Şimdi Ara

Vestel Venus Z20 Türkiye'de satışta! İşte fiyatı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir - 15 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
0
Favori
6.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2099 lira?? vestel??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EKE58

    Hocam o vergi mevzusu tamamen bir balon. Bu ekonomi politikası gereği planlanmış bir şeydi. Önce cep telefonuna taksit kaldırıldı. Nedeni şu; insanlar taksite güvenip aldıkça alıyor, cari açık büyüdükçe büyüyor. Asgari ücretle çalışanların ellerinde hep iphone. Adamın onu alması için 3 ay harcamadan biriktirmesi lazım.

    Bu çılgınlığı nasıl frenleriz diyerek taksit kaldırıldı. Çare olmadı. İkinci yapılacak hamle her zamanki gibi vergilendirmeyi arttırmak. Bunlar fixtir üstad. Üretmiyorsan ihrac etmiyorsan vergiden çıkarırsın bedelini. Cari açığı böyle dengelemeye daha doğrusu frenlemeye çalıştılar. Vestel olsa ne olmasa ne. Bu zaten yapılacaktı yapılmak zorundaydı. Günah keçisi tamamen vestel oldu.

    Bugün bizim vestel gibi arçelik gibi markalarımız olmasa bir buzdolabını 10 binden aşağı alamayız buna emin olun. Bu yerli firmalar kaliteli üretimle rekabet yaratabiliyor yabancı markalarla.

    Yani vestel istedi vergi geldi değil. O vergi zaten gelecekti. Günah keçisi vestel oldu.

    Şöyle düşünün dünki akaryakıt zammını opet mi istedi mesela. Zaten rutin zamlardan biri işte. Alıştık artık :)
    Akaryakıt zammını opet istedi diye bir şey yok. Ham petrol üreticileri belli. OPEC denilen bir oluşum var. E ham petrol dünya borsalarında işlem gören bir meta. Doğal olarak fiyatının artışı azalışı bizi ilgilendirir. Çünkü ulaşımın neredeyse büyük çoğunluğu petrol ile yapılmaktadır. Verdiğin örnek elma ile armutu karşılaştırma olmuş bence.

    Vestel istedi diye olmadı diyelim. Peki o vestel yerli üretim yapıyorum diye neden bizi düdüklemeye çalışıyor?

    Arçelik olsun Beko olsun yıllarca çer çöp beyaz eşyalarına tonla para istedi. İthal ve kaliteli mallar gelince fiyatlarını geri çektiler. Hiç unutmam 2008 de nofrost buzdolabı almak istediğimde arçelik beko kapıyı 2000 TL'den açardı. Ben de Hotpoint almıştım. 1200 TL'ye. Hem de çekilişle 5 yıldızlı otel tatili çıkmıştı bir de.

    Gelelim vergi meselesine. Cari açığı kapatmak için yürütme gereken önlemleri almalıdır bu konuda hemfikirim. Ancak şuna katılmıyorum; isteyen istediği cihazı alsın. İsterse iphone X alsın, S9+ alsın. Beni ilgilendirmez. Ama devletin buna düzenleme yapması (taksit anlamında), hele hele dünyanın hiç bir ülkesinde olmayan yurtdışından gelen cihazı kaydettirme sistemi getirmesi afedersiniz ama abesle iştigaldir.

    Peki şimdi ne oluyor? Operatörler olsun, kredi kuruluşları olsun şakır şakır veriyorlar cihazları. KKDF ve BSMV ile devlet kendi kasasını dolduruyor. Üstüne de KDV alıyor. Eskisi gibi olsa sadece KDV alacaktı diğer vergiler dışında.

    Ben bu kadar çok vergileri doğru bulmuyorum. Cari açığı artıran da sadece cep telefonu ve teknolojik aletler değildir bunu da bilin.




  • astegon kullanıcısına yanıt
    Rakamların ciddiyetini göz ardı etmeyin hocam. Cari açığın önemli bir kısmı teknolojik ürünler kaynaklı. 1 ton demir ile 1 adet iphone birim fiyatını karşılaştırın anlarsınız. Senin ürettiğin fındıkmış demirmiş hiç olup gidiyor. Katma değeri yüksek bir şey üretmediğin için.

    Ekonomi hocamızın verdiği güzel bir örnek vardı. Güney afrikadan çıkıp almanyaya giden tonlarca muz yüklü gemi geri dönerken üç tane mercedes'le döner derdi :) Mevzu bundan ibaret.

    Bizi sadece vestel düdüklüyor diyorsunuz yani :)

    İphone maliyeti nedir hocam Allah aşkına düşünmek lazım. Adam 100 dolara mal ettiği ürünü 500-600 dolara çakmıyor mu? İphone x maliyeti nedir ki satışı yaklaşık 1000 dolar. Maliyeti 1000 dolar mı? Elbette hayır. Misli misli kazık hem de. Diğer büyük üreticiler için de aynısı geçerli. Taş çatlada 100-150 dolarlık cihazları tonlarca paraya satmıyorlar mı? Bunlara ses yok vestel'e gelince kazıkçı düdükçü edebiyatı yapıyor herkes.

    Telefon çıkıyor Türkiye'de 2500 liradan, iki sene sonra düşüyor 1500 liraya. Maliyeti mi düştü yoksa içindeki malzemeler mi değişti. Benim kullandığım telefon 2000 küsür liradan satışa çıkmıştı. Ben 2 sene sonra 1650'ye aldım. Şimdi olmui 1150 lira. N'oldu bizim fazladan 500 lira :) Elin japonu aldı götürdü işte.

    Bizim üreticimiz bize yaranamaz. Ağzıyla kuş tutsa da yaranamaz. Biz illa yabancılar tarafından düdüklenmek istiyoruz çünkü :)




  • EKE58 kullanıcısına yanıt
    So what? diyorum ben de. Eee?

    Bütün ülkelerde olan şey bu. Kapitalizmin temeli. Ama vestel kendi ülkesinde kendi milletini diğerleri de kazıklıyor diye kazıklasın öyle mi?

    "E başkaları da yapıyor vestel yapmış çok mu?" diyorsunuz.

    Ben de diyorum ki, "Vestel bari sen yapma"

    Mesele bu kadar basit.
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı fikirdeyiz. Kaldı ki vestel fiyatı da çok yüksek değil zaten. Honor 7x ile bu cihazı kıyaslayın bakın hangisi daha başarılı. Z20 şimdiden internette 1850'ye bulunur olmuş. 7x dediğim de 1700 civarı. Her halükarda z20 daha başarılı. Yani bakıldığında fiyat olarak fazlası yok pek. Şunu diyen arkadaşlar varsa; ben en az parayla en çok donanım istiyorum, o zaman xiaomi baksınlar. Neticede mi6 bu paralara bulunuyor ve daha iyi işlemcisi var. Ama benim tüm işimi sd630 fazlasıyla görecekken ben ihtiyaç duymuyorum daha üstüne. Garanti maranti vs. mevzular ikinci planda. Yani ne istiyoruz vestel 1000'e mal etsin 1100'e satsın, bayiler, çalışanlar da taş mı yesin :) Alt modellerini bilmiyorum ama z10 da z20 de kendi fiyat seviyelerinde kaliteli cihazlar bence.
  • EKE58 kullanıcısına yanıt
    Evet ama 2099 gibi bir fiyat ile lanse edilmesi komik geliyor.

    Bu biraz da "Apple, Samsung yapıyor ben neden yapmayayım?" a gelmiş durumda.
    2099 psikolojik olarak yüksek bir fiyat.

    1899 yap bari ve 1 yıl düşürme fiyatını... Sürüm denilen bir şey var.
  • Türkiye de satışta
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Buna aynen katılıyorum. Ederi 1850 ise 1850 de satsın. Kulaklık hediye etmek kocaman kutu güzel falan ama gereksiz. Ciddi manada bu telefonu deneyip bir kullanıcı olarak artısını eksisini yazmak isterdim. 2099 bence de yüksek. En azından zenfone 5 ve p20 lite gibi alternatifler varken. Kafa karışıklığı olmaması için 100-200 hesaplı sunacaksın hepsi bu.
  • huhuq kullanıcısına yanıt
    Tipik Türk sanayici kafası işte...Hepsi aynı!
  • WaylandIZMIR kullanıcısına yanıt
    Vestel'in bu cihazın satacağı beklentisinde olduğunu sanmıyorum. Amaç bir yerde, satmayabilir ama bakın biz yapabiliyoruz dedirmek. Bu da bir yerde gereklidir. Zira kazanmak için büyük düşünmek gerekir.



    Sonraki aşama SD 8 serisi olacaktır muhtemelen.
  • bu telefonun hangı parcası yerli acaba ?? bunlar yuzunden yurtdısından kargo yoluyla urun alamaz olduk..yerlıler ya..ben almıyorum aldırmıyorum..
  • arkadaşlar vatan bilgisayar çalışanı olarak ürün 15 adet geldiği gün bitti,fiyat konusunda haklısınız;ama samsunga huawei ye bakın nelere ne kadar ödüyorlar.iphone 6 2000 tl ve 6 senelik donanımla karşımızda ve deli gibi satıyor.
    ben şahsen vestelin fiyat politikasına kızsam da,servisi düşündüğümde alınsa da zarar değil diyebiliyorum.
  • 2 sene önce aldığım telefonun bile bazı özellikleri daha iyi, ayrıca özelliklerine göre pahalı ben almam vestel hiç almam.
  • buna sıçan olmadan çuval dibi delmeye çalışıyor ata sözü söylenir
  • Bilen birisi varsa vestelin telefon satış rakamlarını yazabilir mi. Çok merak ediyorum ülkemizde ne kadar telefon satabiliyorlar
  • Yorumlardaki tepkilere baktıkça Türkiye'de bir şeyler yapmanın ne kadar zor olduğunu görüyorum. Sırf Türk markası diye telefonu yerden yere vuruyorlar. Neyse, annem Z10 kullanıyor ve bu zamana kadar Xperia Z1, Xperia Z3, Galaxy S3 kullanmış biri olarak söylüyorum ki Z10 telefonu canavar gibi. 64GB versiyonunu 1500 liraya almıştık geçen sene. Arayüzü bir tık daha iyi olabilirdi o kadar. Yoksa performans olarak, kasa kalitesi olarak, kamera olarak diğer markalardan aşağı kalır hiçbir yanı yok. 1500 liraya 2016-17 sezonunda Z10 kalitesinde bir tane daha telefon ya vardır ya yoktur. Şimdi Z20'yorumuma geçiyorum...

    1) Öncelikle bir amiral gemisinde Snapdragon 630 işlemci kullanmak nedir? 835 veya 845 beklerdim. Varsın fiyatı 2099 değil de 2399 olsun.

    2) Temmuz ve Ağustos'ta Android P işletim sistemi güncellemesi gelecek tüm cihazlara. Keşke 2 ay daha bekleyip Oreo yerine P ile piyasaya çıksaydı. Ancak mali politikalar sebebiyle 2 ay beklemek sıkıntı yaratıyor olabilir. O yüzden çok da üstüne gitmemek lazım bu konuda.

    3) 18:9 ekran formatın, 5.65 inçlik ekranın olacak ama HD+ çözünürlükle geleceksin. Olmaz. Eğer amiral gemisiysen ve 2019 piyasasında da satılacaksan 2K(2560x1440) ile geleceksin. İhtiyaç olduğundan değil, rekabetten ötürü. İphone değilsen donanıma basacaksın öyle fark yaratacaksın(bkz: Razer Phone'un 4000'lik bataryası, Zenfone'ların meşhur ram ve ekran boyutları vs...)

    Bunların dışında telefon 2099 lira ile olmasa da 2-3 ay bekleyip 1900 lira ile gayet alınası. Zaten günümüzde telefondan yaptıklarınızda performans farkını anlamanız güç. Elinizi vicdanınıza koyun lan ne yapıyorsunuz telefondan? Hepinizde yüklü olan uygulamaları sayayım: Sahibinden, Shazam, Whatsapp, İnstagram, Facebook, Twitter, Spotify, Bankanızın uygulaması ve benzeri düşük güç isteyen uygulamalar... Oyunlara geleceksek de farkı anlaman için en az Asphalt, Modern Combat ve Real Racing gibi oyunların TUTKUNU olmanız lazım. Ben, 2014 yılında piyasaya çıkmış olan 2000'bin liralık Xperia Z3 telefonum ile bu saydığım oyunları vura vura oynuyorum.




  • Adamlar bizimle kafa buluyor
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Ekran HD+ değil FHD+
  • Dostum akaryakıt zammını opet istemedi kaldı ki akaryakıt yılların kanayan yarası ama Vestel ben yabancı firmalar ile baş edemiyorum deyip bu konuda yardım istedi. Çözüm önerisi ile halka açık fikirler ile gelseydi tek suçlu düzenlemeyi bu hale getirenler olurdu. Fitili o ateşlememiş olurdu.. Kaldı ki cari açığı azaltmak için taksit engeli ekonomik reform gibi görenler şuanki durumu bir baksınlar. Vade farksız 12 taksit kredi kartı ile alırken vade farklı 24 taksit ile 2 katı fiyat ile telefon almaya başladık. operatörlere bu peşkeş çekildi bankalara gün doğdu. bu muydu çözüm? 1000₺ telefon 2000₺ oldu garanti süresi ile ödeme aynı vadede hatta 36ay yapanlar var. Az az milletin cebinden daha çok para çıkması mı çözüm? bu mu cari açık kapama yöntemi? Vestel gibi firmalara ne bileyim ÖTV vergisini %25yerine %10 al. trt bandrolü alma zaten o ayrı bir milleti cebine göz dikme şekli. bir telefondan 3 vergi mi alınır? %18+%25+%10 Sen söyle? Engeller kısıtlamalar vergi üstünden vergi almak çözüm değil. Yerli ve milli sermaye kim almak istemez ama Xiamo gibi kar payımız %5 geçerse o farkı yine tüketici geri vereceğiz diyenler kazanır. sd835li 1500-2000₺ arası taa Çin'den gelen telefonlar varken ve özellikleri yarısı olan sd636li 2099₺ ye kimse z20 almaz. Sermaye de böyle yurtdışına çıkar gider. Sonra kimse tüketiciye kızmasın milletin cebimizi düşünmeyip göz dikenler milliyetçilik milli sermaye den bahsetmesin. Bizim yerli firmalarımız da sunduğu ürün özellikleri yarışmak yerine, pahalı olan firmaların fiyatları ile yarışır olmayı bıraktığı gün kimse onlara da birşey demez.




  • mlhkhy kullanıcısına yanıt
    Yazımda akaryakıt zammını opet istedi mi yazmışım? Tekrar okuyabilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.