Şimdi Ara

Vites geçişinde problem

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    2006 Model 1.6 terra vvti toyota coralla hb aracımı yaklaşık 2 ay önce aldım. Aracı aldığımda herhangi bir problem yoktu. Ancak son 1-2 haftadır araç vites geçişlerinde sorun yaşıyorum.

    Aracı debriyaja basıp çalıştırıp 1. vitese atıp gittiğimde herhangi bir problem yok. Ancak kırmızı ışıkta falan durdugumda aracı boşa atıp ayağımı debriyajdan çekersem, tekrar debriyaj yapıp vitese atmaya çalıştığımda 1. vitese çok zor geçiyor(zorlarsam). Bu durumda 4. vitese atıp (dişli geçiyor) tekrar 1. vitese atıp devam ediyorum.

    Birde geçen gün denedim aracı debrijaya basıp çalıştırmassam aracı ilk çalıştırmada 1. vitese atamıyorum(1-2-3. viteselere geçmiyor veya çok zorlayarak geçiyor 4. ve 5. vitese dişli geçiyor.) . Kontak kapatıp tekrar debriyaja basarak çalıştırırsam normal olarak atabiliyorum 1. vitese.

    Konu hakkında tecrübeleri olan varsa yardımcı olursa çok teşekkür ederim.

    İyi forumlar

    edit: Araç eğimli bir yerde ise aracı hafif yürütüp tekrar debriyaj yaptığımda aracı vitese atabiliyorum. ayrıca araç çalışmazken vitesler sorunsuz geçiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scyleia -- 6 Ocak 2015; 11:45:49 >







  • Debriyaj balatanı kontrol ettir. Sağlam ise şanzumanda bir anormal durum var ..Doğru düzgün bir şanzumancı bul arabayı göster...300 liralık tamir bir yıl sonra sana 5000 liraya patlamasın.. Yazdıkların normal değil.. Çok para isteyen olursa Sanayide Toyota söküp çıkma parça satanlardan AYNI MARKA MODEL yıpranmamış komple şanzuman al taktır...Ustalara soyulma.. Kolay gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 11 Ocak 2015; 11:25:07 >
  • teşekkürler ankaraya gidip baktırıcam birine bakalım.
  • Arkadaşlar araca baktırdım. 2 farklı yerde gösterdim 2 side herhangi bir sorun olmadığını yağdan kaynaklancağını söylediler bende yağcıya gittim yağı değiştirdik ve vites kolunun altına bir sprey sıktı. Şu an durum düzeldi herhangi bir sıkıntı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.