Şimdi Ara

Vites geçişleri sert olmaya başladı. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
3.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Havalar soğuk olduğu için şanzıman yağı kalınlaşıyor. Geçişleri bir süreliğine zorlaştırıyor.

Araç ile biraz yol aldıktan sonra geçişler normale dönüyorsa sorun yok. Devam ediyorsa var.

Şu günlerden sonra aracınızın çalışma sesi bile değişecektir. Bunu da akrabalara bağlamayın.
  • soğuk havadandır. Özellikle dizellerde daha belirgin oluyor kışın bu etki ağır şanzıman yapısı yüzünden. Eğer aracı iyice ısınana kadar kullandıktan sonra (50-100 km) gene zor geçiyorsa ozaman sorun aranmalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Hemen bağlamadim zaten. Sadece sordum olabilir mi diye neyse bakayim ısınınca yapicak mi yine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intikam91 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Demekki vw manuel şanzıman da zamanla patlıyormuş

E buna da blok

• Bi gün uzun yolda 120km sabit hızla 5.vites sabit şekilde 45 dakika falan yol aldıktan sonra ışıklarda durdum. Boşa aldım. Yeşil yanınca manuel aracımın vitesini kıracak derecede güç ve zor şekilde vitesleri yükselttim. Sıkıntıdan ateş basmıştı. Benim sorun baskı balata idi tabi sizinkisi yeni araç. Büyük ihtimal havaların soğuk olmasından kaynaklanıyor. Şanzıman yağını ısıtana kadar gezin haftasonu sorunun geçeceğine eminim

• at avrat silah

• Nickinizden yorum yapıyorum Sivas'ta yaşıyorsanız bu gayet normal. Havaların iyiden iyiye soğumasıyla bizim aracın vites geçişlerinde de hissedilir bir sertlik var.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.