Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Herkese merhabalar ben Afyondan katıldım aranıza .Aracım 2010 model passat 1.4 tsi Konyada ECE otogazda taktırdım vialle marka aracıma uygun tüp sistemi takıldı 3 haftaya yaklaştı tüp tek çizgiye düşünce kesinlikle marş almıyor 8-10 kezde anca aldı ve tüpten benzine geçiş yapmadı ama tam 312 km yapmıştım doldurtuncada 46,5 lt aldı içine neyse anladım ki gaz bitmeden yani 250 km yapınca gaz alıyorum artık bunu bu şekilde çözdüm 2 .problemim ise sabah enaz 2 çoğunlukla 3 marşda arabanın çalışması vede bir diğer sorunda kapı açılınca ve marş hazırlığında gelen garip ses muhtemelen gazı çekmesinden kaynaklanıyo motorun ama nedense marş basınca hemen çalışmaması ve bir diğer sıkıntımda araçta içeride eskiden olduğundan daha fazla ses olması sanki dizel motora geçmiş gibi hissediyorum ama şunu söylemek lazım ki, ayda ortalama 1750 km yol yapan birisi olarak deponun en fazla 100 tl ile dolurulması çok hoş .Bugün sıkıntımı Konyaya ECE otogazdan kadir beye bildirdim ve 1 ay içinde Afyona bayilik vereceklerini o zaman şehrimde teste tekrar aracımı sokturacaklarını söylediler beklemedeyim bakalım gelişmeler ne yolda olacak .Bu arada şahsıma yukarıdaki sıkıntılarımı giderebilecek yönde tavsiyelerinize açığım .SAYGILAR.

• quote:

Orijinalden alıntı: drunum

Herkese merhabalar ben Afyondan katıldım aranıza .Aracım 2010 model passat 1.4 tsi Konyada ECE otogazda taktırdım vialle marka aracıma uygun tüp sistemi takıldı 3 haftaya yaklaştı tüp tek çizgiye düşünce kesinlikle marş almıyor 8-10 kezde anca aldı ve tüpten benzine geçiş yapmadı ama tam 312 km yapmıştım doldurtuncada 46,5 lt aldı içine neyse anladım ki gaz bitmeden yani 250 km yapınca gaz alıyorum artık bunu bu şekilde çözdüm 2 .problemim ise sabah enaz 2 çoğunlukla 3 marşda arabanın çalışması vede bir diğer sorunda kapı açılınca ve marş hazırlığında gelen garip ses muhtemelen gazı çekmesinden kaynaklanıyo motorun ama nedense marş basınca hemen çalışmaması ve bir diğer sıkıntımda araçta içeride eskiden olduğundan daha fazla ses olması sanki dizel motora geçmiş gibi hissediyorum ama şunu söylemek lazım ki, ayda ortalama 1750 km yol yapan birisi olarak deponun en fazla 100 tl ile dolurulması çok hoş .Bugün sıkıntımı Konyaya ECE otogazdan kadir beye bildirdim ve 1 ay içinde Afyona bayilik vereceklerini o zaman şehrimde teste tekrar aracımı sokturacaklarını söylediler beklemedeyim bakalım gelişmeler ne yolda olacak .Bu arada şahsıma yukarıdaki sıkıntılarımı giderebilecek yönde tavsiyelerinize açığım .SAYGILAR.

1 ay içinde afyona açılacak diye beklemeden gidip yaptırın derim ben.

• Kesin sizin sistemde bi sorun var. Bence de götürün duzeltsinler. Ayrıca 312 km de 46,5 litre inanılmaz yüksek bi tüketim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lider75 -- 15 Ekim 2012; 18:00:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Herkese merhabalar ben Afyondan katıldım aranıza .Aracım 2010 model passat 1.4 tsi Konyada ECE otogazda taktırdım vialle marka aracıma uygun tüp sistemi takıldı 3 haftaya yaklaştı tüp tek çizgiye düşünce kesinlikle marş almıyor 8-10 kezde anca aldı ve tüpten benzine geçiş yapmadı ama tam 312 km yapmıştım doldurtuncada 46,5 lt aldı içine neyse anladım ki gaz bitmeden yani 250 km yapınca gaz alıyorum artık bunu bu şekilde çözdüm 2 .problemim ise sabah enaz 2 çoğunlukla 3 marşda arabanın çalışması vede bir diğer sorunda kapı açılınca ve marş hazırlığında gelen garip ses muhtemelen gazı çekmesinden kaynaklanıyo motorun ama nedense marş basınca hemen çalışmaması ve bir diğer sıkıntımda araçta içeride eskiden olduğundan daha fazla ses olması sanki dizel motora geçmiş gibi hissediyorum ama şunu söylemek lazım ki, ayda ortalama 1750 km yol yapan birisi olarak deponun en fazla 100 tl ile dolurulması çok hoş .Bugün sıkıntımı Konyaya ECE otogazdan kadir beye bildirdim ve 1 ay içinde Afyona bayilik vereceklerini o zaman şehrimde teste tekrar aracımı sokturacaklarını söylediler beklemedeyim bakalım gelişmeler ne yolda olacak .Bu arada şahsıma yukarıdaki sıkıntılarımı giderebilecek yönde tavsiyelerinize açığım .SAYGILAR.

Kardeş bencede sen bekleme yeni bayi öğrenecekte senin sistemi düzeltecek.konya bu işin merkezi.genelde zaten bu sistemin hataları montaj sonrası olmakta montaj sağlam yapıldımı hiç bi problem çıkmıyor diye düşünüyorum.bu fikrim tabiki bu formdaki takiplerim sonrasında oluştu.ondan sen git takan adamlara göster.

• quote:

Öncelikle gecmis olsun kardesim,

Ben de 2010 passat 1.4 tsi dsg aracima taktirdim, daha sonra iki kere yolda bir kezde otoparkta kaldim sirf lpg den benzine gecemedigi icin.. Sonra aracima bir tane benzin deposuna bir tane de beyinin oraya röle taktilar, sorun düzeldi. Ama bu sefer aracimdan enjektorlerden mi FSU danmi bilemiyorum ses gelmeye basladi. Nereden kaynaklaniyor yine emin olamamakla birlikte (araci traktörle en yakin istasyona cektirdigimde hidrolikler yoktu ne direksiyonda ne de frende, bu asamada da zarar gormus olabilir) roleler takildiktan sonra frende motor devrinin titreşimini ve direksiyonda agirlik hissetmeye basladim. Her ne kadar VW yetkili servise gitsemde aracta sorun olmadigini soylediler. Ama ben cok hassas biriyim, arabadan en ufak aykırı gelen ses veya titresimi hissedebiliyorum, ve kesinlikle aracimda sorun var suan.

2010 Volkswagen Passat 1.4 TSI 122hp DSG - Vialle LPdi - Nikon D5100 18-55mm 10-24mm 55-300mm 35mm - Samsung S6 - Ipad 4 - Macbook Pro Mid 2015 - GoPro Hero Black - Godin Multioud - Fishman Acoustic Amplier

• quote:

Kardeş bencede sen bekleme yeni bayi öğrenecekte senin sistemi düzeltecek.konya bu işin merkezi.genelde zaten bu sistemin hataları montaj sonrası olmakta montaj sağlam yapıldımı hiç bi problem çıkmıyor diye düşünüyorum.bu fikrim tabiki bu formdaki takiplerim sonrasında oluştu.ondan sen git takan adamlara göster.

• Dizel gürütülü tartışmasına ister istemez katılacağım. Kokpitteki motor gürültüsü olarak bakılınca

Yeni nesil CR dizeller gerçekten çok sessiz.
    1.6TDİ octavia
    1.6TDİ yeti
    2.0 170G_HP passat kullandım benzinliye taş çıkarırlar hatta passatı o kadar iyi dinlemedim ama yeti daha sessiz diyebilirim.
    2.0 captiva CR var arkadaşım süper sessiz.
    1.6mjet linea rolanti düşük devirde biraz sessli ama uzun olda hiç ses yok.
    1.3CDTİ(Mjet) Astra 140km ye kadar çıktık oda gürültülüü sayılmaz

İŞİN ÖZÜ: yeni nesillerde VW dahil birçok marka benzin kadar sessiz çalışan dizel motorlar kullanıyor. Pompa-Enjektör sistemi dizeller aşırı gürültülü idi onlarda artık en azından VW bnyesinde yok. Nispeten gürültülü olanlar B segmenti.

OLAY TSİ+LPG/TDİ ise TSİ ler dizel den daha güçlü makineler, ve bence daha ekonomikler.
    """1.2TSİ""" golf 105HP 0-100 10,5sn Test hızı:195km/h
    """1.6TDİ""" golf 105HP 0-100 11,3sn Test hızı:190km/h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 15 Ekim 2012; 23:24:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 06onur

Dizel gürütülü tartışmasına ister istemez katılacağım. Kokpitteki motor gürültüsü olarak bakılınca

Yeni nesil CR dizeller gerçekten çok sessiz.
    1.6TDİ octavia
    1.6TDİ yeti
    2.0 170G_HP passat kullandım benzinliye taş çıkarırlar hatta passatı o kadar iyi dinlemedim ama yeti daha sessiz diyebilirim.
    2.0 captiva CR var arkadaşım süper sessiz.
    1.6mjet linea rolanti düşük devirde biraz sessli ama uzun olda hiç ses yok.
    1.3CDTİ(Mjet) Astra 140km ye kadar çıktık oda gürültülüü sayılmaz

İŞİN ÖZÜ: yeni nesillerde VW dahil birçok marka benzin kadar sessiz çalışan dizel motorlar kullanıyor. Pompa-Enjektör sistemi dizeller aşırı gürültülü idi onlarda artık en azından VW bnyesinde yok. Nispeten gürültülü olanlar B segmenti.

OLAY TSİ+LPG/TDİ ise TSİ ler dizel den daha güçlü makineler, ve bence daha ekonomikler.
    """1.2TSİ""" golf 105HP 0-100 10,5sn Test hızı:195km/h
    """1.6TDİ""" golf 105HP 0-100 11,3sn Test hızı:190km/h

Gürültü ve titresim ne kadar az olursa olsun benzinlinin verdigi konforu vermiyor. Uzun yillar dizel kullandim sehirici dur-kalklar eziyet, tuketim deseniz 7lt'nin altina inmek cok zor. Uzun yolda 5lt gormek icin sabir kupu olmak lazim. Dizelin litre fiyati da oldukca yuksek. Dizeli sevmemdeki tek neden turbolu motorlariydi ancak tsi motoru kullanmaya baslayinca yuksek tork ve uzun devir araligi ile daha keyifli oldugunu anladim. Lpg de taktirinca keyifli surus kat be kat artacaktir. Lpg icin su anda beklemedeyim, lpdi sisteminin biraz oturmasi gerektigini dusunuyorum, sanirim kasim aralik gibi brc de sivi sistemi piyasaya surecek bu durumda fiyat da rekabetten oturu dusecektir. Muhtemelen mart nisan gibi taktiracagim bende.

• araç chevrolet cruze artık bu kaçıncı dolduruşum bilmiyorum ama tespitlerime göre.
    şehir içi = 9,5- 10 lt 10*2.6= 260 kuruş
    şehir dışı= 7,5- 8 lt 8*2.6 = 208 kuruş

benzinde yakan 400 kuruş. allah bereket versin. bakalım yakında lpg de 5 tl olur ama bu gidişle.

benzinde yakan 400 kuruş. allah bereket versin. bakalım yakında lpg de 5 tl olur ama bu gidişle.

Orijinalden alıntı: dr.jackal50

Arkadaşlar sizdeki vialle göstergesinin çalışması nasıl.yani çok orantılı çalışmıyor gibi.

LPG göstergelerinin hiç biri benzin göstergesi gibi verimli olmaz. Hatta simit tanksa hiç mi hiç olmaz. Benzinde fulden yarıma 500km yapıyorsa, yarımdan sıfırada 450gösterir.

LPG de polo da Lovato da
    4.yeşil ışık 120-150km
    3.yeşil ışık 60-70km
    2. yeşil ışık 60-70km
    1.yeşil ışık 30-50
    1.kırmızı 90-100km

arası gidiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06onur -- 16 Ekim 2012; 23:56:54 >
    Vialle LPdI direkt enjeksiyon
    3.150,00 € Yunanistan'da 2670 Euro Avrupa'da fiyatların bu kadar yüksek olmasının sebebi ise işçilik fiyatının kit üstüne 1200-1500 Euro olması bizim ülkemizde ise bu 300-400 Euro işçilik maliyeti var .
    Bilginize

http://vialle-dortmund.de/preise-f%C3%BCr-gasanlagen/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli kadar sessiz çalışan dizel motor henüz icat edilmedi. En sessiz dizel arabaların bile benzinlerine bindiginizde daha sessiz olduğunu görürsünüz (çünkü duyamazsiniz:-) ) Hele hele Vw bence dizel motorda çok başarısız.
    Başka forumlarda yazmıştım bilenler bilir, ben 2011 in basında yeni kasa 1.6 tdi DSG c.line jetta almıştım beğenmediğim için Passatla değiştim. Passatı teste gittiğimde çalışmakta olan aracı çalıştırmaya kalktım. Siz hangi benzinli kadar dizel araçtan bahsediyorsunuz. Eskilere göre yeni dizeller daha sessiz olabilirler ama benzinliyle kıyaslamak imkansız

Orijinalden alıntı: dr.jackal50

Arkadaşlar sizdeki vialle göstergesinin çalışması nasıl.yani çok orantılı çalışmıyor gibi.

hicbir lpg gostergesinin super hassas oldugunu gormedim ben. centiklere ve ortalama tuketim degerime gore belli ediyor ama asagı yukarı kendini benimki.

bu tamamen sizin seciminizdir.. cakmaklıgın orada benimki..

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

Sıvı LPG sistemlerin tamamen sorunsuz olmadığı ortada. Daha durun bakalım, uzun vadede neler çıkacak?

Nedense aklıma birden cillop gibi Mondeo'ya geçen yıl Atiker sıralı sistem LPG kiti taktıran arkadaşım geldi.
    Diyor ki: ''Çok memnunum. 1 yılda sadece 2 kez yolda bıraktı, 2 kere buhar müşürü diye bir şeyi garantiden para almadan değiştirdiler. Bazen de sabahları çalışmakta zorlanıyor o kadar...''

:))

Demek ki sorunsuzluk anlayışı kişiden kişiye değişiyor.

Hocam ben arabama taktırdıysam vardır bir bildigim..

İmza kısmında ne oldugu yazıyor aracımın.

TSI turbo ve supercharger'lı LPdi harici oynanmamıs bir aractır. 47500 Km oldu. Yani Lpdi ile 5300 km yapmısım. 5-6 hafta oldu olmadı montaj olalı.

Ben bu aracı satın aldıgıma gore benzine de para verebilirim degil mi? Ama arabam Ferrari degil. Scirocco R bile degil. Ama 122 de degil ve % 90 opsiyonlu bir arac.

Performansın hissedilir arttıgını soyleyen VW servis mekanik ustaları. Ben hissedilir fark goremiyorum bu arada.

Bagımsız calısıyorum. Bilisim sektorunde teknik danısmanım ve is gelistirme faaliyetleri uzerine calısırım.. Ozetle isim laptopla ve sık sık Antalya-Ankara yapiyorum. Geziyorum. Tozuyorum. Arabamın kaputunda taş izleri yapiyorum. Eskitiyorum arabamı. Doya doya cekinmeden!!

Benim aracımın 2000 motor TDI 170 HP'si Turkiye'yede satılmamakta. O zaman ornegin bana diyebilirdiniz ki Scirocco'nun TDI'ı var.. dusunurdum. Madem cok km yapacaksanız da neden sports coupe arac alıyorsunuz diye sorarsanız. Keyfim ! Hic bir TDI arac benimkinin bana verdigi hazzı vermeyecek ?.

Bu arada:

Buradaki 122 TSI'lar TDI'lardan uzun vadede cok daha karlı olacaklar. Cunku default 105 HP TDI'dan daha az yakanlar var. Bence bluemotion ile de su son zamlardan sonra kafa kafayadır. TDI alınca hic mi motor sorunu olmuyor . 1.000.000 km sadece ara bakımlarlar mı araba yuruyor? Hayır onlarda da kronik sorunlar piyangodan cıkarsa ya da zamanı gelecek agır bakımlar neyse olacak. Hatta TDI masrafı daha cok biliyorsunuz.

LPG'nin motora verdigi hasarlara gelince:

Modifiyeciler motoru sogutmak icin elinden ne gelirse yapiyorlar. 1.4 TSI Polo Gti arkadasım 180'den 240 HPye cıktı. O bile dusundu benim sistemi ama yakıt tasarrufu icin degil buz gibi sıvı LPG'nin motora uflenmesi onu etkiledi.

Yag sıcaklık seviyem benzinde neyse LPG'de de aynı. Hicbir fark yok. Kuru yakıt yakıyorum ama motor yaglaması yapiliyor mu sonucta ?

LPG ilk marsta benim sorunum yok. Oldugu gibi % 41 kar ediyorum arabam yurudugu surece. Son zamlardan sonra hesaplamadım bir daha artık. 45 e yaklasmıs da olabilir.

Araba kullandıkca agır bakımları gelir. Şu olur bu olur. DSG sanzıman sorun cıkartır. Ne yapayım yani aman aracıma binmeyim fazla benzine para veriyorum. Aman arabamı eskitmeyim fazla km yapiyorum? Araba zaten yatırım degil tuketim aracı.

Ben eskitecegim arabamı. 150000 km yapınca arabanın degeri kadar amori edecegim. Bunu da bu gidisle 2 yılda yapacagım.

Bu surede motor soyle yandı surasına birsey oldu vah yandım Lpdi'dan olursa da belirtecegim burada. Merak etmeyin.

Vialle sponsor olmalı bana :p

Bu arada sistemin Euro 6 emisyon degeri oldugu ve AB'de en son kabul edilen Euro5 degerlerinden daha az emisyon degerleri oldugunu ve dunyaya da birazcık olsun katkımız oldugunu belirtelim.

Valla liberter1 kardeşim özendirdin beni de.
    Benim de mesleğim Mali Müşavirlik aynı zaman da çok büyük metrajlarla olmasa bile yazılım çözümleri üretiyorum,
    Sql ve ticari çözümlerle ilgili.

Ama gelişen yerel portföyüm sayesinde İstanbul'da çakılı kaldım ve full stres yükü ile bu işi yapıyorum.
    Ama senin şu yazını okuyunca bir heyecanla başlayıp, Mali Müşavirlik iş yükünün çarkları arasında eriyip giden
    yazılım rüyasının peşinden gitme fikrim tekrar canlandı.
    Belki portföyümü statik döner hale getirebilirsem senin gibi il il zevk aldığım bir araçla yeni bir amatör-prof karışımı bir iş hayatına merhaba diyebilirim.

• Sonunda benim sisteme nazar değdi. 2 gün önce araç hanımdayken lpg işikları sönmüş ve araç otomatik olarak benzine geçmiş benzin de çok az olduğu için hanım yolda kalmış beni aradı. Aracın yanına gittim aklıma ilk gelen lpg sisteminin sigortalarıydı kontrol ettim ki 5 amp. olan atmıştı hemen değiştirdim ve lpg çalıştı. Eve gittim hanımı bırakıp tekrar otoparktan çıkarken lpg yine çalışmaz oldu. Baktım sigorta yina atmış. Yeni sigortayı takıp ofise gittim. Aracı otoparka bırakıp ofisteki işleri hallettikten sonra geri otoparka geldim. Aracın kapısını açtım baktım bizim depodaki pompanın klasik sesi yok. Kontağı çevirdim lpg yine çalışmıyor.Anlaşılan sigorta yine atmış. işim acil olduğundan benzinle devam ederim dedim. Aracı çalıştırdım ama zorla çalıştı ve bir iki tekledikten sonra stop etti. Tekrar çalıştırmak istedim çalışıyor ve hemen tekleyerek stop ediyordu. Kaputu açtım benzin filtresinden şarıl şarıl benzin taşıyor sıcak motorun üstüne. Kaputu kapattım ve lpg montajını yaptırdığım Gülcem otoyu aradım gelip baktılar ama birşey anlayamadılar. aracı çekip dükkanlarına götürdüler. Öncelikle sistemde kısa devre olduğu tesbit edildi. Daha sonra ECU ye bağlandılar ve meridyen vasıtası ile bilgiler Hollandaya gönderildi. ECU bozulmuş olduğu ortaya çıktı. ECU yu söktüler ve yeni ecu gelene kadar aracı benzinde kullanın dediler. Ok. dedim ve araca bindim kontağı çevirdim ve 4-5 sn marş basmadan araç çalışmıyor, motor arıza lambası yanıyor ve yola çıktığımda gaza bastığımda sanki turbo arıza yapmış da turbosu iptal araçlar gibi çok çok ağır hızlanıyordu. Geri gülcem e götürdüm ne olacak belli değil ama servise götürüp bilgisayara bağlatmayı düşünüyorum en azından nerelerde hasar oluşmuş veya bozulmuş, ne hata veriyor görmek istiyorum

• Çok geçmiş olsun, bu tür şeyler yaşanması üzücü gerçekten. Hele ki benim gibi taktırma arifesinde olan düşünen arkadaşlar için. Allah kimsenin başına vermesin böyle olaylar. Tabi bu hallere düşürenler utansın bizleri ne diyim :/ Çok geçmiş olsun umarım büyük bir problem değildir.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.