Şimdi Ara

Vista ve dx10 izlenimleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarım yavaşladı , lost planet steam hatası verdi, cod4 zaten dx 10 desteklemiyor, dmc4 dx 10 da fark vardı bariz ama bu seferede fps lere xp den azdı . Crysis falan acayip yavaşladı sanki 3650 li günlere geri döndüm. Ready boost destekli ocz flash diskimi kullanmam güzel , görsel olarak da çok hoş ama oyun performansı tatmin etmedi. Belki ram takviyesi lazım ama xp ile gül gibi geçiniyorum ne gerek var. Bu dx10 nimetlerinden xp de faydalanabilmek için link var ise paylaşırsanız çok sevinirim.

Sistem.

Amd x2-4800, 2gb drr2-800 ocz vista upgrd., gigabyte mb. , seagate sata2 80gb hdd, 8800gt palit sonic.

• Vista oyun oynancaksa bence en az

x2 2.8ghz işlemci
    3gb ram
    ve temiz bir windows.

Bende 4gb ram var 32bit kullanırken 3.2gb görünüyordu ram Crysis + msn açıldığında ram az diyordu.Gerisini sen düşün.Şu anda Vista Ultimate x64 kullanıyorum.Şimdilik sorun yok.Bir de AMD FUSİON kullanıyorum.

Şimdi sana bir kaç tavsiye
    İşlemciye birazda olsa overclock çek (eaystune 6 var gigabyte anakartlar için)
    Windowsun gereksiz dosyalarını sil (Ccleaner programı tavsiye)
    Disk birleştirici yi çalıştır (Tuneup 2008 deki defrag programı hem hızlı hem güzel)
    Amd fusion çalışır mı bilmiyorum ama sen gene indir dene ( exp profilini çalıştır.)
    Antivirüs vs gibi arka planda çalışanları kapat

Dediğin kadar kötüyse bunları yapınca % 50 fark yaratır

• beyler benimde bir sorunum var. bende de vista yüklü online olarak sounter strike source oynuyorum ;ama xp'ye göre pingim yüksek oluyor. vistada güncelleştirmelerim kapali. niye vistada ping ler yüksek ? bunun bir çözümü var mi? vistayı ilk kurduğumdada böyleydi !
  • quote:

Orjinalden alıntı: FaTaL1Tr

beyler benimde bir sorunum var. bende de vista yüklü online olarak sounter strike source oynuyorum ;ama xp'ye göre pingim yüksek oluyor. vistada güncelleştirmelerim kapali. niye vistada ping ler yüksek ? bunun bir çözümü var mi? vistayı ilk kurduğumdada böyleydi !

Driver sorunu olabilir.
    Spyware programı indir tarat
    Tuneup 2008 i kur.Tuneup system optimizeden Accerelate downloads and internet surfing sekmesine tıkla internet hızını seç ağını düzenlesin.
  • 2gb li vistada oyun oynamayi unutun

resme bakarsan desktopta vista x64 un kac gb yedigini goreceksin
     Vista ve dx10  izlenimleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabbitweed -- 20 Ekim 2008; 11:13:23 >
  • Vista için Sp1 güncellemesini de kurun, DX10 altında oyunlardaki yavaşlama Vistayla değil ekran kartınızla ilgili. Aynı özelliklerde 2.5ghz üstü işlemci,2gb üsrü ram ile Vista oyunlarda daha iyidir. Fakat genel kullanımda XpSp3' bariz önde. XpSP3'den şaşmayın derim.
  • bende vista kullandım vallahi ama açıkçası yavaşlama hissetmedim aksine daha akıcıydı sanki sizin sorununuzda büyük ihtimal işlemciden biraz asılın işlemcinize vistadan kaç puan alıyor ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: rabbitweed

2gb li vistada oyun oynamayi unutun

bende q6600 +4850+ddr3 2gb ram kulllanıyorum vistayı bilgisayarı değil ben vistayı kasıyorum :) ddr3 1600 mhz 7-7-7-20 acaip süper oluyor ama sanki crysiste eksiklik oldu gibi onun dışında hiç istemedi 3gb 4 gb
  • işlemciye 5.1 verdi.
    hdd ye 5.6

diğerleri 5.9 not aldı.

oc yapsam çok bi fark yakalayabilirmiyim yani fps olarak dönecekse yapalım .

Anakartta ram slotu da 2 tane oda dolu zaten ah gigabyte yine yaptın yapacağını. Şimdi bunları satıp 2x2 kit alıcam.

Readyboost da hikaye kaldı desenize 1.4gb verdim halbuki

Açıkçası xp yi aradım ama acrsonis kurulu anında çakarım imajı gözünün yaşına bakmam :) ama ben bi vistanında imajını alayım . Şu sp3 ü deneyeyim .
  • ramleri boşuna terfi etme hiç bi fark yaşamazsın ediceksen işlemcini terfi et

oc yaparsanda muhakkak fark yaşarsın
  • İşlemciyi düşündüm ama ne alayım karar veremedim açıkçası xp de bana yetiyor diye düşünüyorum şimdi vista için işlemci alayım kararsız kaldım bunun üzerine en az phemon almak lazım aslında intel daha iyi bu konuda şu an için diye düşünüyorum . tavsiyeniz varmı?
  • quote:

2GB Vista X64 SP1 Masa üstü

Vista genelde RAM'i boş tutmaktansa belirli bir yüzde ile kullanmayı tercih eder.

• Ben 4gb li imzamdaki sistemimle dahi Vista X64 de, XP 32 bitte aldığım performansı (oyunlardan bahsediyorum) alamadım, zaman zaman 1.9 gb a kadar çıktığı oldu desktopta ram kullanımı
  • Maşallah maşallah desktopta 2 GB Ram kullanımı.Mühtiş
  • vista yeni çıkmadı, vistayı bilen biliyo, bilmeyende saçmalıyo, çok gereksiz bir konu olmuş, dx11 destekli oyun çıksa yine xp ile kıyaslarsanız herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Astirek
    quote:

Orjinalden alıntı: FaTaL1Tr
    beyler benimde bir sorunum var. bende de vista yüklü online olarak sounter strike source oynuyorum ;ama xp'ye göre pingim yüksek oluyor. vistada güncelleştirmelerim kapali. niye vistada ping ler yüksek ? bunun bir çözümü var mi? vistayı ilk kurduğumdada böyleydi !

Driver sorunu olabilir.
    Spyware programı indir tarat
    Tuneup 2008 i kur.Tuneup system optimizeden Accerelate downloads and internet surfing sekmesine tıkla internet hızını seç ağını düzenlesin.

TuneUp 2008 de dediğiniz, TuneUp system optimize'den "Accerelate downloads and internet surfing" sekmesini kullandığımızda sorun çıkmaz değilmi, bağlantılarda hızda torrentlerde vs vs. WinXP Pro SP2 için söylüyorum... Ah şu Vista ah, DX10 nimetleri olmasa yüzüne bile bakılmaz ama neyse.. İşlemci ister Ram ister olmadı Ekran kartı ister ne bu be.. Core2Duo E4xxx serisi işlemci, 2GB DDR2 667Mhz lik Ram yanına 9600GT ekran kartıda yetmez Vista'ya... Ha birde 32bit değil 64bit işlemci ve işletim sistemi (x64 WinXP-Vista) kullanın deniliyor...

• quote:

daha vista olayını kavrayamayıp vistayı kötülemeyin..

Vista çok ram yiyor fakat istediğinizde rami size boşaltıyor, tamam biraz kasıyor makineyi fakat ramden dolayı bişey deme hakkı vermez bu bize..

oyun meselesine gelince;

hocam o işlemciyle zaten vistada pek bi güzellik bekleme, bana kalırsa sen xp ye devam et bende x2 6000+ var fakat genede xp kullanıyorum şu anda

• Bende onu diyorum 400 lira işlemciye verceğime xp devam vista teması çaktımmı tamamdır.
    quote:

Orjinalden alıntı: TryAgain

quote:

daha vista olayını kavrayamayıp vistayı kötülemeyin..

Vista çok ram yiyor fakat istediğinizde rami size boşaltıyor, tamam biraz kasıyor makineyi fakat ramden dolayı bişey deme hakkı vermez bu bize..

oyun meselesine gelince;

hocam o işlemciyle zaten vistada pek bi güzellik bekleme, bana kalırsa sen xp ye devam et bende x2 6000+ var fakat genede xp kullanıyorum şu anda

• dx10 da gözle ayırt edilecek pek fark olduğunu zannetmiorum,,

oyun oynayacaksan dx9 la devam etmeni öneriorum
  • Aynen öyle sp2 var bende 3 geçirmekte fayda varmı?
    quote:

Orjinalden alıntı: G-UNITSOLDIER

dx10 da gözle ayırt edilecek pek fark olduğunu zannetmiorum,,

oyun oynayacaksan dx9 la devam etmeni öneriorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.