Ödevim var da. Visual Basic kullanmaya başlayalı 1 hafta falan oluyor. Sadece TextBox, ListBox, Label ve Button kullanmayı öğrendim. Onların da fonksiyonlarının çok az bir kısmını öğrenebildim gerçi.
Neyse, ödevin konusuna dönersem;
Tek 1 PictureBox ve tek 1 Label kullanacağım. Picture'ın üzerinde fareyi hareket ettirdiğimde Label'da piksel bazında yüksekliği-genişliği ve farenin üzerinde durduğu pikselin RGB(ayrı ayrı tabii) oranını yazacak. Ödev bu.
PictureBox komutlarına bakarken işime yarayacak, bulduğum tek komut "mousemove" oldu. Onun dışında zır cahilim ne yalan söyleyeyim. Hoca da araştırma ve sormaya teşvik zaten bu, internetten her türlü yardımı almaya çalış dedi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
güzel bir ödevmiş hocanı kutluyorum :) mousePosition mousenin bilgisayardaki koordinatlarını verir: Form üzerindeki koordinatlsarını ne veriyor bilmiyorum. Şimdi VB açacağım RGB yi hangi değişkenle tanımlarsın biraz bakacağım biraz araştıracağım ama sende araştırıyorsundur umarım bulursun inş Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: welrocken
güzel bir ödevmiş hocanı kutluyorum :) mousePosition mousenin bilgisayardaki koordinatlarını verir: Form üzerindeki koordinatlsarını ne veriyor bilmiyorum. Şimdi VB açacağım RGB yi hangi değişkenle tanımlarsın biraz bakacağım biraz araştıracağım ama sende araştırıyorsundur umarım bulursun inş Kolay gelsin.
Deli gibi bakınıyorum da iişe yarar pek bir şey bulamadım.
Şu videodaki resim yükleme kodlarını girip kilitlendim. PictureBox'ı sabit resimle yapmamak için yükleme özelliğini ekledim ama o kadar. Resmin üzerindeyken sadece resmin üzerindeki koordinatları nasıl yazacağım veya RGB kodları nedir, hiç bilmiyorum.
Public Class Form1
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click If Me.OpenFileDialog1.ShowDialog = Windows.Forms.DialogResult.OK Then
Dim FName As String = Me.OpenFileDialog1.FileName Me.TextBox1.Text = FName Me.PictureBox1.ImageLocation = FName End If End Sub
Private Sub PictureBox1_MouseMove(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles PictureBox1.MouseMove Label1.Text = Me.PictureBox1.Cursor.Position.X + "," + PictureBox1.Cursor.Position.Y
End Sub End Class
Şimdi şu Label1.Text kısmında takılıyorum. İlk kısım yükleme olayı zaten. Sonraki kısımda PictureBox1_ sonrası için doğru seçim MouseMove mu, bilmiyorum. Label1.Text'i oraya yazmamalıyım galiba. Tamamen çıkmaz sokağa girmiş durumdayım.
quote:
Orijinalden alıntı: Odinn#21
Public Class Form1
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click If Me.OpenFileDialog1.ShowDialog = Windows.Forms.DialogResult.OK Then
Dim FName As String = Me.OpenFileDialog1.FileName Me.TextBox1.Text = FName Me.PictureBox1.ImageLocation = FName End If End Sub
Private Sub PictureBox1_MouseMove(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles PictureBox1.MouseMove Label1.Text = Me.PictureBox1.Cursor.Position.X + "," + PictureBox1.Cursor.Position.Y
End Sub End Class
Şimdi şu Label1.Text kısmında takılıyorum. İlk kısım yükleme olayı zaten. Sonraki kısımda PictureBox1_ sonrası için doğru seçim MouseMove mu, bilmiyorum. Label1.Text'i oraya yazmamalıyım galiba. Tamamen çıkmaz sokağa girmiş durumdayım.
Bunun renklerle alakası yokki pictureBox'da ki posizyonu vermiş.. bir de filedialogdaki filenami neden FName değişkenine aktardı ben onu anlamadım dur bi deniyecem bu prog. nasıl oluyor die. Ama renk işi zor ya photoshopu götür hocaya :) photoshop'da gösteriyordu renkleri.
button1 deki bütün olayları sil sadece picturebox1.mousemove kalsın oda şu işe yarıyor mousenin picturebox üzerindeki ositionunu veriyor. İstediğin programlama alakası yok gibi.