Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (152. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: tomeri

Bende arabayı 5 gündür çalıştırmadım ve ilk marşta 5 saniyede çalıştı. Videoda çektim ama şu anda mobilde olduğum için yükleyemiyorum.
    Yakıtıda son iki depodur Total'den alıyorum.

Bence sistemdeki gaz birikmesi normal seviyede bende, halen sistemde yakit kaynaklı sıkıntı pompada var, gaz sıkışmasını yenemiyor, neyse kar tl si arttı, su anda çekiliyor bu marş sorunu, çalıştırırken gaz ver yola devam et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: eryerdem

Sabah marş bastım kibrit gibi çaktı yine ama motor geri durdu, gaz verip bıraktım vs vs son 1 haftadır düzelen sorun geri gelmiş, önümüzdeki günlerde denemeye devam, dev ederse yapacak birsey yok vialle çözüm üretene kadar bekleyecez, devam etmezse uzun yoldan sonra havalar sıcakken 1 kere yapabiliyor diyecez, yüksek basınç benzin pompasının üstündeki civatanin Gevsek olması nedeniyle biriken gaz havaya gidiyor diye tahmin yürütüyorum son 1 haftada, tabi gaz verdikce motor icine LPG yayıldı mı orası meçhul, devam etmezse problem bu tezim kendi kendini çürütmüş olur, care jikle gorevini biz yapıp 5-10 saniye gaz verecez, hem turbo yaglanacak hem de stop etme ile sınırınız bozulmayacak, yaz yindaki düşük fiyatli LPG nin keyfini sürecez. Bu arada 5w-40 yağdan sonra performans artısı var.

Sizin yakıt tüketimi nasıl. Şehir ici sehir dışı

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirerdogan1987

quote:

Sabah marş bastım kibrit gibi çaktı yine ama motor geri durdu, gaz verip bıraktım vs vs son 1 haftadır düzelen sorun geri gelmiş, önümüzdeki günlerde denemeye devam, dev ederse yapacak birsey yok vialle çözüm üretene kadar bekleyecez, devam etmezse uzun yoldan sonra havalar sıcakken 1 kere yapabiliyor diyecez, yüksek basınç benzin pompasının üstündeki civatanin Gevsek olması nedeniyle biriken gaz havaya gidiyor diye tahmin yürütüyorum son 1 haftada, tabi gaz verdikce motor icine LPG yayıldı mı orası meçhul, devam etmezse problem bu tezim kendi kendini çürütmüş olur, care jikle gorevini biz yapıp 5-10 saniye gaz verecez, hem turbo yaglanacak hem de stop etme ile sınırınız bozulmayacak, yaz yindaki düşük fiyatli LPG nin keyfini sürecez. Bu arada 5w-40 yağdan sonra performans artısı var.

Sizin yakıt tüketimi nasıl. Şehir ici sehir dışı

Burda dur kalk cok oluyor, 9-10lt arası, ara sıra cevre yoluna çıkarsam bu 8,5 e kadar iniyor, normal bir sehirde sehirici 7-8 arası diyebiliriz ortalama, şehirdisinda surekli 6,6 yaptım, kastigimda 220 km'de 4,5lt de yapmistim ama 118'le gidip ara sıra 130-140 yaparak 6,5 civarı yakıyor, bu degerlerin yüzde 20-25 fazlası LPG x LPG fiyatı, şimdilik 2,39dan alıyorum.

• Son lpdi yazılım guncellemesinden sonra 2 rocco ile 60-200 roll yaptık. Birisi CAVD benim motor diger CTHD yeni 160lıklardan. Bende dahil hepsi stock arabaların.
    1 boy ya vardı ya yoktu aramızda. Tankımla en az 100 kg agır oldugum bu araclardan aslında daha iyi yuruyor araba. Yani LPDİ ile benzinden daha iyi yürüyorum :)

Ha birde iridyum bujide onemli kesin. Kadir1987 hocam bu bujiyi arabanda denemelisin.http://www.ngk.de/tr/produktfinder/produktfinder/////IZFR6P7//

Orijinalden alıntı: liberter1

Son lpdi yazılım guncellemesinden sonra 2 rocco ile 60-200 roll yaptık. Birisi CAVD benim motor diger CTHD yeni 160lıklardan. Bende dahil hepsi stock arabaların.
    1 boy ya vardı ya yoktu aramızda. Tankımla en az 100 kg agır oldugum bu araclardan aslında daha iyi yuruyor araba. Yani LPDİ ile benzinden daha iyi yürüyorum :)

Ha birde iridyum bujide onemli kesin. Kadir1987 hocam bu bujiyi arabanda denemelisin.http://www.ngk.de/tr/produktfinder/produktfinder/////IZFR6P7//

Abi olmaz boyle bise 150 ps tiguan sehir ici bugün ölçüm yaptim. Ilk 23 kuruş çıkmıştı sonra 22 oldu bugunde hep şehir içi 21.5 kuruş ölçtüm. Hamdolsun çok memnun oldum. Daha şehir Dışı yapmadım onu çok merak ediyorum. Herhalde yakmayacak şehir dışında

• eryerdem E kullanıcısına yanıt
    Arasira arabaya aldigim arkadaslara, lpgyi göstermek için gazi köklüyorum koltuga yapisiyorlar. Millet inanamiyor bu nasil bir sistem yaaa diyorlar

Arasira arabaya aldigim arkadaslara, lpgyi göstermek için gazi köklüyorum koltuga yapisiyorlar. Millet inanamiyor bu nasil bir sistem yaaa diyorlar

o bende olmuyor işte :) 1.2 ya, gazı köklüyorum güzel hızlanıyor sadece koltuğa ben yapışıyorum o da gazı köklemek için kendimi koltuğa bastırıyorum
    Cidden 1.2'nin avantajı 1) Vergi 2) sınırlı performans ile çapkın sürüşün önüne geçiyor.

Son lpdi yazılım guncellemesinden sonra 2 rocco ile 60-200 roll yaptık. Birisi CAVD benim motor diger CTHD yeni 160lıklardan. Bende dahil hepsi stock arabaların.

Bu benim buji, siz ne kadara almıştınız, ben poşet içinde 90'a buldum 4 adetini, serviste 160TL idi ve her iki serviste de yoktu İstanbul'dan gelecek dediler, bu bujiler bende 15.500'de tekleme yaptırmıştı ve tırnak aralığı kısalttık o şekilde 2500km daha gittim, sonra yine tekleme oldu, yalnız fark şurada ben 15bin km'ye kadar hep boşta gittim, buji çalışma mantığını bilmiyorum, boştayken belki de sürekli ateşleme yapıyordur da vitesteyken kendi iç alevinden dolayı az ateşleme yapıyordur, bunlar çok kaliteli diye biliyorum ama bana önereceğiniz daha kaliteli buji var mı LPG'ye özel?

• quote:

quote:

Bu benim buji, siz ne kadara almıştınız, ben poşet içinde 90'a buldum 4 adetini, serviste 160TL idi ve her iki serviste de yoktu İstanbul'dan gelecek dediler, bu bujiler bende 15.500'de tekleme yaptırmıştı ve tırnak aralığı kısalttık o şekilde 2500km daha gittim, sonra yine tekleme oldu, yalnız fark şurada ben 15bin km'ye kadar hep boşta gittim, buji çalışma mantığını bilmiyorum, boştayken belki de sürekli ateşleme yapıyordur da vitesteyken kendi iç alevinden dolayı az ateşleme yapıyordur, bunlar çok kaliteli diye biliyorum ama bana önereceğiniz daha kaliteli buji var mı LPG'ye özel?

Asil'in yakınındaki atılgan vw'den almıstım. 100 liradan az vermistim sanırsam tam hatırlayamadım.

Evet bu buji sizin arabanın orjinal bujisi. Size daha da dar tırnaklı birsey gerek bence. Ancak bilemiyorum.

Sizin buji laser iridyum ve 0.7 mm tırnaklı yani benim su an kullandıgım.

Oysa benim motorun orjinal bujisi 0.9 mm platinum

Bu buji ile benim yakıt tuketimim azaldı ve cekis daha iyi oldu. Ancak sabah calıstırma bazen 2. mars alabiliyor. Cok da umrumda degil bu. Asil getir birkac gun kalsın araba diyor bunun icin ancak vakitim yok buna.

• quote:

quote:

o bende olmuyor işte :) 1.2 ya, gazı köklüyorum güzel hızlanıyor sadece koltuğa ben yapışıyorum o da gazı köklemek için kendimi koltuğa bastırıyorum
    Cidden 1.2'nin avantajı 1) Vergi 2) sınırlı performans ile çapkın sürüşün önüne geçiyor.

Alemsin yemin ederim.

• quote:

quote:

quote:

Asil'in yakınındaki atılgan vw'den almıstım. 100 liradan az vermistim sanırsam tam hatırlayamadım.

Evet bu buji sizin arabanın orjinal bujisi. Size daha da dar tırnaklı birsey gerek bence. Ancak bilemiyorum.

Sizin buji laser iridyum ve 0.7 mm tırnaklı yani benim su an kullandıgım.

Oysa benim motorun orjinal bujisi 0.9 mm platinum

Bu buji ile benim yakıt tuketimim azaldı ve cekis daha iyi oldu. Ancak sabah calıstırma bazen 2. mars alabiliyor. Cok da umrumda degil bu. Asil getir birkac gun kalsın araba diyor bunun icin ancak vakitim yok buna.

ilk marş süresi uzun mu oluyor bazen 2. marş istediğinde? Kısa olup da çalışacak gibi yapıp stop ediyorsa aynı benim durum. Gazın basıncı düşürmesinden kaynaklı olduğu artık kesin gibi birşey ama sizin buji ile benim bujide bu gaz sıkışmasında marşta sıkıntı yapıyorsa belki de buji değiştirsem bir nebze gaz sıkışmasından kaynaklı basınç düşmesini yenebilir sistem. Çünkü 5-10 saniye sonra ya sıkışan gaz egzozdan atılıyor ya da yeniyor, eğer yeniyorsa ateşleme ile oynarsak belki düzeltiriz, yok egzozdan gidiyorsa ar-ge bir çözüm bulmalı artık.

• Eryerdem benim araba mars aldıktan sonra hicbir zaman stop etmedi. Agustosta 2 yıl olacak sistemi kullanalı

Hacılar iki kez ilk marş sorunu yaşadım. Umursamiyorum. Yakıtı degistircem. Hamdolsun memnunum

Araç yattıktan sonra sabah saatlerinde mi yaşadınız yoksa park edip de yarı soğuk haldeyken mi? Ben uzun yol yaptıktan 2 saat sonra oluyordu mesela, onun dışında geç çalışma diye birşey olmuyor bende

Orijinalden alıntı: savash

Benim ilk mars sorunu düzeldi bu aralar sanki. Sabahlari ilk soğuk mars almiyor ikincisinde calisiyordu. Artik ilkinde calisiyor. Havalarin isimasina bagliyorum..
    İki uç hafta önce bunun için girmiştim asil'e. Banjo değiştirdiler tikanmis diye ama o günler bisey degismemisti.

Yakıt cinsi değişmiş olabilir mi? Mesela benim bildiğim bir total istasyonu var orda sıkıntı çok olmuuoyrdu ama diğer total ve diğer istasyonların tamamında stop etme her zaman oluyor.

Orijinalden alıntı: a_li

Hangi marka lpg kullandıktan sonra ilk mars sorunu yaşadınız. İyi günler dilerim

Bana gore Mars sorunu LPG markası ile direkt ilgili degil, total bende hafif düzeltme yapıyor ama (Bendeki Mars sorunu stop etme seklinde) sıkıntı gazın yuksek basınç benzin pompasındaki basıncı düşürmesi gibi, ben bu basınç düşmesinden emin oldum gibi çünkü pompa üzerindeki somun gevşemiş ya da gecsek kalmış ve 1 hafta sorunsuz kullandım ki Bendeki geç calisma olmamasına ragmen bana özel sorun da düzeldi, o somunu sikinca sorun geri geldi, Ordan gaz kaçıyor ve sistem düzgün calisiyor, çözüm bulunana kadar bu sistemin kaderi bu, ya araç parçalarında restorasyona gidilecek ya da tsi icin tek firma olan (yaygın olamayanı saymazsak) bu sistemi bu sekilde kullanacaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: a_li

Hangi marka lpg kullandıktan sonra ilk mars sorunu yaşadınız. İyi günler dilerim

Shell ve bp de olmadı. Petrol Ofisi nde oldu. Ama sadece 2 kez. Dün ve Bugün olmadı. Takip edicem duruma göre davranıcam. Bp den alıcam bundan sonra

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.