Şimdi Ara

Videoda Kaymayı Önlemenin Yolu Var mı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde dvd var. ben bunu divx formatına dönüştürüyorum.

fakat divx olunca ses ve görüntüde kayma oluyor. görüntü çok yavaş gelmeye başlıyor.

buna bi çare var mı??

• Farklı codec'lerle divx yapmayı denedin mi? Mesela görüntüde divx yerine xvid, ses sıkıştırmada mp3 yerine ac3 gibi... Filmi işlemek için hangi programı kullanıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 22 Eylül 2008; 19:14:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TriaThlon

arkadaşlar elimde dvd var. ben bunu divx formatına dönüştürüyorum.

fakat divx olunca ses ve görüntüde kayma oluyor. görüntü çok yavaş gelmeye başlıyor.

buna bi çare var mı??

1-Çeviri için hangi yazılımı kullanıyorsunuz?
    2-DGIndex isminde bir yazılım var. Hdd de kayıtlı olan dvd nin filme ait olan vob dosyalarını yazılıma (Add ile) sırayla ekleyin. F6 ya bastığınızda sağ tarafta bir ekran daha açılacak. Ordaki üstten 3 yada 4. sırada PAL - NTSC - FILM - %..video gibi yaılar göreceksiniz. Eğer %..video veya Film yazıyorsa (Film için FPS değerini 20 yapmalısınız) kayma sebebi kullandığınız yazılıma göre bu olabilir. Eğer diğerlerinden biri yazıyorsa okumaya devam edin. Video sekmesinden ignore pulldown flag işaretleyin. Audio sekmesinden demux all tracks ı işarteleyin ve File den save diyin. bir isim vererek bir klasöre dosyaları çıkarmasını bekleyin (işlem 2 dk ile 7 dk arası sürebilir) İşlem bittiğinde çıkarılmış olan ses dosya(larının)sının ismine bakın, sonunda delay 0 yerine -2 , -8 vs gibi değer var ise, filmin başındaki (-) değer kadar boşluk var demektir. bu boşluğu DGindex ile başı, sonu şeklinde işaretleyerek (baştaki 8 sn yi keserek) halledebilirsiniz. DGIndex penceresinin üzerinde CELL veya VOB id diye yazar zaten cell id1 8 sn lik kısım bitince cellid2 gibi. Bu işlemleri doğru yaptıysanız. Oluşan ses dosyaları ve .d2v dosyasını GordianKnot kullanarak (DGIndex gordianKnot yazılımı ile yüklenir) açıp ayarlar yaparak çevirim işlemine devam edebilirsiniz.

Biraz karışık olduğunun farkındayım, bu sebeple verdiğim cevap içerisinde sormak istediğiniz bişi olursa buradan yardımcı olmaya çalışırım. Olmadı pm atın isterseniz msn den kullanımı konusunda tekrar görüşelim.

Not: Yukarıdaki anlatımı ezbere yaptım şu an işyerimdeki bilgisayarda adı geçen yazılımlar olmadığından menülerde ve altmenü isimlerinde hata yapmış olabilirim (affola).

• quote:

Orjinalden alıntı: ANUBIS

quote:

Orjinalden alıntı: TriaThlon

arkadaşlar elimde dvd var. ben bunu divx formatına dönüştürüyorum.

buna bi çare var mı??

1-Çeviri için hangi yazılımı kullanıyorsunuz?
    2-DGIndex isminde bir yazılım var. Hdd de kayıtlı olan dvd nin filme ait olan vob dosyalarını yazılıma (Add ile) sırayla ekleyin. F6 ya bastığınızda sağ tarafta bir ekran daha açılacak. Ordaki üstten 3 yada 4. sırada PAL - NTSC - FILM - %..video gibi yaılar göreceksiniz. Eğer %..video veya Film yazıyorsa (Film için FPS değerini 20 yapmalısınız) kayma sebebi kullandığınız yazılıma göre bu olabilir. Eğer diğerlerinden biri yazıyorsa okumaya devam edin. Video sekmesinden ignore pulldown flag işaretleyin. Audio sekmesinden demux all tracks ı işarteleyin ve File den save diyin. bir isim vererek bir klasöre dosyaları çıkarmasını bekleyin (işlem 2 dk ile 7 dk arası sürebilir) İşlem bittiğinde çıkarılmış olan ses dosya(larının)sının ismine bakın, sonunda delay 0 yerine -2 , -8 vs gibi değer var ise, filmin başındaki (-) değer kadar boşluk var demektir. bu boşluğu DGindex ile başı, sonu şeklinde işaretleyerek (baştaki 8 sn yi keserek) halledebilirsiniz. DGIndex penceresinin üzerinde CELL veya VOB id diye yazar zaten cell id1 8 sn lik kısım bitince cellid2 gibi. Bu işlemleri doğru yaptıysanız. Oluşan ses dosyaları ve .d2v dosyasını GordianKnot kullanarak (DGIndex gordianKnot yazılımı ile yüklenir) açıp ayarlar yaparak çevirim işlemine devam edebilirsiniz.

Biraz karışık olduğunun farkındayım, bu sebeple verdiğim cevap içerisinde sormak istediğiniz bişi olursa buradan yardımcı olmaya çalışırım. Olmadı pm atın isterseniz msn den kullanımı konusunda tekrar görüşelim.

Not: Yukarıdaki anlatımı ezbere yaptım şu an işyerimdeki bilgisayarda adı geçen yazılımlar olmadığından menülerde ve altmenü isimlerinde hata yapmış olabilirim (affola).

ne demek estağfurullah... bu kadar ilgilendiniz o da yeter. çok teşekkürler... yarın deneyeceğim.

@caadas,

teşekkürler... kullandığım program total video converter. dediğiniz olayı denemedim hiç.

• quote:

Orjinalden alıntı: caadas

Farklı codec'lerle divx yapmayı denedin mi? Mesela görüntüde divx yerine xvid, ses sıkıştırmada mp3 yerine ac3 gibi... Filmi işlemek için hangi programı kullanıyorsun?

video ve ses olayını auto ya getirdiğim halde yine kayma oluyor...

@ANUBIS,

dediğiniz programı indirmek için bir link bulamadım...
  • Xilisoft DVD ripper platinium 4'ü dene DVD riplerde onu kullanıyorum hiçbir senkron sorunu yaşamadım.ancak ilaçlısını bulman lazım.

programa, DVD'nin takıldığı DVD'romu göster. o sana içinden riplenebilecek tüm dosyaları gösterir.boyutu en büyük olanı seç diğerlerini kaldır,sonra üstten hangi dilde ve hangi tip seste([2.0 stereo] veya [5.1 dolby digital gibi]) olacağına karar ver.preferences'ta kaydedilecek yerin HDD olmasına dikkat et.ben onu RAM yapmıştım yanlışlıkla veya öyleydi,bilgisayarı sürüm sürüm süründürdüğünü hatırlıyorum.
  • http://neuron2.net/dgmpgdec/dgmpgdec150.zip

anlatmaya çalıştığım durumda burada resimli anlatılmış (birkısmı).

http://www.doom9.org/index.html?/mpg/dgindex.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Frost_Nova

Xilisoft DVD ripper platinium 4'ü dene DVD riplerde onu kullanıyorum hiçbir senkron sorunu yaşamadım.ancak ilaçlısını bulman lazım.

programa, DVD'nin takıldığı DVD'romu göster. o sana içinden riplenebilecek tüm dosyaları gösterir.boyutu en büyük olanı seç diğerlerini kaldır,sonra üstten hangi dilde ve hangi tip seste([2.0 stereo] veya [5.1 dolby digital gibi]) olacağına karar ver.preferences'ta kaydedilecek yerin HDD olmasına dikkat et.ben onu RAM yapmıştım yanlışlıkla veya öyleydi,bilgisayarı sürüm sürüm süründürdüğünü hatırlıyorum.

DVD Riplemek için ücretli yazılımlara gerek yok. Tabii ki tercih meselesi ama yasal olmayan yollarla kafa patlatmak yerine ücretsiz yazılımlar kullanmak çoğu durumda daha kaliteli sonuçlar ortaya koymaktadır. Bu konuda GordianKnot dan asla vazgeçmem.

• quote:

DVD Riplemek için ücretli yazılımlara gerek yok. Tabii ki tercih meselesi ama yasal olmayan yollarla kafa patlatmak yerine ücretsiz yazılımlar kullanmak çoğu durumda daha kaliteli sonuçlar ortaya koymaktadır. Bu konuda GordianKnot dan asla vazgeçmem.

tavsiye için sağol da bu xilisoft yazılımlarının ilacını bulmak hiç zor değil ve cidden bu program güzel sonuç veriyor.hatta -bilmiyorum belki de şanstır- ben birçok kez video convert ve rip işiyle uğraştım şu ana kadar hiç senkron sorunu yaşamadım,sorun yaşamadığım için de bu yazılımları mecbur kalmadığım sürece bırakmak istemiyorum.

koyu puntolarlar dikkate aldığım cümlen çok doğru. mesela xilisoft video converter var ücretli,bir de super© converter var ücretsiz.arayüz dışında her şeyi mükemmel.xilisoft'un 3x sürümünde bir medya dosyasını mp3'e dönüştürürken sesi berbat ettiğini fark edince bu super© video converter'ı buldum harika da sonuç ve ihtiyaçlarıma cevap veriyor.ama xilisoft ultimate'de belki bu sorun giderilmiş olabilir.
    bu arada tavsiyen için tekrar teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Frost_Nova

Xilisoft DVD ripper platinium 4'ü dene DVD riplerde onu kullanıyorum hiçbir senkron sorunu yaşamadım.ancak ilaçlısını bulman lazım.

kardeş bu program da soruna çare olmadı...

• Bişi sorayım. Ses video başladığında normal şeklinde olup sonradan mı kaymaya başlıyor. dikkat ettiniz mi? Eğer başından kayma varsa birde benim yöntemi uygulayın (tabii halen bakmadıysanız).
  • işe yaramadı mı kullandığınız sürümlen ilgisi olabilir mi?
    bendeki xilisoft dvd ripper platinum 4.0.74 build-0419 bu da ekran görüntüsü
     Videoda Kaymayı Önlemenin Yolu Var mı??

bu sürümü bulamazsanız yardımcı olmaya çalışırım.siz bu arada winavi video converter'ı veya ANUBIS'in dediklerini deneyin.
    acaba DVD'nin kopya koruması mı var? DVD'ler orjinal mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ANUBIS

Bişi sorayım. Ses video başladığında normal şeklinde olup sonradan mı kaymaya başlıyor. dikkat ettiniz mi? Eğer başından kayma varsa birde benim yöntemi uygulayın (tabii halen bakmadıysanız).

daha başlar başlamaz ses normal bir şekilde geliyor ama görüntü aşırı yavaş bir şekilde geliyor.

sizin yöntemi denemeye çalıştım ama maalesef muvaffak olamadım...
  • O halde filminizi diğer formata çevirmek için kullandığınız yazılım çeviri sırasında, filminizin olması gereken FPS hızından daha fazlasını kullanıyor demektir. (Örn: Orjinal film 23 FPS diyelim, çeviri sırasında yazılım bunu algılayamıyor ve 25 veya 29 uyguluyor.) Haliyle ses ve görüntü doğru zamanda başlamasına rağmen görüntü geri kalıyor ve ses önden gidiyor. (Tersi durumunda ses geriden gelir.)

DGIndex yazılımında ilgili vob dosyalarını sırasıyla ekleyip F6'ya bastığınızda, sağ tarafta açılan bölümden gerçek FPS değerine bakın. Birde sizin oluşturmuş olduğunuz (kayma olan) videonuzun özellikler->Özet->Gelişmiş den FPS değerine bakın. Yukarıda bahsettiğim gibi ise aynı olmaması lazım, yani sizin oluşturduğunuz daha yüksek fps ye sahip olmalı.

Not: Çoğu yazılım FPS değeri 20 olan videoları 23 olarak algılar. Çünkü 20 fps bir standart değildir. DGIndex de FPS değerinin altında FILM yazıyorsa (F6 dan sonra) Elinizdeki orjinal video 20 fps dir.

Not2: Elinizdeki orjinal video FPS'si ve oluşturduğunuz video FPS'si aynı ise farklı yazılımlarla çevirmeyi denemekten başka çare yok sanırım.

Sonuç ne peki? derseniz. Sizi GordianKnot yazılımını kullanmaya davet edicem . Artık yeni sürümleri çıkmamaktadır ama alternatiflerine göre halen güçlü, stabil çalışan ve işini iyi yapabilen arabirimlerdendir.

• quote:

daha başlar başlamaz ses normal bir şekilde geliyor ama görüntü aşırı yavaş bir şekilde geliyor.

sizin yöntemi denemeye çalıştım ama maalesef muvaffak olamadım...

konteynır olarak .avi codec olarak divx ya da xvid olduğuna,ses codec'inin mp3 veya tercihen ac3 olduğuna,FPS değerinin aynı olmasına dikkat edin.Fps değerinin aynı olmasının avantajı şu mesela;elinizde 29.970 fpslik bir DVD var ben bunu riplerken 23,976 fps yaparsanız videonun kalitesini düşürmüş olursunuz yani kaliteli bir rip elde edemezsiniz ya da 23,976 fpslik bir filmi 29.97 fps yaparsanız bu kalite artışına yol açmaz üstelik fazladan yer kaplayan bir video elde edersiniz.ayrıca fps değerinin aynı olmaması durumunda (çizgi filmlerde ve 15 fps açağısı videolarda bu daha çok belirgindir)bazı kareler hızlı geçerken bazılarında gecikme yaşanıyor aslında video normal ilerliyor yani takılma fln yok ama görüntü bahsettiğim gibi oluyor.bunula birlikte arkadaşın dediği gibi videolarda senkron sorunlarına sebep olabilir.

bu arada bilginiz olsun ücretsiz yazılım "format factory" de dönüştürme işiyle yetinmemiş özelliklerine DVD riplemeyi de eklemiş,tabi en güncel sürümü kullanmanızda fayda var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.