Şimdi Ara

VİRÜSLERİ 'ANTİVİRÜS' ŞİRKETLERİ Mİ YAZIYOR???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar..(bir işletmeci olarak)aklıma geldikçe düşünürüm....şimdi bu virüsler olmasa adamlar aç kalacak.yani anti-virüs şirketleri...üstelik az önce okudum..symantec 1982 yılında, ilk virüs yazıldığında kurulmuş..sonra virüsler hızla yazılmaya devam etti..e dolayısıyla da symantec büyüdü..pazar büyüdü....yani adamların ekmek kapısı VİRÜS..PEKİ DESTEKLEMEDİKLERİNİ NERDEN BİLİYORUZ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p@l@ -- 3 Eylül 2007; 21:22:03 >



  • bence doğruluk oranı yüksek bir teori.dediğin gibi virüsler olmaz isebu adamların topu aç kalacak.
  • Benimde keygen - crackleri yazılım şirketleri çıkarıyo teorim var 1-2 yerded okumuştum hatta... öyle abuk programlar varki sadece parasını ödeyince indirebiliyosun...resmen kırılsın diye açık bırakıyolar.

    Haklılarda birçok programın hedefi ev kullanıcıları değil, kullanan kullansın para ile satın alacaklar belli.

    Ev kullanıcısı hedefleyen programlarda ise durum bambaşka...
  • Merdivenaltı virüs üretimleri de mevcut (misal, bazı ev kullanıcıları)
  • Bu yazı ve son cümleleri sorularınızı cevaplar herhalde :

    'Küçük bir şaka' için yazdığı virüs 25 yıldır bilgisayarların belalısı

    Dünyanın ilk bilgisayar virüsünü arkadaşlarına 'şaka yapmak için' lise öğrencisi iken yazan Rich Skrenta, bugün 40 yaşında.
    İnternetin kullanılmaya başlanmasıyla dünyanın korkulu rüyası haline gelen bilgisayar virüslerinin ilki, 25 yıl önce bir lise öğrencisi tarafından arkadaşlarına "küçük bir şaka" için yazıldı.

    Rich Skrenta adlı öğrenci, bilgisayar şakaları yüzünden kendisine şüpheyle yaklaşan arkadaşlarını kandırmak için bulduğu bu bilgisayar numarasıyla dünyada ilk bilgisayar virüsünü kullanıma sokan kişi olarak kötü bir üne kavuştu.

    Pittsburgh yakınlarındaki Mt. Lebanon (Lübnan Dağı) Lisesi'nde okuyan Skrenta, kış tatili sırasında Apple II bilgisayarında ilk olarak, şimdi "boot sector" virüsü diye bilinen virüsü yazdı. Virüsü 1982'nin ilk aylarından itibaren okuduğu lisede ve yerel bir bilgisayar kulübünde yaymaya başladı. Virüs daha sonra dünya çapında yayılan ilk virüs oldu. Şimdi 40 yaşında olan Skrenta, aradan geçen 25 yılda online haber şirketi Topix'i başlattı, Time Warner'ın sahibi olduğu bir web adres rehberinin kurulmasına yardımcı oldu ve sayısız bilgisayar programı yazdı; ama ilk bilgisayar virüsü 'Elk Cloner'ı yazan ve dünyaya salan kişi olma etiketinden kurtulamadı. Skrenta, ilk virüs için "Aptalca bir şakaydı. Eğer hiç tanınmamak ile bu işi yapmış olmaktan dolayı tanınıyor olmak arasında bir tercih yapacak olsam, bu şekilde tanınmayı tercih ederim. Ama bütün yaptıklarıma bakınca garip bir tanınma biçimi." dedi. Bilişimcilere göre "Elk Cloner"dan önce de bazı bilgisayar virüsleri vardı; ama bunlar ya deneysel olarak yazılmıştı ya da çok az yayılmıştı. Skrenta'nın ilk bilgisayar virüs yazıcısı olarak kabul edilmesinin nedeni, yazdığı virüsün zamanının en yaygın ev bilgisayarları arasında çılgın bir hızla yayılmış olmasıydı.

    E-mail yoluyla yayılıyor

    Günümüzde milyonlarca virüs türü var. Microsoft işletim sistemi kullanan bir bilgisayara ilk virüs 1986'da, Pakistan'da iki kardeşin şimdi "Brain" (beyin) diye adlandırılan bir "boot sectory" programı yazdıklarında bulaştı. İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte virüslerin yayılması için ideal yöntem ortaya çıktı: E-mail, yani elektronik posta. Bilgisayar virüsü terimi, 1984'te Amerikalı bilgisayar bilimcisi Fred Cohen tarafından ilk kez ortaya atıldı. Bilgisayar virüsü üretenler ise ürettikleri bu virüsleri yayabilmek ve kullanıcıların virüslü programı indirmesini sağlamak için e-posta mesajlarında en fazla Britney Spears'ın ismini kullandılar. Virüslerin yayılmasını sağlamak üzere isimleri en fazla kullanılan ilk on ünlü arasında sırasıyla şunlar bulunuyor: Britney Spears, Bill Gates, Jennifer Lopez, Shakira, Usame bin Ladin, Michael Jackson, Bill Clinton, Anna Kournikova, Paris Hilton ve Pamela Anderson.

    "Melissa" (1999), "Love Bug" (2000) ve "SoBig" (2003) gibi virüsler kendilerine bilmedikleri bir kaynaktan gelen e-mail'i açan milyonlarca insanın bilgisayarına bulaştı ve bu kişilerin bilgisayarlarından başkalarına virüslü e-mail gönderen bir programı otomatik olarak harekete geçirdi. İlk virüslerle şimdiki virüslerin temeldeki teknolojileri aynı olsa da, artık virüslerin vereceği zararlar bakımından büyük değişiklikler yaşandı. Son zamanlarda kişilerin bilgisayar programlarında kullandıkları parolaları çalmak için kullanılan virüsler ortaya çıktı, artık virüsler cep telefonları ile yayılıyor. Dünya çapında yaşanan virüs krizleri son zamanlarda pek yaşanmasa da, en bilinen antivirüs programlarından McAfe'nin sahibi olan McAfe şirketinin bilgisayar güvenliği laboratuvarlarındaki araştırma yöneticisi Dave Marcus, hemen her gün 150 ila 175 yeni virüs programı tespit ettiklerini belirtiyor. 5 yıl önce bu sayı haftada 100 idi.

    Symantec şirketi, virüse karşı 1989'da Apple'ın Macintosh bilgisayarları için ilk antivirüs programlarını satışa sundu. Bilgisayar güvenliğiyle ilgili donanım, yazılım ve hizmet sektörü dünya çapında 38 milyar dolarlık bir endüstri haline gelmiş durumda. Bu rakamın 2010'da 67 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor.
    New York, aa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forum123 -- 3 Eylül 2007; 22:00:12 >




  • Olmaz canım öyle şey. Benim de bu teoriye karşı bi teorim var.

    -Dünya üzerinde yaklaşık 7 milyar insan yaşıyor.
    -3 milyarı bilgisayardan çakıyor diyelim.
    -Bunun 1 milyarının kodlama dili biliyor olduğunu varsayalım.
    -Bu miktarında yarısının kötü niyetli olduğunu düşünelim.
    -Sonuç olarak; Almanya+Fransa+İngiltere+ABD'nin toplam nüfusunun hiç durmadan virüs veya malware yazdığı çıkıyor ortaya.

    Bence yukarıda ki şartlar yerine geldiği takdirde, bırakın AV firmalarının virüs yazmasını; varolan virüslere bile zar/zor çare olabilecekleri çıkıyor ortaya. Zaten bi çok kişinin virüslerden muzdarip olması bunun kanıtı.
  • Bu tartışma bitmez... Kimse de birşey kanıtlayamaz; öyle kafanıza takılır durur. Ne yapacaksınız ki öğrenseniz başınız göğe de ermeyecek... Eee o zaman böyle şeylerle kafa yormaya ne gerek var ki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl microsoft kendi açıklarını kapatmak için hacker larla işbirliği yapıyorsa virüs programı üreten firmalarda hacker lar ile işbirliği yapıyor elbette.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Algol Perseus

    Olmaz canım öyle şey. Benim de bu teoriye karşı bi teorim var.

    -Dünya üzerinde yaklaşık 7 milyar insan yaşıyor.
    -3 milyarı bilgisayardan çakıyor diyelim.
    -Bunun 1 milyarının kodlama dili biliyor olduğunu varsayalım.
    -Bu miktarında yarısının kötü niyetli olduğunu düşünelim.
    -Sonuç olarak; Almanya+Fransa+İngiltere+ABD'nin toplam nüfusunun hiç durmadan virüs veya malware yazdığı çıkıyor ortaya.

    Bence yukarıda ki şartlar yerine geldiği takdirde, bırakın AV firmalarının virüs yazmasını; varolan virüslere bile zar/zor çare olabilecekleri çıkıyor ortaya. Zaten bi çok kişinin virüslerden muzdarip olması bunun kanıtı.



    dediğin şey mantıklı ama rakamlar çok komik olmuş. 3 milyarı bilgisayardan çakıyor demişsin bu bi kere 2 milyarı geçmez. ayrıca kodlama bilenleri 3 de 1 oran olarak belirlemişsinde türkiyede 100 tane bilgisayar kullanıcı al bakalım kaç tanesi kodlama biliyr onu bırak aynı şeyi amerika da yap yine bariz bi fark göremiyeceksin arada :)

    kodlama bilen adamların yarısı demişsin bu da tam bir felaket düşüncesi ki böyle bişi olması imkansız. kodlama bilenlerin zaten yarısından çok daha fazlası adam gibi kodlamayı bile bilmeyen az çok anlayan adamlar olacak. adam gibi kodlama bilen adamlarında %10 u bile bence bu virüs işleriyle uğraşmıyordur.

    ha bu sayı bile yeterli ama bu kadar çok virüs çıkmasına o ayrı.




  • yeni virüs çıkmadığında ne olacak..virüs şirketindekiler boş mu oturacak tabii ki virüs yazacak
  • İnanırım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Algol Perseus
    ...
    -Bunun 1 milyarının kodlama dili biliyor olduğunu varsayalım.
    ...


    Eğer dünyada 1 milyar kişi en az bir programlama dili biliyorsa, artık Mars'a falan çıkmamıza gerek yok demektir, aşmışız biz.
  • ev kullanıcısı yada gercekten virüs üretenlerede kullancakları scpritleri heryerde yayınlıyolar kendinleri yazdıkları gibi milletide destekliyolar yoksa kim oturcakta virüs yazıcak ne amac için?
  • çok doğru buna bende inanıyorum ama açık açık değilde el altından besledikleri adamlar yazıyor ,
  • ben de çıkardıklarına inanıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZEUS__

    yeni virüs çıkmadığında ne olacak..virüs şirketindekiler boş mu oturacak tabii ki virüs yazacak

    güzel tahmin.
  • bu şehir efsanesi tadında bir konudur hatta filmlere falanda konu olmuştur.Sırf antivirüs firmlari yazmasa bile virüslerin yayılmasında onların payı büyük
  • aynen öle virüsleri antivirüs şirketleri yazıyor 3 antivirüs odası varsa 8 virüs odası var

     VİRÜSLERİ 'ANTİVİRÜS' ŞİRKETLERİ Mİ YAZIYOR???




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZEUS__

    yeni virüs çıkmadığında ne olacak..virüs şirketindekiler boş mu oturacak tabii ki virüs yazacak


    Haklısın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylcnsntrk -- 4 Eylül 2007; 14:21:32 >
  • virüsler genellkle bilgisayardan iyi anlayan programcılıa meraklı insnlar tarfndan yazılır ve genellikle bilgisyar bilgilerini kanıtlayabilmek gibi niyetleri olduu sölenior
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.