Şimdi Ara

Virüslü maili yanlışlıkla açtım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ahmet Yuruk diye birinden mail geldi. Nozuk türkçe yazı vardı. Fatura yazıyordu. Zipli dosya çkıktı içinde exe dosyası. Yanlışlıkla tıkladım. Windows güvenlik duvarı anında buldu. Tehdit dedi ciddi dedi eylem gerekiyor dedi. Tıkladım karantinaya al dedim. SOnra tehdit bilgisayrınıza zarar veremeyecek bir alanda karantinaya alındı yazdı. Sonra ben hemen malwarebytes indirdim, tarattım bir şey bulamadı. Böyle mailler çok geliyordu. Kimlik avı diye bildirimde bulunup geçiyordum. Bu sefer dalgınlığıma geldi. Windows defender engelledi karantinaya aldı. İleride sorun çıkartır mı? Kendiliğinden temizlenecek diyordu.

• Bilgisayar yavaşladı. Bir dosya uzun sürede açılıyor. Virüsün etkisinden mi? Malwarebytes hiçbir şey bulamadı.
  • Malesef virüs girmiş, acil format at.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence sorun yok kardeşim. Başlat çalıştıra resmon yaz neyin bilgisayarını yavaşlattığına bak. Ona göre bir çözüm bulunur. Ama virüs kaptığını düşünmüyorum.
  • kolonya ve maske varsa bişicik olmaz
  • cingozzz kullanıcısına yanıt
    Bir excell dosyası yazdıracağım yazdıramıyorum. Yazdırı tıklıyorum kalyor öyle kilitleniyor. Excell, word ve pdf dosyaları geç açılıyor. Geç yazdırılıyor. Bazen hiç yazdırılmıyor. Resmon yazdım nereye bakacağım.
  • Diskin % kaçı kullanılıyor çok fazla kullanılıyorsa hangi işlem kullanıyor ona bak. Virüsler genelde disk kullanımını %100'e çıkartırlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya da direk CPU ve disk olan bölümleri ss al at bana.
  • cingozzz kullanıcısına yanıt
    Malwarebytes'ı silince düzeldi. Yavaşlık gitti. Sanırım ondan kaynaklandı.
  • o bilgisayardan hayır gelmez, yeni bir pc alıp, eskisini de birine yüksek fiyattan itele

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • online antivirüs programları var eset, nod, avg gibi.. bilgisayarına kurulum yapamadan çalışıyor. spybot falan indir. windows defender var onu da çalıştır. skıntı olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: wearesorryserver

o bilgisayardan hayır gelmez, yeni bir pc alıp, eskisini de birine yüksek fiyattan itele
    15 Senelik laptop. Sadece 2g olan rami 4gm yaptım. Hardiski söküp ssd'ye güncelledim. SAdece ofis işleri için kullanılıyor. İş görüyor. İşim sadece web tabanlı muhasebe programı. Excell ve word dosyalarıyla. İŞlemci gücü ve ekran kartı gücü gerektirecek işler değil. Dediğim gibi malwarebytes'ı silince yavaşlama gitti. Şİmdilik sorun yok gibi.

• quote:

Tehdit dedi ciddi dedi eylem gerekiyor dedi.
  • Bana da böyle bir mail gelmiş. Alakam olmayan bir yerden, seniha @ hiskar.com.tr

gönderen Ahmet Yürük, otomatik spama düşmüş.

Dikkat etmek lazım.

Google'a aratınca burayı buldum.
    Virüslü maili yanlışlıkla açtım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntman -- 18 Mayıs 2023; 16:11:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antivirus yazilimi gorunumlu bircok virus programi var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.