Şimdi Ara

Viyana Teknik Yazilim Müh.den ---> Bilkent CTIS'e

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba. Aylardir düsünüp net bir karara varamadigim bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum. 2008 yilinda Koc Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligine yerlestikten sonra Viyana'ya gelmek gibi bir hata yaptim. Su anda Viyana Teknik Üniversitesi Yazilim ve Bilgi Mühendisligi'nde okuyorum fakat egitim dilinin "tamamen" almanca olmasi ve benim almanca egitim alma konusunda motivasyonumu kaybetmem (bu bölümü ingilizce okumak varken cok gereksiz), Viyana'nin bir türlü alisamadigim iklimi, Türkiye'ye olan büyük özlemim gibi sebeplerden, okulu yarida birakip dönme ihtimallerimi degerlendiriyorum. Burada kalirsam okulu bitirmek icin ortalama bir 3 yila daha ihtiyacim var gibi duruyor ki, dayanabilecegimden emin degilim.

Aftan yararlanip kazandigim üniversiteye dönmeyi cok düsündüm. Ardindan ders programlarini inceleyince Bilkent Bilgisayar Teknolojisi ve Bilisim Sistemleri bölümünün beni daha fazla tatmin edecegini gördüm. Ben de alternatifim cogalsin diyerek bu yil Türkiye'ye gelip YGS'ye de girdim, CTIS icin de gereken puani temin ettim. Bileknt'in ingilizce hazirligini pas geciyorum, IELTS sinavindan yeterli puanim var. Ayrica burada gectigim dersler de CTIS bölümünün hemen hemen bir yiliyla tamamen örtüsüyor. Yani 3-3.5 yil da Bilkent sürer, gerlirsem eger.

Bilkent'e kaydimi yaptirip dondurarak, Viyanada bir dönem daha gidisati ve duygudurumumu görmek isterdim fakat bu da mümkün degilmis sanirim, ayni anda iki üniversiteye kayitli olma durumu yokmus. Yarin arayip ögrenecegim.

Bu arada yasim 24. Sizce ne yapmali? Kimisi Ankara'nin yasanmazligindan bahsediyor (daha önce Edirne ve Istanbulda yasadim), kimisi etiketin öneminden, mühendisligin fiyakasindan. Kafam epey karisik. Sonunda bir secim yapip, onun dogru olduguna inanarak ilerlemem gerekecek. Bu tercih öncesi ne kadar fazla görüs alirsam, degerlendirme sürecim o kadar saglikli olacaktir. Gönlüm Ankara'dan, ülkemden yana. Etiket olayi ne derece önemli sizce? Viyanada'da bitirsem Türkiye'de calismayi düsünüyorum. Ankara'da okursam iyi bir yazilim sirketinde part-time calisma imkanim da olacak. Yardimlariniz icin simdiden tesekkürler..

• Hocam herşey iyi hoşta yaşınız 24 olmuş.CTIS'e geçerseniz nerden baksanız 28den aşağıya bitiremeyeceksiniz.Ardından pişman olmayın derim.Ayrıca Avusturya'da kaçıncı dönemdesiniz şuan
  • Hocam yas konusunda iki yerden de hemen hemen ayni yasta mezun olurum, Viyanada'da kalsam en iyi ihtimalle 1 dönem kazancim olur. Buna karsin Ankaraya gecersem is deneyimi kazancim, etiket kaybim olur. Dersleri karisik aldim, su dönemdeyim diyemem. 1yil h.ici dersane, 1 dönem vize bekleme, 1yil almanca, 1yil üniversite almancasina alisma derken yas aldi basini gitti. %35i bitmistir okulun. Kalan derslere bakinca 3 yil daha sürecegini düsünüyorum.

Edit: Ayrica Viyana'dan mezun olup Türkiye'ye döndügümde de 6-7 ay denklik islemleri icin beklemem gerekecek, yani o 1 dönemlik kazanc da pek söz konusu degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Turkish. -- 7 Haziran 2013; 3:12:17 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.