Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: kadirerdogan1987

Ilk yakıt degerimi söylüyorum. 300 km lik yol ve 70 tl lpg. Değer olarak 23 kuruş. Aracim 2010 tiguan 150 hp 4×2 . Hamdolsun şimdilik memnunum

Değerler çok iyi ama ş.içi - ş.dışı, ortalama hızınız kaç? Bunlarıda belirtirseniz daha net olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: tomeri

quote:

Ilk yakıt degerimi söylüyorum. 300 km lik yol ve 70 tl lpg. Değer olarak 23 kuruş. Aracim 2010 tiguan 150 hp 4×2 . Hamdolsun şimdilik memnunum

Değerler çok iyi ama ş.içi - ş.dışı, ortalama hızınız kaç? Bunlarıda belirtirseniz daha net olur.

Istanbul şehir içi sürekli. Yakit ortalaması 8.2 litre/100km gösteriyor. Hiz ortalaması 30 km/h. Ve şunu soyleyim yeni taktirdim diye dayandım gaza. Bazende sakin sürdüm.

Değer çok iyi, Maşallah diyelim, litresini ne kadara alıyorsunuz LPG'nin?
    Ben uzun yolda yol bilg. 6,6 civarı iken 43lt ile 520km civarında gidiyorum ama şehiriçini anlamadım halen, benzin hesabında da şehiriçinde çok yakardı, yol bilgisayarı çok daha eksik gösteriyor bende sanki şehiriçinde.

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Ben uzun yolda yol bilg. 6,6 civarı iken 43lt ile 520km civarında gidiyorum ama şehiriçini anlamadım halen, benzin hesabında da şehiriçinde çok yakardı, yol bilgisayarı çok daha eksik gösteriyor bende sanki şehiriçinde.

Şuan petrol Ofisinden 2.49 a alıyorum. Şehir Dışı 120-160 arası bastigimda 7.6 litre yakiyor. Sakin 90-100 yapsam 6.5 gösterir. Ama bu arabada sakin olunmuyor.

• Bugüne kadar montaj yerinin tavsiyesi uzerine hep shell den lpg aldım. Pompa değiştiginde lpg filitresini de degistirdiler ve sistemdeki havayida dolayısı ile almış oldular.
    Ben sizlere bir konuda danışmak istiyorum. Acaba lpdi sistemininin yeniden sokulmesi ve elektrik bağlantılarına kadar yeniden bağlanması sorunumu çözebilir mi. Neticede montaj semasina göre bağlantı yapıldığı soylensede sema ıngilizce ve ustaların ıngilizceye hakim olmadığı belli. Asıl otogaza her gittiğimde arıza kodlarını sildiklerine ve onbellegi bo
    salttiklarina şahit oldum. Montajda gözden kaçan bir bağlantı eksikliği olabilir. Yorumlarinizi bekliyorum. Herkese iyi akşamlar.

quote:

Orijinalden alıntı: eryerdem

quote:

Şuan petrol Ofisinden 2.49 a alıyorum. Şehir Dışı 120-160 arası bastigimda 7.6 litre yakiyor. Sakin 90-100 yapsam 6.5 gösterir. Ama bu arabada sakin olunmuyor.

Ben size demiştim değil mi sürüş şeklinizi değiştirmeden ölçüm alın diye :) eğer araç ihtiyaçsa LPG kar ettirmiyor çünkü sürüş sürüş agresif olduğundan aynı hesaba geliyor, ama araç gezmek içinse tadını alıyorsunuz aracın ve dizelden daha az yakmanın keyfini sürüyorsunuz, bu arada kim bedduasını çektiyse bu sabah da normal çalıştı, pompanın durmasını beklemiyorum ışıklar söner söner marş basıyorum ki marş süresi biraz uzun olsun ve içerdeki buharın etkisi kaybolsun, bu benim fikrim tabi çünkü halen sorun belli değil :)
    90-100 ile 5,5lt yakarısnız

• quote:

Orijinalden alıntı: a_li

Bugüne kadar montaj yerinin tavsiyesi uzerine hep shell den lpg aldım. Pompa değiştiginde lpg filitresini de degistirdiler ve sistemdeki havayida dolayısı ile almış oldular.
    Ben sizlere bir konuda danışmak istiyorum. Acaba lpdi sistemininin yeniden sokulmesi ve elektrik bağlantılarına kadar yeniden bağlanması sorunumu çözebilir mi. Neticede montaj semasina göre bağlantı yapıldığı soylensede sema ıngilizce ve ustaların ıngilizceye hakim olmadığı belli. Asıl otogaza her gittiğimde arıza kodlarını sildiklerine ve onbellegi bo
    salttiklarina şahit oldum. Montajda gözden kaçan bir bağlantı eksikliği olabilir. Yorumlarinizi bekliyorum. Herkese iyi akşamlar.

Şöyle söyleyeyim, bende de kirli yakıttan sonra arıza kaydı çıkıyordu, sabah 5-6 kere marş basıyordum ve stop ediyordu, sürekli halede tekleme yapıyordu, sonuçta elektriksel bağlantısına karışılmadı ve arıza kaydı çıkmaz oldu, fsu değişti, deneme amaçlı ecu değişip yazılım yeniden yüklendi, benim bahsettiğim şeyi düşünüyorsunuz, personel değişikliği olmuş olabilir ya da bağlantıları tek kişi yapmadığından bir personelin yaptığı bağlantıda gözden kaçan nokta olmuş olabilir, şema zaten siyah beyaz, montaj esnasında helal olsun dedim size bu siyah beyazdan anlayabiliyorsanız çünkü bir kaç kere tereddüt oldu bu hangi parça diye laptopun dibine gelip hangi parça diye bakılıp tekrar montaja dönüldü, sistemde hava kalacağına pek ihtimal vermiyorum, bir de her zaman söylüyorum yedek malzeme bol bol olması lazım, havalar ısındı ve benim sorun en aza indirgendi, depo full iken daha az sorun oluyor dedim, depoyu değiştirelim dedim ama bu deneme için söz dinletemiyorum, belki de sizin pompada problem var ve yakıtı ya eksik basıyor ya da eksik topluyor, sorun yaşayacığımı bilseydim şemadan ve çalışma prensibinden isteyip yarım ingilizce ile okurdum tam mantığını, belki de röle takılı kalıyor kimbilir, bağlantı yenilenmesi çözebilir, hatta çözerse benim de aklımda elektrik sisteminden röle değişip diğer kısımdan tank değişip deneme yaptırma. Gücümüz yeterse elbet,
    bu sabah çalışması nasıldı?

• İlk mars ta stop etti.2.marsta çalıştı.

İlk mars ta stop etti.2.marsta çalıştı.

ilk marşta stop etmesi, tomeri arkadaşımızın paylaştığı video gibi ışıklar sönüyor marş basarken ya da çalışmış gibi oluyor tam o sırada marşı kesiyor, ancak 2. marşta sorunsuz çalışıyor değil mi? Size şunlar söyleniyordur, enjektör gaz kaçırıyor, yüksek basınç benzin pompası gaz kaçırıyor, egzozdan buharlaşan gaz yukarı sızıp basıncı düşürüyor vs vs
    Ben de diyorum ki bayi değil, bayinin burda çok suçu yok, vialle biraz işi üstlensin, enjektör mü sızdırıyor değiştirsin vialle 500 km fln yol yaptıktan sonra sorun tamamen ortadan kalmış mı 400-600 ne kadarsa (servisten alınırsa uçuk rakamlar çıkacaktır) ödeyin gitsin, ama vialle kendi karından bölsün siz 200-300 ödeyin vialle de diğer kısmını, 5bin liralık ne masrafı var bu sistemin, vialle bunu üstlenmiyorsa sistemi iade alınmasına razı gelsin ve de kötü reklamına, ben distribütör ilgisinden memnun kaldım ve burda yanlış montaj yoksa onların suçu yok, kötü reklam olmasın ben kendim görmedim bayiden duymadım ama bir arkadaş İzmir'di galiba sanayide sportage yanmış dedi, TSI'de bu sorun yaşanmaz bence çünkü spo'larda diyot atılmazdan önce sigorta tablasını fln yakıyordu, bizde bu risk yok, inşallah yani :)

• Araba sıfır ayarında ama değişmeyen parçası kalmayacak gibi gorunuyor.

Dediginiz gibi bu şekilde stop edip sonra 2. de çalışıyor. Aynı mazeretleri asıl oto belirtti
    Sanırım kısa, geçici cozum pompa olduğundan pompayi garanti den degistirdiler. Enjektör, buji gibi diğer masraflar çok gelebildiginden olsa gerek.

Geçici çözüm değil de yüksek ihtimal pompa demişlerdir, mesela bende ilk enjektör değişti ama 4 gün yatmıştı araç ve çok zor çalıştırmışlar ondan olabilir, ateşleme sistemine atıfta bulundular mı hiç? Akü, buji ,bobin, buji kablosu, 15bin km de 2 kere tekleme yapmıştı benim buji yüzünden ve pis yakıta düşünce hep tekledi, sizin golf ile benim jetta bobinleri aynı bobinse bizim bobinler çok sağlam oluyormuş (özel ustam söyledi bunlar arıza yapmaz kolay kolay diye, yapsa gösterir diye ama göstermiyebilir araştırdığım sonuca istinaden) yalnız sizin olur da sorun çözülür ve bobin derlerse ben de bobin değiştiririm. Serviste 210TL bobin ve piyasada bulunmuyor, bosch var dediler, ancak LPG'de kesinlikle orjinal dışına çıkmayın derim hele ki arıza arıyorsanız, bence size ücret yansıtmadan arızayı çözsünler ve size şu parça desinler, atıyorum bobin buji enjektör değişip bu 3'ü değişti şeklinde değil de 3'ü değişti ancak sorun enjektördeymiş desinler, bakış açısını bilmiyorum Hollanda'nın ama bence size ücret de yansıtılmasın ki sonuçta aracın LPG'ye uyum testi yapılmış ve uygun denilmiş gibi değer gösterilsin, yoksa nerden bilesiniz parçaların LPG'de cortlayacağını.

• quote:

Hocam mesaj için teşekkür ederim. Bende bir sene bu dönüşüm için telefonda asıl otogaz yetkililerinden bilgi aldım herhangi bir sorun olmadığı gönül rahatlığı ile yaptırabilecegimi söylediler sorun yok dendi ancak sorun bence arabada değil. Olsa yetkili servisi zaten gerekli işlemi yapıp arızalı parçayı değiştiriyor. Neticede periyodik bakim müşteri sadakati ile yapliyor. Benzinde yaz kış aksamayan araba bir anda tofaş araba gibi kalıyor. Elbette nedensiz değildir ancak eninde sonunda bir cozum bulunur düşüncesi affiniza sığınarak söylüyorum fazla iyi niyetli bir düşünce olarak görmeye başladım. Çünkü aynı düşünce ile 300 km sırf asıl otogaza gitmek için vakit ayırdım ve masraf ettim. Bu zamana kadar da cozum bulunamadı cabası. İlk marsta gaz vermekle motora nasil bir zarar vereceği belirsiz ve cozum yokken sorunsuz çalışan lpdi sistemlerin nasil olduğu da merak konusu bence. Hollanda çözüm uretemiyorsa Türkiyedeki bayi bunu nasıl yapacak bilemiyorum. Problem bence herkese ait.

Forumda sorun yasayan arkadaslari gormek gercekten üzücü. Ben 1 senedir bu sistemi kullaniyorum. Aman aman bir sorun yaşamadım. Kisin 1-2 ay boyunca ilk marsta gec calisma meselesi canımı sıktı.Ama sonradan o da kendiliginden duzeldi.Toplamda 30000 kmyi tamamladim. Umarim vialle distributoru tum sorunlari halleder. Bu arada opetin gazi bizim sisteme yaramiyor.Ne zaman alsam fsu.daki filtreyi tıkadı. Ya shell yada milangaz onun haricinde istasyona ugramiyorum...

• Evet ateşleme sistemine atıfta bulundular ancak daha sonra kendileri de bu sistemlerde arıza olamayacağını sorunun pompadan kaynaklandığını belirttiler. Benimle aynı motor ozelligindeki otomatik 25000 km passat ta ise bir sorun olmadığını söylediler. Ancak benim sorunuma halen ye
    terli bir cozum bulunamadı. 2. Mars olağan hatta problem edilemeyecek bir durum olarak ortaya çıktı nasılsa artık.
    Bu da haliyle benim canımı sıkmakta. Sanki araci bozuk vw dan bozuk almışım gibi bir algı oluşturuluyor.

Orijinalden alıntı: eraydem

quote:

Hocam mesaj için teşekkür ederim. Bende bir sene bu dönüşüm için telefonda asıl otogaz yetkililerinden bilgi aldım herhangi bir sorun olmadığı gönül rahatlığı ile yaptırabilecegimi söylediler sorun yok dendi ancak sorun bence arabada değil. Olsa yetkili servisi zaten gerekli işlemi yapıp arızalı parçayı değiştiriyor. Neticede periyodik bakim müşteri sadakati ile yapliyor. Benzinde yaz kış aksamayan araba bir anda tofaş araba gibi kalıyor. Elbette nedensiz değildir ancak eninde sonunda bir cozum bulunur düşüncesi affiniza sığınarak söylüyorum fazla iyi niyetli bir düşünce olarak görmeye başladım. Çünkü aynı düşünce ile 300 km sırf asıl otogaza gitmek için vakit ayırdım ve masraf ettim. Bu zamana kadar da cozum bulunamadı cabası. İlk marsta gaz vermekle motora nasil bir zarar vereceği belirsiz ve cozum yokken sorunsuz çalışan lpdi sistemlerin nasil olduğu da merak konusu bence. Hollanda çözüm uretemiyorsa Türkiyedeki bayi bunu nasıl yapacak bilemiyorum. Problem bence herkese ait.

Forumda sorun yasayan arkadaslari gormek gercekten üzücü. Ben 1 senedir bu sistemi kullaniyorum. Aman aman bir sorun yaşamadım. Kisin 1-2 ay boyunca ilk marsta gec calisma meselesi canımı sıktı.Ama sonradan o da kendiliginden duzeldi.Toplamda 30000 kmyi tamamladim. Umarim vialle distributoru tum sorunlari halleder. Bu arada opetin gazi bizim sisteme yaramiyor.Ne zaman alsam fsu.daki filtreyi tıkadı. Ya shell yada milangaz onun haricinde istasyona ugramiyorum...

Demek ki benim 3-4 gündür düzelen stop etme olayı kışın geri başlayacak, ben kampanyalı diye opete alıştım, bu düzelmeyi biraz da opetin kendi pisliğini temizlemesine bağlıyordum :) belki de havadandır, sizin aldığınız istasyondan numune alsalar aslında iyi olur. Son 800-900 km'dir opetten alıyorum, aygaza tekrar şikayette bulundum, İstanbul'a gelirseniz (yakıtı karşılayalım şeklinde) aracı kontrolden geçirelim ve 3-4 saatte sorunu çözelim dediler, ben de sorunu Hollanda ve distribütör çözemiyor, sorunun çözülüp çözülmediğini anlamak için zaten 2 gün yatması lazım aracın fln dedim, bir de distribütör bilgisi dışı iş yapamayız garantiden çıkar dedim, Konya Faruk Beyle Hasan Beyi tanıyormuş, telefonla ulaşamadım Hasan Bey'e yarın birdaha arayacam, yalnız bugünlerde 1,5 gün yatmasına rağmen tık diye alıp stop etmeyen aracın nesini gösterecem orası da muamma :) Uyguladığım tek şey pompa durmadan gösterge ışıkları söner sönmez marş basıyorum ki hem 1 sn uzun marş alsın ya da boğulma olmasın diye, sürekli katkılı aygaz kullanmak yolları mı açtı naptıysa artık sorun yaşarsam tekrardan belirtirim burada.

• quote:

Evet ateşleme sistemine atıfta bulundular ancak daha sonra kendileri de bu sistemlerde arıza olamayacağını sorunun pompadan kaynaklandığını belirttiler. Benimle aynı motor ozelligindeki otomatik 25000 km passat ta ise bir sorun olmadığını söylediler. Ancak benim sorunuma halen ye
    terli bir cozum bulunamadı. 2. Mars olağan hatta problem edilemeyecek bir durum olarak ortaya çıktı nasılsa artık.
    Bu da haliyle benim canımı sıkmakta. Sanki araci bozuk vw dan bozuk almışım gibi bir algı oluşturuluyor.

Uğraşıyorlar mı acaba halen? Bu hep duyduğumuz forumdaki arkadaşların da başına gelen geç çalışma dediğimiz durum. Bunu birkaç parça değiştirerek halledebiliyorlar mı ki? Aracın benzinde çalışan parçaları LPG'de çalışmayacaksa bunun tespit edilmesi lazım, tabi deneme yapılmadan böyle bir tespit olanağı da yok zannedersem, ancak şak diye tek parça ile sorun çözülecekse en azından araç sahibi bu masrafı bölüşmeye razı bile olabilir, bunların hepsi kötü referans, ihtimaller sayılıyor ancak çözüm yok. Uzun marşı problem etmeden binenler var ancak neden sabah araca binileceği zaman aklınızda hep kaç saniye marş basacam diye düşünce olsun ki? Yıllık km'niz 30-40 binse ben olsam marşı dert etmem ama yılda 10binse sorunsuz binmek isterim elbette. Ne yapmayı düşünüyorsunuz.

• Aracı goturunce artık bakicam. Durum ne gosterecek

Aracı goturunce artık bakicam. Durum ne gosterecek

Gaz vererek mı 2. Marşı istiyor ?

Hocam benim montaj 1 sene once asilde yapildi. Kisin 3ncu marsta calistigi zamanlar oldu.Sonradan bu sorun duzeldi Hatta 30000 bakiminda bujileri degistirecektim ama gerek kalmadi.Zeki usta probleminizi cozecektir.Bence biraz zaman taniyin.Gec calisma olayi yurtdisindaki forumlarda da bahsediliyor. Ama surekli 2-3 mars istiyorsa montaj sorunlu demektir.Biraz bayiyi sıkıştırın.Ben her sabah biraz gaz vererek benzinde oldugu gibi sorunsuz calistiriyorum. Gazida mumkunse milangazdan alın.Fiyati en uygun olmasina ragmen en sorunsuz gaz bence.Umarim sizin aracta en kisa zamanda sagligina kavuşur...

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.