Şimdi Ara

VGN-NS11S Windows 7 64 bit bios,aygıt sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar sony vaio vgn-ns11s kullanıcısıyım.malum herkes gibi bende windows 7 64bit'e geçtim.Sizlere 2 sorum olcak:

1-windows 7 i yüklemeden önce ben sony nin sitesinden biosun güncel halini indirdim.sonra biosu yüklemeye başladım.bios güncellenirken arada sırada fan çok sesli çalışıyodu.5-6 dakika sonra failed diye bi hata verdi.malum artık laptop açılmaz oldu ve garantiye götürdüm. mainbourd u değiştirdiklerini sölediler.20 gün geçti aradan ve laptopu verdiler.windows 7 64 bit'e geçtim.laptopu açtığımda, ara sıra fan çok sesli çalışıyor.dolayısıyla beni çok rahatsız ediyor.Onun için şimdi tekrar biosu güncellesem mi diye düşünüyorum,düzgün çalışması için.

2-ikinci sorum ise windows 7 64 bit için vaio driveri;Intel(R) ICH9M LPC Arabirim Denetleyicisi - 2919 aygıtı bir türlü bulamıyorum.Her şeyi yaptım bir türlü bulamadım.Eğer çözümü bilenler varsa bana ve bu sorunlarla karşılaşan insanlar varsa Lütfen yardımcı olun

• quote:

Orijinalden alıntı: hezbollah

Selamlar sony vaio vgn-ns11s kullanıcısıyım.malum herkes gibi bende windows 7 64bit'e geçtim.Sizlere 2 sorum olcak:

1-windows 7 i yüklemeden önce ben sony nin sitesinden biosun güncel halini indirdim.sonra biosu yüklemeye başladım.bios güncellenirken arada sırada fan çok sesli çalışıyodu.5-6 dakika sonra failed diye bi hata verdi.malum artık laptop açılmaz oldu ve garantiye götürdüm. mainbourd u değiştirdiklerini sölediler.20 gün geçti aradan ve laptopu verdiler.windows 7 64 bit'e geçtim.laptopu açtığımda, ara sıra fan çok sesli çalışıyor.dolayısıyla beni çok rahatsız ediyor.Onun için şimdi tekrar biosu güncellesem mi diye düşünüyorum,düzgün çalışması için.

2-ikinci sorum ise windows 7 64 bit için vaio driveri;Intel(R) ICH9M LPC Arabirim Denetleyicisi - 2919 aygıtı bir türlü bulamıyorum.Her şeyi yaptım bir türlü bulamadım.Eğer çözümü bilenler varsa bana ve bu sorunlarla karşılaşan insanlar varsa Lütfen yardımcı olun

1.sorun için şanslı sayılırsın eğer servise anakart değişimini garantiden yaptırdıysan. Bios güncellerken çok dikkat etmek gerekir.Anakarta direkt flaşlama yapılır bios update sırasında.Bu sırada bilgisayar maksimum güç kullanım durumuna geçer.Bios flaşlama esnasında makina AC güce bağlı olmalı ve Usb istasyonları ile diğer tüm portlar boşta ve internet bağlantısı dahi kesik olmalıdır. Ani voltaj dalgalanması dahi anakartın biosunu bozar.hatta yakar.Dolayısı ile biosu tekrar güncellemek istersen bunlara uyarak yapmalısın.Vaio update üzerinden değil.direkt bilgisayara indirip manuel kur,

2- Bu sorun için modeline ait WİN 7 64 BİT için Sony destek sitesinde driver olması lazım.

• 1. sorunun çözümü için eyvallah kardeşim çok şükür ki 2 yıllık garantisi var zaten bende vaio update üzerinden pc'ye indirip öyle yapacağım inşallah.ama şu 2. sorum için vallahi kaç hafta oldu hala yapmış değilim,bulamadım çünkü.Intel(R) ICH9M LPC Arabirim Denetleyicisi - 2919 üstünde, Donanım kimlikleri ise:ACPI\SNY5001 bu. eğer bunu yapamazsam biosu direk güncellersem sorunla karşılaşma ihtimalim 100%100 .programı için sony destek sitesini zaten çok aradım.Bu nedenle siz bana, bu konu hakkında yardımcı olursanız Allah razı olsun eyvallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezbollah -- 9 Ocak 2010; 23:25:40 >
  • Sorumu en kısa zamanda cevaplandırısanız sevinirim
  • Çook şüküür yaa en sonunda yaptım. sorunda insan arabirim aygıtlarıymış şimdi biosu da güncelledim! fan sesi normal hale geldi :D .Birde nedense bende fn tuşları çalışmıyordu oda oldu:D ama yine ara sıra fan çok sesli çalışıyor biosu güncellediğim halde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezbollah -- 10 Ocak 2010; 14:23:45 >
  • dostum sorunu nasıl çözdüğünü yazarmısın bende win 7 64 bit kurmayı düşünüyorum aynı sorunları yaşaya bilirim. teşekkürler
  • kardeş sana şu adresi veriyim.çözemediğim sorunu burdan bulup indirip çözdümhttp://genesis.sony-europe.com/instranet/ccil_sony/selfservice/search.jsp?DocId=36760&l=tr_TR&m=VGN-NS11S_S ama laptop markası neyse o şekilde gir bu adrese daha sonra başlıklarda 32-bit and 64-bit drivers var orda http://support.vaio.sony.eu/os/vista/64bit/ yazan yere tıkla.bütün 64 bit driverleri orada kardeş driver bulamıyosan burdan bulabilirsin arayarak. Benim problemime geliyim şimdi biosu güncellememe rağmen çok seyrek oluyo ama yine fan çok sesli çalışıyor.bu nedene de beni rahatsız ediyor.çözümü yok mudur?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vista 64 bit problem
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hala cevaplayan olmadı yine soruyım.laptopun fanı ara sıra çok ses çıkartıyor!Bunun nedeni nedir?Neyden dolayı çok ses çıakrtıyor?Önceden böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.Biosu da güncelledim.Yine olmadı.Cevap bekliyorum Sizlerden...Saol..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hezbollah

Hala cevaplayan olmadı yine soruyım.laptopun fanı ara sıra çok ses çıkartıyor!Bunun nedeni nedir?Neyden dolayı çok ses çıakrtıyor?Önceden böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.Biosu da güncelledim.Yine olmadı.Cevap bekliyorum Sizlerden...Saol..

işlem yaparken, hatta explorer de pencere açarken işlemci kullanımı anlık arttığı anda dahi fan devereye girer . ama devamlı çalışıyorsa yüksek seviyede o zaman sorun olabilir.Fanın aralıklarla ve sesli çalışması normal ve hemen hemen tüm Vaio modellerinde bu böyle.Isınma yoksa sorun yoktur.
  • ilk zamanlarda böyle bi sorun yokdu.işlem yaparken fan bu kadar ses çıkarmıyordu.biosu güncelleştirirken ilk defa fan wııııııııııııııııın diye çok ses çıkardı.sonra failed yazdı ve laptop daha açılmadı.şimdi biosu güncelleştirdim ama yine o sorun var.Şunuda belirtiyim şarj takılı değilken 5-6 dakika aralıklarla çok ses çıkartıyor.sonra yavaaş yavaaş kesiliyor.dediğim gibi ilk zamanlarda, bios hata vermeden önce bu fan sesi normaldi.gürültü çıkarmıyordu.abimde vaio laptop kullanıcısı onda böyle bir problem yok .işlemler yapıyor ama çoook gürültülü ses çıkarmıyor.ne yapmam gerek bu fanın bu kadar ses çıkarmaması için?Nedeni nedir?
  • meraba ben ns 21 zs kullanıyorum pc daha önce sevise verdim ve arızadan dolayı anakart degişti fakat şimdi de fan ara sıra çok yüksek devire çıkıyor sonra kendiliğinden düzeliyor fanın bu sekilde calişması hiç normal degil cok ses yapıyor.isletim sistemi kaynaklı bir sorun degil bunu vistada yapıyor 7 dede bence bu degisen anakartın biosunda bir sorun var anladıgım kadarıyla aynı sorun senin pc de de var.servise verdim fanda bi sorun yok diye geri verdiler ama fan ara sıra fon makinası gibi ses cıkarıyor ve bios tanda ayarlanamıyor napıcam bilmiyorum cözümü bulrda buraya yazarsan cok iyi olur
  • e arkadaşlar fan yukarıda da soylendiği gibi anlık olarak 20-30 sn süresince yüksek devirlere cıkabilir normal kullanım esnasında. sizin yüksek devirle çalışma dediğiniz ne kadar sürüyorki? mesela benım ns11s/s'te 24 saat kullanımda 5-6 kere 30 sn gibi süreler için yükseliyor ve sonra kendısı duruyor zaten. bunu bir problem olarak görmemek lazım derim. işletim sistemi windows 7 ultimate ama 32bit kurdum, program uyumsuzluğu olmasın dıye.
  • arkadaşın dediği bir fön makinesi gibi çalışıyor.acaip ses çıkartıyor. 20-30 sn süresince 3-4 dakika aralıklarla sürüyor.acaba garantide değişik bir mainboard taktıklarından dolayı olmuş olabilir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.