Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: savash

benzer sıkıntıları ben de yaşadım. ilgilenenler için yazayım.
    30 bin km'den fazladır kullanıyorum vialle lpdi'yi. aracım octavia tsi dsg. son zamanlar kademeli olarak değişik problemler yaşadım. ilk başta havalar soğudu için oluyordur geçicidir diye önemsememiştim çünkü bir senedir sorunsuz kullanıyordum. ama en sonunda araç lpg'de çalışmaz hale geldi. biraz problem yaşadım ama ilgili kişiler ve ustalar ilgilendi ve sorunlarım çözüldü.
    temel sorun filtre tıkanması ile başlıyor benim anladığım. sonra yakıt düzensizliği diğer sorunlara neden oluyor.
    ilk sorunum, zaten sabahları zor çalışıyor, çalıştıktan sonra hemen gitmek isteyince stop edebiliyordu. Ya da gün içi sıcak marşta baya sorun yaratıyor, defalarca marş gerekiyor, düzgün çalışmıyordu. bir süre sonra teklemeye, silkelemeye, arıza ışıkları yakmaya başladı. ciddi problem oldu. bunun üzerine bujilere bakıldı ve kötü durumda oldukları için, hatta arıza ışığına neden olan bir buji tamamen eridiği için değiştirildi. zaten araç ateşleme arızası veriyordu.
    araç düzeldi bir süre sonra tekrar arıza verdi, hiç çalışmaz hale geldi. Benzinde çalıştırıp lpg’ye aldığımda da stop ediyordu. filtre değişti, yakıt tankının orda bir elektronik var, pompayı ayarlıyor, o bozulmuş değişti. zira motora lpg veremiyordu. ayrıca, soguk marş problem oluyordu bazen, yüksek yakıt pompası test edildi, sorunlu olduğu için değiştirildi.
    araç yine düzeldi ancak bir süre sonra yine silkelemeye başladı. hafif bir şekilde ama yine arıza ışığı yanıyordu ve tedirgin ediyordu. yine bakıldı. araç bilgisayara bağlı şekilde baya bir performans denemesi yapıldı. lpg ile ilgili herşey normaldi. ateşleme sorunu olduğu için ateşleme bobinlerini değiştirmeyi tavsiye ettiler ve değiştirdik.
    araç düzeldi. biraz rolantide dalgalanma yapıyor ama aracın periyodik bakımlarını da yaptırdım, denedim. bir süredir, şeytan kulağına kurşun, herşey yolunda.
    edindiğim bilgileri özetleyeyim. filtre (yakıt seçicideki küçük vidalı olan, banjo gibi bir ismi var) hassas ve tıkandığında herşey karışıyor. Gerekli yakıt basıncını yakalamak için depodaki pompa zorluyor, en sonunda bozulabiliyor. (en azından elektronik kısmı) Tıkalı filtre motora yeterli yakıt gönderemiyor. motor zorlanıyor. ateşleme sistemi zorlanıyor. bujiler yıpranıyor, ateşleme bobini yıpranıyor. sonra filtre temizlense bile sistem zorlanıyor. bakım gerektirmiyor deniliyor ancak Tr’deki lpg kalitesi yüzünden bir 10 bin km’de bir falan kontrol, değişimini yaparsak daha iyi olur dediler bana.
    öğrendiğim kadarıyla zaten lpg bujileri çabuk eskitirmiş. tsi’larda bujiler 60 binde değişiyor aslında ama skoda servis 30 binde değişim tavsiye ediyoruz dedi. Lpg ustaları da bunu 25-26 binde değiştirmek lazım dediler. Galiba lpg’nin yapısı ve oktanı gereği biraz daha farklı ateşleme oluyor ve bujiler daha çabuk yıpranıyor. Ben de bujilerim takılalı 25 bin km oldu sorun ortaya çıkalı. (4 buji yaklaşık 150-200tl)
    ikincisi, ateşleme sisteminin diğer parçası olan ateşleme bobinleri çabuk eskiyebiliyor. zira bozuk buji bobinleri fazla yük bindirip yıpratabiliyor. (4 bobin 300 TL) Bu durumda bunlar da normal bakım periyodundan daha erken değiştirilebilir.
    ayıca ateşleme sisteminin son bileşeni enjektörler. enjektörlerde de biraz gaz kaçağı var bende ama buna yapılacak pek bişey yok. zira değişişmi pahalı, tamiri yok. ancak ara sıra benzinde biraz gazlayıp karbon clean etkisi yapılıp motordaki ve enjektörlerdeki kurumlar atılabilirse rahatlama sağlanabilir.
    üçüncüsü ve önemlisi, ben önceden bilmezdim, lpg zaten yağ yakmayı artırırmış. bizim tsi’lar da yağ eksiltmeye yapısal olarak müsait. bana şimdiye kadar hiç olmamıştı ama araç son dönemde yağ bitti uyarısı verdi. yeni bakıma kadar yağ ekledim idare ettim. belki bu ateşleme sorunları da motoru zorladı ve yağın eksilmesine sebep oldu. ama şu var, artık yağ değiştirme periyodumu servis düzeni olan 15 bin değil 10 binde bir yaptıracağım.
    artık arabanın bakımını her 15 binde yetkili serviste yaptırmayacağım. garanti bitti ama dsg için gidiyordum ama yetkili servisin artık benim ihtiyaçlarıma cevap vermediğini gördüm. Servis her sıkıntıyı lpg’ye bağlıyor ve çözüm üretemiyor. Her 10 binde bir ustama gider yağını değiştirir kontrollerini yaptırırım yeterli olur diye düşünüyorum.

Not: arac bugun yine ışık yakmış. bilmiyorum artık bu iş nereye varacak.

Tesekkurler, benzer sorunlarda bilgimiz oldu, sizin ki 1.2tsi mı, 1.2 tsi ateşleme istiyor, benim bujiler pasli çıkmıştı, ucunu 1mm yaklaştırdık 3bin km sonra yine tekleme yaptı yenisini taktım düzeldi, sizin son yanan arıza lambası yag mı ateşleme mı yoksa motor lambası mı, ateşleme ise bobinler teker teker arizalaniyir olabilir, degisince tek degisim yapıldığından, bir de hareket edince stop ediyor dediniz, gaz verip bırakınca stop etme de oluyormuydu, yoksa hareket ettikten sonra hizlanirken mı stop ediyordu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.4 tsi. bujilerdeki ayarlama kısa bir süre işe yarasa da (bende öyle olmuştu) bir süre sonra yine iflas ediyor. çünkü sorun ateşlemede düzensizlik bence.
    bendeki yanan ışık epc. bir keresinde de epc ile motor lambası bir arada yanmıştı. buji sorunu ciddi olunca. yag ışığı alakasız başka zaman yandı. yağ ekledim düzeldi.
    bobinlerin hepsini değiştirmekte fayda var çünkü hangisi bozuk bilinemiyor. ben öyle yaptım.
    ilk başlarda yaşadığım hareket edince stop etmesi şöyle. çalıştırdınız, park yerinden çıkarken mesela stop ediyordu. zaten gaz azken tek marşta çalışmıyor, depo doluyken daha rahat çalışıyordu. bir süre sonra hiç çalışmadı. depodaki elektronik parça bozulmuştu sonunda.
    diğer konu silkeleme, tekleme. özellikle yokuş yukarı 6. vites gaza biraz yüklenirken 3 bin devir civarı yapıyordu. herhalde motorun en hassas anı, epc ışığını bazen yakıyor, teklemeyi o an yapıyordu. ama nedense arabaya yüklenince, sıkıştırıp devirli kullanınca bişey olmuyordu..

• quote:

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Orijinalden alıntı: silvester_40

quote:

Bende hic yığılma sorunu olmadı ancak ilk montaj yapan sportage ile ilgili yığılma oluyordu ve filtre degisince kesildi, demek ki yığılmanın anlamı tıkanıklık, nerde oldugunu bilmiyorum ama, zannedersem iki filtre değiştirdiniz, buna ragmen yığılma varsa ve pompa vs de değişmişse insanın aklına yuksek basınç pompası geliyor, ama tahminim yine filtredir, icini sökseniz de hemen yapıyorsa tıkanıklığı baska yerde aramak lazım, en sağdaki filtre ile iki yanındaki filtre değişiyor karşıdan bakarken, su an son durum nedir?

Yığılmadan kastettiğim; gaz kesmesi veya gaz yememesi. Ben de yüksek basınç pompası gibi düşünüyorum, çünkü; aracı uzun süre kullanmadığımda, mesela 10 saat-15 saat-1 gün, aracı çalıştırıp gaza aldığımda gazda süper gidiyor. 30-40km sonra sapıtıyor. Dünden itibaren olanları anlatayım; dün akşam test etmek için 9 gibi çıktım. En son benzinde bırakmıştım yine benzinde çalıştı. Sakin düz bir yola geldiğimde gaza aldım yavaş yavaş gidiyorum. 10-12 km gittim. Hiç bir sorun olmadı. Kenara çektim boşta gazı kökledim 5-6 bin devre kadar çıkıyor. Hiç bir sorun yoktu. Bu sabah 8' de evden çıktım en son lpg de bırakmıştım, yine lpg de çalıştı yola çıktım. İlçeye gidiyorum 55km. Yolda 100-120 devam ediyorum hiç bir sorun yok. Yaklaşık 30-40km sonra gaz kesti araba yavaşladı. Stop etmeden elle benzine aldım hemen. Benzinde de 3000 devrin üzerine çıkmıyor. Bugün Konya'dan Hasan beyle yaptığım görüşme sonrasında aracın 3000 devrin üzerine çıkmama sebebini kendini korumaya alması olarak öğrendim. Yeni filtreleri taktım fayda etmedi aynı durum. 1.Banjonun içini söküp boş taktım Hasan beyin yönlendirmesiyle, yine değişen bişey olmadı. Son olarak arıza kodunu sıfırlattım. Benzinde test ettim sorun yok. 150-160 gidiyor. Gaza aldım yine stop etti. Bu kötü yakıt sorunu olamaz. Haftaya Ankara yolu gözüküyor inşallah halledilir...

Simdi söyle bir test yapmıştık, yuksek basınç benzin pompasının yanından hava boşalttım sıcak motorda, üst tarafından ve fsu tarafından da LPG boşalttım, araba 2-3 rahat çalıştı, Hasan beye danışıp bu uygulanabilir, yalnız sikarken dikkat edin ben sağlam olsun diye fazla soktum tekrar sökmek istediğimde dipten dönmeye başladı o yuksek basınç pompasının yanındaki somunlar, cift anahtarla sokmuslerdir heralde, o hareketi yaptıktan sonra düzelirse yuksek basınç pompası sizlere Omur, düzelmezse belki de tank üstündeki elektronik parçasıysa, ven bilmiyordum oyle bir parça oldugunu, belki Bendeki stop etme bunla ilgilidir kim bilir, Hasan beyle o hava alma ısını paylaşın isterseniz sıcak motordan.

Sanırım şu yolu izleyeceğim; pazartesi günü çekici ile aracı Ankara'ya götürmeyi düşünüyorum. Zeki usta pazartesi Asil Otogaz'da olacakmış. Bu gün aracın arıza kodlarını sıfırlattım. Şu anda benzinde sorun yok. SANGOMA hocamın yaptığı gibi yapmayı düşünüyorum. Aracı orada kendileri gaza alsınlar ve sorunla kendileri karşılaşsınlar. Gelişmelerden haberdar ederim. O zamana kadar benzinle devam.

• arkadaslar banjonuz tıkanmıs. 5 dklik is. araba teklemeyi veya stop etmeyi o filtre tıkandıgında yapar sadece. bu yuzden bu durumlarda hic LPG kullanmadan onu degistirmelisiniz.
  • Aslimda dediginiz mantikli. Arac garip gurup davrandiginda benzine gecmek olasi zarar ve yipranmalari engeller. Sonrasinda gidp banjoyu degistirip saglikli bir sekilde kullanmak daha iyi olabilir. Yoksa buji de eskir, bobin de, motor da. (sinirler de gerilebiir ayni zamanda)

Orijinalden alıntı: liberter1

arkadaslar banjonuz tıkanmıs. 5 dklik is. araba teklemeyi veya stop etmeyi o filtre tıkandıgında yapar sadece. bu yuzden bu durumlarda hic LPG kullanmadan onu degistirmelisiniz.

Filtre değiştirdikten sonra bu sorun devam etmiş, pompalar dc motor, bir sure sonra yani isininca verimden düşmesi gibi bir olay oluyor da olabilir.

LPG bitince benzin harcadıgınız zaman azalıyor nasılsa LPG alırım bu sefer uyarı ısıgı ile gezeyim demeyin.

3 ayda birde en az ceyrek depo benzin tuketin benzin eskimesin tankta
    karar vermeden önce bu cihazlarla kontrol ettirmede fayda var. En azından problem nerden kaynaklanıyor sorusuna cevap ararken bir
    seçenek elenmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangoma -- 11 Nisan 2014; 15:00:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sangoma

Bu arada araç lpg de düşük devirlerde çalışıyor ancak 3000 devri geçmiyorsa ateşleme bobinlerinin kontrol edilmesinde
    fayda var. Bende de benzer problem olmuştu araç 60000 km yi geçtiği için ateşleme bobinini değiştirdim ve problem düzelmişti.
    Banjo tıkanana kadar problemsiz kullanmıştım. Ancak bazı motor ustalarında ateşleme bobini kontrol cihazları var. Değiştirmeye
    karar vermeden önce bu cihazlarla kontrol ettirmede fayda var. En azından problem nerden kaynaklanıyor sorusuna cevap ararken bir
    seçenek elenmiş olur.

benim atesleme bobinim benzindeyken 36000 kmde degismisti zaten. 30000 km sonra bir daha degistirdim.

bizim araba zaten 30000 de bir bobin yiyor. ancak bunun lpg ile ilgisi yok

Benzininizi en az ceyrek depoda tutun. yuksek basınc pompalarının bozulmaması icin bu gerekli.

LPG bitince benzin harcadıgınız zaman azalıyor nasılsa LPG alırım bu sefer uyarı ısıgı ile gezeyim demeyin.

3 ayda birde en az ceyrek depo benzin tuketin benzin eskimesin tankta

Çeyrek deponun amacı depo dibine biriken partikullerin yuksek basınç pompasını bozmamasi mı? Ben söyle bir yol buldum, Eskişehir'de 2,83 iken ben tövbeli olmama ragmen 2,67'ye 40 TL'lik gaz aldım, önce 30tl aldim (11 lt civarı) kanmadı sistem ustune 10tl daha aldım toplam 14,97 lt ye tüpe gecti bu sekilde değişik istasyonları deneyecem ve km ölçünü vs yapacam, sık sık LPG bittiği icin benzin istasyonuna varana kadar Aralık ayından kalma icine katkı koyduğum yakıtı tuketecem, tabi çeyrek depo altına ınme ısı sıkıntılı ise çeyreğe varinca benzin alırım artık, son ölçümde yüzde 23 fazla LPG tüketti ve km'de 16 krs gibi tasarruf sağladı 9,4 ortalama ile, tüketimden memnunum ama su küçük pürüzler olmasa tadından yenmeyecek, bu arada 10bin km sonra Buji pasli çıkmıştı, LPG icinde su Buhari var, bunun motora etkisi ne bilmiyorum.

• quote:

quote:

arkadaslar banjonuz tıkanmıs. 5 dklik is. araba teklemeyi veya stop etmeyi o filtre tıkandıgında yapar sadece. bu yuzden bu durumlarda hic LPG kullanmadan onu degistirmelisiniz.

Filtre değiştirdikten sonra bu sorun devam etmiş, pompalar dc motor, bir sure sonra yani isininca verimden düşmesi gibi bir olay oluyor da olabilir.

Bu motorlar kaliteli bence, 3-4 ay önce Muğla'ya gittim. 10 saat non-stop sorunsuz bir yolculuk yaptım. Dağ bayır çıkıyor araba.

Orijinalden alıntı: sangoma

Bu arada araç lpg de düşük devirlerde çalışıyor ancak 3000 devri geçmiyorsa ateşleme bobinlerinin kontrol edilmesinde
    fayda var. Bende de benzer problem olmuştu araç 60000 km yi geçtiği için ateşleme bobinini değiştirdim ve problem düzelmişti.
    Banjo tıkanana kadar problemsiz kullanmıştım. Ancak bazı motor ustalarında ateşleme bobini kontrol cihazları var. Değiştirmeye
    seçenek elenmiş olur.

3000 devri geçmeme sorunu Konya'dan Hasan beyin söylediğine göre aracın kendini korumaya almasıymış. LPG de oluşan sıkıntı aracın kendini korumaya almasını sağlıyor. Benzine geçtikten bir süre sonra normale dönüyor. Eğer motor uyarı yanmış ise benzine geçsem bile 3000 devrin üzerine çıkmıyor.

• Bu gün Asil otogaz'dan Zeki ustayla görüştüm. Durumdan haberi olmuş. Hem İzmit bayisi hem de Konya merkez bilgi vermiş sanırım. Pazartesi sabah Ankara'da olacağım inşallah. Çekiciye gerek yok benzinde gel birşey olmaz dedi. Bakalım artık hayırlısı...
  • Araba benzinde calisiyorsa, ki ciddi bir sorun yoksa calisiyor olmali, benzinde git tabi hocam. Ne ugrasacaksin cekiciyle. Ben ne zaman lpg'de tuhaflik hissetsem benzine aliyorum, basiyorum gaza duzeliyor. Hatta bu ara lpg'de rolantide belli araliklarla dalgalanma oluyordu araci stop etmeden once ya da isiklarda beklerken fark ettim.benzinde kullaniyorum denemek icin, dikkat ediyorum oluyor mu aynisi diye. Olmuyor. Nedendir acaba. Ben de asil'e ugrayacagim bu yuzden.

Araba benzinde calisiyorsa, ki ciddi bir sorun yoksa calisiyor olmali, benzinde git tabi hocam. Ne ugrasacaksin cekiciyle. Ben ne zaman lpg'de tuhaflik hissetsem benzine aliyorum, basiyorum gaza duzeliyor. Hatta bu ara lpg'de rolantide belli araliklarla dalgalanma oluyordu araci stop etmeden once ya da isiklarda beklerken fark ettim.benzinde kullaniyorum denemek icin, dikkat ediyorum oluyor mu aynisi diye. Olmuyor. Nedendir acaba. Ben de asil'e ugrayacagim bu yuzden.

Bu rölantide dalgalanmayı ben de yakından takip ediyorum. Benim araçta şu ana kadar benzinde ya da lpg de olmadı. Farklı sebeplerden yapabilir. En iyisi uzman gözlerin bakması.

hocam birde ornegin benim motora lpdi yazılım guncellemesi gelmis 27 subat 2014 tarihli. asile gittiginiz zaman yazılım guncellemesi de sorun. sizin motorlara da gelmistir belki.

Gidince hatırlatırım mutlaka.

Orijinalden alıntı: silvester_40

quote:

Araba benzinde calisiyorsa, ki ciddi bir sorun yoksa calisiyor olmali, benzinde git tabi hocam. Ne ugrasacaksin cekiciyle. Ben ne zaman lpg'de tuhaflik hissetsem benzine aliyorum, basiyorum gaza duzeliyor. Hatta bu ara lpg'de rolantide belli araliklarla dalgalanma oluyordu araci stop etmeden once ya da isiklarda beklerken fark ettim.benzinde kullaniyorum denemek icin, dikkat ediyorum oluyor mu aynisi diye. Olmuyor. Nedendir acaba. Ben de asil'e ugrayacagim bu yuzden.

Bu rölantide dalgalanmayı ben de yakından takip ediyorum. Benim araçta şu ana kadar benzinde ya da lpg de olmadı. Farklı sebeplerden yapabilir. En iyisi uzman gözlerin bakması.

Sıcak motorda olmuyor dalgalanma da soğuk motorda oluyor, bazen gaz verip çekince stop ediyor, eskiye nazaran cok cok iyi, yuksek basınç benzin pompası değişti, 1 gun 4 saat beklettim mesela ilkinde stop etti ikincide toparladı, bazen gaz verip çekince ikincide de toparlamayıp stop ediyor, soğuk motorda rolanti dalgalı, isin garibi bu sorun kimsede yok, Hasan beyi bilgilendirdim Hollanda ile görüşecek tekrar, su an memnunum dedim ki hakikaten en azından aksam bırakınca sabah calisiyor, oyle fazla sıkıntı yapmıyor, bugun bi 400km yol yaptım bakalım haftaici nasıl olacak Calismasi, aksi birsey olursa aktarırım, Bir de LPG de uzmanlar dalgalanma vs çözemiyor, 10 parça değişecek de hangisi tutarsa, araştırırken forumlarda bunu anladım ben

• liberter1 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bende 2010 tiguan var ve vialle taktircağım. Kadıköy özmarmara bana com yakın. Siz onerirmisiniz vialle yi. Niyetim 100.000 binmek Allah nasip ederse. Bu yazılan sorunlar herkesde var mi yoksa cok nadirmi açıkçası biraz gözüm korktu

Orijinalden alıntı: kadirerdogan1987

Merhaba. Bende 2010 tiguan var ve vialle taktircağım. Kadıköy özmarmara bana com yakın. Siz onerirmisiniz vialle yi. Niyetim 100.000 binmek Allah nasip ederse. Bu yazılan sorunlar herkesde var mi yoksa cok nadirmi açıkçası biraz gözüm korktu

montaj yaptıracagınız yere gidiyorsunuz ve daha once orada montaj yapan en az 2 musterinin telefonunu istiyorsunuz. bu numaraları arayıp oranın montaj deneyimini ogreniyorsunuz. yok size vermiyoruz bunu diyorlarsa o zaman geliyorsnuz Ankara Asilde veya memduh ustada bunu yaptırıyorsunuz.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.