fazla öder, fazla bant alır ihtiyacı az olan az alır vs. Bu şekilde operatörler arası fark da sağlanıp rekabete yansıması sağlanabilirdi. Bundan dolayı tüm lisanslar ihalede farklı bedellerde elden çıkarıldı.
    Vodafone A1 bandına parayı sağlam basarak aldı ancak hem diğer A2 ve A3 ile aynı bant genişliğine sahip hem de dar bir bant; balıklama atlamış gibi oldu. İlk haberi arkadaştan aldım A1'e basmış parayı almış diye. Aynı performansı diğer bantlarda da gösterirse sağlam iş yapar dedim. Ama göstermedi. Diğer bantlarda dar frekanslarla yetindi. Hani 800 bandında bir hışımla A1'i aldılar sonra oturdular hesabı oldu. Turkcell ise A3'ü bekleyip, iyice fiyat düşünce aldı; ucuza aldı. Ama toplamda en fazla bant genişliğini Turkcell almış oldu. Hani aslında Turkcell biraz topladığı tüm frekansta birim başına diğerlerine göre daha az ödemiş gibi bir şey oldu.
    Hani A lisansları arasında özellik olarak fark yoktu ama diğerleri arasında fark vardı.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sağolun hadi madem frekans bandlarının en iyilerini almadın.Sitesini güncellemez , sistemleri eskiden kalan sistem , müşteri hizmetleri paralı yaptı artık sıkıntı aşırı derecede arttı ne yapmaya çalışıyor veya Türkiye'den çekilmeyimi planlıyor.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Türkiye'nin Vodafone için yeri önemli. Ama yine de gerektiği kadar ilgilenilmiyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.