Şimdi Ara

Çok Mu Geç Kaldım? (HAYATIM MAHVOLDU)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversite edit'i: Tahmin ettiğim gibi oldu, bölüme adapte olmaya çalışıyorum. Tekrar hazırlanmayı ara ara düşünüyorum. Haziranda düşüneceğim bırakıp bırakmayacağımı. DEÜ gelmedi bu arada.

19 yaşımı doldurdum. Bir sene daha üniversite sınavına hazırlandım. Hayatımdaki en zor yıldı. Ama yine istediğim sonucu alamadım. Geçen sene bugünlerde hedefim hukuktu, kazanamadım. Bu sene 9 eylül hukuk oluyor. Dersane başladıktan 2 ay sonra hukuk hedefimden vazgeçtim ve iyi puan hedefim oldu. Ygs iyi geldi. Sen tıpı kazanırsın dedim. Ama olmadı, tıpa yetmiyor sıralamam. Şuan hala tıpı istiyorum. Planlar yapıyorum. Geçen sene 73 bindi sıralamam. Bu sene 9 eylül hukuk'a gireceğim ve puanım düşmesin diye 2 sene sonra tekrar gireceğim, üniversite okurken. Milletin 1 yılda yaptığını 3 yılda yapmış olacağım. Bugün sıralamamı görünce üzülmek istedim ama üzülemedim çünkü elimden geleni yaptım. İçim kan ağlıyor aslında. Paylaşmak istedim. Her şey bitti mi?
    Bir sene boyunca dersaneden, kütüphanelerden çıkmadım arkadaşlar. Dersaneye sabah girip akşam 10'da çıkıyordum. Kendime 1 yıl boyunca 2-3 gün ayırdım, ders çalışmaktan, sınavı düşünmekten başka bir şey yapmadım. Dayanamıyorum. İntiharı düşünebilirim.

Edit: ABD'de hukuk, tıp ya da diş hekimliği okumak için önce 4 yıllık bir şey okumak gerekiyor. Yani elin Amerikalısı 22 yaşında tıp okumaya başlıyor en erken. Çok geç kalmış sayılmam yani dimi? Polyanna...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ajan Poğaça -- 6 Aralık 2015; 14:02:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En azından elini geleni yaptın dostum kafana takma herkesin bir kapasitesi var ki zaten seninki de gayet iyi bence.
    Sevmediğin okumayacağın bir bölüm yazıyorsan başka bir şey tercih edebilirsin sıralaman güzel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtbrk58

En azından elini geleni yaptın dostum kafana takma herkesin bir kapasitesi var ki zaten seninki de gayet iyi bence.
    Sevmediğin okumayacağın bir bölüm yazıyorsan başka bir şey tercih edebilirsin sıralaman güzel.

Bir sene daha denersem daha iyisini yapacağımı biliyorum hocam.

• Beyler bir şey diyin, bir çıkış yolum yok mu?
  • Şimdi ah battım,vah yıkıldım,ne b*k yiyeceğim havalarındasın.Üniversiteye başlayınca bunların hepsi geçecek,unutacaksın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: W01fMaNT3am

Şimdi ah battım,vah yıkıldım,ne b*k yiyeceğim havalarındasın.Üniversiteye başlayınca bunların hepsi geçecek,unutacaksın.

Herkes öyle diyor ama 4 sene sonra işsiz bir avukat olarak mezun olacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Everybody Dance Now

quote:

Şimdi ah battım,vah yıkıldım,ne b*k yiyeceğim havalarındasın.Üniversiteye başlayınca bunların hepsi geçecek,unutacaksın.

Kendini en kötüye hazırlaman iyi birşey özellikle ticarette olanlar bunu iyi bilir.Ama sürekli en kötüyü düşünmek senin enerjini bitirir ve mecburen olası en kötü senaryonun olmasına olanak sağlar buna emin ol.Sürekli iyi düşünmek de yetersizliktir herşeyi yapacağım sanırsın bir bakmışsın tam bir hayal kırıklığı hiçbirşey yapamamışsın.O yüzden orta yoldan gitmelisin buradan giderken de okuduğun bölümdeki kişilerin ne gibi hataları olmuş,neden başarılı veya başarısızlar,diğerlerinden farklı olmam için nasıl bir yol izlemeliyim,nasıl kendimi geliştirebilirim.Ben mühendislikte okuyan biriyim bunu da en çok anlayacak kişilerde mühendislik bölümündekilerdir.Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden çıkıp evrak mühendisi olanda var;orta halli üniversitelerde okuyup robot,yazılım,cihaz yapan-geliştiren de var.En iyi üniversiteye gidip de yatan öküzün samanı oluyor mu olmuyor işte.Kısacası hangi bölüme,nereye gidersen git farkındalık yaratmalısın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Everybody Dance Now

quote:

Kendini en kötüye hazırlaman iyi birşey özellikle ticarette olanlar bunu iyi bilir.Ama sürekli en kötüyü düşünmek senin enerjini bitirir ve mecburen olası en kötü senaryonun olmasına olanak sağlar buna emin ol.Sürekli iyi düşünmek de yetersizliktir herşeyi yapacağım sanırsın bir bakmışsın tam bir hayal kırıklığı hiçbirşey yapamamışsın.O yüzden orta yoldan gitmelisin buradan giderken de okuduğun bölümdeki kişilerin ne gibi hataları olmuş,neden başarılı veya başarısızlar,diğerlerinden farklı olmam için nasıl bir yol izlemeliyim,nasıl kendimi geliştirebilirim.Ben mühendislikte okuyan biriyim bunu da en çok anlayacak kişilerde mühendislik bölümündekilerdir.Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden çıkıp evrak mühendisi olanda var;orta halli üniversitelerde okuyup robot,yazılım,cihaz yapan-geliştiren de var.En iyi üniversiteye gidip de yatan öküzün samanı oluyor mu olmuyor işte.Kısacası hangi bölüme,nereye gidersen git farkındalık yaratmalısın.

Bu sene yerleşip, 2 sene sonra tekrar sınava girip tıp kazanmak hayal mi ?

• Bence hayaldir.Arkadaşlarımdan görerek konuşuyorum 2 sene sonra tekrar girerim başka bölüme giderim diyen arkadaşlar o yaşa gelince risk almak istemediler zaten 2 yılımı geçirdim bölümü de bitirmeye az kaldı bırakıp gideyim mi dediler.Yapanların da çok başarılı olduğunu söyleyemem hatta eskisini arayanlar bile oldu.Bunun asıl sebebi de bölüm dersleri mi Ygs-Lys mi derken tam odaklanamıyorlar.Belki de çok seveceksin gideceğin yeri,başarılı olurum diyeceksin bunu bilemeyiz.

• Arkadaşıma sordum devam zorunluluğu yokmuş, okulu dondurmadan da hazırlanabilirim YGS LYS'ye.
    Hukuk'u geçen sene çok istiyordum ama şuan mecburiyetten gideceğim.
    Ailemin fazla malı mülkü yok o yüzden kendimi kurtarmak istiyorum. Avukat olunca ne yapacağım belli değil, hakim savcı olacağım da kesin değil.
  • Istediğin yere gidemiyorsan kesinlikle 1 yıl daha bekle. 1 yıl için hayatını karartmana gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Istediğin yere gidemiyorsan kesinlikle 1 yıl daha bekle. 1 yıl için hayatını karartmana gerek yok

1 yıl bekledim zaten hocam. Babam izin vermiyor.
  • bazen çok zorlamamak gerekıyor çunku nasıpten oteye yol yok.. gerçekten için rahatsa elımden gelenı yaptım dıyorsan. canını hiç sıkma. olması gereken buymuş çünkü. yaz hukuku yoluna devam et. hayat canını sıkmaya degmeyecek kadar kısa
  • Öyle de, emeklerim ne olacak?
  • birader bize ne soruyorsun anlamadım. 1 sene daha çalışıp tıp kazanıp kazanamayacağını en iyi sen bilirsin. senin kapasiten nedir bizler bilemeyiz. burda çoğunluğun fikri risk almamaktan yana ki, hiç kimse 2 sene kaybedipte yine elindeki bölümü kazanmayı istemez. kendine güveniyorsan çalış, kazan. ayrıca hukuk ile tıp birbirinden alakasız iki farklı bölüm. benim anladığım sen sırf parası iyi diye tıp istiyorsun ama hukuk okuyupta iyi para kazanan çok insan var.
  • 2 sene değil de seneye gir bence. O da olmazsa tutan yerlerden birisini seç. Hatta tutturabildiğin en yüksek olanı seç, maaşı fazla olsun Takma kafana fazla, herkes böyle tekrar deniyor. Dediğim gibi olmazsa tutturduklarından birini seçersin.
  • Sen şimdi buna üzülüyorsun da biz ne yapalım.Yeni mezunuz sıralama 500 binlerde anca 2 yıllık tutuyor. ben ne yapsam 2 yıllığa gidip bi yandan çalışsam mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcanon

Sen şimdi buna üzülüyorsun da biz ne yapalım.Yeni mezunuz sıralama 500 binlerde anca 2 yıllık tutuyor. ben ne yapsam 2 yıllığa gidip bi yandan çalışsam mı

Aynı durumdayız karşim
  • DeadMaster35 kullanıcısına yanıt
    Para için değil de, bilimsel araştırmalar yapmak istiyorum.

• 1 sene daha dayanamam. 2. Seneyi zor kaldırdım. Sabah uyandığımda tüm sene gözümün önünden geçti.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.