Şimdi Ara

Vista ve Realtek HD onboard ses kartlı ASUS P5LD2-X Anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus P5LD2-X anakartlı bi sitem topladım. Onboard ses kartının (ALC662 High Definition Audio 6-Channel CODEC) arka taraftaki giriş/çıkışlarını 6 kanal analog olarak logitek x-540 sisteme bağlamak istiyorum. İşletim sistemi olarak vista yüklü.
    Ses kartının bulabildiğim tüm vista versiyonlarını denememe rağman bir türlü 5+1 ses elde edemedim. 5+1 hoparlör konfigürasyon seçeneği veren versiyonda hiç ses alamıyorum. Ses alabildiğim versiyonda da 5+1 seçeneği yok. Sorun vistada mı anakartta mı yoksa yüklediğim sürücülerde mi bir türlü çözemedim. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.



  • Merhaba.Bende logitech 5+1 x 530 mevcut.İşletim sistemim Xp iken ayrıca Vista yükledim(C:Xp,D:programlar ıvır zıvır,W:Vista).Vista yükledikten sonra herhalde Vista nın kendi içinde bir ses driveri mevcut ki sisteme ben driver yüklemedim.Board um Gigabyte P-35 DQ6 sistemli ilgili bilgilerim aşağıda imzamda mevcut.

    Siz sisteme Vista yı tekrar yükleyin göreceksiniz otomatik olarak sistem açılışında bir ses çıkışı olacaktır.Ama 5+1 inizin gerekli bağlantıları takılı olsun.Bende böyle oldu.Yani realtek in driver ını yüklemeden otomatik ses geldi ve bende şuan sistemde realtek de yüklü gözükmüyor.Dediğim gibi Vista kendi içinde bir ses driver ı barındırıyor ki böyle olduğu kanısındayım.

    İyi günler
  • Cevap için teşekkürler. Sistemi ilk kurduğumda sizin dediğiniz gibi oldu. Ben herhangi bir sürücü kurmadan vista kendisi ses kartını gördü. Ama o durumda hiç ses çıkmıyordu. Bunun üzerine ben diğer versiyonları denedim, ama sonuç alamadım.
  • Bir de XP'de kullandığım tüm realtek ses kartlarında bir jack taktığınızda onu ne olarak kullanmak istediğinizi soran bir pop-up pencere çıkıyor, ama vistada böyle birşey göremedim. Acaba ses kartının modelinden mi kaynaklanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.