Şimdi Ara

Vitrektomi Ameliyatı Olan varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar annemin göz sıvısında bozulma olduğundan göz önünde bazı uçuşan cisimler sinekler görüyor bunla ilgili sıkıntısı olup tedavisi olan varmı ? Neler tavsiye ediyorsunuz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Vitrektomi ve tedavisi ve tedavi olabileceğin yer hakkında bilgi:

    www.travamed.com
  • Vitrektomi, gözün arka kısmında geniş alandaki boşluğu dolduran jeli, bulunduğu yerden ayırıp boşaltma işlemidir. Vitreus denilen bu jelin boşaltılması vitreoretinal cerraha retinaya ulaşma imkanı verir.

    Yapılan cerrahi kesinin uzunluğu milimetrik boyutlarda olup ameliyat göze uygulanan üç delikten yapılır.

    Her bir kesi gözün arkasına ulaşmak için bir port vazifesi görür. İlk portun görevi boşalan vitreusu doldurmak için özel salin solüsyon enjeksiyonu yapmaktır. Ameliyat esnasında devreye giren bilgisayar kontrolündeki vitrektomi ünitesi göz basıncındaki düşüklüğü fark ederek göz içine port aracılığıyla otomatik olarak solüsyon verir. İkinci port göz içini aydınlatmak ve cerraha görüş sağlamak için fiber optik ışık kaynağı içerir. Üçüncü port ise cerrahi işlemi gerçekleştiren adına prob denilen uçtur.

    Standart vitrektomi cerrahisinde 20 gauge uç kullanılır. Bu yöntemde kesi her ne kadar milimetrik de olsa dikiş atılması gerekir. Yeni uygulanmaya başlanan ve sadece 0.5 mm delik gerektiren 25 gauge yönteminde dikiş gerekmez ve skleraya uygulanan cerrahi insizyon kendiliğinden iyileşir.

    Vitrektomi birçok hastalık için bir tedavi yöntemi olarak kabul edilir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.