Şimdi Ara

Vodafone 18.000 lira fatura geçirdi bana (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
3
Favori
13.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
75 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OkumadanAlma

    Konuda yazılanları baştan sona okudum ve gerçekten şaşırıyorum. Hiç kimse mi bilmiyor.
    Arkadaşım,eğer sen bu cihazların alınmasına gerçekten onay vermediysen hiç faturayı ödemeden savcılığa gitseydin ödeme yapmak zorunda kalmazdın ve hattın da kapanmazdı. Senin bilgin ve izinin dışında bu işlem yapıldıysa hiç stres yapmana gerek yok,ödeme yapmana da gerek yok. Ödeme yapılmazsa hattın iletişime kapanacağı için,mağduriyet engellenmesi için uygulama durdurulur. Neden direk savcılığa gideceksin: Olay dolandırıcılık. Örnekleri var: Operatör de ceza alıyor,bayi de ceza alıyor,olaya karışan diğer kişiler de.
    Avukat tutmana gerek yok.Savcı dolandırıcılığı kanıtlar. Dolandırıcılık kanıtlanınca istersen avukat tutar dava açarsın bişeyler alırsın.
    Yalnız yanlış anlama,sözüm sana değil.Bir ara burada benzeri bir durum için biri ortalığı ayağa kaldırmıştı.İş savcılığa yansıyınca işlemi kendi telefonundan çocuğu onayladığı,cihazı çocuğu aldığı anlaşılmıştı.
    Forumda başka biri de annem mesaj çekmeyi bile bilmez,annemin telefonundan onay mesajı gönderilmiş şu kadar fatura gelmiş demişti,kardeşinin yaptığı anlaşılmış.
    Eğer gerçekten eminseniz bu işlemin dolandırıcılık olduğundan siz hiç bir şekilde maddi zarara uğramazsınız. Sadece hukuki adımları hızlıca atınız. Gecikme falan olmaz,geç sonuçlanmaz. Siz yeterki derdinizi iyi anlatın.Ben bizzat benzerini yaşadım,bugün savcılıktaydım,yarın operatörün yetkili yöneticisi beni aradı ödemeyi durum netleşene kadar durdurduğunu söylemek için.Yoksa kat kat ceza yiyeceklerini biliyorlar çünkü. Zaten durdurmasa savcılık mahkemeye başvurup durduruyor ödemeyi.
    Sevgili Zileli1 ciddi bir konuda 1 ayı geçmiş bir süreden bahsediyorsun ve en geç ertesi gün yapman gereken işi kusura bakma ama epey sallamışsın ve yazdıklarından da hala hukuki süreci başlatma niyetinin olduğunu görmüyorum. Satan bayi ile yüz yüze görüştünüz mü? Ortada bir dolandırıcılık olduğu yüksek ihtimal. Bunu yapan bayi, bir bayi çalışanı, belk de bayi ile ilgisi olmayan biri. Belki de telefonu kısa süreliğine verdiğin yada senden habersiz alan biri. Bunu farkettiğin an düşünseydin belki 3 gün öncesini hatıtlayabilirdin, senin telefonu kısa süreliğine alan biri olup olmadığını. Şuan hatırlaman zor.
    Mesajını alıntıladığım arkadaş güzel anlatmış.
    Bir an önce yapman gereken diğer bir iş sana fatura edilen cihazların IMEI kodunu öğrenmek. Öğrenir öğrenmez bu cihazların çalıntı olduğunu bildirmek. Cihazlar kısa sürede kapanması gerekli. Eğer kullanan kişiler cihazların çalıntı olduğunu biliyorsa onlarda dava açacaklardır yada konuyu deşeceklerdir. IMEI bulamazsan artık savcılık mı ister bilemiyorum.
    Geçen sene bir yasa çıkmı diye hatırlıyorum. Operatörlerden taksitle alınan telefonlar satılsa bile başka cihazlarda kullanılamayacak, taksidi ödenmezse eğer kullanıma kapatılacak. Diye haberler vardı. 1 hattın 2 cihaz kullanabilmesi saçma bir durum. Eğer cihaz alınırken kullanılacak hat belirleniyor ise cihazlar alınırken hatlar belli idi. Kullananlar değişmemiştir. Bu kısmı bilen biri açıklasın lütfen.
    1 aydan fazla bir süre geçmiş ve çok eksik yön var.
    Sizin dosya bayinin önüne gitse acaba şu soruyu sorar mı? "cihazlar alınmış, ilk taksit ödenmiş, ikinci taksit ödenmemiş, 2 ay hiç bir şey yapmamış ve sonrasında sonra dolandırıldım diye başvurmuş. Acaba taksidi ödeyemediği için mi böyle diyor?" diye aklında kuşku oluşur mu? Sonuçta savcı sizin müşteri temsilcisi ile yaptığınız görüşmeleri ve içeriğini bilemez. Önünde yazılı bir kanıt olmadıkça.
    Bence daha fazla geç kalmayın. Tabi diğer arkadaşların dediği yollarıda boş bırakmayın. Tüm yolları aynı anda kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Vodafone da bir çok cihaz aldım, sana şifre gelmeden ve sen o şifreyi karşı tarafa vermeden sittin sene hattına cihaz tanımlayamazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone pişmanlıktır. Turkcell’den hattını taşıyanların hepsi pişman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimmerya -- 2 Ağustos 2020; 13:27:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynisi ablamin basina gelmisti, hem operatorle gorustu hemde polise ihbarda bulunuldu, telefonun alinis yeri ve saati belirlendi ablamda bunu alanin kendisi olmadigini o tarih ve saatte zaten o sehirde bile olmadigini soyledi tabi bu arada operatore taksitler odendi mecburen , ama dava ve polis raporlari sonucu odenen rakamlar geri tahsil edildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye faturalı hat kullanıyorsunuz ki ?
  • Bayiye gidip fatura ödeyen mi kaldı?
    6bin tl fatura geliyor avukata sormadan trink die fatura ödeniyor.
    Ödeme kardeşim. Gsm operatoru bıyursun mahkeme yoluyla alsın bakalım o fatura tutarını. Telefon aldığınızı gsm operatoru iapat etmek zorunda kalırdı. Edemeyeceği için alacağı şeyi burda yazmayım
    1 ay fatura ödemeyince hiç bi hat kapanmaz!
    İlginç
    Hiç inandırıcı değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yucelyucelx -- 2 Ağustos 2020; 15:26:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olayın Troll olduğunu ve vodafone'yi karalama çalışması olarak görüyorum. Konu sahibi yazdığı konu ile ilgili sadece -uydurma- yaşadğı! olayı anlatmış. Herhangi bir destekleyici argümanı yok. İspatı belgesi hiçbir şeyi yok.

    20 yıldır turkcell kullanıcısı olup 9 ay sonra vodafone'ye geçmiş. Burada sıkıntı var gibi. Çünkü bende 3 ay önce 6 yıllık turkcell'den vodafone'ye geçtim. Vodafone'deki cihazlara bir bakayım dedim ama kredi notum yetmedi. Senin nasıl bu cihazlara yetiyor anlamış değilim. Şimdi tekrar baktım vodafone yanımda uygulamasında -Müşteri puanınız kontratlı telefon almak için uygun değildir.- yazıyor. Sana nasıl onay verildi ?

    Ayrıca imzanda da iphone 7 & plus yazıyor.

    Ya sen yalancı ve dolandırıcısın yada bir hacker vodafone'yi hackleyip senin üzerinden bu cihazları aldı. E pekı bu cihazlar hangi adrese gönderildi ?

    Kusura bakma da buradaki dolandırıcı sen gibisin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Archangel

    Vodafone tarafından dolandırıldığını iddia ediyor. Ortadaki para miktarıda 18.000 tl dolandırılmış. İyi bir avukat çok yüksek tutarları kazandırabilir. Zamanında turkcell fatoş oyuncak ile davalık olmuştu 1 milyon lira talep edildi fakat hakim 100 bin lirasını ödemeye mahkum etmişti. Dava konusu cello oyuncağın haklarının fatoş oyuncakta olduğu yönündeydi. Fatoş oyuncak kazandı bu arada davayı.

    Siz en üst limitten dava açabilirsiniz istediğiniz kadar. Hakim en son kararı verir.
    Tam olarak bilmediğiniz konularda insanları yanlış yönlendirmeyin. 1 milyonluk dava açayım hakim karar versin şeklinde yürümez yargılama. 1 milyon TL değerli açılan davalının 17 bin TL sadece harcı olur, masrafları saymıyorum bile. Dava kısmen kabul olacağı için karşı tarafın avukatlık ücretini de ödersiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    Tam olarak bilmediğiniz konularda insanları yanlış yönlendirmeyin. 1 milyonluk dava açayım hakim karar versin şeklinde yürümez yargılama. 1 milyon TL değerli açılan davalının 17 bin TL sadece harcı olur, masrafları saymıyorum bile. Dava kısmen kabul olacağı için karşı tarafın avukatlık ücretini de ödersiniz.

    Alıntıları Göster
    Tazminat alabilmesi için maddi manevi mağdur olduğunu,manevi tazminat için bunun öanevi etkilerinin zararlarını,maddi zararı varsa,işleri bozulduysa,zarar ettiyse bunu kanıtlaması gerekir. Bu durumlarda mahkeme fazla abartmadan biraz tazminata karar verir genellikle. Büyük firmalar,bu tür sahtekarlıkları vurgunları bilerek yaparlar riske girerler çünkü ya tutarsa,ya kişi ya aptalsa,ödemeyi yapıp uğraşmazsa,yada sadece itiraz eder,btk'ya ve mahkemeye başvurmaz belki stratejisi ile vurgunlar denerler. Akıllı,bilgili biri çatarsa,önce savcılık süreciyle dolandırıcılığı kanıtlar,sonra bu resmi kanıtlarla mahkeme ve BTK sürecini başlatır. Zira büyük kurumlara mahkemeyi kaybedip avukat masrafı koymaz. Bu gibi firmalar BTK ve Ticaret kanunları sonucu ceza almaktan korkar. Zira aynı vukuat konusunda başka ceza aldıklarında milyon TL'ye varan,hatta lisans iptaline varan cezalar gelebilir. Ha,devlet bu kuruma kafayı takarsa canını yakar,yada bu durumlar ile gözdağı verip şu spor organizasyonuna,şu faaaliyete sponsor ol der. Yada bağış yap der. Bu firmalar çok iyi ve fedakar oldukları için sosyal yada sportif faaliyetlere sponsor olup para bayılmıyorlar. El altından birçok denge kurulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ya bu işte bir iş var, 18bin lira fatura gelecek olsa insan ortalığı ayağa kaldırır belki konu sahibinin haberi olmadan evdeki çocuklar veya bir yakın,eş dost bile bu işe mahal vermiş olabilir.
    Cihaz alınmış dahi olsa nereden,hangi bayiden,kamera kayıtları bakılıp vs saati herşey bulunur yani adamın totosundan kan alırlar,kim yeltendiyse.
    Ben açıkcası konuyu açan arkadaşın şeffaf bir açıklama yapmadığını düşünüyorum ve neden hukuk yoluna gitmeyip,vodafone ile arasında orta yolu bulma yoluna gitmesinden,kendisinin de yanlışlıkla dahi olsa bir hatası olduğunu varsayıyorum mesajlarından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH | equ* kullanıcısına yanıt
    Ben faturalı hat kullanmıyorum. Operatörden telefon nasıl alınır, ilgi alanıma bile girmiyor. Ama bir olayı tecrübe etmişsiniz, soruyorum. Telefona gelen doğrulama kodu söylenmeden Vodafone, hat üzerine telefon satma demişler ki güvenlik açısından böyle olması bana da mantıklı geliyor. Bahsettiğiniz olayda ablanızın telefonuna herhangi bir kod gelmemiş mi? Olay aydınlığa kavuştuktan sonra ilgililerden tazminat talebiniz olmadı mı?
  • nostalji16 kullanıcısına yanıt
    bir cok sikayeti sirket cozumlemiyor evet sirket sucludur sorumsuzdur berbattir
  • Eğer numaranı başka operatöre taşıyabiliyorsan taşı hocam. Sonra bir avukat aracılığı ile ödediğin ücreti geri iste. Not olsun diye yazıyorum böyle bir olay başınıza geldiğinde fatura falan ödemeyin. Bırakın onlar uğraşsın. Size icra dairesinden takip gelirse gidip itiraz edin. Genelde oralara kalmaz. Siz borcunuzu ödemeyince atarlar sonra araştırmaya başlarlar. Öteki türlü siz boşuna uğraşmış olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim çok yakın bir arkadaşımın arkadaşı Turkcell'de çalışıyordu oturup konuşurken çocuk buna benzer neler döndüğünü anlattı. Utanmadan yaşlı bir amca vardı bir şey anlamıyordu hattın yanında telefon kilitledik diye ballandıra ballandıra anlatıyordu bu ülkede bunlara nitelikli dolandırıcılıktan okkalı bir ceza vermezsen daha çok devam eder böyle şeyler...
  • Bu adamlar kadar müşteri desteği zayıf,insanı mağdur eden başka firma yoktur.Ben yeni taşındığım evimde altyapı olmadıgı için iptal başvurusunda bulunduğum hat için 3 ay kullanmadan para ödedim maillere bile haftalar sonra cevap veren lakayıtsız bir şirket.Allah düşmanımı ellerine düşürmesin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun. Firma ismi vermeyeceğim çünkü davanın bitip bitip bitmedigini bilmediğimden xyz diyeceğim.istanbul da xyz bayisi bakın dükkan değil tim magazasindan ablam faturalı hata geçiyor 1 sene sonra xyz adlı operatör ablama hattinizin ödenmemiş şu kadar borcu diyor .ablam anlamıyor . Kendi faturasini ödemeye giderken tüm hatlaarini için ödenmemiş binlerce lira borç çıkıyor . Ablam en sonunda anlamıyor soruyor birilerine borç gerçek derken. Xyz operatorunun avukatı icaaa başlatılacağını söylüyor ablan bagiriyir kızıyor ama icraa başlatılacak.xiaomileree en azından eskilerinde arama kayıt ablam kayıt edip kendi avukatına dinlettiriyor avukat icaani. İptali için hemen dava açıyor ve tebligatta elimize ulasmadi diyor mahkemeye tebligatla ilgili imza örneği itiraz ediyor ve cikmiyor ve mahkeme süreci başlıyor.ablam vekaleti avukata verdi yinede adına çıkarılan sozlemedeki imzayla kiyaslamak için sağ el sol el defalarca imza örneği verdi.hattina çıkarılan numaranın arama kayıtları ile ablamın arama kayıtları karşılaştırılması falan derken ordaki çalışanlardan biri hat çıkartıp bu isleri yapmış.ablan xyz firmasini xyz firması bayiyi, bayi çalışanını dava ediyor 🤣 hat alırken kopyalarını almayı unutmayın edevletten üzerinizdeki hatları kontrol ettirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    Beni ilgilendirmiyor ne düşündüğünüz, ben doğruları yazıp çiziyorum. Masrafları onu bağlar, beni değil.
  • Hocam çok geçmiş olsun.

    Ula nasıl sistem. Direkt numarayı verip telefon mu alınır gidiyim bayiye o zaman sallıyım numara alıyım telefonu. Bu işin imzası , kimlik fotokopisi, hattın kullanılabilir kredisi vs olmadı gerekir. Büyük ihtimal siz hattı taşıyınca ve durumunuzu da anlatınca oradaki elemanlardan biri “ ooo bu adam çok t*şş*klı “ diye düşünüp hat alırken kimlik fotokopinizin kopyasını vs yedeklemiş olabilir. Kimsenin günahını almam ama başka mantıklı bir durum yok bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hali hazırda vodafone red kullancısıyım . istanbulda bir arkadaşım faturaya ek iphone almak için vodafone subesine uğramıs , bizimkine abi sana iphone cıkmıyor ama sana samsung 3 tane telefon verelim bunları senden satın alıp sana iphone veririz gibisinden bi dümen ayarlamışlardı..Bayileri sayesinde kurumsallıktan uzaklaşsan bir firma gözümde
  • Yav ne zaman faturaliya geçecek gibi olsam şöyle konuları görüp durduk yere başıma iş almayayim deyip devam ediyorum faturasiza.
    Vodafone kullanıyorum. Son zamanlar aşırı bozdu. Çekmiyor adam akıllı. Daha doğrusu interneti hızlı değil. Turkcell'e geçeyim diyorum. Onda da artık faturasızda iyi bir tarife yok. Mecbur faturaliya geçecen. Nolacak bilmiyom

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.