Şimdi Ara

Visual basic satır atlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi akşamlar. Visual basic de forma richtextbox ekleyip dışarıdan metin belgesi ekledim.butona bastığımda seçtiğim metin belgesi richtextbox a geliyor. Fakat metnin içindeki her köşeli parantez kapatma ( ] ) işaretinden sonra metni bi alt satıra kaydırmasını istiyorum. Metin belgesinin içinde bu parantezden birden fazla var. Yani her "]" işarerinden sonraki metni alt satıra kaydırmak istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "vbNewLine"

Örnek: richtextbox1.text = "abcdefghijk" & vbNewLine & "lmnopqrstu"

Sadece Google'a "visual basic new line in richtextbox" yazarak 15 saniye içerisinde buldum. Artık buradan sonra kendi projenize göre ayarlarsanız her "]" işaretinden sonra "vbNewLine" kalıbını eklerseniz muhtemelen alt satıra geçecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 21 Aralık 2019; 23:40:53 >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Fakat tırnak içerisindeki metni ben elimle yazmıyorum. Richtextbox bilgisayar içindeki metin dosyasını çekiyor. Ve bu metin dosyasının içeriği örneğin şöyle:
    [Afsgvsvsgs],[gsjshbdirh],[gwtyyhdvvd],[gteyyhhej].... böyle onlarca parantez var. Ve benim istediğim parantez içindekileri alt alta sıralaması. Eğer her "]" işareti ya da "," den sonra alt satıra inerse zaten otomatik olarak alt alta sıralayacaktır.

• Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    Hocam burada c# da anlatmış. Bana visual basic de lazım. Bide bunu nasıl uygulayacağımı çözemedim. Mümkünse bir örnek verebilirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Keto24

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Fakat tırnak içerisindeki metni ben elimle yazmıyorum. Richtextbox bilgisayar içindeki metin dosyasını çekiyor. Ve bu metin dosyasının içeriği örneğin şöyle:
    [Afsgvsvsgs],[gsjshbdirh],[gwtyyhdvvd],[gteyyhhej].... böyle onlarca parantez var. Ve benim istediğim parantez içindekileri alt alta sıralaması. Eğer her "]" işareti ya da "," den sonra alt satıra inerse zaten otomatik olarak alt alta sıralayacaktır.
    Çektiğin veriyi bir string ifadeye at önce. Sonra bir tane de string dizisi oluştur. O çektiğin string değişkenini "Split" komutu ile "," işaretine göre böl ve oluşturduğun diziye ata. Sonra o dizi elemanlarını döngüyle Richtextbox'a birer satır atlatarak yazdır. Ben algoritmasını yazdım VB'deki syntax'ına kendiniz bakarsınız.

NOT: String ifadelerde alt satıra geçmek için "\'n" ifadesi kullanılabilir. (Aradaki tek tırnağı silin, buraya direk yazınca gözükmüyor da) Bu bütün dillerde ortak diye biliyorum. Döngü içerisinde yazdırırken her sonuçta "+" deyip "\'n" ifadesini ekleyerek alt satıra geçirtebilirsiniz.

Hatta bir ekleme daha yapayım döngüde yazdırırken eğer dizinin son elemanıysa diye bir if kontrolü ekleyip, son elemanda "\'n" ifadesini ekletmezsiniz. Böylece en son elemandan sonra gereksiz yere 1 satır daha boşluk eklenmemiş olur. Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 22 Aralık 2019; 18:4:9 >

• Peki diziyi neye göre oluşturacağım? Bilgisayardan çektiği metin dosyaları birbirinden farklı. içindeki karakter sayılarının hepsi birbirinden farklı. Ama hepsinde "]" işareti mevcut

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Peki diziyi neye göre oluşturacağım? Bilgisayardan çektiği metin dosyaları birbirinden farklı. içindeki karakter sayılarının hepsi birbirinden farklı. Ama hepsinde "]" işareti mevcut
    Ben verdiğiniz örneğe bakarak "," (virgül) işareti var sandım her farklı cümleden sonra o yüzden "," işaretine göre Split komutuyla ayırın demiştim. Eğer aralarda virgül falan yoksa o zaman şöyle yapılabilir:

Önce veriyi düz bir şekilde bir string ifadeye çekersiniz. Ardından o string ifadeyi yine Split ile "]" işaretine göre bölüp diziye atarsınız. Daha sonra foreach ile bütün elemanları dolaşıp hepsinin sonuna "]" eklersiniz (split'te bu işarete göre ayırdığımız için bu işaretler silinmiş oldu, burada tekrar her ifadenin sonuna bunu ekletmiş olduk). Daha sonrasında da for döngüsü ile yukarıda bahsettiğim şekilde alt alta Richtextbox'a yazdırırsınız.

Veya foreach'i hiç kullanmadan for döngüsü içinde yazdırmadan önce de her elemanın sonuna "]" ekleyebilirsiniz.

Kusura bakmayın akşam akşam sizi uğraştırıyorum. Ama bilgisayarda içeriği böyle benzer olan yüzden fazla metin dosyası var. Herbirini içeriği de dediğim gibi şu şekilde:
    [12346332],[gahvshdind],[afshhreidbd] . Benim istediğim ise metnin içinden herhangi bir yazıyı kod bölümüne yazmadan şu şekilde düzenleyip richtextbox a yazsın :
    [12346332]
    [Gshhegeh]
    [Vsuisnebhhhd]
    Yani yan yana olan parantezler ve içindeki verileri alt alta yazdırsın
    Visual basic e de yeni yeni başladığımdan dolayı kodların birçoğunu da bilmiyorum.

• quote:

Kusura bakmayın akşam akşam sizi uğraştırıyorum. Ama bilgisayarda içeriği böyle benzer olan yüzden fazla metin dosyası var. Herbirini içeriği de dediğim gibi şu şekilde:
    [12346332],[gahvshdind],[afshhreidbd] . Benim istediğim ise metnin içinden herhangi bir yazıyı kod bölümüne yazmadan şu şekilde düzenleyip richtextbox a yazsın :
    [12346332]
    [Gshhegeh]
    [Vsuisnebhhhd]
    Yani yan yana olan parantezler ve içindeki verileri alt alta yazdırsın
    Visual basic e de yeni yeni başladığımdan dolayı kodların birçoğunu da bilmiyorum.
    Hocam benim söylediğim şekilde istediğinizi yapabilirsiniz. Maalesef elimden gelen bu. "Visual Basic split kullanımı" tarzı şeyler yazarsanız belki daha net bilgiler elde edebilirisniz.
    Tamam hocam yine de vakit ayırdığınız için teşekkür ederim

•  Dim t as string = "[12346332],[gahvshdind],[afshhreidbd]".Replace(",", Environment.NewLine)
    Console.WriteLine(t)

verileri kendin doldur richtextbox.text gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

Dim t as string = "[12346332],[gahvshdind],[afshhreidbd]".Replace(",", Environment.NewLine)
    Console.WriteLine(t)

verileri kendin doldur richtextbox.text gibi
    Hocam console.writeline yazmışınız. Ben formda çalışıyorum bi sıkıntı çıkar mı?

• nerde göreceksen onu yazarsın oraya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

nerde göreceksen onu yazarsın oraya
    Hocam richtextbox ı t değişkenine eşitledim oldu. Çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.