Şimdi Ara

Video Kasetten PC 'ye Görüntü Aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Sony marka DCR-HC18E model video kameram var. Kasete kayıt yapıyor. Çektiğim görüntüleri bilgisayarıma aktarmak istiyorum. Ancak bu işi daha önce yapmadığımdan sormak istediğim bir kaç konu var.

Elimde kamera ile TV arasında bağlantı yapan sarı, beyaz, kırmızı ve svideo uçlu video kablosu; avermedia tvcapture98 analog tv kartı ve 1394 Firewire yuvası olan Toshiba A200-1AH laptop var.

Bahsi geçen tv kartı çok eski ve Windows 7 x64 sürücüsünü bulamadım. Kartı aktif edemedim ancak bilgi olarak söylemek gerekirse kartın arkasındaki girişler şöyle: Remote, Audio (in/out), S-Video, Video, TV, Tuner.

Kartı aktif edemediğim için şimdilik onu çözüm yolu olarak görmüyorum. Zaten kameradan görüntü capture edebilirmiyim bu kartla bir fikrim yok...

Yaptığım aramalarda Firewire yuvasından görüntü transferi yapılabildiğini söyleyenler olduğunu gördüm. Bahsettiğim gibi 1394 Firewire yuvası olan Toshiba A200-AH Laptopum bulunmakta. Ancak yapılacak bağlantı konusunda bir fikrim yok. Uygun bir yazılım da gerekiyor tabiki...

Karşımdaki tablo şu anda böyle. Bir çözüm yaratılabilecek mi bilemiyorum ancak eğer bu tablo ile bir çözüm bulunamazsa 35 Liraya kadar olmak koşuluyla ekstra bir parça alabilirim. Bu yönde fikirlerinizi de belirtirseniz sevinirim.

Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeneX -- 23 Ocak 2010; 19:32:13 >

• DV kablosunu kameraya takın diğer ucunu da notebook firewire portuna. WinDV isimli program ile kayıpsız aktarın kolay gelsin. Windows Movie maker da kullanabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: Kunter

DV kablosunu kameraya takın diğer ucunu da notebook firewire portuna. WinDV isimli program ile kayıpsız aktarın kolay gelsin. Windows Movie maker da kullanabilirsiniz.

Teşekkürler.
    Ancak kullandığım kameranın Windows 7 sürücüsü yokmuş. Sürücü gerekli mi?

Orijinalden alıntı: Kunter

gerekli değil sürücüler usb için gereklidir. Aleti taktığınız zaman otomatik tanır.

Evet dediğiniz gibi yaptım ve DV ile görüntü aktarımını bir şekilde başardım.
    Gelen dosya .avi olarak geliyor ve 40 DK video 8 GB yer kapladı. Görüntü kalitesinden de bazı şikayetlerim var. Capture için doğru düzgün bir program bulabilmiş değilim şu anda...

Görüntüyü capture etmem ve VCD / DVD hazırlayabilmem için hangi programı önerirsiniz?

Teşekkürler.
  • DV bağlantı ile alabileceğiniz kalite orjinalin %100 üdür :D Kalitesini beğenmediyseniz orjinalini de beğenmezsiniz. Hiç kayıpsız alıyorsunuz DV biçiminde. Capturelerde her türlü kayıp olur. En iyisi DV link iledir. Şimdiki çoğıu convert ve hatta burning programları dvd film formatında yazmaktadırlar videoları. Yalnız DVD formatında çok az da olsa kayıp olacaktır (pratik olraak tabiki teorik olarak çok). convertx DVD kullanışlı bir programdır denemenizi tavsiye ederim. Ama önce şunu yapın bence. Kendi sistemimim söylüyorum. Bu 40 dakikalık kasetler genel olarak tek parça olmuyor. Misal 10dk sı bir tarih 15dksı bir tarih gibi. Ben bunları ufak bir program yardımı ile tarihlerine ayırıyorum. Bu program ile isterseniz tarihyazısını da ekleyebilirsiniz. Sonra ufak dosyaları işlemek daha kolay oluyor. DVDate.
    Memnun kaldığım programlar.
    Kasetten capture için WinDV
    DVD ye dönüştürmek için Tmpgenc Xpress
    DVD hazırlamak için Tpgenc Authoring Works
    Convertx de güzeldir. Çoğu şeyi otomatik halleder.

Bu saydıklarım sisteminize göre değişebilir. Kasmasa bende COREL'in DVD movie Factory si de güzel programdır. Hatta ULEAD'ın kini de tavsiye edebilirim. Deneme yanılmalar ile doğru yolu bulursunuz eminim. Son olarak imkanınız var ise kaynak dosyalarını sikmeyin her an lazım olabilir :D

Kolay gelsin.

• dostum bende aynı sorunu yaşıyorum
    kasettli eski tip sony kameramdan bir usb capture kartıyla laptopa görüntü attım gayet iyiydi hatta istediğim kareleri resimledim
    ama bir abimin cihazıydı geri verdim şimdi kendime bir kendime bir adet alacağım. nasılsa bu kamerayı satsam yok fiyata gidecek ama işimide çok güzel görüyor yeni kamera alacak bütçe yok.
    bunların fiyatları 30TL den 200 - 300TL ye kadar acayip bir değişkenlik gösteriyor.
    Arkadaşlar fiyatı en uygun ve bana yetecek iyi görüntü alabileceğim bir tane önerirmisiniz lütfen?....

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.