Şimdi Ara

Vodafone, 11.3 Mbps Yükleme Hızına Ulaştı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vodafone, noter huzurunda yaptığı testlerle, 11.3 Mbps yükleme hızına ulaştığını duyurdu.
    04/02/2013 13:27

3G HSUPA 16QAM testlerini başarıyla sonuçladığını duyuran Vodafone Türkiye, mobil altyapı teknolojileri konusunda ünlü firmalardan olan Huawei ile beraber gerçekleştirdği sistem, yüksek hız ile dikkat çekiyor.

Noter huzurunda yapılan testlerde Vodafone Türkiye, 11.3 Mbps veri yükleme (upload) hızına ulaştığı açıklandı. 50 MB'lık bir videoyu, normal 3G bağlantılarında 70 saniye gibi bir değerlerle yükleyebiliyorken, yeni sistemle beraber bu süre 35 saniyeye düşüyor.

Bu teknolojinin sahip olduğu kapasiteyi teorik olarak tanımlayan verilere göre, 8Mbps DL/1Mbps UL ADSL bağlantı ile ortalama 10,5 saatte internete yüklenen bir DVD, yaklaşık 1 saatte yüklenebilecek. A

Altyapı yatırımlarıyla 3G servislerinde hızını iki kat artıran Vodafone Türkiye böylece; Huawei’nin geliştirdiği yeni modemi de test eden ilk operatörlerden biri olmuş oldu.

Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Srcn81 -- 4 Şubat 2013; 14:43:24 >

• bu upload hızının, son kullanıcı için pek bir şey fark edeceğini sanmıyorum. uçuk fiyatlardaki kıytırık kotalarla torrentte seed yapmamızı beklemiyorlar heralde
  • vodafone daha da yüksek hızına ulaşabilir
    adamlar kendi baz istasyonlarına fiber kabloyla güçlendiriyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

vodafone daha da yüksek hızına ulaşabilir

Evet doğru dedin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen gün test yapmıştım 7.2 mbps modemle
     Vodafone, 11.3 Mbps Yükleme Hızına Ulaştı.

21mbps modemle ne sonuç alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 4 Şubat 2013; 22:12:16 >
  • galaksi s3 ile 16 mbit gordum download.
  • quote:

Bu bilgiyi nereden aldınız veya hangi bölgede yapıyorlar bu uygulamayı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

quote:

izmir'in bahçelievler, yeşilyurt , istanbul, tekirdağ ve türkiyenin belli yerlerinde bu çalışma var...
    vodafone borusan şirketini 3 sene önce aldı taşaron firma kullanarak kendi malzemesini kullanarak bu yatırımı yapıyor bu konuda vodafone hiç bilgi vermiyor tek bildiğimiz baz istasyonları güçlendirmek için yaptığı yakında vodafone 4g geçerse hiç şaşırmayın çünkü vodafone türkiyeye fiberleri döşüyor
    ingilizler ileriyi gören çok akıllı bir millettir onlar bu yatırımı boşuna yapmaz, bugün çinler 4g geçtiler yakında türkiye 4g geçerse vodafone hiç zorlanmadan hemen 4g verecek diye düşünüyorum
    Not: bu fiber çalışmaları vodafone mh sordum hiçbir şey söylemiyorlar izmir çankayada bayi sordum bayiler hiç bilgisi yok
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=49719181&p=1#70072012
    http://shiftdelete.net/vodafone-fiber-internet-dosuyor-40282.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 6 Şubat 2013; 14:58:22 >

• quote:

quote:

quote:

izmir'in bahçelievler, yeşilyurt , istanbul, tekirdağ ve türkiyenin belli yerlerinde bu çalışma var...
    vodafone borusan şirketini 3 sene önce aldı taşaron firma kullanarak kendi malzemesini kullanarak bu yatırımı yapıyor bu konuda vodafone hiç bilgi vermiyor tek bildiğimiz baz istasyonları güçlendirmek için yaptığı yakında vodafone 4g geçerse hiç şaşırmayın çünkü vodafone türkiyeye fiberleri döşüyor
    ingilizler ileriyi gören çok akıllı bir millettir onlar bu yatırımı boşuna yapmaz, bugün çinler 4g geçtiler yakında türkiye 4g geçerse vodafone hiç zorlanmadan hemen 4g verecek diye düşünüyorum
    Not: bu fiber çalışmaları vodafone mh sordum hiçbir şey söylemiyorlar izmir çankayada bayi sordum bayiler hiç bilgisi yok

Bahsettiğiniz şeyi sadece Vodafone yapmıyor. Turkcell, Turkcell Superonline aracılığı ile, Avea da muhtemelen TTNET aracılığıyla aynı fiber döşemesini sağlıyor. Zaten 4G altyapısını şimdiden kurmak zorundalar. 300 mbit hızları bakır kabloyla verme ihtimalleri olmadığına göre başka çareleri yok. Bunun için İngiliz olmaya gerek yok.

• quote:

quote:

quote:

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Vodafone'un fiber yatırımını sahibi olduğu borusan şirketi ile yaptığını bende daha önceden biliyordum. Genelde omurga network kurulum işleri yönünde ağırlık verdikleri bilgisi vardı. Baz istasyonuna kadar ulaştırdıklarını ilk defa duydum.

4G sisteminde baz istasyonları fiber-optik altyapıyla transmisyon yapmak zorundalar. Başka türlü o bant genişliğini kaldıramaz. Şu anda 4G için ulaşılabilen teorik hızlar 3 Gbps seviyesinde. Zaten vodafone'un kurduğu altyapı 4G uyumlu. Lisanslar verildikten sonra geçişlerde sorun olmayacaktır.

Konu hakkında daha önce bir yazım vardı, merak edenler için:
    http://forum.donanimhaber.com/m_70545560/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70735670

Aslına bakarsanız hep 4G konuşuluyor ama henüz Türkiye için erken bir teknoloji. Zaten yakın zamanda gelmiyeceğini yetkililer açıklamıştı. 3G için uygulanan yöntem 4G içinde yapılacak. Yani teknoloji belli bir olgunluğa eriştikten sonra ülkemize gelecek. Bu bencede çok mantıklı. Hem milli kaynakların daha verimli kullanılması sağlanıyor. Hemde o gün varolan teknolojinin en son versiyonu kuruluyor. Sonuçta bu yatırımlarda büyük oranda ithalatçı ülke konumundayız. 4G'ye şimdiden geçiş yapmaya başlayan ülkeler niye erken davrandı diye sorarsanız eğer, o ülkelerin bir çoğu (Japonya, G.Kore gibi limitleri zorlayan ülkeler hariç) 3G veya eşdeğer sistemlerin ilk versiyonlarını kurmuşlardı ve artık verim alamıyorlardı. Bundan dolayı 4G geçişini hızlandırdılar.

Şuan Türkiyede kurulu 3G altyapısı en yeni teknik özelliklere sahip bir altyapı. Mevcut durumda 42mbps hız verilebiliyor. Bundan sonraki aşama 84mbps olacak. 3G için 168 ve 337 mbps'e kadar artırabilme opsiyonu var. Fakat henüz operatörler bunun için bir hedef koymuş değil. 4G geç gelse bile fiber-optik ten çok faydalanılacağı kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 7 Şubat 2013; 1:47:48 >

• Adam akıllı net paketlerş yok isterse 100MB download versin ne halta yarar kardeşim.5 ,10 mb gibi kota veren operatörlere bir şey deiyorum insanlar ile kafa buluyorlar resmen
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Vodafone'un fiber yatırımını sahibi olduğu borusan şirketi ile yaptığını bende daha önceden biliyordum. Genelde omurga network kurulum işleri yönünde ağırlık verdikleri bilgisi vardı. Baz istasyonuna kadar ulaştırdıklarını ilk defa duydum.

4G sisteminde baz istasyonları fiber-optik altyapıyla transmisyon yapmak zorundalar. Başka türlü o bant genişliğini kaldıramaz. Şu anda 4G için ulaşılabilen teorik hızlar 3 Gbps seviyesinde. Zaten vodafone'un kurduğu altyapı 4G uyumlu. Lisanslar verildikten sonra geçişlerde sorun olmayacaktır.

Aslına bakarsanız hep 4G konuşuluyor ama henüz Türkiye için erken bir teknoloji. Zaten yakın zamanda gelmiyeceğini yetkililer açıklamıştı. 3G için uygulanan yöntem 4G içinde yapılacak. Yani teknoloji belli bir olgunluğa eriştikten sonra ülkemize gelecek. Bu bencede çok mantıklı. Hem milli kaynakların daha verimli kullanılması sağlanıyor. Hemde o gün varolan teknolojinin en son versiyonu kuruluyor. Sonuçta bu yatırımlarda büyük oranda ithalatçı ülke konumundayız. 4G'ye şimdiden geçiş yapmaya başlayan ülkeler niye erken davrandı diye sorarsanız eğer, o ülkelerin bir çoğu (Japonya, G.Kore gibi limitleri zorlayan ülkeler hariç) 3G veya eşdeğer sistemlerin ilk versiyonlarını kurmuşlardı ve artık verim alamıyorlardı. Bundan dolayı 4G geçişini hızlandırdılar.

Şuan Türkiyede kurulu 3G altyapısı en yeni teknik özelliklere sahip bir altyapı. Mevcut durumda 42mbps hız verilebiliyor. Bundan sonraki aşama 84mbps olacak. 3G için 168 ve 337 mbps'e kadar artırabilme opsiyonu var. Fakat henüz operatörler bunun için bir hedef koymuş değil. 4G geç gelse bile fiber-optik ten çok faydalanılacağı kesin.

kasım ayında arkadaşa giderken bunların çalışmasını gördüm kazı yapıyorlar 2 tane 3'lü siyah kablo üstünde borusan yazan kabloları kazı yapılan yere koymuşlar sonrada üslerini betonla kapatıyorlardı bunları arkadaşın balkonundan izledik, arkadaşımın dediğine göre 1.5 ay sonra gelip turuncu kablo(fiber kablo) da döşediklerini söyledi ben resmen mahalleye fiber optik beklerlerken 20 gün önce arkadaş bana mail atmış vodafone 3g çok iyi çekiyor senin nasıl diye sordu bende denedim haketten 2 veya 2.5mbps gören internet 6.5 mbps çıkıyordu geçen gün vodafone mh aradım mahalle ismini söyleyince beyfendi sizin mahallede 3g full dedi yani arkadaşım çalışma oluyor soruyorsun ordaki kişiye buraya fiber geliyor diyor fiber beklerken 3g full geliyor bayiye soruyorum aval aval suratıma bakıyor mh arıyorun bayiye sor diyor yani kimse birşeyden habersiz ama 3g full oluvermiş
    peki vodafone biri com'u neden aldı? yakında o da mı süperonline gibi fiber paketlere geçecek? 3g full oldu bizim burda 6.5mbps gördük 11mbps oldu deyenler var geçen bayiye sordum en yüksek modem 7.2 mbps var diyor?
    bence yakında vodafonda internet konusunda çok büyük değişimler olacak gibime geliyor ve bunu milletten saklıyorlar neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 7 Şubat 2013; 2:11:51 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kasım ayında arkadaşa giderken bunların çalışmasını gördüm kazı yapıyorlar 2 tane 3'lü siyah kablo üstünde borusan yazan kabloları kazı yapılan yere koymuşlar sonrada üslerini betonla kapatıyorlardı bunları arkadaşın balkonundan izledik, arkadaşımın dediğine göre 1.5 ay sonra gelip turuncu kablo(fiber kablo) da döşediklerini söyledi ben resmen mahalleye fiber optik beklerlerken 20 gün önce arkadaş bana mail atmış vodafone 3g çok iyi çekiyor senin nasıl diye sordu bende denedim haketten 2 veya 2.5mbps gören internet 6.5 mbps çıkıyordu geçen gün vodafone mh aradım mahalle ismini söyleyince beyfendi sizin mahallede 3g full dedi yani arkadaşım çalışma oluyor soruyorsun ordaki kişiye buraya fiber geliyor diyor fiber beklerken 3g full geliyor bayiye soruyorum aval aval suratıma bakıyor mh arıyorun bayiye sor diyor yani kimse birşeyden habersiz ama 3g full oluvermiş
    peki vodafone biri com'u neden aldı? yakında o da mı süperonline gibi fiber paketlere geçecek? 3g full oldu bizim burda 6.5mbps gördük 11mbps oldu deyenler var geçen bayiye sordum en yüksek modem 7.2 mbps var diyor?
    bence yakında vodafonda internet konusunda çok büyük değişimler olacak gibime geliyor ve bunu milletten saklıyorlar neden?

vodafone koc.net'i satın aldı. biri.com.tr, koc.net'e ait bir firma olduğundan onuda satın almış oldu. biri.com.tr internet işinde başarısız bir firma. bunu geçmiş tecrübelerime dayanarak söylüyorum. dikkat ederseniz biri.com.tr'nin halihazırda pazarlama, kampanya gibi faaliyetleri nerdeyse hiç yok. sadece mevcut durumu idare ediyor görüntüsü var. vodafone'un biri.com.tr için ileriye dönük bir geliştirme planı olduğunu sanmıyorum. eğer bireysel kablo internet işine girerse bunu yeni bir markayla veya vodafone markasıyla yapması en mantıklısı olacaktır.

internet işinde şuanda bile büyük değişimler var bunu fiber-optik ile verdiğiniz bilgi bile gösteriyor. tt-avea, turkcell ve vodafone arasında son kullanıcının pek farkedemediği büyük bir rekabet ve yarış var. artık her operatör kendi altyapısının bağımsız olması için bir gayret gösteriyor. fiber-optik ve benzeri yatırımların hızlanmasının sebebi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 7 Şubat 2013; 14:02:38 >

• Çanakkale Çan'da Vodafone fiber optik kablo döşüyor baz istasyonuna
  • Fiber işi her baz istasyonuna fiber olacak değil. Mesela Tekirdağ'da ana baz istasyonlarına geliyor iki operatörün. Oradan da radyolinklerle dağılıyor. R/L ile 700 Mbit kadar dağıtmak kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Fiber işi her baz istasyonuna fiber olacak değil. Mesela Tekirdağ'da ana baz istasyonlarına geliyor iki operatörün. Oradan da radyolinklerle dağılıyor. R/L ile 700 Mbit kadar dağıtmak kolay.

Sizin anlattığınız sistem eskiden beri kullanılan yöntem. Sadece Tekirdağ'da değil bütün Türkiyede bu böyle. Fakat 4G'de bu durum değişecek. RadyoLink'lerin belli bir kapasitesi var ve hızlarına göre maliyetleri çok yükseliyor. 700mbps bant genişliği bile 4G de yetersiz. RadyoLink ler nüfus az olduğu bölgelerde yine ve birazda mecburen kullanılacaktır. Nüfus yoğun yerlerde ise fiber-optik le altyapı desteğini sağlayamamış operatörün rekabette geriye düşeceği kesin.

Birde şöyle bir durum var tabi, illa bu altyapıyı kendisi kuracak diye bir zorunluluk yok. Mesela Türk Telekom'un yaygın bir fiber ağı var. Dsl ile birlikte her mahalleye saha dolaplarıyla fiber-optik kabloları ulaştırdılar. Bazı yerlerde apartmanlara kadar getirdiler. Anlaşmaya vardıktan sonra TT'nin fiber network'unu da kullanabilir. Ama benim şimdiye kadarki izlenimim, operatörler olabildiğince TT'den bağımsız bir ağ kurmak peşindeler.

• quote:

quote:

Fiber işi her baz istasyonuna fiber olacak değil. Mesela Tekirdağ'da ana baz istasyonlarına geliyor iki operatörün. Oradan da radyolinklerle dağılıyor. R/L ile 700 Mbit kadar dağıtmak kolay.

Sizin anlattığınız sistem eskiden beri kullanılan yöntem. Sadece Tekirdağ'da değil bütün Türkiyede bu böyle. Fakat 4G'de bu durum değişecek. RadyoLink'lerin belli bir kapasitesi var ve hızlarına göre maliyetleri çok yükseliyor. 700mbps bant genişliği bile 4G de yetersiz. RadyoLink ler nüfus az olduğu bölgelerde yine ve birazda mecburen kullanılacaktır. Nüfus yoğun yerlerde ise fiber-optik le altyapı desteğini sağlayamamış operatörün rekabette geriye düşeceği kesin.

Birde şöyle bir durum var tabi, illa bu altyapıyı kendisi kuracak diye bir zorunluluk yok. Mesela Türk Telekom'un yaygın bir fiber ağı var. Dsl ile birlikte her mahalleye saha dolaplarıyla fiber-optik kabloları ulaştırdılar. Bazı yerlerde apartmanlara kadar getirdiler. Anlaşmaya vardıktan sonra TT'nin fiber network'unu da kullanabilir. Ama benim şimdiye kadarki izlenimim, operatörler olabildiğince TT'den bağımsız bir ağ kurmak peşindeler.

Türk Telekom'un tekelciliğinden kurtulmaya çalışıyorlar. Bu yüzden zamanında Turkcell zamanında Superonline'ı satın aldı mesela. Fiber omurgasını genişletip Türk Telekom'dan kurtulmak için. Vodafone da benzer bir hamle yaptı ama fiber hizmeti veriyor mu evlere bilmiyorum. Avea kendi üst şirketi olduğu için Türk Telekom'la yola devam tabi.

• quote:

Haklısın adamlar dağ başındaki baz istasyonuna fiber çekecek değil. Zaten yerleşim yerleri dışında benim telefonum 3G üzerinden çekmiyor sanırım 3G her baz istasyonunda yok..

• Vodafone kullanıyorum. şu an 96 kbits hiza düştü. tam bir rezillik.

• quote:

Orijinalden alıntı: LeonRe4

Vodafone kullanıyorum. şu an 96 kbits hiza düştü. tam bir rezillik.

Vodafone da AKK Olmasın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.