Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
329.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    Bu arada lpdi tsi/tfsi motor dışındaki motorlara olmuyor diye biliyordum. Bahsettiğim araç 2003 model. Bu arabaya da lpdi olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

21turbo bilgilendirme verebilir.

Orijinalden alıntı: aydost_40

quote:

Orijinalden alıntı: 21turbo

quote:

Orijinalden alıntı: menzil25

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ERCANBASKAYA

merhaba
    bu sistemi 2001 model 5,25 ve 5.30 araçlarıma taktım. 5.25 te 55.000 km kullandım şu anda kullandığım 2001 5.30 umdada yaklaşık 20.000 km dir kullanıyorum hiç bir sorunum yok. bujiler ,ateşleme bobinleriniz ve akünüz sağlamsa benzindeymiş gibi aynı çekişi sağlıyor. zaten 5.30 a uyan modeli daha pahalı. yaklaşık 6500 tl civarı diye biliyorum. arabanıza uzun süre binmeyi düşünüyorsanız takın derim. ama bir sene kullanıp satacaksanız benzinde binin.tadını çıkarıp satın.ben satmayı düşünmedğimden taktırdım. zaten bu arabalar 35-40 bin tl civarında piyasası olan arabalar. lpg sistemi ile 40-45 bine mal oluyor. ekonomi düşünüyorsanız bu fiyatlara dizel arabalarda var. :)
    hayırlı günler.

merhaba arkadaşım senin 530 bmw viallanın hangi modeli var ben istanbul kağıthanede oturuyorum bu bölgede servisi varmmı yada istanbul da en kaliteli işcilik yapan sevis varmmı varsa oraya gideceğim fiyat olarak 6500 tl gibi diyorsun çok uçuk rakamlar prins brc teleflex gibi markalar dah ucuz 2000 tl 3000 tl arası bu kitin diğer markalardan ne artıs varki bu kadar pahalı birde ben senede 10000 km yaparım çok gezen biri değilim ama sürerken psikolojik olarak rahat olmak istiyorum saygılar

Sizin araca olan sistem daha ucuz olanı.

Ancak yılda 10000 km yapiyorsanız cidden LPG donusumu yaptırmayın derim.

olsun uzun süre bineceğim için taktırmayı düşünüyorum bu sistemin adı ne ve kaç para ve güzel montaj yapan varmı

Size LPFI oluyordur. Ancak ben onun detaylarını bilmiyorum. 21turbo biliyor size hangi sistemin olacagını ve fiyatını soyler.

LPDI sadece GDI ve TSI motora uygulanıyor.

BMW 530 e enguzel secim LiquidSİ dir. 6 silindir oldugu icin 3250-3500 arası bir fiyata taktirtabilirsiniz.... 4 silindir montajı suan 2850 tl

ben diger markalarında montajını yapıyorum.. ama diger ismi kaliteli die gecen markalari taktirmanizi hic tavsiye etmem eski teknoloji sistemlere sırf marka die o kadar cok para vereceginize turkiyede yeni olan hollandada 2003 den beri takılan bu sıvı püskürtmeli LiquidSİ yi taktırmanızı tavsiye ederim... bakın sadece manifoldu söküp 6 adet likit sistem enjektorleri yerleştirilecek hepsi bu.....

arac motor aksamında bir sürü parca olmayacak sadece ECÜ ve 6 adet enjektör. ve aracın orjinal soğutma su tesisatini kesip biçmeyecekler.. performans konusundada sıfır kayıp ve kalibrasyon istemeyecek (ilk ayarlamalar düzene girdikten sonra).. 10-15 bin de filtre degisimi 40 binde regülator bakımı ve su hortumlarınınyenilenmesi gibi ekstr masraflarda olmayacak..
    işinin ehli bir vialle bayisinde montaj yaptirin emin olun cok rahat edeceksiniz ben 2 yıldır kullanıyorum 30 bin i gecti km..

cevap için teşekürler 2.yıldır kullanıyorsunuz peki araç 4000ve 5000 devir arasında benzine geçiyormu çünkü vialle bayiisine danışttım bana bu kit bu devir arasında gazdan benzine geçiyor diyor sizin bu araca başka lpg montaj yapalım diyordu bende dispiratörünü aradım oda bana aynen dedi kafa karıştı 2 yıl kullanıcı olarak sizde böyle olay oldumu.birde sabah ilk çalışmasında benzinlemmi yoksa lpg ilemi çalışıyor enjektörleri prins gibi çok seslimi çalışıyormu ve istanbulda kaliteli işçilik yapan bayi hangisi saygıla

LiquidSİ ecu su LPfi den farklı bu sistemde eger isterseniz belli devirlerde benzine gecer. benzin tüketimi sadece ilk calıştırmada oluyor....

onun sureside isteginize gore ayarlanabilir.. diğer sıralı sistemlere gore soguk havalarda cok daha kısa surede gaza gecebilir...
    enjektörler sessizdir.. siemens marka enjektor kullanılıyor calişma sistemi prins yada diğer markalardan farklıdır içinden sıvı halde lpg gecer. enjektor uzerinde geri donus hattıda vardır...
    ses sadece lpg tankı icindeki pompadan gelir oda kalın keçe izolasyonu ile tamamen giderilir...
    istanbul icin birsey soyleyemem orada birkac vialle bayiisi var sanırım 1-2sini ziyaret edip aldiginiz olumlu olumsuz ilgiye gore karar verirsiniz.. ama genelde vialle bayileri tecrübeli bayiler oluyor uzun süredir lpg işi yapan bir bayii de montaj yaptırabilisiniz...
    resimlerde lpg tank ve uzerinde pompa takılı şamhttps://store.donanimhaber.com/0e/d1/a9/0ed1a9631884de5d65d89f1c2ff1f2b5.jpgandra resimlerini ve enjektor resimlerini görebilirsiniz

Sayın 21 turbo.

B6 kasa bir A4 1.8T Quattro 300 hp (araçta büyük turbo, chiptuning uygulaması, büyük intercooler ve benzin pompası bulunmakta) araca vialle ürünlerinden hangisi uygundur.

suan ki standart uygulamadaki sıralı sistem likid montajındaki (liquidSİ) LPG pompaları 140 kw (180-200 hp)ya kadar montajı yapılıyor .....

ama 210 kw lık (270-300 hp) ozel pompaları da getirtilip montaj yapılabiliniyor...

ama sizin aractaki standart dısı işlemlerden dolayı yuzde yuz randıman alınabilir demek büyük sorumluluk gerektirir.. (chip yazılımı,ekstra turbo performans aracları her zaman risklidir benzinde dahi.. ki 1.8 T bir aractan 300 hp !!)

orjinal bir 280 hp araca rahatlıkla bu sistem 210 kw lık p0mpa ile takılabilinir..

• Orijinalden alıntı: liberter1

Sayın 21 turbo.

B6 kasa bir A4 1.8T Quattro 300 hp (araçta büyük turbo, chiptuning uygulaması, büyük intercooler ve benzin pompası bulunmakta) araca vialle ürünlerinden hangisi uygundur.

Sadece Lpdi olur. Montaj yaparsanız eger mutlaka deneyimlerinizi buradan paylasın.

Tankın 400 HP guce kadar yakıt gonderebildigi soyleniyordu. Sizde nasıl olur merak ettim dogrusu.

bu araç için LPDİ takmanız mümkün degil.. direk enjeksiyon olmadigi için ancak LiquidSİ montajı yapılabilinir..
  • quote:

Aslında bahsettiğim bu arabaya şu anda sahip değilim. Fakat almayı düşünüyorum. Almadan önce arabaya LPG dönüşümü olup olmayacağı, olursa sistemin bu güce LPG yetiştirip yetiştiremeyeceği gibi konuları kesin bir şekilde öğrenmek, netleştirmek istiyorum. Yoksa tabiri caizse araba elimde patlar.

ilgimi cekti bu arac sadece chip ve buyuk turbo ile 300 hp vermesi mumkun degil... turbo basıncı ile oynamaları gerek ayrıca dereceli eksantrik takmaları gerek diye düşünüyorum... bence once aracı dinometreye sokup gercek gucunu ogrenın.. ardındanda iyice düşünün derim.. renault 21 turbo kullanıcısı olarak soyluyorum... sanayide iyi bir cevrenizde olamanız gerekebilir.. hevesinizi kırmak istemem ama perfomans aracları zor zahmetli bir zevktir ...

88model 21 turbo bendeki orjinali 2000 cc 0.9 bar turbo basınc garetteT3 turbo ile 175 hp diir.
    ben 1.2 bar turbo basıncı garret T4 turbo ile 220 hp ye ulaşabildim..
    ancak dereceli eksantrik ile ve chip ile 300 lere ulaşanları yurt dısında var...

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-1.8-t-quattro-ultrasport-ilk-ve-son-indirim-pazarliksiz-145828917/detay

Arkadaşlar araç bu.
    Almaya çok niyetleniyorum. Uzun zamandır aklımda olan bir araç.
    Fakat araç şu haliyle çok yakıyor ve LPG siz binecek kadar zengin değilim.
    285 HP. Ben risk almamak için sizlere 300 hp dedim.
    Ne dersiniz Vialle Liquid Sİ ya da BRC/PRİNS sıkıntısız bir şekilde yürütür mü bu canavarı?
    ama dedigim gibi chip yazılımı ve ekstra islemler oldugu icin yinede riskli bir montaj olur... normal kullanımda sorun yasanacagini sanmiyorum aşiri yuklenmelerde denemeden birsey soylemek mumkun degil..
    sunu yapabilirsiniz performans kullanımında 4500 devirden sonra mesela aracı benzine alacak sekilde ayarlanabilir.. en azından gazlamak istediginizde bir miktar benzin kullanırsınız... belki ihtiyacınız kalmaz ama ezbere birşey demek zorr..
  • quote:

bole bir araca ancak likid sistem yakısır likid fazda motoru ekstra sogutmus olacaksınız ve 100 oktan ustunde bir yakıt kullanacaksınız....
    ayrıca ilanı inceledim arac emin ellerde modifye edilmis belli... 210 kw pompa ile sanırım sorunsuz binersiniz die düşünmeye başladım ....
    ama dedigim gibi chip yazılımı ve ekstra islemler oldugu icin yinede riskli bir montaj olur... normal kullanımda sorun yasanacagini sanmiyorum aşiri yuklenmelerde denemeden birsey soylemek mumkun degil..
    sunu yapabilirsiniz performans kullanımında 4500 devirden sonra mesela aracı benzine alacak sekilde ayarlanabilir.. en azından gazlamak istediginizde bir miktar benzin kullanırsınız... belki ihtiyacınız kalmaz ama ezbere birşey demek zorr..

Sayın 21 Turbo;

İlginiz, cevabınız ve teknik bilgileriniz için çok teşekkür ederim.
    Aracın hp&tork grafiğini de "akşam" ekleyeyim. Belki bu grafiği gördükten sonra ekleyeceğiniz bir şeyler olur.
    Ayrıca dediğiniz gibi araç profesyonel bir şekilde yüklenmiş.

• aydost_40 kullanıcısına yanıt
    hocam araç çok güzel, sadece motor gücü değil kasası da o derece.

ancak size şunu belirtmeliyim. Basit bir chip tuning bile araçlarda sorunlara yol açabiliyor. Fabrikasyon dışında müdahelede bulunulan araçlarda problem çıkarsa oldukça maliyetli olabilir. Benzinde binmeye gücünüz yoksa, bi sıkımlık barutunuzu bu araca yatırmayın derim. şunu diyebiliyorsanız, LPG takarsam adam gibi binerim, olmazsa arıza çıkarırsa yaptırıp satarım, önemli değil derseniz, alın paşa paşa binin... ama dediğim gibi "gücüm yok" diyorsanız bu kadar güçlü ( güçlendirilmiş ) bir araca bulaşmayın.

Orijinalden alıntı: mr.big

hocam araç çok güzel, sadece motor gücü değil kasası da o derece.

ancak size şunu belirtmeliyim. Basit bir chip tuning bile araçlarda sorunlara yol açabiliyor. Fabrikasyon dışında müdahelede bulunulan araçlarda problem çıkarsa oldukça maliyetli olabilir. Benzinde binmeye gücünüz yoksa, bi sıkımlık barutunuzu bu araca yatırmayın derim. şunu diyebiliyorsanız, LPG takarsam adam gibi binerim, olmazsa arıza çıkarırsa yaptırıp satarım, önemli değil derseniz, alın paşa paşa binin... ama dediğim gibi "gücüm yok" diyorsanız bu kadar güçlü ( güçlendirilmiş ) bir araca bulaşmayın.

Açıklamalarınız için teşekkür ederim.
    Açıkçası ne yardan geçiyorum ne serden.
    Hem bu araca sahip olmayı istiyorum (ve ona göre plan yapıyorum) hem de LPG de sorunsuz binmek istiyorum.
    Büyük bir ikilemdeyim. Hayırlısı olsun. Ama bu araca LPG nin sorunsuz bir şekilde montajlandığından emin olmadan kesinlikle almam...

• aydost_40 kullanıcısına yanıt
    ben kimsenin size bu konuda garanti verebileceğini sanmıyorum. Ancak siz göze alırsanız takarım, ben karışmam derler. Hatta basit bir ayar ile düzeltilecek şeyde bile araçtan işkillenip bu araçta olacak bu kadar diye sizi gönderebilirler. Düzgün bir ustaya gidip konuşmadan, fikir almadan hareket etmeyin derim. Biliyorsunuz ki Usta faktörü LPG montajının temelidir... kolay gelsin.

Orijinalden alıntı: mr.big

ben kimsenin size bu konuda garanti verebileceğini sanmıyorum. Ancak siz göze alırsanız takarım, ben karışmam derler. Hatta basit bir ayar ile düzeltilecek şeyde bile araçtan işkillenip bu araçta olacak bu kadar diye sizi gönderebilirler. Düzgün bir ustaya gidip konuşmadan, fikir almadan hareket etmeyin derim. Biliyorsunuz ki Usta faktörü LPG montajının temelidir... kolay gelsin.

Aynen dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Yaş tahtaya basmam. Hem bu forumdan hem de ustalardan bilgi almaya devam etmekteyim

• Evet arkadaşlar tekrardan merhaba 26 temmuz 2014 te taktırmıstım bende aracıma vialle lpdi yaklasık 4000 km yaptım tğm fişlerimi bırıktırdım hepsını hesapladım arabamı % 85 istanbul içinde kullanıyorum % 15 ise gebze yolunda kullandım ortalama olarak aracım 30 kuruş yaktı yanı 1200 civarı bı gaz parası vermişim toplamda. Açık ve net konusuyorum arkadaşlar istediğiniz gibi soru sorabılırsınız ben kesınlıkle pişman degılım bazı arkadaslarımız gerçekten cok sorunlar yasamıslar hepsini anlıyorum ben o zaman 5.700 tl ye taktırmıstım şimdi piyasasını bilmiyorum. ben yenibosnada cemil onar diye birine taktırdım adam beceremedi resmen takamadı bana artıslık yaptı bu ısı bızden baska yapan yok kıa sportage aldım bu ıs ıcın ona taktım reklam yapıyorum fılan hepsı hıkaye resmen ramazan bayramı arefesı cumartesı gunu gıttım aksama kadar halledemedı benzıne gecmıyordu araba allahtan konyadan bır elemen geldı gozu kapalı sıstemın eklıklerını gorup degısıklıkler yaptı adam deneme ye bıle cıkmadı dusunun al abı dedı sıkıntı olursa bul benı dedı yanında kı cemıl uste denılen adam resmen rezıl oldu heee surdan sorun varmıs dıyordu kendı kendıne. Uzun lafın kısası arkadaslar iş tamamiyle sistemi arabaya montajlayan ustada bıtıyor ben taktırdıgım yenı kesınlıkle tavsıye etmıyorum kesınlıkle cunku adam bılmyor ısı. Suan hıc bır sıkıntım yok soyledıgım gıbı aracımın 4000 km de ortalama yakıt masrafı km'de 30 kurus. Çok nadır yolda artıslık yapanlara S moduna alıyorum vitesi yoksa zaten yetıyo bana D. Gel gelelim ilk çalıştırma sorununa evet arkadaslar boyle bir sorun var gerçekten bu gunde arabayı calıstırırken bi video ekledim normalde 2. çalıştırmamda çalısıyordu bazen 3. çalıştırmaya da gidebiliyor. 24 saatte 2. marşda alıyor standart olarak. otoparkta bazen 1 hafta ellemıyorum aracı o zaman 3. marşta alma durumları oluyor. ama hiç bir zaman 4. veya 5. marşa gitmedim. her seferdınde tankın basınç pompasının sesının kesılmesını beklerım acele etmem. Birde diğer bir sorun otomatik jiklenin devreye girmemesi bu benım için çok bır sorun olmuyor video da da gordugunuz uzre zaten rolantide herhangi bir sorun oluşturmuyor. bekliyorum çalıştıktan sonra 3 dakika kadar gıtmıyorum ondan sonra hareket ediyorum bir nebze motor ısınmıs oluyor. Arkadaşlar tek güzel yani ne biliyor musunuz ben bu araçla 1 kere kırklareline gittim 210 bastım S moduna alıp kesinlikle benzin yeme durumu yok yüksek devirde kızda fılan gazla caçlısıyo gazla gıdıyor. taktırdıgımda benzın gostergesi oradaydı halen daha orada milim azalma olmadı içim rahat sakin kullanıyorum arabayı yormuyorum. Sadece Sormak istediğim size simit tank takılı araca ilk boşken aldıgımız gaz tam 39 litreydi. Şimdi araca ben ışık yanmadan 170 180 190 km civarı oldumu gidip gaz alıyorum 24 25 litra gaz ile doluyo tank sizce bu tankların % kaçı gazla doluyor. Videoyu linki budur Herkeze saygılar sevgiler arkadaşlar. http://youtu.be/DFOFBtjbDTg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turan_tiki -- 3 Kasım 2014; 20:36:00 >

• Başta 21 Turbo olmak üzere tüm forum üyelerinin dikkatine.
    Bu araca LPG sisteminin olup olmayacağı ile ilgili görüşlerinizi bekliyorum...
    Yüzde olarak ifade etmek belki hatalı olur, yanlış hatırlamıyorsam dipte 8-10 litre kadar LPG kalması sağlanıyor ve bu yazılımda seçiliyordu, yanlış hatırlıyor da olabilirim, bir de üstten boşluk kalıyor, o yazılımla alakalı değildir şamandıra ayarı ile ilgilidir, benim tank 61lt, ilk depoyu 51 litre doldurduk, şu anda 43 litre ile doluyor, dipteki 8 litreyi biz seçmiştik diye hatırlıyorum, arabanın yokuştaki durumuna göre erken benzine geçebiliyor sanki, tek ışıkla yeri geliyor şehiriçinde 30-40 km gidiyorum, yeri geliyor uzun yolda 100km'ye yakın gidiyorum, sizin videodaki marş durumu olağan birşey, biz müsait zamanda hararet müşürü tarafındaki direnci fln kontrol edecez, ben bağlantıların da kontrol edilmesinden yanayım, bakacaz artık, araba daha önceki sapıttığında 2 gün benzinde kullanmıştım normale gelmişti, bu ara yine sapıttı marşlar, yarın akşam video yükleyeyim ordan görürsünüz, benzine geçmiyorum ki düzgün bir veri alalım ve Hollanda'ya gönderelim, montaj yaptırdığım yer iyiydi aslında ama sebep ne bilemiyoruz, toplam kar 3250TL oldu, sistemin çıkmasını sahibinden.com'da 2500'e okutabilir miyiz acaba :) ağustosta muayene var, ağustosa kadar marş işini ya çözecez ya sistemi satacam, uygun zamanı bekliyoruz kontrol için sıkıntı edilecek bir durum yok, marşların kararsızlığı ilginç, 3 saat yatınca marşta sorun yaşar oldum, benzine geçsem de gelsem o da kalmaz. Keyifli sürüşler, gitgide LPG 43 litreden daha az litreye yani şamandıra daha erken atıyor gibi, heralde arada hava basıyorlar o da içeride kalıyor :)

• Eryerdem abi muayeneyle sistemi satman arasindaki bagi kuramadim kusura bakma ama ruhsata isletme masrafindan dolayi mi soyledin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: turan_tiki

Eryerdem abi muayeneyle sistemi satman arasindaki bagi kuramadim kusura bakma ama ruhsata isletme masrafindan dolayi mi soyledin :)

:)) yok ya parasal degil, ruhsata islenmemis lpg ile muayeneden gecemiyor ya, islettikten sonra da sokmek isteyince tekrar ugrasmak sildirmek yeni ruhsat cikarmak fln lazim,2 defa zahmet etmektense muayene zamani hatta muayeneyi de gecip ya ceza yiyene kadar ya da ekim ayi gelene kadar kullanmak daha mantikli, yaz ayinda bende sıkıntı cikmiyor, aslinda tasarruf icin bu marş durumu cekilebilir ama mars problemi kalmadi diye basta bana taahhut verildi, bunu goze alarak girseydim bu kadar sorun etmezdim, aksama video yukleyecektim ama dunku gibi yogun bir sikinti çıkmadı 3~5 saniyede calsiti ve 1 dakikada toparladi, bilgi amacli yukleyebilirim, direnc yerine ptc gibi isi ile degisen direnc kullaniliyorsa 15 derece civarlarinda bunu yapiyor da olabilir, kontrol edilince cikar durum.

• quote:

Başta 21 Turbo olmak üzere tüm forum üyelerinin dikkatine.
    Bu araca LPG sisteminin olup olmayacağı ile ilgili görüşlerinizi bekliyorum...

birde bu chip i yapan firma ile görüşseniz diyorum... cok degisik bir chip yuklemesi yapılmadı ise.. bence olur... 1.8t motor audi, passat lpg de sorunsuz calışıyor..
    ben ilk 2003 yılında passat 1.8T aracıma takmıstım sıralı sistem hatta markada o zamanın meşhur markası VOLTRAN idi :)..

eger bu aracı cok istiyorsanız bu riskide goze alacaksınız.. bence %90 bu aracda lpg olur.. eger vİALLE düşünmem diyorsanız enjektorleri cok kaliteli olan bir kit taktırın
    DYMCO, PRİNS(keinh enjektör ile) yada kitMTM ... ama likid vialle en iyisi olur .

• beklenen indirim gelmis LPG ye

25 kurusmus hemde. Ankara shell 2.55 idi. 2.30 olmussa super
    Sistem ara sıra bana şaka yapıyor, (tahmini 3-4 ayda bir) Böyle geç çalışabiliyor, sonra ben data aldırana kadar düzeliyor data alırken çalıştıktan sonra hafif titreme yapıyor stop bile etmiyor :) Bu sabah ki durum fena değildi, yine düzelmeye gidiyor, insan gibi hava aniden soğuyunca grip oluyor heralde sonra geçiyor.

http://www.youtube.com/watch?v=2wkL95M_FoU&feature=youtu.be
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.