Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Aklıma takılan şu. Yanlısım varsa duzelt lutfen

7.2 Litre ile 6.1 arasında 1.1 litre var. 1.1/6.1= %18 fazla LPG tuketmis.

LPG 2.55'den almıstın

Benzin 4.87 sanırım

bu durumda: Benzinle gitse 4,87 x 6,1 = 29,7 kurus

LPG ile 2,55x7,2= 18,3 kurus.

ve tasarruf aslında km'de 11,4 kurus ve %38 tasarruf demek bu.

Normalde bu sistemi taktırmadan once LPG'nin benzine oranla %20 fazla tuketebilecegini goze alarak ben yaptırmıstım. Cunku bu %20 fark degeri benzinle verdigi enerji aynı oluyormus.

Ben uzun yolda %11 ve sehiricinde %13 hesapladıgım oldu. Yalnız sehir icinde kullanıdıgım LPGye gore %19 da hesapladım.

Burada bir degiskenlik var.
    1. Kullanım bicimi
    2. Arabada kullanılan yakıt

Özetle şunu demeliyiz.

Arabanız %10-20 arası fazla LPG yakabilir. Kendiniz deneyimleyip gorecekseniz.

Ancak bu sistemde araba LPG ile benzinden daha iyi yürümekte ve hic benzin kullanmayıp %100 LPG ile calısıp en cok tasarrufu saglamakta.

Yani son versiyon manifold delen tum sıralı sistemlerin bile cok cok ustunde bir tasarruf saglamakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: lider75

@liberter1,
    Muhtemelen gazdaki pisligi filtre edememistir ya da icine baska adi gaz karistirip satiyorlardir. Nevsehirde de 2 tane Po istasyonu var. Birinde Lpg 2.46 digerinde 2.65 nasıl oluyor ben de anlamıyorum hatta anlamak da istemiyorum. Eger sana cok uzak degilse dedigim yeri bi dene derim. Sonuc olarak surekli ayni istasyondan almak en iyisi. Ayrica gazdan dolayi bi sikinti olursa hic degilse sorumlusu belli olur. Fislerini de atma sakla bi sure bence

@Lider

FSU üzerine yeni bir conta- filtre geldi. Taktılar arabaya. 2 dk'da.

Tüm Lpdi kullanıcıları bu yeni FSU FİLTRESİNİ istiyoruz diyin bayinize !!

Yeni montaj FSU'larda bu uzerinde geliyormus yani yeni montajlarda bunun sorulmasına gerek yok.

Simdi hep tankın icindeki filtrenin 100.000 kmde bir degismesinden bahsediliyor ya. Bu belki olmasa da olur gibime geliyor. Yine de 100.000 gelicne soracagım Faruk beye. Daha cok var tabi. 20-30 bin kmde bir gel o contaya hava sıkarız diyorlar. 2 dklık is. Ben bile yaparım aslında ama sonra gaz kacak kontrolu filan da yapıyorlar bu yuzden bayide olmasında fayda var.

Yani tankın icindeki filtre cok efektif calısmıyor demek ki FSU icinde bir tane daha var. Bence hic tanka dokunulmamalı. Tabi bunu zaman gosterir..

• Aracim seat leon fr 1.4 tsi... yilda 20000 km.yi geçerim. Her yil araba degistirmedigim icin sistemi amorti etme sorunum yok. Arac yakit ortalamasi gaza basma siddetine göre 7-10 litre arasinda geziyor. Tek istedigim sorun yasamamak! Montaj sonrası 10 kez ustanın yanina gidersem iste ona gelemem. Anahtar teslim bu işi halledebiliyorlarmi??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: eraydem

Aracim seat leon fr 1.4 tsi... yilda 20000 km.yi geçerim. Her yil araba degistirmedigim icin sistemi amorti etme sorunum yok. Arac yakit ortalamasi gaza basma siddetine göre 7-10 litre arasinda geziyor. Tek istedigim sorun yasamamak! Montaj sonrası 10 kez ustanın yanina gidersem iste ona gelemem. Anahtar teslim bu işi halledebiliyorlarmi??

Bu birazda sans isi.

Bircok faktor olabilir.

Kimse bunun garantisini veremez sonucta.

Ancak normal LPG sistemlerinde olan yaz kış gaz ayarı, stop etmesi, çekişten düştü hadi yine ayara gideyim gibi seyler yok bu sistemde.
    Aklıma gelen bir kaç cevap var lakin sizlerin cevabını ve tecrübesini merak ediyorum
    Selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    yol bilgisayarındaki ortalama tüketime bakarak benzine göre %13 fazla lpg tüketiyorum. tam dolum lpg yaklaşık 50 litre alıyor, 500 km üzeri gidiyor. %40 üzeri tasarruf ettiriyor. performanstan memnunum.
    benzin ibresinde bariz değil ama çok hafif bir azalma ben de görüyorum. ara sıra benzine geçme veya lpg bitince benzinle sürmeler yüzünden benzin de harcadım. bunun dışında son iki depodur hep lpg kullanıyorum, sanki benzin ibresinde biraz gerileme var, ama çok az. belki benzinin borularda dolanmasından, belki de gösterge hata payındandır diyorum şimdilik.

Orijinalden alıntı: TiguSS

Merhaba arkadaşlar ben yaklaşık 5 aydır sistemi kullanıyorum ve gayet memnunum,
    Sorum şu aracı lpdi ile kullanırken benzin ibreniz de düşme oluyorum oluyorsa ne sıklıkla ,
    Zira ben de 5 ay içinde neredeyse toplam yarım depo benzin havaya uçtu
    Aklıma gelen bir kaç cevap var lakin sizlerin cevabını ve tecrübesini merak ediyorum
    Selamlar

Araba hic benzin harcamıyor. Ancak tankınız bittikten sonra benzine geciyor. Tank bitmeye yakın dolum yaparsanız hic benzin harcamamalı.

İbrenin asagı inmesi ceyrek deponun altındaysa 1. ortalama gosterge 14-15 litrelerdeyse (Yani o sıralar biraz agresif kullanıyorsanız) kendiliginden asagı iniyor. Bunun sebebi kullanıcıya bak bu ortalamalayla gidersen yakında depon biticek diye bir ön uyarı mekanızması koymuslar. Bununla ilgili sensor istenirse iptal edilebilirmis. Ancak ben yaptırmadım.

Arabayı kapatırsanız 2 saat sonra 1. ortalama gostergesi sıfırlanıyor. Dolayısıyla benzin gostergesi de olması gerektigi yere gidiyor.

Bu uyarıyı arabanın benzin deposu ceyrek deponun altındaysa veriyor. Ceyrek ile yarım arasında bir yerlerdeyse gosterge bu uyarıyı yapmıyor zaten. Bu sistem sadece bizim motorlara ozel olabilir yani 122'liklerde hic olmayabilir bilmiyorum.

Yalnız 5 ayda yarım depo benzin harcamak hic de kotu birsey degil bu arada. Sebebi ise deponun icindeki benzin eskimesin diye 3 ayda bir ceyrek depo benzin harcayın diye onermislerdi zaten. Bu durumda benzininiz eskimemis oluyor.

Hic benzine ihtiyac yok sistemde ancak tankın bittigi durumlarda (unutmus olabilirsiniz, istediginiz dolum yerine daha vardır vs. ) benzin harcaması bence iyi birsey.

Ben 8 aydır kullanıyorum bu sistemi ve en az yarım depo almısımdır bende.

• Merhaba Arkadaşlar, bende 21 mart perşembe günü nasip olursa passatıma lpdi sistemini taktırmak üzere özmarmara ikitelli şubesi aem beyle anlaştım. Taktırma kararımı vermekde sizlerin vermiş olduğu bilgiler beni cesaretlendiridi. Özellikle Taner Bey, Erdem Bey Ve libert arkadaşlarıma teşekkür edrim. Vaktim olursa montaj resimlerini ve yakıt verilerini sizlerle paylaşmaya çalışacağım. SAYGILARIMLA..
  • merhaba arkadaşlar artık resim yükleyemez oldum buraya edeii bileler yardımcı olurlarsa seviirim son bir hafta içerisinde yaptığımız 1 adet tiguan ve seat leon 1.4 tsi montaj resimlerini paylaşamıyoruz.. yardımlarıızı bekliyoruz forum camiası

gibi sitelere girin. Orada resimleri yukleyin. Linklerini de asagıdaki gibi ekleyin

[simage]BURAYA YAPISTIRIN[/simage]
    2-Viallle web sayfasında servisler yok, temsa yerine başka bir firma almış ve adanda servisleri yok
    3- forumda en çok konyada bulunan servisin montaj yaptığını gördüm.buranı telefonu veya web adresi nedir.
    4-Daha önceden subaru araçlar kullanıp taktıran varmı,
    saygılarımla
  • hava filtresi altı modifikasyonunu iptal ettirdim ama sabah geç çalışma düzelmedi. bende servis ile görüştüm aracımın kapalı konumda elektrik sarfiyatını ölçtüreceğim.aracımı uzun zaman (3-4 gün) kullanmadığımda daha geç çalışıyor.bakalım hayırlısı sonuçları paylaşırım.
    TİGUAN 2012 1.4 TSI 122 HP BEYAZ S&S VİALLE LPDİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: merk07

hava filtresi altı modifikasyonunu iptal ettirdim ama sabah geç çalışma düzelmedi. bende servis ile görüştüm aracımın kapalı konumda elektrik sarfiyatını ölçtüreceğim.aracımı uzun zaman (3-4 gün) kullanmadığımda daha geç çalışıyor.bakalım hayırlısı sonuçları paylaşırım.

Aynı sorun bendede vardı zira aküyü ölçtürdüm şarj akımı düşük çıktı yani anlayacağınız 44amperlik takılan aküyü 60 amperlik Varta marka akü ile yeniledim ve şu an tek marş sorunsuz . Tiguana bile fabrika 60 Amper yerine 44 Amper takmış Buda ayrı bir konu gerçi fakat servise sorduğumda aldığım cevap komik ; maliyet
    Selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merk07 dostum senin aracin lpdi montaji nerede yapıldı? Bende bugunlerde aracima taktirdim takdircam ama sabah calismiyor denince hemen aklima soru isaretleri geliyor. Aku ile cozulecek meseleyse o basit. Kullanan tüm arkadaslar yorum yaparsa sevinirim..

Orijinalden alıntı: eraydem

Arkadaslar montaja başlandı. Bakalım sonuc nasil okacak?

hayırlı olsun,
    umarım sorunsuz ve ekonomik şekilde, keyifle kullanırsınız aracınızı.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.