Şimdi Ara

Vista için 4gb yapsam ne değişir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu an vista ultimate işletim sistemi üzerinde 2*1 gb kingston 667 mhz ramleri dual olarak kullanıyorum.Ram fiyatları da o kadar düştü ki resmen gel beni al diyor.Eğer 2 adet daha 1 gb lık aynı ramlerden alırsam performansımda nasıl bir artış olur?



  • şu an için biraz lüx 4 gb. eğer gerçekten vista kullanmaya kararlı isen, elindekileri sat, 2x2 Geil OCZ gibi kaliteli bir marka al.
  • geil 2*2 800 mhz ler ankarada en ucuz 219 dolar+kdv ve ben bu maliyeti karşılayamam.
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2178

    Benim demek istediğim böyle bişey değil. Demek istediğim yanlızca 46$+kdv ile şu an elimde bulunanlardan bir çift daha alırsam bana ne kazandırır öğrenmek istediğim bu. Yinede ilgilendiğin için teşekkürler.
  • xp için bu söylemezdim ama vista için mutlaka olur..hele de dolar ve ramlar bu kdar ucuzlamışken..paran da varsa 2*2 al..3 yıl götürür
  • veritech 2 gb ler fena ucuz tam 2*2 icin.xp yi simdi birakip vista kullanacak olsam ben alirdim mesela 512*2 oczleri sokup.

    http://www.oksid.com.tr/urunler/gb+ddr+mhz+(veritech).asp?urun_kod=AB541VER010
  • eyer ram kullanımın 2 gb'ın ustune cıkmıyorsa(Crysis'te bile çıkmıyor bende) 4gb lux'e kacar biraz.Performans artısı nerdeyse hiç olmaz.Ama 2gb ustune cıkıyor ram kulanımı bende dıyorsan alabılırsın.
  • Normal ev kullanıcıları için pek bi getirisi olacağını zannetmiyorum ama fiyatlar da gel beni al diyor gerçekten
  • Vista kullanıyosan + crysis oynuyosun ram kullanımı zaten 1900-2000mb arasında oluyo bunun ileriki yılları var daha fazla ram isteyecek oyunlar var bence almaya değer boşa yatırım yapmazsın alırken 800mhz ve üzeri alırsan ilerisi için de rahat edersin
  • Vistada 4gb özellıkle crysis oynuyorsan çok çok farkedıyor..Kullanan biri olarak + 40 dolarlık bir maksatla 4gb'a gecmeni öneririm..
  • kacırma ram fiyatları cok dusmusken
  • Evet ben de tavsiye ederim 4gb' e geçmeni. Crysis' te baya farkediyor. Vista' da 2 gb' de ram kullanımı 2000' e yaklaşırken, 4 gb' de 3000' in üstüne çıkabiliyor. Tabi burada 64 bit Vista' nın ram kullanımının da etkisi oluyor. Yalnız 4 gb yapacaksan ram' leri tam 4 gb kullanabilmek için 64 bit işletim sistemi kurman gerekiyor. Aksi takdirde 32 bit işletim sisteminde anakartına göre 3000-3500 arasını kullanabiliyorsun.
  • Aklımıza gelen düşünceleri listeleyecek olursak;
    1. 2 GByte 667 MHz. Ram aslında Vista için fena değil diye düşünüyorum. Üstelik sizin Kingston Ram'lerinizin hızaşırma ile 800 MHz.'i görmesi lazım.
    2. 800 MHz Ram ile 667 MHz. Ram arasında büyük bir performans farkı yok.
    3. Vista 32 bit sisteme 4 GByte Ram takarsanız aynen XP 32 bit sistemde olduğu gibi, 3.3 Ghz. civarında bir Ram görünür.
    4. Yeni 2X2 GByte Ram alırsanız cebinizden epey bir para çıkacak. En mantıksız hal tarzı bu olur kanımca.
    5. 4 GByte Ram ile performans artışınızın tam olarak yüzde kaç olacağını söyleyemiyorum. Uygulamasına göre değişir. Yabancı forumlarda bu konuda sonuçsuz tartışmalar var ama bir şey kesin, Vista XP'ye nazaran daha çok Ram'e ihtiyaç duyuyor. Öte yandan Vistada bir çok uygulama için 2 GByte Ram'in yeterli olduğu, ancak Photoshop uygulamalarında 2 GByte Ram'in yeterli olmadığı yazılıyor.
    6. 2 Byte Ram'in yetersiz kalıp kalmadığını bir kullanıcı olarak ancak siz bilebilirsiniz. Ben XP kullanıyorum ve bana 2 GByte Ram kesinlikle yetiyor ve fazlasına gerek olmadığını düşünüyorum.
    7. Elinizdeki mevcut Ram'e 1 Gbyte aynı Ram'den ilave etmeniz en ucuz ve mantıklı çözüm olacaktır. Böylelikle cebinizden sadece 23 Dolar çıkmış olur. Uğraştığınız uygulamalara bağlı olarak az veya çok bir artış olacağını tahmin ediyorum.
    8. Ya da hazır Ram fiyatları bu kadar düşmüşken aynı Ram'den 2X1 GByte daha ilave edersiniz, belki bir parça daha performans artışı olur ama 3GByte'a nazaran büyük bir fark olmaz diye değerlendiriyorum.
    Aşağıda verdiğim linkte içerisinde 104 adet fotoğraf bulunan bir Word belgesinin açılma süresi ölçülmüş, sonuçlar şöyle:
    XP 2 GByte 8 saniye
    Vista 2 GByte 20 saniye
    Vista 3 GByte 1.3 saniye (13 değil 1.3 saniye)
    Sonuçlar bana çok ilginç geldi, Vista'da bulunan superfetch teknolojisinin de etkisiyle değişik uygulamalarda çok değişik sonuçlar, sürprizler ortaya çıkabiliyor.
    Anandtech




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mao-dun

    Şu an vista ultimate işletim sistemi üzerinde 2*1 gb kingston 667 mhz ramleri dual olarak kullanıyorum.Ram fiyatları da o kadar düştü ki resmen gel beni al diyor.Eğer 2 adet daha 1 gb lık aynı ramlerden alırsam performansımda nasıl bir artış olur?



    Bence aynı ramlerden, yani DDR2 667 Kingston ram 2x1 gb daha alman en iyi seçim olur. 4 tane oldu mu ramler yine dual çalışır. Çift rakam olmasından dolayı.


    quote:

    Orjinalden alıntı: mao-dun

    geil 2*2 800 mhz ler ankarada en ucuz 219 dolar+kdv ve ben bu maliyeti karşılayamam.
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2178

    Benim demek istediğim böyle bişey değil. Demek istediğim yanlızca 46$+kdv ile şu an elimde bulunanlardan bir çift daha alırsam bana ne kazandırır öğrenmek istediğim bu. Yinede ilgilendiğin için teşekkürler.


    2X2 gb ramler de güzeldir muhakkak ama masrafı astronomik bir şekirlde arttırırlar ve 4x1 GB kadar performans vermezler. Bunun için biraz daha beklemek ve teknolojinin oturmasını ummak gerektiğini düşünüyorum.



    quote:

    Orjinalden alıntı: p@l@

    xp için bu söylemezdim ama vista için mutlaka olur..hele de dolar ve ramlar bu kdar ucuzlamışken..paran da varsa 2*2 al..3 yıl götürür


    2gb ramler yeni çıktı ve pahalılar. Ayrıca belleklerde en ideal büyüklüğün 1gb tek parça olduğunu düşünüyorum.

    Belki birebir aynı ürün değiller, ama PSP de 2gb memory stick duo pro kartım vardı. Üstüne 50 ytl vererek 4 gb lık kart aldım.

    Sonuca gelince: 2GB lık memory stick üzerine usb den veri transferi 6 dakika sürerken, 4 gb lık memory stick üzerine veri transferi tam 30 dakika sürüyor. Kapasite arttıkça belleğe yazma sürelerinde artış meydana geliyor. Bu hard disklerde de böyledir. Kapasiteleri arttıkça performansları düşer. Ama az, ama çok bu performans düşüşü bütün hafıza birimlerinde geçerlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 24 Aralık 2007; 10:03:29 >




  • 4 gb ram tavsiye etmeden önce 64 bit işletim sistemi kullanmanızı da öneririm. Çünkü 4 gb ve üstü kullanım için 64 bit şart. En azından 4 gb ve üstünü tam kapasite kullanmak istiyorsanız. Bende hem vista hem de xp 64 bit kullanmış birisi olaraktan kesinlikle 4 gb ram önermiyorum. Bir çok program sorunlu çalışıyor, hatta hiç çalışmayanlarda var :) Oyun oynuyorsan 2 gb ram + windows xp 32 bit öneririm. Veya 2 tane 1 1gblık ram 2 tane de 512 mblık ram 3 gb kullanırsın dual modda.

    Sadece multimedia ağırlıklı güncel programlar kullanacağım diyorsan ama 64 bitin bir zararı olmaz. 4 gb ram alıp keyfine bakabilirsin.
  • tavsiyem....


    Ürün Kodu : 2GB...DDR800...VERITECH
    Marka : VERITECH

    Fiyatı : 39,00 USD + KDV
    Kdv dahil : 54,54 YTL
    Taksitle : 18,18 YTL X 3


    dfs bilgisayardan ucuzunu görmedim...iki tane alsan 110 ytl kdv dahil...miss gibi vallaa
  • 4GB her türlü FARK YARATIR vistada... Vista 2 GB Ram de bile ucu ucuna yetişen bi sistem oldugu için benim 4GB OCZ var, Çok rahat hiç mi hiç kösmüyor. Direkt al hiç düşünme
  • açıkçası bana kalırsa bir render olayında grafik veya video olayında esas ramin farkını anlıyorsunuz oyunlarda ise zaten belli bir yere kadar etiyor. 2 bilemedin 3gb :)
  • şu an için büyük lüks bence 4 gb ram! çok ucuzladı diosun, bekle biraz ucuzlamaya devam edicek nasılsa.. daha ucuz olunca alırsın raat raat..
  • Arkadaşlar böyle bir konu açılmışken bende sorumu sorim dedim.Xp kullanıcısı olarak 2x1gb 800mhz ram kullanıyorum acaba 2x1gb daha ram alsam 4x1gb ram olmuş olsa performansta gözle görülür bir artış olurmu acaba....Mesela bench'lerde ve oyunlardaki fps'lerde farkını koyarmı yoksa çokmu gereksiz olur.

    Bende 2x2gb ram alamam o kadar param yok şimdiden söylimde
  • valla bende konu açtım bunun için konu burdaymışş,,, 2x1 kingston 667ddr2 var bendede ,,, üstüne 2x1 800mhz alsam uyum sağlar mı veya performans alırmıyım ?? vistada crysis de takılma yaşıorum,,, xp de böle bi sorun yoktu!!! tahminim ram yetmio ..

    markaları farklı ve 667-800 mhz olması bi fark yaratır mı??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.