Şimdi Ara

Vize başvurumda Red alır mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selamlar ve iyi forumlar.Direk konuya geçiş yapayım,yaşım henüz 18 ve mart ayının 19 unda 19 yaşıma gireceğim hala okuyorum,emniyet sicilim temiz.Eski bir aile dostumuzu ziyaret amacıyla almanya ya gitmeyi düşünüyorum,pasaportum hazır yalnızca vize işlemim kaldı.Kalacağım gün sayısı 4 ve ilk kez yurt dışına çıkacağım.Vize işleminde bir aksaklık veya red alınması durumuna karşılık hazırlık olarak uçak biletimi nisan 20-24 tarihleri arasına aldım.Bu bilgiler ışığında tecrübesi veya bilgisi bulunan kişiler fikir beyan ederse sevinirim.

• Gerekli evrakları hazırladıktan sonra ortada bir problem görünmüyor. Ancak, Almanya çok katı kuralları olan bir ülkedir. Seyahat amacınızı ve amacınız doğrultuda harcayabileceğiniz kadar tutarı hesabınızda göstermeniz gereklidir.
  • kim sponsor olacak sana? annen baban? çalışıyorlar mı? emekli mi?
  • Babamın sponsor olması söz konusu.Kendisi 2 sene önce işini bıraktı emekli hayatı sürüyor ancak yaş beklediği için şuan resmi olarak emekli değil 1 mart tarihinde emekliliği başlayacak.Çalıştığı zamanlardaki birikimlerini bankada tutuyoruz vize işlemlerinde teminat olarak götereceğiz.SSK dan emeklilik bekledğine dair belge alacak.
  • schengen vizesinde durum şu şekildedir. konsolosluk vize isteyen kişinin schengen bölgesine girdikten sonra geri döner mi, yoksa schengen bölgesinde kalır mı diye araştırma yapar ki buda vize işlemleri için beyan ettiğiniz evraklardan yola çıkılarak tespit edilir. önemli olan konsolosluk sizin ülkeye geri döneceğinizi, shengen bölgesinde kaçak olarak yaşamayacağınızı teyit ederse, vizenizi işleme sokar. keza vizeniz onaylansa bile iniş yaptığınız havalimanındaki pasaport kontrol memuru sizin ülkeye girişinizde de ayrıca söz hakkına sahiptir.
  • Orada kaçak yaşama ihtimalimin zaten imkansız olduğunu kendileri de görecektir.Çünkü üniversite sınavına hazırlanıyorum ve Türkiye de okuyorum.
  • Vize başvurularının Red'i üzerine birçok forum gezdim ve bişey dikkatimi çekti.Neredeyse Vize almaya çalışan herkesin başvurusu ilk olarak red almış ancak sonrasında yazılan itiraz dilekçesi sonucunda vizeyi almayı başarmışlar.Olası bir sorunda vizem red alırsa buraya geri dönüş sağlayacağım.Vizeyi alana kadar uygulanması gereken her şeyi buraya atıp konuyu kilitleyeceğim iyi günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fizisyen bey linkteki yazıların tamamını okudum.Anlatmaya çalıştığınız şey "Adama davetiye gelmesine ve yarı ünlü bir kişi olmasına rağmen gidemiyor,sen mi gideceksin" tarzında bir şey mi yoksa farklı bir anlama mı sahip ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LooKHiT

Fizisyen bey linkteki yazıların tamamını okudum.Anlatmaya çalıştığınız şey "Adama davetiye gelmesine ve yarı ünlü bir kişi olmasına rağmen gidemiyor,sen mi gideceksin" tarzında bir şey mi yoksa farklı bir anlama mı sahip ?

Asla oyle bir ithamda bulunmam.

Yani adam yillarin gazetecisi vs vs o bile ret alabiliyor. O yuzden alirmiyim alamazmiyim diye sorgylamayin

siz sadece evraklari toplayip verin.

Daha once bir tiyatrocuda vize alamamisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirme için teşekkürler.Aslında bi bakıma haklı bir düşünce,gazetecinin bile vize alamadığı şartlarda almamın gerçekten zor olduğu aşikar.Ama tabi şansımızı denemekten zarar gelmez.Evrakları toplayıp ofise gideceğim.
  • vize onayını gözünüzde çok büyütmeyin. İstenilen evrakları eksiksiz toplayın ve dediğim şekilde de evrağınızı hazırlayın. vizeniz çıkacaktır. vize reddi alanların %90'ı eksik evraktan almıştır, yok gazeteciymiş vs. falan dinlemez konsolosluk eksik evrak beyanında bulunmuşlardır. geri kalan %10 kısmı ise güven vermediği için alamamıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stdontano

vize onayını gözünüzde çok büyütmeyin. İstenilen evrakları eksiksiz toplayın ve dediğim şekilde de evrağınızı hazırlayın. vizeniz çıkacaktır. vize reddi alanların %90'ı eksik evraktan almıştır, yok gazeteciymiş vs. falan dinlemez konsolosluk eksik evrak beyanında bulunmuşlardır. geri kalan %10 kısmı ise güven vermediği için alamamıştır.

Alakası yok.

Ucak bileti olmadigi halde abd vizesi alan insanlar taniyorum.

Hic bir evrakı kontrol edilmeden vize alan insanlarda taniyorum.

Benim vizem, ögrenci oldugunuzu yazmissiniz ama is yeriniz okulunuzla ayni sehirde degil. Bu bize supheli geldi diye reddildi.

Ya acik ogretim var, tezsiz uzaktan yl programlari var, dunyanin heryerinde uygulnana sistem benim reddedilmeme sebep olmustu.

Tabiki eksik evrak risktir ama olay tamamen ordaki gorevlinin insiyatifindedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Başvurumu geri çektim,sebebi ise Almanya'dan beklemekte olduğum davetiyenin henüz gelmemiş olması.Yakınlarımıza konuyu bildirdik bize davetiye göndermeyi teklif ettiler bizde işlemleri hızlandırması amacıyla kabul ettik.Ancak çalışan kişiler oldukları için işten vakit bulup henüz bölge belediyesine başvuruda bulunamadılar.Bende kısa süreliğine ertelemek için başvurumu geri çektim gerekli evrakları yeniden toplayıp bu kez davetiyeyle beraber götüreceğiz bakalım sonuç ne olacak ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.