Şimdi Ara

Viking ve Göktürk Alfabesi Arasında Kurduğum İbretlik Bağ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Runik yazıların anlatıldığı bi sitede İngilizcem yettiği kadarıyla İskandinav Runikleriyle Eski Göktürk alfabesinin çok benzediğini anlattım

Link :
    disq.us
    Request Rejected
    http://disq.us/p/1bi2cfc

Yazım :

The Furthark runic script looks like Old Turkic (Gokturk , Orkhon inscriptions)

Also they look like Old Hungarian runic..

I think there are a connection between Furthark , Old Turkic , Old Hungarian and maybe Etruscan runics..

Everybody tells and writes Turkic runics are descendants of Aramaic and Sogdian
    (ie : Sogdian traders bring their own alphabets to old Turkic people, and old Turkic people developed their.)
    But I think thats wrong.

What do you think ?

Türkçesi :

Furthark alfabesi Göktürk alfabesine çok benziyor..

Bence Göktürk alfabesi , Furthark ve eski Macar alfabesi arasında bir bağ var..

Heryerde yazar ve söylenir , Göktürk alfabesi Aramaic ve Soğdların alfabesini alarak geliştirildi diye(Hatta , Göktürkler Soğd tüccarların kendi alfabesini getirmesi ve Türklerin bunun üzerine inşa ettiği düşünülür)

Bence bu yanlış , çünkü Türk alfabesi ne Aramaic , ne de Soğd alfabesine benziyor.

Daha çok Etrüsk ve Furthark alfabesine benziyor.

Not : Konuyu bilgi paylaşımı , araştırma , karşılıklı fikir alışverişi için açtım adminlere ricam konuyu kapatmasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemâncı -- 2 Eylül 2016; 11:09:42 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vikingler türktü sanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk-İskandivav etkileşimi tarih boyunca vardı. Dil olarak da benzerlik olması normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek sanmam hocam ..

Vikingler , İskandinavyada yaşayıp balık ve tüccarlıkla geçimini sağlayan Cermen topluluklarıydı diye biliyorum.

Dilleri de benzemiyor o yüzden.

Ama şöyle bi yazıyı hatırlıyorum..

" Kitapta Profesör Lagerbring, “Bizim atalarımız Oden’in yoldaşları Türklerdir” diyor. Profesör, bu tezi bir varsayım olarak değil, tarihi gerçeklik olarak sunuyor. Bu tezi doğrulayan bir dizi belgeden alıntı yapıyor. Teorisini doğrulatıcı kanıtlar sunabilmek için gerilere, İskandinav ve İzlanda masallarına ve mitolojilerine gidiyor, tarihçilerle görüşüyor. Hatta İsveçlilerin Türk kökenleri üzerinde ısrarla dururken, Oden’in kabilesinin getirdiği dilin yani Türkçe’nin çok sayıda sözcükle İsveççeyi zenginleştirdiğini de söylüyor. "

Alıntı :https://forum.donanimhaber.com/m_66799594/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemâncı -- 2 Eylül 2016; 10:52:13 >

• Hocam kürtler viking değil miydi ya?

http://www.hurriyet.com...r-viking-cikti-11365883
  • quote:

Orijinalden alıntı: Louis Litt

Hocam kürtler viking değil miydi ya?

http://www.hurriyet.com...r-viking-cikti-11365883

Sanmıyorum hocam..

Kürtler Ortadoğulu yani İran halklarından biri..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oğuz kağan ın çift boynuzlu tasviri ile odin in çift boynuzlu olması da ilginçtir.

• Yukaı
  • Yukarı

• Aynı dil ailesine mensup olmamızdan kaynaklanıyor olmasın sakın? Onlar Ural biz Altay diye biliyorum. (Bkz. Ural-Altay dil ailesi)

• quote:

Orijinalden alıntı: keskesizadam

Aynı dil ailesine mensup olmamızdan kaynaklanıyor olmasın sakın? Onlar Ural biz Altay diye biliyorum. (Bkz. Ural-Altay dil ailesi)

Hayır hocam maalesef :/

Dedikleriniz Finler için geçerli , benim bahsettiğim Vikingler (İsveç,Norveç,Danimarka)

Hem soy hemde dil olarak farklılar , çünkü eski cermen halklarından biri..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.