Şimdi Ara

visual basic ile c# arasındaki fark ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar visual basic ile c# arasındaki fark nedir?

• VB.NET ve C# arasında başlı başına yazım (syntax) farkı var. Onun dışında her ikisi de .NET framework kullandığından mimarısı aynıdır. 1-2 komut farklarından başka bir fark yoktur diyebiliriz.
  • arkadaş burda vb.net ile visual c# arasındaki farkı sormamışki vb ile c# arasındaki farkı sormuş aradaki bazı farklar syntax yapısı zaten vb .net framework kullanmıyor c# de kullanmıyor tabi visual c# kullanırsan başka. c# daha profesyonel programlar yazmak için idealdir ama vb o kadar esnek değildir vb görseldir c# görsel değildir visual c# için geçerli deil bu
  • arkdaslar bişey soracağım hazır konu açılmışken yeni konu açmak istemedim

ben c den biraz başladım çalışmaya temel bilgilerini öğreniyorum
    normalde vb.net kullanıyorum şimdi c yi bu seviyede bırakıp visual c# a geçesem zorlanırmıyım yada geçmem doğru olur mu??
  • valla ben hiç bir sey anlamıyom c# kac ceşidi var yaw ...bende vb 6,0 var bilgisayarda.. c# görsel degil demişsiniz nasıl görsel degil yaw? ertan gibi bende c den başladım bana c# ögrenimesi daha kolay denildi...
  • c# bildiğim kadarıyla microsoftun ürettiği bir yazılım geliştirme dilidir. derleyicisi visual c#'tır veya .net framework kurularakta yazılabilir. .net teknolojisi kullanır. bütün vb sürümleri .net desteklemez ama c# özellikle .net teknolojisi ile birlikte çıkarılmıştır. eyucelinde dediği gibi arada yazım farkı vardır ve c# daha esnektir. makine diline daha yakındır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetord

c# bildiğim kadarıyla microsoftun ürettiği bir yazılım geliştirme dilidir. derleyicisi visual c#'tır veya .net framework kurularakta yazılabilir. .net teknolojisi kullanır. bütün vb sürümleri .net desteklemez ama c# özellikle .net teknolojisi ile birlikte çıkarılmıştır. eyucelinde dediği gibi arada yazım farkı vardır ve c# daha esnektir. makine diline daha yakındır.

elimde c kitabı var ve c++ nin bile 89 yılında çıktığını yazıyor ayrıca c# benim bildiğim microsoft tarafından geliştirilmedi derleyicisi sadece visual c# deildir birsürü derleyici vardır c# için visual c# framework için olan derleyicisidir c# nin görsel versiyonudur ayrıca siz bu yazdıklarınızı hangi kaynağa dayanarak yazıyorsunuz sizin yazdılarınızı daha önce duymamıştım ben mi yanlış biliyorum açıklarsanız sevinirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CS Source ile 1.6 Farkı Nedir?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • araştırmalarım sonucunda öğrenmiştim bunları. üstelik tek derleyicisinin de visual c# olduğunu söylemedim zaten. internette ufak bi araştırmayla birçok kaynak bulunabilir bu dil hakkında. bazıları:

http://tr.wikipedia.org/wiki/C_sharp
    http://en.wikipedia.org/wiki/C_sharp
    http://www.ondotnet.com/pub/a/dotnet/2005/10/03/what-is-csharp.html
    http://www.google.com.tr/search?q=define:C%23&hl=tr&lr=&oi=definel&defl=en

• verdigin siteler için saol da ahh bi ingilizce bilsem:)

yani vb6,0 ın bir üs versiyonu microsoft c#.net diyebilirmiyiz?????
  • hayır vb6 nın bir üst versiyonu vb.net 2002 dir. vb'de basic dili kullanılır. vc#ta ise c# dili kullanılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetord

hayır vb6 nın bir üst versiyonu vb.net 2002 dir. vb'de basic dili kullanılır. vc#ta ise c# dili kullanılır.

benim bildiğim vb6 dan sonraki versiyon vb.net 2003 yani .net 1.0 diğer adıylada vb7
  • aslında visual basic .net 2002 ismiyle anılmaz, .net denir sadece veya vb7. ama 2001'in sonlarına doğru çıktığı ve 2003'den ayrılması için öle dedim. vb .net 2003 ondan bi sene sonra çıktı. .net framework 1.1 ile geldi. fazla bi farkı yok sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.