Şimdi Ara

VİSTA SP1 4GB RAM PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar daha önce kullandığım striker extreme e6600 işlemci 4gb 667 ocz ram xfx 8800 gt sisteme vista sp1 kurunca ramlari 4gb görebiliyordum ama şimdi abit x38 e8400 adata vitesta extreme 800 mhz xfx 8800 gt ile vista sp1 uyguladığımda 3gb olarak görülüyor ram bunun bir çaresi varmıdır forumda ve diğer aramalarımda böyle bir sorun yaşayan göremedim veya ben rastlamadım bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi

• dostum sağol ama buda çözüm olmadı
  • bios dan kontrol edin,biosda 3 gb görünüyorsa,ramlerin slotlara tam oturup oturmadığını kontrol edin.Yine çözüm olmazsa ramlarin slotlarını değiştirin.
  • vista 64 bit de ramlar 4 gb görünür 32bit vista 3 gb ram destekli
  • İyide arkadaş daha önce vista da görüyordum demiş. Demekki 64bit kullanıyor. Aynı sorun bendede olmuştu, bence bios ayarlarından ram bölümüyle biraz uğraşıp sorunu giderebileceğini tahmin ediyorum, asus anakartta ben öyle çözmüştüm. Abit i bilmiyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: The Jolly Joker

vista 64 bit de ramlar 4 gb görünür 32bit vista 3 gb ram destekli
  • eğer microsoftun adamları doğru biliyosa ki biliyolardır komut satırı ile bu sorunu çözüyosun birazcık araştır derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd Windows Yükleme Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım Anakartının Bios unda "memory remapping" bellek kolaçanı teknolojisi desteği olup olmadığına bak. senin anakartta nerededir bilmiyorum ama o ayarı "enable" yapman gerekiyor
  • vista sp1 4 gb görüyor ama 4 gb ı kulanamıyosunuz o yazan sadece bilgilendirme amaçlı acak 4gb için 64 bite de geçmek akıllıca olmaz neden mi vista 64 bit ramden 900 mb çalar 32 bit ise 400mb çalıyor 32 bit ise zaten 3.25gb 3.4gb gibi bi değeri kullanma imkanı sunuyor ancak daha az ön belleğe ihtiyaç duyduğu için 64 bitle aynı miktarda belek sana kalıyor TAVSİYEM 4GB ÜZERİ RAM KULLANANLAR 64 BİT E GEÇSİN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.