Şimdi Ara

Vista Home Basic Mükemmelliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 2-3 aydır Windows Vista Home Basic sürümünü kullanıyorum sistemim

AMD 3500 64 bit Athlon

1 GB Ram

Ati 256 MB HD2600 Pro Sonic DDR 3 Ekran kartı

Vistanın bana getirdikleri

1- Ekran kartına overclock fazladan çektiğimde herhangi bir ısı aşırısı olmadan yani 60 derecelere 50 derecelere ulaşmadan oyun oynarken kilitlenmesi ve benimde reset atmam XP de böyleydi ama Vistada ? hayır Vista bu olayı kurtarıyor ve kurtarldı diye bir mesaj vererek alt-tab yapıyorum kaldığım yerden devam ediyorum hemde aynı performans ile

2-XP'deki sürücüleri tanıması ses kartı kamera vs şeyleri XP sürücülerinin çoğunu tanıyor

3-Windows defender özelliği ile kaç virüslerden kurtuldum inanın xp de virüs yazanlara virüslere küfür ediyordum sinirleniyordum Vistaya geçtiğimden beridir böyle birşey asla olmadı Windows Defender farkı ile... XP de antivirüs programı kur ayrıyeten yok crackla ohohoy salla

4-Tam güvenlik bana soracak olursanız güvenliği hat safhada öyle herşeyi kuramıyorsunuz en az 2 defa soruyor işte bu farkdır ve çok güzel bir şey bence

5- Görünüm bana göre görünümü çok mükemmel tam istediğim gibi XP artık bana class geliyor asla hiç dönmeyi düşünmüyorum

6- Donanım sürücüsünümü bulamadınız ? Bilgisayarda problemmi var ? Vista bırakında internette probleminizi arasın işte Sorun Giderme ile internette Vista benim için donanımın modelini sürücüsünü ismini olduğu gibi buluyor...

7-İE Explorer 7 Media Player 11 olması ve üstüne codec yüklemeden Divx filmleri izleyebilmem ;)

8-Call OF Duty 4'dü XP'den daha güzel oynatması

9-DirectX10 olması Kenar çubuğu olması

10-SÜPER SÜPER SÜPER Microsoft en iyi işletim sistemini yapmış sadece gereken Ram işlemci ve ekran kartı ve vistayı ayarlayarakki ben boşda 350 mb olarak kullanıyorum hatta 290 mb lara kadar düştüğü oldu işte bunun için artık XP silindi benim gözümde GELSİN VİSTA SP-1

• Son olarak açılırken hızlı açıyor Vista çubuğu 3 defa geçiyor
  • hayrını gör
  • Hayırlı olsun ancak tavsiyem Windows Defender'ı kapatıp yerine gerçek bir anti-spyware kurmanızdır. Windows Defender reklam ve bilgi amaçlı zararlılara karşı oldukça etkiliyken casusluk amaçlı yazılımlara karşı maalesef oldukça zayıf.
  • Bende Windows Vista Home Premium kullanıyorum. Windows Xp'ye göre daha sorunsuz çalışıyor ancak yine de eksikleri var. Ancak bu eksiklerin bir kısmı Service Pack 1 ile düzeltilecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hacker683

Bende Windows Vista Home Premium kullanıyorum. Windows Xp'ye göre daha sorunsuz çalışıyor ancak yine de eksikleri var. Ancak bu eksiklerin bir kısmı Service Pack 1 ile düzeltilecek.

evet bende bekliyorum ama çıkmak bilmedi
  • 350 ve 290 mb rammi inanmam ben vistada en az 580 i gordum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende 490ın altına inemedim. home premum var. Ama xp kullanıyorum. Vistayı performans için terkettim açıkçası. Birde program uyumsuzlukları yüzünden ama service pack ile neler değişecek merak ediyorum. Beni geri döndürebilirmi?
  • Sadece Windows Vista Home Basic özellikleri değil bunlar.Bütün Vista sürümlerinin özellikleri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGreen7

350 ve 290 mb rammi inanmam ben vistada en az 580 i gordum

Arkadaş Homa Basic sürümünü söylüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

quote:

Orjinalden alıntı: TheGreen7

350 ve 290 mb rammi inanmam ben vistada en az 580 i gordum

Arkadaş Homa Basic sürümünü söylüyor.

Bende de en az 350 oluyor.Daha azını görmedim.Ama registry ayarlarından dolayı olabilir belki.
  • Superfetch kapatıldığında kullanım miktarı azalıyor.

Aslında Vista Superfeth açıkken daha performanslı.
    Kullanılıyor görünen o RAM sık kullanığınız programlar için kendini hazır tutuyor.
    Bu sayede çok kullanılan programlar daha hızlı çalışıyor.
    Eğer ekstra belleğe ihtiyacı olan program olursa Vista bu belleği daha önce superfetch olarak kullandığı bölümden temin ediyor.
  • bende hem home premium hemde basic var. yani vista.
    home basic olanını kurduğumda ilk açılışta sorun olmuyor. ilk kullanıcı ve şifre ayarladığımda kullanıcı adım 2 tane oluyor. yan yana aynı isimde 2 kullanıcı. böyle sorunla karşılaşan varmı? çözümünü bilen varmı?
  • evet dediği gibi vistanın boşta bile bellek miktarını fazla tutması kötü birşey değil
    kullandığı anlamı çıkartılıyor bu yanlış.
    quote:

Orjinalden alıntı: suphion

Superfetch kapatıldığında kullanım miktarı azalıyor.

Aslında Vista Superfeth açıkken daha performanslı.
    Kullanılıyor görünen o RAM sık kullanığınız programlar için kendini hazır tutuyor.
    Bu sayede çok kullanılan programlar daha hızlı çalışıyor.
    Eğer ekstra belleğe ihtiyacı olan program olursa Vista bu belleği daha önce superfetch olarak kullandığı bölümden temin ediyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: Pro-Gamer

3-Windows defender özelliği ile kaç virüslerden kurtuldum inanın xp de virüs yazanlara virüslere küfür ediyordum sinirleniyordum Vistaya geçtiğimden beridir böyle birşey asla olmadı Windows Defender farkı ile... XP de antivirüs programı kur ayrıyeten yok crackla ohohoy salla

4-Tam güvenlik bana soracak olursanız güvenliği hat safhada öyle herşeyi kuramıyorsunuz en az 2 defa soruyor işte bu farkdır ve çok güzel bir şey bence

6- Donanım sürücüsünümü bulamadınız ? Bilgisayarda problemmi var ? Vista bırakında internette probleminizi arasın işte Sorun Giderme ile internette Vista benim için donanımın modelini sürücüsünü ismini olduğu gibi buluyor...

7-İE Explorer 7 Media Player 11 olması ve üstüne codec yüklemeden Divx filmleri izleyebilmem ;)

8-Call OF Duty 4'dü XP'den daha güzel oynatması

9-DirectX10 olması Kenar çubuğu olması

diğerleri neyse göreceli olabilir ama de bunlar biraz abartı sanki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 15 Nisan 2008; 13:09:39 >

• evet arkadaş bayağı bi poliyannacı yaklaşmış
  • siz ne anlarsınız bilgisayarsan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.