Şimdi Ara

[VİDEOLU] AMD FX 6300 - R9 270 Battlefield 4 Takılma Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşa sistemi topladık. Amacı sadece Battlefield 3 ve 4 oynamaktı. Sorun çıktı. Normal Test Range'de oynarken sorun yok ancak Online'ye girince bu şekilde takılmalar oluyor. Hem Mantle'de hem de Direct3d11 de.

Battlefield 3 de sıkıntı yok çatır çatır oynuyor ancak 4 de bu şekilde kasma mevcut. Monitor 1600x900 ve 60Hz.

Elimizde 100 TL daha var. Alanya'da adam gibi bir alıcı bulursam işlemciyi satıp para ekleyip 8320 almayı düşünüyoruz. Acaba bu olayı düzeltir mi?

Video:
    http://www.youtube.com/watch?v=gTCrEEqzZUc&feature=youtu.be

Sistem:
    AMD FX6300 @ 3.5 GHz STOCK COOLER -http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x6-6300-soket-am3--35ghz-14mb-cache-32nm-islemci.html
    GİGABYTE 970A-UD3P AM3+ -http://www.vatanbilgisayar.com/970a-ud3p-amd-970_sb950-am3--ddr3-2000mhz-oc-usb-30-sata-30-anakart.html
    HYPER X GENESİS 4 GB 1600 MHz CL9 -http://www.vatanbilgisayar.com/4gb-hyperx-genesis-ddr3-1600mhz-cl9-pc-ram.html
    SAPPHİRE R9 270 DUAL-X (1000/5600 O.C) -http://www.vatanbilgisayar.com/r9-270-dual-x-oc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html
    XİGMATEK ASGARD 382 BLACK 500 W -http://www.vatanbilgisayar.com/asgard-382-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa.html
    SEAGATE 500 GB 7200 RPM HDD -http://www.vatanbilgisayar.com/35-500gb-barracuda-sata-30-16mb-cache-7200rpm-harddisk-2943.html
    AOC E2070Swn -http://www.vatanbilgisayar.com/195-e2070swn-genis-ekran-led-monitor.html

Ekran kartına O.C yaptık. Düzelmedi. O.C'yi kaldırdık, yine düzelmedi. Ekran kartı serin çalışıyor. Aynı durum işlemci için de geçerli. Diğer bileşenler zaten olması gerektiği gibi bir sıcaklıkta. Sorunu çözemedik. Yardımlarınızı lütfen esirgemeyin. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devilmaybad -- 17 Temmuz 2014; 16:00:38 >

• dostum oyunda sorun var gibi. yada oyunun bir programı sorun çıkarıyor olabilir. çünkü aynı sistemler bf4 oynayan arkadaşım var ve gayet rahat oynuyor. sorunun işlmeci kaynaklı olduğunu sanmıyorum. hiç bir oyunda sıkıntı olmayıp bf4 de oluyorsa oyunla ilgili bir sorundur
  • Oyun anında şu cpu gpu kullanımlarını sıcaklıklarını gösteren bir program vardı onu kurup bir bakın bakalım arka planda neler oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: me262

dostum oyunda sorun var gibi. yada oyunun bir programı sorun çıkarıyor olabilir. çünkü aynı sistemler bf4 oynayan arkadaşım var ve gayet rahat oynuyor. sorunun işlmeci kaynaklı olduğunu sanmıyorum. hiç bir oyunda sıkıntı olmayıp bf4 de oluyorsa oyunla ilgili bir sorundur

Oyun orjinal ve kutulu Limited Edition sürümü. Oyunda sorun olmadığına eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Oyun anında şu cpu gpu kullanımlarını sıcaklıklarını gösteren bir program vardı onu kurup bir bakın bakalım arka planda neler oluyor.

Videoda yok ama sonradan bakmıştım. İşlemci %80 civarında geziyor. Ekran kartı %99. Darboğaz yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devilmaybad

quote:

Oyun anında şu cpu gpu kullanımlarını sıcaklıklarını gösteren bir program vardı onu kurup bir bakın bakalım arka planda neler oluyor.

Videoda yok ama sonradan bakmıştım. İşlemci %80 civarında geziyor. Ekran kartı %99. Darboğaz yok.

Yüzde 99 derken ekran kartı yüzde 99 gpu kullanımımı yapmış?
  • quote:

quote:

quote:

Yüzde 99 derken ekran kartı yüzde 99 gpu kullanımımı yapmış?

Evet ekran kartı tam anlamıyla kullanılıyor. %99 Load.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 970 3.5 SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyunda ram kullanimi ne durumda ? Malum 4gb ram yeter siz kalıyor bu kasma cpu odak li değil eğer darbogaz olsa idi ani olarak takilmazdi sadece fps düşük olurdu. Sizin sorunuz muhtemel ram ile alakali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdd ye hd tune ile tarama ve bench yapar mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

Oyunda ram kullanimi ne durumda ? Malum 4gb ram yeter siz kalıyor bu kasma cpu odak li değil eğer darbogaz olsa idi ani olarak takilmazdi sadece fps düşük olurdu. Sizin sorunuz muhtemel ram ile alakali

Yani RAM mi alın diyorsunuz? RAM kullanımına bakmadım hiç. 8320'ye geçmeye gerek yok o zaman. Videoda herşey belli zaten. Sistem de gözüküyor.
  • büyük ihtimal 14.6 catalyst sürümünü kullanıyosun 14.4 e dönersen sorun çözülecektir aynısı bende de olmuştu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

Oyunda ram kullanimi ne durumda ? Malum 4gb ram yeter siz kalıyor bu kasma cpu odak li değil eğer darbogaz olsa idi ani olarak takilmazdi sadece fps düşük olurdu. Sizin sorunuz muhtemel ram ile alakali

Yani RAM mi alın diyorsunuz? RAM kullanımına bakmadım hiç. 8320'ye geçmeye gerek yok o zaman. Videoda herşey belli zaten. Sistem de gözüküyor.

Multi yaklaşık olarak 7gb ram yiyor dostum :D ama hdd de bakmani öneririm. Sendeki rami arkadaşin pc tak oyuna gir bakalım sonuç ne olucak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fehmiugur

hdd ye hd tune ile tarama ve bench yapar mısın?

HDD sağlam. Şu anda elimde değil, malum arkadaşa topladık ancak herşey sağlıklı. HDDTune yapmıştım. Ama resimlerini şu an çekemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kickboxer_18

büyük ihtimal 14.6 catalyst sürümünü kullanıyosun 14.4 e dönersen sorun çözülecektir aynısı bende de olmuştu

14.6 kullanıldı. Ama garibime giden Test haritasında hiçbir sorun yok iken, Multi'de sorun var. RAM yetersiz diyenler de var. Aklım çok karıştı
  • Kart yüzde 99 loada ulaşmış demekki kart bu oyunu bu ayarlarda çeviremiyor, olay gayet basit. Tabi bu gpu yüksekliği driver veya oyun kaynaklıda olabilir. Detayları biraz aşağı çekip öyle deneyin bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 17 Temmuz 2014; 17:39:04 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kickboxer_18

büyük ihtimal 14.6 catalyst sürümünü kullanıyosun 14.4 e dönersen sorun çözülecektir aynısı bende de olmuştu

14.6 kullanıldı. Ama garibime giden Test haritasında hiçbir sorun yok iken, Multi'de sorun var. RAM yetersiz diyenler de var. Aklım çok karıştı

valla aynı sorun bende de vardı konuda açmıştım sürücü sorunu 14.4 e döndüm canavar gibi oldu bi dene istersen
  • dostum oyununda sorun olabilir patchlar updateler yapılmışmı aynı oyunu benzer özellikteki bir bilgisayarda kurup çalıştır bak bkayım o bilgisayardada kasmalar olacakmı olursa o zaman ekran kartından başlarsın kontrol etmeye
  • quote:

quote:

Bu verilerle zaten işlemci darboğaz yapmıyor demektir sorun başka bir yerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: benben2009

dostum oyununda sorun olabilir patchlar updateler yapılmışmı aynı oyunu benzer özellikteki bir bilgisayarda kurup çalıştır bak bkayım o bilgisayardada kasmalar olacakmı olursa o zaman ekran kartından başlarsın kontrol etmeye

Update'ler yapıldı. Benim bilgisayarımda kontrol ettik, ekran kartında problem yok. O yüzden işlemci diye düşünmüştük zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

quote:

Bu verilerle zaten işlemci darboğaz yapmıyor demektir sorun başka bir yerde

Sorun nedir o zaman?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.