Şimdi Ara

Vista için ghost imajı yapmayı bilen varmı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
6.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Denedim oldu . Sorunsuz bir sekilde devam ediyoruz programımızı ,yeni hdd miz ile kullanmaya. Once almis oldugum hdd ye win98 boot cd si ile acip partition olusturup format attım.sonra 2 hdd yi baglayip yukarıda linki verilmis olan ghost v8 ile makinayı boot ettim CLONE DISK secenegi ile hic imaj almadan bozulmakta olan eski 6 gb lık hdd mizin 2 bolumununde yedegini sorunsuz bir sekilde yeni 80 gb lık diskimize aldım. Hatta bizim eski diskte 2 kısımdada aynı isimli klasorler vardı acaba clone alırken sorun yasarmıyız diye dusunuyordumki ghost yeni hdd yi aynı oranlarda 2 ye bolup dosyaları oyle kopyaladi. (eski hdd 4gb-2gb olarak 2 parcaydı yani %66-%33 olarak, yeni hdd yide ghost aynı sekilde boldu ve dosyaları kopyaladı) Yardımları icin Lancelot_Real cok tesekkur ederim.

Not: Bizim pc de yeni aldıgımız 80 gb lik hdd sorunsuz bir sekilde tanındı yani bir kısmını gormemezlik fln yapmadı makina.
  • thundox sevindim, güle güle kullanin.
    ghosttaki "CLONE DISK" seceneginii hic kullanmamistim, bu vesile ile yeni birsey daha ogrenmis oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 22 Ocak 2008; 3:25:33 >

ben vista da kullanacağım.. demişsin ama teyid almak babında sordum..:'(]
    (Ghost7, Ghost8, Ghost11 i kullandigimi hatirladigim windowslar: win95, win98, xp32bit, xp64bit, 2003-32bit, 2003-64bit, vista32bit, vista64bit)

son sürüm hastaligi yuzunden ghost11in (her ne kadar gereksiz bulsamda) de benzer bir .iso cdsini dun hazirlamaya basladim, en gec yarin biter. Hepsi ayni kapiya cikar. Ben halen ghost7 kullaniyorum ve bilgisayarimda xp64, 200364, vista64 ghostlarim mevcut. ghost7 yapiyorsa, ghost8 takla atar gibi dusunebilirsin.

benim sistem vista 32bit.. gerek işletim gerekse de sistem değişikliği nedeni ile yıllardır sorunsuz kullandığım acronisi bırakmak zorunda kaldım.. benim anakartı sevmemiş ama canı sağolsun bunca yıla dayanan hukukumuz vardı.. şu ghostu akşam denicem.. sistemide güzelce formatladım.. bakalım sonuç ne olacak..

peki son sürümde ne gibi değişiklikler var deneme imkanın oldu mu.. birde geri yükleme ne kadar zaman alıyor (tabii hd göre değişir ama 80 gb hd ne kadar sürede geri yükler)

bu arada günaydın..

sende benim gibi internete girdiğinde ilk donanımhaberi açanlardansın.. zaten benim ana sayfa..

yükleme-geri yukleme hizi harddiskinin hizina, sikistirma orani secimine, yuklu dosyalarin boyutuna bagli. kisaca acronis ile rakamlar aynidir.

Ghost5 ten beri ghost kullandigimdan ve sevdigimden tum surumlerini takip ettigim nadir programlardandir ghost. ghost 2003 (ve belki diger ghost ikibinler) yüz karasi oldu. Ayrica windows a kurulan ghostlardan ghost10 ve ghost12 yi hic begenmedim, tavsiye etmem.

bir imaj alma programinin her sistemde sorunsuzca calisabilmesi kriterim vardir. Bu kriteri su ana kadar en mükemmel saglayanlar ghost8 ve ghost11 oldu (tabi windows a kurmuyoruz)

ghost11 in ghost8 den bildigim tek farki (tabi teknik aciklamalarda daha cok sey vardir muhakkak) ghost11 yedeklenen dosyayi Tek Parça olarak sakliyabiliyor, ghost8 ise saklarken 2gb lik parçalara bolmek zorunda kaliyor. Aslinda iyi bir durum, cunku dvd ye cekmek isteyenler icin hazir ve parcalanmis oluyor. Ama harddiskte saklayanlar cok parca gormek isteyemeyebiliyor. ghost8 iyidir ama ghost11 de parcalama islemi...... seklinde daha once giden bir yazismadan cikardigim sonuc ile herkesin hem rahatlikla parcayalabilecegi (cd/dvd ye cekmek isteyenler), hemde isteyenlerin tek parça olarak diskte saklayabilecegi bir ghost11 .iso su yapmaya başladim.

umarim ghost8 ve ghost11 farkini anlamissindir. Yani acronis gibi donanim tanima/tanimama degilde daha ince bir hadise soz konusu.

hazir yeni .iso yaratiyorum derkende forumda farkli sekillerde kullanimlar icinde bilgi bulunduracak ekleri yazayim dedim. (usbflash den ghost calistirmak, usbdisk ten ghost calistirmak, 2. diskten ghost calistirmak, disketten ghost calistirmak gibi ve forumda gecen degisik durumlar icin ghost ile yapilabilecek güzel cozumler)

kisaca, ghost8 i rahatlikla kullanabilirsin, yakinda ghost11 i cikarinca da rahatlikla ghost11 e gecebilirsin. (ghost11 haliyle ghost8 dosyalarini okur)

ben yinede ghost7'imle mutlu mesut devam edecegim. 680kb lik tek bir .exe dosyasinin yapabildikleri acronisin becerememesinede gülmeye devam edecegim.

not: ghost11 1.6mb, ne yazikki .iso su eklemeler ile epey daha cok yer kapliyacak.

• teşekkürler açıklamaların için.. ama şu partlara bölmesi pek hoşuma gitmedi.. neyse bi deneyelim bakalım..
  • dostum bişey sormayı unuttum.. c yi d ye yedekledik.. ve yeniden geri yükleme yapacağım.. illa yedeği dvd ye almam gerekiyormu.. ghost ile bilgisayarı açıp d den gösterip yükleme yapabiliyormuyuz..

ayrica yedek alirken dosya adini
    vista000
    koyarsan mutlu olacagini garanti ederim.
    ayrica soru sormadan once ilgili .iso ya baksa idin zaten cevabi gorurdun.
    Birazda icinde bulundugumuz forumu kurcalaman sana faydali bilgilerde verir.

valla ne diyim forumu kurcalamaktansa hazır ve nazır bir bilgili arkadaşı bulup soru sormak daha iyi ve garantili olacağı kanısı hasıl olduğundan sormak istedim.. kusura bakma..
    Neyse, al ghostunu, kafan rahat etsin. (virus, ugrasarak gecen zaman vsvsvsvs)
  • myd:
    halen ghost11 üzerinde calismaktayim, lakin senin durumunu ghost versiyonunun düzeltecegini hic sanmiyorum. dedigim gibi, yedek alip aldigi yedegi goremeyen bildigim tek kişisin. Sanirim klasorleri yada iceriklerini gormeni engelleyen basit bir virusümüssü bulaşmış sana. Virüsümsüz temizlenmiş olsa bile yaptigi ayarlar halen duruyor olabilir.

Vista için ghost imajı yapmayı bilen varmı

Ghost 8 ile aldığım imaj hala görünmüyor ama ghost 11 ile aldığım yeni imaj görünüyor

@Lancelot_Real : Çok teşekkür ederim

• myd
    geçmiş olsun, yinede suçu ghost8'e atma, çok basit birşeyi atladigina eminim.
    güle güle kullan.
    ghost cd mi yenileyip ghost11 ve bir ton aciklama koydum,
    buradan ulasabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_20801405/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 6 Şubat 2008; 11:04:01 >
    eee, tabi yarasa olunca sesle goruyoruz.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.