Bildirim
Viewsonic VP171B ??
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
hyundai daha ii denilmiş 17" konusunda....
viewsonic in birşeyi sorun yapıyordu ama neyi bak şimdi aklıma gelmiyor....
19" olunca mevzu değişiyor VP191B lider oluyor.... -
hyundai'dede DVI girişi yok ama..
VP171'de video seyretme olayı berbatmış sanırım ondanmı acaba? -
evet abi bir özelliği yoktu ama adını hatırlamıyorum....
@Celebdae çok ii biliyor....forumda da o yazmıştı ordan aklımda kaldı....
-
VP171 ile Vp191 arasındaki fark sadece inç farkı değildir teknoloji farkı . Yani vp191 ile vp171 arasında dağlar kadar fark vardır. Bu sebeple vp191 yok diye vp171 e kimse yönelmiyor. -
-
bence pcworld un trestleri bi garip...
neyse..
v171 gerek rakiplerinden baya bi daha pahallı olan fiyatı gerekse bu fiyata dair + hiç bişey vermeyip aynı paneli kullanan fp71e+ karşısındaki hüsranıyla orta kalite ama cok pahallı bi monitor.. -
quote:
Orijinalinden alıntı: dgnzcn
testler öyle demiyor ama
http://www.pcworld.com/reviews/chart_comparison.asp?aid=120793&prodid=25297&prodid=23532&prodid=24540&prodid=23544&prodid=25566&prodid=25299&prodid=22590&prodid=25081
Sen testleri boşver öncelikle piyasada 8 ms olan bütün monitörler 16.2 milyon renk iken çünkü hepsi
TN panel kullanıyor buna vp171 de dahil , VP191 MVA panel kullanması sebebiyle 16.7 milyon renk
görüntü veriyor.
MVA panel piayasadaki en iyi panel sony bile onu kullanıyor fakat sonyler tepki süresinde çok
kötüler . Viewsonic bu paneli vp191de kullanmış ve bu görüntüyü yakalamış . Zaten viewsonic'in
bu modelinin bu kadar tutulmasının sebebi de budur bu panlle ve görüntü kalitesiyle
8 ms tepki süresini yakalayabilmiş.
Eğer daha çok bilgi istiyorsanhttp://www.prad.de/guide/ausstattung_auswahl.html
sitede özelliklerini kendin seç ve arama yaptır bu dediğim özellikler monitör vear adamların
listesinde 2194 adet monitör var
Ve işte bizim monitör vp191
http://www.prad.de/guide/ergebniss_vergleich.html?pradid=87349b2553dcb033bd09de42aa78fb2e&8%5B%5D=0&10%5B%5D=0&12%5B%5D=0&13%5B%5D=0&14%5B%5D=0&15%5B%5D=0&16%5B%5D=0&17%5B%5D=0&18%5B%5D=0&19%5B%5D=1963&20%5B%5D=0&21%5B%5D=0&22%5B%5D=0&23%5B%5D=0&24%5B%5D=0&26%5B%5D=0&29%5B%5D=0&30%5B%5D=0&32%5B%5D=0&37%5B%5D=0&39%5B%5D=0&40%5B%5D=0&42%5B%5D=0&46%5B%5D=0&50%5B%5D=0&55%5B%5D=0&order_by=price&order_order=asc&Submit=vergleichen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sejder -- 18 Ağustos 2005, 21:02:20 >
-
quote:
Orijinalinden alıntı: sejder
quote:
testler öyle demiyor ama
http://www.pcworld.com/reviews/chart_comparison.asp?aid=120793&prodid=25297&prodid=23532&prodid=24540&prodid=23544&prodid=25566&prodid=25299&prodid=22590&prodid=25081
Sen testleri boşver öncelikle piyasada 8 ms olan bütün monitörler 16.2 milyon renk iken çünkü hepsi
TN panel kullanıyor buna vp171 de dahil , VP191 MVA panel kullanması sebebiyle 16.7 milyon renk
görüntü veriyor.
MVA panel piayasadaki en iyi panel sony bile onu kullanıyor fakat sonyler tepki süresinde çok
kötüler . Viewsonic bu paneli vp191de kullanmış ve bu görüntüyü yakalamış . Zaten viewsonic'in
bu modelinin bu kadar tutulmasının sebebi de budur bu panlle ve görüntü kalitesiyle
sitede özelliklerini kendin seç ve arama yaptır bu dediğim özellikler monitör vear adamların
şimdiki Sonyler de TN kullanıyo... HS, HP serileri tamamen TN yanlızca hs94s/b dısında.. zaten oda 25ms...
bide sdm serileri dışında ..
-
quote:
Orijinalinden alıntı: atoprak
quote:
quote:
testler öyle demiyor ama
görüntü veriyor.
şimdiki Sonyler de TN kullanıyo... HS, HP serileri tamamen TN yanlızca hs94s/b dısında.. zaten oda 25ms...
yanlış biliyorsun
mesela sony sdm-hs95p mva kullanıyor ve 12 ms
-
Sony ne kullanırsa kullansın üzerinde yazan tepki süresini veremiyor bu sebeple sdm-hs95p kullana arkadaşlar sabit resim görüntüsünün güzel fakat hareketli görüntülerde aletin tamamen çuvalladığını ve 25ms gibiymiş gibi çalıştığını belirtiyorlar ben onların yalancısıyım -
quote:
quote:
Orijinalinden alıntı: atoprak
quote:
quote:
testler öyle demiyor ama
görüntü veriyor.
yanlış biliyorsun
mesela sony sdm-hs95p mva kullanıyor ve 12 ms
evet haklısın .. ben atlamışım o monitorum mva oldugunu ... ama 12ms ile alakası olmadıgını ...
-
Vp191b sıradan bir mva panel kullanmaz overdrive teknolojisine sahip bir mva panel kullanır. Bu da onu diğer mva lardan ayıran başlıca özelliktir. Bilindiği üzere mva lar yüksek tepki süreleri nedeniyle oyuncular tarafından pek sevilmezler we hareketli görüntülerin çoğunda çuvallarlar. Fakat overdrive tekenolojisinin gücü ile mva paneller tepki sürelerinde çok büytük yollar katetti. Overdrive teknolojisini yanlış hatırlamıorsam au optronics geliştirdiği için piyasada overdrive lı mva panel çok rastlanmıor.
Vp171 ise sıradan bir tn panel kullanıor yani büyük abisi vp191 gibi çığır açabilecek bir yapıya sahip deil. Tam aksine rakiplerine göre özellik açısından pek bir artısı olmamasına rağmen fiyatının yüksek olması ile çok büyük bir eksi taşıyor. Bu yüzden üzerinde durmaya çok gerek olmayan bir monitör.
Bir arkadaş mva paneller en yi paneller herkes onu kullanıor demiş ama bence bu çok yanlış çünkü her kullanıcının isteği farklıdır. Kimisi düşük tepki süresi ister çüünkü oyun çok oynuordur, kimisi güzel renkler ister çünkü çok film izliordur. Hal böyle olunca da her insanın ihtiyaçlarına uygun monitör gerekior. Ama va paneller şu an piyasada en çok kullanılan panellerdir çünkü Lcd ler hakkında bilgi sahibi olmayan insanlar için kıstaslar ne olacaktır parlak renk wersin sağdan soldan baktığında görüntü bozulmasın. Diğer bir deyişle işin teknik olmayan bütün kısımları yani yok interpolation oranı kötüymüş yok tepki süreri 1ms imiş yok renk derinliği 16.2M miş adam bunlara bakmaz. Hal böyle olunca da üretici adam büyük bir çoğunluğu oluşturan bilinçsiz kitleye uygun monitör üretmek zorunda. Bu da üreticilerin mva panele kaymalarının sebebidir.
-
Celebdae
Beni düzelttiğin için çok teşekkürler.Bende VP191 almak istiyordum ama kalmamış neyse VP930'u bekleyeceğiz artık -
hızlı panellerin eksi yönü mesela bir sony ye göre görüntü kalitesi ve renk kalitesinin daha kötü oluşu...
bence hs95p her türlü görüntü kalitesi ve dizayn yönünden, vp191 dediğiniz monitörden daha iyi.testler yalan söylemez.
öte yandan sony 12ms olarak pek yavaş sayılmaz, 25ms lik monitörlerin olduğu düşünülürse..
hızlı panelin şimdilik tek artısı oyunlarda ve film izlerken gölgelenme yapmayışı,
fakat dediğim gibi görüntü kalitesinden ödün vererek yapıyor bu işi. -
quote:
hızlı panellerin eksi yönü mesela bir sony ye göre görüntü kalitesi ve renk kalitesinin daha kötü oluşu...
bence hs95p her türlü görüntü kalitesi ve dizayn yönünden, vp191 dediğiniz monitörden daha iyi.testler yalan söylemez.
öte yandan sony 12ms olarak pek yavaş sayılmaz, 25ms lik monitörlerin olduğu düşünülürse..
hızlı panelin şimdilik tek artısı oyunlarda ve film izlerken gölgelenme yapmayışı,
fakat dediğim gibi görüntü kalitesinden ödün vererek yapıyor bu işi.
Evet dostum testler yalan söylemez haklısın bir de şu testlere bak istersen
http://www.behardware.com/articles/572-11/19-lcd-monitor-survey-4-8-ms-tn-ips-va.html
http://www.behardware.com/articles/572-10/19-lcd-monitor-survey-4-8-ms-tn-ips-va.html
istersen şuradaki incelemelere bak bir daha düşün. Körü körüne marka bağımlısı bir şekilde yazı yazmayın lütfen.
quote:
Celebdae
Beni düzelttiğin için çok teşekkürler.Bende VP191 almak istiyordum ama kalmamış neyse VP930'u bekleyeceğiz artık
Ne demek ben sadece insanların yanlış bilgilenmesini istemediğim için yazdım o şekilde eğer seni rencide ettiysem özür dilerim dostum. Ben vp930 u beklemek istemedim çünkü ben alırken au optronics in panel hakkında resmi hiç bir açıklaması yoktu. ama eğer vp930 u bekleyeceksen 700$ yakın bir parayı gözden çıkarman gerkecek gibime gelior(kdv ile beraber)
-
VP930 nedir, VP191 yerine geçecek olan monitörmü? -
quote:
Orijinalinden alıntı: Celebdae
quote:
fakat dediğim gibi görüntü kalitesinden ödün vererek yapıyor bu işi.
Evet dostum testler yalan söylemez haklısın bir de şu testlere bak istersen
http://www.behardware.com/articles/572-11/19-lcd-monitor-survey-4-8-ms-tn-ips-va.html
http://www.behardware.com/articles/572-10/19-lcd-monitor-survey-4-8-ms-tn-ips-va.html
istersen şuradaki incelemelere bak bir daha düşün. Körü körüne marka bağımlısı bir şekilde yazı yazmayın lütfen.
quote:
Celebdae
Beni düzelttiğin için çok teşekkürler.Bende VP191 almak istiyordum ama kalmamış neyse VP930'u bekleyeceğiz artık
Ne demek ben sadece insanların yanlış bilgilenmesini istemediğim için yazdım o şekilde eğer seni rencide ettiysem özür dilerim dostum. Ben vp930 u beklemek istemedim çünkü ben alırken au optronics in panel hakkında resmi hiç bir açıklaması yoktu. ama eğer vp930 u bekleyeceksen 700$ yakın bir parayı gözden çıkarman gerkecek gibime gelior(kdv ile beraber)
dediğim gibi, hızlı panel renklerden fedakarlık demek....
renk kalitesi ve text kalitesi sony'de daha iyi bizzat deneyerek gördüm
denediklerim :
sony hs95p
samsung 910t
viewsonic vp191p
en ince ayarlarına kadar denedim..
8 senelik bir grafiker olarak yorumum : görüntü kalitesi ve dizaynda sony daha gerçekçi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 19 Ağustos 2005, 16:29:14 >
-
görüntü kalitesinde zaten sony kötüdür demiyoruzki bizde tepki süresi berbat diyoruz sadece anlamadın galiba.
-
Arkadaşım o zaman testler yalan söylemez deme mümkünse; çünkü ben sana test sonuçları werdim sözünü ettiğin model hakkında we çok iyi olmadıkları ortada.
Vp191 ile hs95p nin renk derinliği teknik olarak aynıdır. Sony de renklerin daha parlak gözükmnesinin sebebi x-black film kaplamasıdır bu piyasadaki lcd erkan filtrelerinin gelişmiş halidir. contrast oranlarını artırmak için kullanılır. bunda kötü birşey yoktur ama sadece renklerin daha canlı gözükmesi bir çok insan için herşey demek deildir.
Ayrıca hızlı panel renkten fedakarlık demek deildir. Sadece tn paneller renk derinliği olarak mva paneller kadar başarılı değiller. ama vp191 mva panel kullandığı halde hızlı bir üründür bu yüzden de ne renkten ne de hızdan ödün wermez. Zaten bu yüzden dünyanın her yerinde en başarılı 19" monitörlerden birisi olarak anılmaktadır.
Benzer içerikler
- itopya indirim kodu
- var olmayan bir aygıt belirtildi
- m2 ssd dönüştürücü
- mini itx kasa
- kasa önerisi
- exynos 2400 vs snapdragon 8 gen 3
- arc b770
- vram nedir
- ekran kartı
- 9080 xt
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X