Şimdi Ara

VITES ATMADA DEVİR VE BENZIN ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaslar ben benzın az gıtsın ve araba cok bagırmasın dıye 2500 devırde vıtes atıyorum mesela 3.vıtesteyım 2500 devıre gelınce 4 e atıyorum bazen 1000 1500 e dusuverıyor ve 4e gecerken hafıf araba teklıyor(aynı olay 1 den 2 ye gecerken vs de oluyor) gıbı oluyor son 1 aydır bole suruyordum gecen arkadas bındı dedıkı bagırtmayacam benzını az yakacam dıye balataları bozacan dedı sızın yorumunuz nedır 1 ay boyle kullandım sızce zararı olmus mudur ve bu surus tarzı arabalara zarar verır mı sagolunuz ??

• Düşük devirle kullanmakta sorun yok ama motoru da tekletmemek lazım. Bu durum krank yataklarını hırpalar.
  • hocam 3000 devir bence idealdir. fazla düşük devirde kullandığınızda @Karbon12 arkadaşımında dediği gibi sarsıntılı çalıştırmamak gerek motoru
  • Sürekli düşük devirde kullanmakta iyi değilidir uzun vadede motorda kurum yaptırır ama şehir içinde 2500-3000 arası vites değiştirmek için idealdir 1 den 2 ye geçerken fazla beklemeyin derim pek vuruntu yapacağını sanmam.. Eğer sürekli düşük devirde kullanıyorsanız arada bir devirli kullanarak kurup yapmasını önleyebilirsiniz..
  • 2500 3000 arası degıstırıyorum genelde ama yınede teklıyor bazen
    bırde arabayı 1 ay boyunca boyle tekleterek kullandım baya 1 ay gunde 30 km yaptıgım dusunursek boyle bundan sonra bıraz daha devırlı kullanırım pekı 1 ayda sorun olur mu 1 ay boyle kullandım dıye
  • Hocam sana nacizane tavsiyem, devire-devir saatine aldanma araç vites istediğinde yükselt bayıldığında küçült işte. Daha basit anlatılabilir mi bilmiyorum ama bu şi bana göre böyle.
  • düz yolda 2000'de bile vites attığında teklememesi gerekiyor, 1'den 2'e atarken teklemesi normal çünkü vites dişli oranları arasındaki fark çok büyük oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.