Arkadaşlar daha önce Avira adlı virüs programını kullanıyordum. Bugün onu kaldırım Microsoft Security Essentials kurdum ve VirTool: Win32/Obfuscator.XZ adlı virüsü buldu ve PES 13'ün çalışmasını engelledi.. Bilgisayarımdaki virüsü daha önce bir çok kez, nerdeyse 3-4 günde bir tarama yaptırdığım avira, advantec systemcare, combofix nasıl farketmemiş olabilir daha önce? Şimdi bu bahsi geçen virüs gerçekten virüs mü yoksa başka bir şey mi? Ne yapmam gerekiyor? PESle alakalı klasörü program files'a girip Microsoft Security Essentials yardımıyla tarattım bir şey bulmadı. ama genel tarama yaptırdığımda buluyor ve pes'in çalışmasını engelliyor? Yardımcı olabilir misiniz?
bir delikanli yokmu
VirTool: Win32/Obfuscator.XZ
trojan:win32/Rimod
bunlari nasil vsilecez veya temizliyecez sistemden
bilgisayarı güvenli kipte çalıştırıp virüs taraması yap. Çıkan virüsleri de sil ya da karantinaya al.
seni gidi senii pesi cracklı kullanıyordun onun crackidir o microsoft security onun crackini kaldırınca çalıştırmayı durduruyor evet dediğin gibi tehdit olarak agılıyor ancak bir virus yok steam_api.dll dosyasında çıkmıştır hatta o hemde uyarı düzeyi ciddi demiştir
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet3807
seni gidi senii pesi cracklı kullanıyordun onun crackidir o microsoft security onun crackini kaldırınca çalıştırmayı durduruyor evet dediğin gibi tehdit olarak agılıyor ancak bir virus yok steam_api.dll dosyasında çıkmıştır hatta o hemde uyarı düzeyi ciddi demiştir
aynen hocam. advantec systemcare, avira, combofix falan silmedi hiç bu virüslü algılanan dosyayı. her ne hikmetse mse uyarı verdi