Şimdi Ara

VİCTORİA DİYORUM BAŞKA BİR ŞEY DEMİYORUM (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
10.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya oyun hakkında detaylı bilgi ver lütfen oyunu yapan firma hakkında özellikle
  • Arkadaşlar malesef oyun şu anda bilgisayarımda bulunmuyor. Bu bakıma size SS göderemeyeceğim. Kusuruma bakmayın. Ancak arama motorları vasıtasıyla oyunun tam ismini yazıp "Victoria: An Empire Under the Sun" aratırsanız birçok SS çıkacaktır.

İyi oyunlar.
  • Arkadaşlar oyun dünya haritası üzerinde oynanan gerçek zamanlı bir strateji oyun..Dünya zerinde yer alan her ülkeyi yönetebilme şamsına sahipsiniz.Oyun çok detaylı ve inanılmaz zevkli bir oyun.
    Ticaret, diploması, savaş, ittifaklar...Hepsi bu oyunda mevcut.Ben de kesinlikle tavsiye ediyorum.
    Bu arada ben Osmanlı'yı seçtiğimde belli bir süre sonra Rusya ile baş edemiyorum ya da orduyu sınırlara yığıp Rusyaya girmeye çalıştığımda güney topraklarında isyan çıkıyo.Bu isyan olayını nasıl hallediyosunuz?

VİCTORİA DİYORUM BAŞKA BİR ŞEY DEMİYORUM

• eyw cok sagol ss ler ıcın
  • güzel bi oyuna benzio
  • quote:

Orjinalden alıntı: pau_gasoll

güzel bi oyuna benzio

walla bu tarz oyunları sewmem ben sawasları nasıl acaba rome gıbıyse oynarım ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: #352;arruma

Arkadaşlar oyun dünya haritası üzerinde oynanan gerçek zamanlı bir strateji oyun..Dünya zerinde yer alan her ülkeyi yönetebilme şamsına sahipsiniz.Oyun çok detaylı ve inanılmaz zevkli bir oyun.
    Ticaret, diploması, savaş, ittifaklar...Hepsi bu oyunda mevcut.Ben de kesinlikle tavsiye ediyorum.
    Bu arada ben Osmanlı'yı seçtiğimde belli bir süre sonra Rusya ile baş edemiyorum ya da orduyu sınırlara yığıp Rusyaya girmeye çalıştığımda güney topraklarında isyan çıkıyo.Bu isyan olayını nasıl hallediyosunuz?

Arruma.. Dikkat edecek olursan Rusya sınırında bulunan 2 adet eyalet var. Ordunun askeri durumunda yeni ünitler yapacaksan (belki yapıyorsundur) şehirlerde asker yaptığın çiftçiler-madencilerin bağlı bulundukları şehir ve kültüre göre asker yapmanı tasiye ediyorum. Doğu vilayetlerinde Türk-Ermeni-Kürt popilasyonlarından askerler yap. Bazı arkadaşlar Konstantin (İstanbul) merkezli Türk tabiyetli askerler yapıyorlar. Ve bu yapılan askerleri Balkanlar ,Irak-Suriye,Kafkas bölgelerine konuşlandırıyorlar. Bu yanlış bir davranış. Yaptığın yeni ünitedeki askerler hangi millet tabiyetinde ve görevli oldukları şehrin kendi popilasyonundaki askerler ise daha iyi savaşıyorlar.

Örnek vermek istiyorum. Şehir :Kars.. Sıradan bir çiftçi gurubu Nüfusu:11.000. Tabiyet :Türk (sanırım onbin veya onbirbin kişiyi asker yaparsan bir ünite asker ediyor buda. Yani Manpower ın 13 sayı artıyor. Elit ünitelerde senden 13 manpower istiyor biliyorsun.

Yeni askerler yaparken tabiyet olayında Türk 'ü seçersen otomatikman bilgisayar bağlı bulunduğu şehir ikonunda Konstantin (İstanbulu) 'i seçiyor. Bu ikonu aç ve bölgeyi Kars olarak seç. Böylece Kars popilasyonlu Türk tabiyetli birlikler, senin İstanbul'dan getirmiş olduğun Türk birliklerden daha iyi savaşırlar. Neden. O topraklar onlarında ondan :D

Rus meselesi için Rusya sınırında bulunan 2 ayeletin toplam 6 ilinin herbirinde 6 ünite askerin olması şart bence. Buda 36 askeri ünite ederki Balkanlardan asker kaydırmanı hiç tavsiye etmem. Bilakis bu altı iel ilaveten geride her bir il için birer destek kuvveti bekletmenide şiiddetle tavsiye ediyorum. Buda sana toplamda 42 birlik ediyorki ben en az sayıyı sana söyledim. Ben çoğu kez 42 eyalet tabiyetli ünite 30 civarıda Suriye-Irak merkezli destek birliklerini ki bunların hepsi ELİT BİRLİK (13 manpower lıklar yani) hazır tutuyorum.

Çok önemli not: Askeri ünite üretme modülüne bakarsanız MOBİLİZE diye bir zımbırtı göreceksiniz. O ikona basarsanız (basabilmeniz için sizden 40 small_arms ve 40 canned_food ister) size 4 milis kuvveti verir. Her basıştan sonra milis kuvvetlerinin hazırlanması için belli bir süre istiyor.4 ay 5 aymı o civarda bir süre. O süre sonunda tekrar basın. Böyle böyle epeyce milis kuvvet elde etmiş oluyorsunuz. Savaş sırasında MOBİLİZE emrini veriğiniz vakit elinizde o zaman zarfına kadar ne kadar milis kuvvet eğitmiş iseniz onlar emrinize geçiyor. Unutmayın ki bu milis kuvvetleri sivil halkdan oluşuyor. Savaş sonunda DE-MOBİLİZE emri ile hepsi bakiye ye tekrar ekleniyor ve ortadan kayboluyorlar. Adı üstünde milis kuvvet. Bu kuvvetleri ele geçirilmiş topraklarınızda eğer düşmen birliği yoksa konuşlandırıp oraları tekrar elde edebiliyorsun. (RUSLARIN SANA YAPTIĞINI YANİ) ANCAKKKKKKKKKKKKKK...!!!!!!!!! İşgal edilmiş toprakları elde etmek için görevlendireceğin PARTİZAN MİLİS KUVVETLER işgal altındaki topraklarındaki polilasyondan olmak zorunda.

Gelelim İsyanlara. İşgal ettiğin yerler her ne kadar senin eline geçsede , barış antlaşması olmadığından ötürü o topraklar hala Rusyanın sayılır. Senin işgal ettiğin, ancak üzerinde Askeri ünite bulunmayan taopraklar üzerinde Rusya ya bağlı partizanlar türer. Bunlara karşı en güzel yol işgal etmeye devam ederken geride işgal edilen topraklar da hızlı müdahalede bulunabilecek ATLI birlikler tutman. Piyadeler işgal ederken geri safları asla boş tutma. ATLI birlikler çok ideal.

İyi oyunlar

Saygılarımla

Ertu.

• quote:

Orjinalden alıntı: Tom006

quote:

Orjinalden alıntı: #352;arruma

Arkadaşlar oyun dünya haritası üzerinde oynanan gerçek zamanlı bir strateji oyun..Dünya zerinde yer alan her ülkeyi yönetebilme şamsına sahipsiniz.Oyun çok detaylı ve inanılmaz zevkli bir oyun.

Arruma.. Dikkat edecek olursan Rusya sınırında bulunan 2 adet eyalet var. Ordunun askeri durumunda yeni ünitler yapacaksan (belki yapıyorsundur) şehirlerde asker yaptığın çiftçiler-madencilerin bağlı bulundukları şehir ve kültüre göre asker yapmanı tasiye ediyorum. Doğu vilayetlerinde Türk-Ermeni-Kürt popilasyonlarından askerler yap. Bazı arkadaşlar Konstantin (İstanbul) merkezli Türk tabiyetli askerler yapıyorlar. Ve bu yapılan askerleri Balkanlar ,Irak-Suriye,Kafkas bölgelerine konuşlandırıyorlar. Bu yanlış bir davranış. Yaptığın yeni ünitedeki askerler hangi millet tabiyetinde ve görevli oldukları şehrin kendi popilasyonundaki askerler ise daha iyi savaşıyorlar.

Örnek vermek istiyorum. Şehir :Kars.. Sıradan bir çiftçi gurubu Nüfusu:11.000. Tabiyet :Türk (sanırım onbin veya onbirbin kişiyi asker yaparsan bir ünite asker ediyor buda. Yani Manpower ın 13 sayı artıyor. Elit ünitelerde senden 13 manpower istiyor biliyorsun.

Yeni askerler yaparken tabiyet olayında Türk 'ü seçersen otomatikman bilgisayar bağlı bulunduğu şehir ikonunda Konstantin (İstanbulu) 'i seçiyor. Bu ikonu aç ve bölgeyi Kars olarak seç. Böylece Kars popilasyonlu Türk tabiyetli birlikler, senin İstanbul'dan getirmiş olduğun Türk birliklerden daha iyi savaşırlar. Neden. O topraklar onlarında ondan :D

Rus meselesi için Rusya sınırında bulunan 2 ayeletin toplam 6 ilinin herbirinde 6 ünite askerin olması şart bence. Buda 36 askeri ünite ederki Balkanlardan asker kaydırmanı hiç tavsiye etmem. Bilakis bu altı iel ilaveten geride her bir il için birer destek kuvveti bekletmenide şiiddetle tavsiye ediyorum. Buda sana toplamda 42 birlik ediyorki ben en az sayıyı sana söyledim. Ben çoğu kez 42 eyalet tabiyetli ünite 30 civarıda Suriye-Irak merkezli destek birliklerini ki bunların hepsi ELİT BİRLİK (13 manpower lıklar yani) hazır tutuyorum.

Çok önemli not: Askeri ünite üretme modülüne bakarsanız MOBİLİZE diye bir zımbırtı göreceksiniz. O ikona basarsanız (basabilmeniz için sizden 40 small_arms ve 40 canned_food ister) size 4 milis kuvveti verir. Her basıştan sonra milis kuvvetlerinin hazırlanması için belli bir süre istiyor.4 ay 5 aymı o civarda bir süre. O süre sonunda tekrar basın. Böyle böyle epeyce milis kuvvet elde etmiş oluyorsunuz. Savaş sırasında MOBİLİZE emrini veriğiniz vakit elinizde o zaman zarfına kadar ne kadar milis kuvvet eğitmiş iseniz onlar emrinize geçiyor. Unutmayın ki bu milis kuvvetleri sivil halkdan oluşuyor. Savaş sonunda DE-MOBİLİZE emri ile hepsi bakiye ye tekrar ekleniyor ve ortadan kayboluyorlar. Adı üstünde milis kuvvet. Bu kuvvetleri ele geçirilmiş topraklarınızda eğer düşmen birliği yoksa konuşlandırıp oraları tekrar elde edebiliyorsun. (RUSLARIN SANA YAPTIĞINI YANİ) ANCAKKKKKKKKKKKKKK...!!!!!!!!! İşgal edilmiş toprakları elde etmek için görevlendireceğin PARTİZAN MİLİS KUVVETLER işgal altındaki topraklarındaki polilasyondan olmak zorunda.

Gelelim İsyanlara. İşgal ettiğin yerler her ne kadar senin eline geçsede , barış antlaşması olmadığından ötürü o topraklar hala Rusyanın sayılır. Senin işgal ettiğin, ancak üzerinde Askeri ünite bulunmayan taopraklar üzerinde Rusya ya bağlı partizanlar türer. Bunlara karşı en güzel yol işgal etmeye devam ederken geride işgal edilen topraklar da hızlı müdahalede bulunabilecek ATLI birlikler tutman. Piyadeler işgal ederken geri safları asla boş tutma. ATLI birlikler çok ideal.

İyi oyunlar

Saygılarımla

Ertu.

Çok çok çok teşekkürler

• peki osmanlıdan başka bi ülkeyi alıp savaşa hazırlayabiliyor muyuz??
  • ya bu reklam olayini nasil yapionuz?
    ben Oyun yaziom üstdeki arkadas gibi ama bnmkine ole olmuyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valumex -- 6 Eylül 2006; 12:44:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: pau_gasoll

peki osmanlıdan başka bi ülkeyi alıp savaşa hazırlayabiliyor muyuz??

İstediğim ülkeyi, hatta istersen İran hatta bir Afrika ülkesini bile seçebilirsin.
    Ama oyun son derece gerçekçi bir Afrika ülkesiyle mucize yaratmayı düşlemeyin : )
    Bu yüzden oyundan zevk almak istiyorsanız büyük ülkelerle oynamakta fayda var.
  • Hearts of Iron hastası olduğum için bu oyun tam bana göreymiş.Ama bu oyun ne zaman çıktı?Hiç haberim olmadı.Oyunuda bir türlü bulamadım.Nereye Victoria yazsam ''Victoria's Secret'' çıkıyor.

Edit: Bu oyunun tam adı Victoria: An Empire Under the Sun galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucretia -- 6 Eylül 2006; 20:48:28 >
  • ben emule'de buldum oradan aratmalısın.
    quote:

Orjinalden alıntı: lucretia

Hearts of Iron hastası olduğum için bu oyun tam bana göreymiş.Ama bu oyun ne zaman çıktı?Hiç haberim olmadı.Oyunuda bir türlü bulamadım.Nereye Victoria yazsam ''Victoria's Secret'' çıkıyor.

Edit: Bu oyunun tam adı Victoria: An Empire Under the Sun galiba.

• risk2 ye benziyor bu
  • Biraz zor oldu ama oyunu emuleden indirmeyi başardım.Fransa'yı aldım başlangıç olarak.Biraz ekonomi filan karıştırdım,factory yaptım,teknoloji geliştirdim ve birkaç division yaptım.
    Ama sonradan ''Bankrupt'' olayı gerçekleşti ve Prestige çok düştü.İsyanlar çıkıyor şimdi sürekli.Bu bankrupt olmasını nasıl engelleyebilirim?Crime Fightinge epey para ayırdım ama etkisi pek olmuyor sanırım.Vergilerde o kadar yüksek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucretia -- 7 Eylül 2006; 21:10:00 >
  • ekonomiyi toparlamak çok zor, sana tavsiyem F12'yi tuşla money yaz.
    quote:

Biraz zor oldu ama oyunu emuleden indirmeyi başardım.Fransa'yı aldım başlangıç olarak.Biraz ekonomi filan karıştırdım,factory yaptım,teknoloji geliştirdim ve birkaç division yaptım.
    Ama sonradan ''Bankrupt'' olayı gerçekleşti ve Prestige çok düştü.İsyanlar çıkıyor şimdi sürekli.Bu bankrupt olmasını nasıl engelleyebilirim?Crime Fightinge epey para ayırdım ama etkisi pek olmuyor sanırım.Vergilerde o kadar yüksek değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vendeta -- 7 Eylül 2006; 21:16:41 >
  • oyun ss leri çok güzel denemek lazım
  • Ben bu oyunda askerlerin transportlara nasıl bindirileceğini çözemedim hala.Biri anlatırsa çok iyi olur.Deniz aşırı fetih yapmak istiyorum çünkü.
  • quote:

Ben bu oyunda askerlerin transportlara nasıl bindirileceğini çözemedim hala.Biri anlatırsa çok iyi olur.Deniz aşırı fetih yapmak istiyorum çünkü.

Lucretia.. Yapacağın şey çok basit. Askeri birimleri kıyıya getireceksin. Gemiyi kıyının açıklarına konuşlandıracaksın. Askeri birimi sol kılık ile seçip geminin üzerine getirip sağ kılik yapacaksın. Bu kadar basit. Ama sakın unutma. Her gemi değil. Transport gemi olacak. Her transport gemi bir ünite asker alır. Haberin olsun. İyi oyunlar

• Çok sağol valla.Kafayı yiyecektim yoksa
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.