Şimdi Ara

★ Vestel Venus Z10 Kullanıcıları Kulübü ★ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
432
Cevap
7
Favori
52.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Venüscü arkadaşlar z10 kamerasında manuel mod varmı, uzun pozlama ISO 3200 falan mevcutmu....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 17 Ocak 2018; 9:37:43 >
  • Aynen pozlama, kontrast, doygunluk, ISO, pozlama modu gibi ayarlar var ama manuel ayarları olan compact bir fotoğraf makinesi kalitesi beklememek lazim. Gece çekimlerinde kumlanma oluyor illaki. Gündüz çekimleri fena değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme sonrası GPS sorunu yaşayan? Sabit dururken sıkıntı yok ama arabada aşırı sıkıntı yaratıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merkias kullanıcısına yanıt
    Maalesef bende de var çok tehlike yaratıyor.Sanırım donanımsal bir sorun var.Herkeste yok bu sorun.İlk başlarda bende yok gibiydi.şimdilerde iyice arttı.Devalı bağlantı kopuyor ve uydu bulmaya çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende GPS sorunu yok. Tum guncellemeleri indirmistim. Hem google hem yandex sorunsuz calisiyor. Sadece harita goruntusunu yaklastirip yonelim almak icin ilk hareket miktari eski samsungumdan uzun suruyor. Ama ardindan sorun kalmiyor gayet iyi calisiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba.Bende venüs z10 kullanıcısıyım.Telefonda çağrı esnasında gelen diğer çağrıyı aktifleştirmek için ne yapmam lazım bilgisi olan varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nrllhctn

    Herkese merhaba.Bende venüs z10 kullanıcısıyım.Telefonda çağrı esnasında gelen diğer çağrıyı aktifleştirmek için ne yapmam lazım bilgisi olan varmı?

    Merhaba hocam. Bu ayar için arama ekranındayken sağ üst köşedeki 3 noktayı seçelim, ardından ayarlar>çağrı ayarları>ek ayarlar>çağrı bekletme. Hayırlı günler.
  • köaaRC kullanıcısına yanıt
    Hocam hat Vodafone mu? Şundan sordum acaba şebeke ile ilgili bi durum mu ki?
  • merkias kullanıcısına yanıt
    TTelekom ve Turkcell iki hatla da denedim aynı sonuç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • köaaRC kullanıcısına yanıt
    ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 25 Ocak 2018; 17:23:15 >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Yardımlarınız için teşekkürler ancak z3 Compact cihazımda GPS kesintisi hiç yaşamıyorum aynı hatlarla.nokia e66 dan beridir GPS ve navigasyon uygulamalarıyla haşır neşirim.Bir de format atıp deneyeceğim olmazsa servis yolu gözükür artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • köaaRC kullanıcısına yanıt
    ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 25 Ocak 2018; 17:22:49 >
  • Arkadaşlar tekrar merhaba.

    Önceki sayfalarda telefonumdaki donma sorunundan bahsetmiştim.

    Bugün telefonu servise götürdüm (Avcılar Güvenüssü), biriken sorunlarıyla beraber. İşim acele dedim, sağ olsunlar 1 saat sürmeden teslim ettiler. Gerçi servis fişine kargo ile gönderildi yazmışlar ama elden götürdüm/aldım.

    ------------------------------------------------------

    Telefonda aşağıdaki sorunlar vardı:

    Navigasyonda takip ediyordu ama ekran dönmüyordu,

    Telefonla konuşurken sensör düzgün çalışmıyor, yüzüme ekran temas ederek LED ışık yanıyor telefon beklemeye falan alıyordu.

    Tabiki temel problem olan geç tepki süresi sorunu vardı. Bu sorunun detayı şöyle: Telefon 3-5 dk bekledikten sonra ekran kapalı ise açmaya tıkladığımda 6-7 saniye sonra açılıyordu. Tuş kilidi desenini girebileceğim yere gelebilmek için ekranı 5-6 kez çekiyordum. Mobil internet kapalıysa açmak için, açıksa kapatmak için tıkladığımda 5-6 saniye geç alıyordu; bazen ilk tıklamada almıyor, tıkladıktan 5-6 saniye sonra tıklama alanı kendine geliyor ve tekrar tıklamam gerekiyordu.

    ------------------------------------------------------

    Servis güncel yazılım yüklediğini belirtmiş. Fakat yazılımımın güncel olduğunu sanıyordum. Bir güncellemeyi kaçırmışım demek ki.

    Telefonda şimdilik bir sorun görünmüyor. Hem hızlıca halledip vermeleri hem de faturayı bile götürmediğim halde sorun çıkarmamaları beni çok memnun etti. Fakat servisin fişte belirttiği açıklama biraz moralimi bozdu biraz da kızdırdı. Çünkü ya beni keriz yerine koyuyor ya da bilmiyor. Takılma sorununa demiş ki, arka planda çalışan uygulamalardan kaynaklanıyor.

    ------------------------------------------------------

    Birincisi; 1 ay öncesine kadar kullandığım telefonum LG G2'de ne kullanıyorsam, nasıl kullanıyorsam bunda da aynısını kullanıyorum.

    İkincisi; arka planda Whatsap Swiftkey ve 2 uygulama dışında birşey çalıştırmam. Greenify ile hepsini otomatik kapatırım, uyku moduna da almam direk kapatırım.

    Üçüncüsü; ilk defa telefon kullanmıyoruz. Bir telefonun tüm fonksiyonları hızlı çalışıp da sadece biraz bekleyince birkaç fonksiyonun gecikmeli çalışıyorsa bu normal bir durum değil.

    ------------------------------------------------------

    Bu tavrı Vestele mal etmiyorum elbette. Vestelde daha önce de servisten ufak tefek sıkıntı yaşar gibi olduğumda Genel Merkez devreye girip sorunumu çok temiz bir şekilde çözmüştü.

    Henüz son halini deneyecek kadar kullanma fırsatım olmadı. Aynı sorunlar devam ederse Genel Merkez üzerinden iletişime geçip gönderirim bu defa. Servis aynı açıklamayı yaparsa o zaman dananın kuyruğu kopar :)

    Açıkçası sensör ve navigasyonu çok önemsemiyorum ama telefonu her elime aldığımda açtığım, her bildirim sildiğimde karşılaştığım, her interneti açmak istediğimde yavaşlığına maruz kaldığım boş bekleme sorunu çok can sıkıcı.

    ------------------------------------------------------

    Yazı çok uzun oldu ama sayfamızı takip eden bizler ve yeni Venüs alıcılarına yardımcı olması için detaylarıyla yazdım. Sorunun düzelip düzelmediğini de biraz kullanıp yazarım.

    İyi Forumlar.




  • mozmeniniz M kullanıcısına yanıt
    grenify bazı cihazlarda soruna neden oluyor kanımca birşeyede yaramıyor özellikle android 6.0 dan sonra 7.0 daki doze modla hiç gerek kalmıyor.Bence sorun olursa kaldırıp öyle deneyin tekrar fabrika ayarları çekip.



    en sonlg v20 de kullandığımda telefonun batarya kalipresini bozmuştu tekrar kalipre etmek zorunda kalmıştım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Doze mod tam olarak nasıl çalışıyor hocam. Bekleme sırasında uçak modunda gibi davranıyor diyorlardı galiba.



    Greenify kullanıma göre çok işe yarıyor aslında. Ben onu sadece pil için kullanmıyorum. Kullanmadığım uygulamanın arkaplanda çalışır durumda olmasından rahatsız oluyorum.



    Greenify kurduğum birçok kişi duacı oldu. Çünkü arkaplanda 57 adet uygulama kapatmıştı ilk kurduğumda. Müthiş bir rakam. En sıradan kullanıcıda bile 30-35 tane kapatıyor ilk kurulumda. Herkese aynı miktarda fayda sağlamaz mutlaka, beklentileri göre. Ama biliyorsunuzdur pil tasarrufu yapmak için telefon kullanıcılarının çoğunluğu sürekli önbellek temizler. Bu işlem hem pil tasarrufu sağlamaz hem de yavaşlatır telefonu.



    Ben bugüne kadar kurduğum telefonlarda hiç donmaya rastlamadım greenifydandan dolayı ama yine yaşarsam deneyeceğim onu da.



    3 tane uygulamayı deniyorum şu an arkaplanda sürekli çalışan. Kurmadım henüz. Tek tek deneyerek kuracağım bir süre daha sorun çıkmazsa. Swiftkey, Diyanet Namaz Vakti, Benim Hocam. 2 gün daha bekleyip sırayla kuracağım.



    Bu arada düzelmiş gibi duruyor donma sorunu, yeni yazılım kurulması işe yaramış gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozmeniniz -- 26 Ocak 2018; 20:35:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Swiftkey gibi klavye uygulamaları, launcher, ön bellek temizleme gibi uygulamaların bir çoğu telefonu yavaşlatıyor defalarca kez gozlemledim. A markasında olmazsa B markasında mutlaka...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aceken kullanıcısına yanıt
    Launcher ın yavaşlaması çok olası duruyor zaten yaptığı işe bakarsak.



    Çok eski olmayan telefonlarda zaten önbelleği temizlemeye gerek yok, yavaşlatıyor. Bilmeyen kişiler olabilir açıklayalım: Telefonun Home tuşuna basılı tuttuğunuzda çıkan uygulama listesini, yani önbelleğini temizlemeyin. Önbellek uygulamalar ilk açılışta hızlı çalışsın diye vardır. Silerseniz yavaş açılır. Zerre miktarı pil tasarrufu sağlamaz. Haftada 1 kez temizlemek yeterli, o da sık kullanmadığınız bir uygulama boşuna önbelleği işgal etmesin diye.



    Swiftkey i deniyorum dediğim gibi. İnşallah o değildir. Çünkü Vestelin klavyesi yok ve Google Klavye çok yorucu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozmeniniz -- 27 Ocak 2018; 8:32:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar telefonu bilgisayara usb ile bağlayamıyorum . Acil yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bi tek ben mi yaşıyorum bu sorunu ? Atladığım bi şey mi var ?
  • Aldigimdan beri 3.5 aydır hiç bilgisayara baglamadim. Biraz daha açar mısınız ne gibi bir hatadan söz ediyoruz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dyron D kullanıcısına yanıt
    Hocam önceki telefonumdan yedekleri almak için pc bağlantısı yaptım ve hiç sorun çıkarmadı. Öncelikle pcye bağladıktan sonra sürücüleri yüklemesini bekleyin ve pc internete bağlı olsun. Telefonun ekranı açık olsun, kapalı konuma getirmeyin. Bildirim çubuğunu indirdiğinizde zaten bağlı olduğu görünür. Bildirime tıklayın ve dosya aktarım seçeneğini seçin. Sürücüler yüklendikten sonra zaten otomatik olarak aynı flash bellekte olduğu gibi dosyaları görüntülemek için tıklayın penceresi çıkacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.