Bir hafta önce MSI S262 serisi notebook aldım. Üzerinde Vista Home Basic vardı. Notebooku alırken MSI'ın sitesinden bu seri için XP driverlarını görünce XP'ye geçerken sorun yaşamayacağımı düşündüm ama ne yaptıysam bir türlü XP'ye geçemedim.
Yaşadığım problem tam olarak şudur.
Bootable XP CD sini takıyorum CD'den boot ediyorum, CD'den kurulum için bir tuşa basın diyor, tuşa basıyorum mavi ekrana gelmeden siyah ekranda donuyor kalıyor.
Biraz araştırdığımda SATA driverları ile ilgi problemden kaynaklandığından bahsediliyor ve bunun içinde nlite programı ile sata driverlarını XP CD'sinin içine gömem gerektiği söyleniyor bunuda yaptım fakat gene aynı yerde kaldım.
Bunun üzerine biraz daha araştırdım ve Vistanın boot dosyaları olduğu sürece XP kuramayacağımdan bunun için Vistanın boot dosyalarını kaldırmam gerektiğinden bahsediliyordu. Bunun içinde VistaBootPro kullanmam gerektiği söyledi. Bu programı kullanarak vistanın boot dosyalarını kaldırdım sonra nlite ile hazırladığım XP cd'sinden kurulum yapmaya çalıştım ama gene olmadı ve gene siyah ekranda dondu kaldı.
Sonra vista cd si buldum ve vista cd si ile makinayı boot ettim ve kurulum yaparken bütün partitionları formatladım ve makinayı resetleyip XP cd si ile açmaya çalışdım ama gene olmadı. 98 cd'si buldum fdisk yaptım sonra XP ile boot ettim ve gene aynı yerde takılı kaldım.
Kısacası ne yaptıysam olmadı. Bu sorunla muhtemelen karşılaşanlarınız olmuştur. Bu sorunu nasıl aşabilirim YARDIMLARINIZI bekliyorum.
Not: Bios'tan SATA özelliğini kapatabileceğim bi menü yok.
Teşekkürler...
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Aynı problemden muzdarip olan arkadaşlara yardımcı olması için nasıl çözdüğümüde açıklıyorum.
Yapmanız gereken 98 cd'si ile fdisk yapmak, fakat tüm partitionları silmek ve tek partion olarak biçimlendirmek gerekiyor. Birde XP'yi kurarken kurulum cd'sinin içine sata driverlarını nlite programı ile entegre ediniz.