Dgs den geçtiğim inşaat mühendisliği bölümünde işler hiçte yolunda değil. 2 yıl sonra tam 24 yıllık oluyorum. Hareketlerim halen çocukça.
Geçtiğim dönem 8 dersten 7 sinden FF alarak, bölümün en kötü öğrencisi koltuğunu kaptım. Tek bir sorun var çalışmamak. Çalışmıyorum, hakettiğim noktadayım. Sanki çalışmamı gerektirecek bi durum yokmuş gibi.
Bakıyorum herkes harıl harıl çalışıyor ama ben yatıyorum. Bazen ipin ucunu kaçırmış gibi hissediyorum, fakat mantıklı düşününcede benle bu bölüme geçen benden zeki olmayan çoğu kişi derslerine çalışıp kurtardılar paçayı.
Soru şu; Nasıl tetikleyebilirim kendimi. 6 aydır bekledim, ne bi azim geldi ne bişi. İlk vizeler başlıyor. Çok basit derslerden bile kalıcam. Benim gibi bu sorunları yaşayan elbette insanlar vardır aranızda.
Çalışcağım dersin bana ilerde bir faydası olmayacak diye kendimi salı veriyorum. Kimyanın İnşaat mühendisliğine kaç gram getirisi olucaksa ondan bile kasıyolar ünide. İşime yarayacağını anladıgım derslere deli gibi çalışıyorum, Şimdi bölüm dersleri pek olmayınca resmen saldım iyice. Hİç birini önemsemiyorum.
Biride kalkıp demiyorki bu ders ne işe yarayacak. Liseden gelenler zaten bu konuları yüzlerce defa tekrarladığı için sıkıntı yapmıyorlar, fakat ben meslek lisesindede, meslek yüksek okulundada bu dersleri bu derece görmedim.
Sorun geldi Türkiye'deki eğitim sistemine dayandı şimdide. Neyse..
Valla bilader bende de ayni durum var 3. Sinif isletme dersler zor olmadigi halde biraz not okumak o kadar zor geliyo ki sanki en kolay dersden bile gecemiyecem gibi garip sıkıntı var icimde.bildigim seyleri bile yazmiyorum sinav kagidina kimi zaman.su an elimde not bi elimde telefon nette dolasiyorum kafam hicbisey almiyo su sinifa gelebimem bile mucize gibi hissediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: FBcoskunFB
Valla bilader bende de ayni durum var 3. Sinif isletme dersler zor olmadigi halde biraz not okumak o kadar zor geliyo ki sanki en kolay dersden bile gecemiyecem gibi garip sıkıntı var icimde.bildigim seyleri bile yazmiyorum sinav kagidina kimi zaman.su an elimde not bi elimde telefon nette dolasiyorum kafam hicbisey almiyo su sinifa gelebimem bile mucize gibi hissediyorum.
Benimkide mucize zaten. Yıl 2004 liseden çıktım-2 yıl sonra kaldığım dersleri bütünledim, bölüm eşit ağırlık. 2008 e kadar ondan sonra inşaatlarda çalıştım. 2008 de MYO inşaat bölümüne gittim 2 yıl okudum İnşaat teknikerliği. 1 yıl sonra mühendisliğe geçtim. Fakat hayatımda hiç derslere asılmadım, yani performansımın %5 iyle bu noktadayım. Ve 5 yıl once bu noktada olma olasılığımı sorsalar, piyango tutturmamdan daha düşük derdim. Şimdide okuyamazsam tam bir rezalet.