Şimdi Ara

Vestel piyasa değeri kadar zarar açıkladı: 3 bin kişiyi işten çıkardı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
173
Cevap
1
Favori
8.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Türk ekonomisi hükümet kaynaklı ben yonetmiyorum ama Vestelin batma sebebi müşteri memnuniyetsizliği herşeyde en dandik malzeme kullana kullana kar imajını arttırmak için yapmadıkları cinlik kalmadı kendi ayaklarına sıktılar bu tarz markalar var hala Casper monster vs

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Türkiye'de ÖTV (alkol, akaryakıt, tütün vs) çok yüksek. Bunun dışındaki bılındık vergiler genelde batılı ülkelerle benzer.

Vergi tahsilat adaletsizliği yüksek. Bir taksi, dolmuş sahibi, avukat, muayehanesi olan doktor vs. muhtemelen bir çalışandan daha çok vergi ödediğini sanmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Binlerce insanın işsiz kalacak olması ve iyi kötü katma değer sağlayan bir şirketin batıyor olması tabii ki olumsuz bir durum. Ama yerli şirketlerin yabancılardan daha fazla çaba gösterip daha iyi ürünler üretmesi gerekiyor. Ve aynı zamanda daha ucuza satmaları lazım. Yani yerlilerin ciddi ciddi rekabet etmesi lazım. Bu buyum deyip çekilmeyecekler bir kenara.

Anlamak isteyeceğini sanmıyorum ama kısaca özetleyeyim ülkenin nasıl yönetildiği senin bakkaldan aldığın sakızın fiyatını bile etkiliyor. Bizim Türkiye'de 2018 yılından beri tecrübe ettiğimiz bu ekonomik kriz doğal bir kriz değil yapay oluşturulmuş bir kriz bil bakalım nolmuştu o yıl ki etkileri halen devam etmekte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRK_KniGHT_ -- 21 Ağustos 2025; 20:5:34 >
  • Umarım yurtdışından pafüm almayı engelleyen gümrük yasağı getirten tekin acar kozmetik gibi Vestel de batıp iflas eder. sayelerinde 500 dolarlık malı 1500 dolara alıyoruz darısı yurtdışı alış verişi kısıtlatıp milletin kanını emen tüm firmalara yurt dışından ikinci el araba bile alamıyoruz koçlar sağolsun.

• 2000 lerin başlarında teknoloji olarak öncü oldular. Fakat sonrasında ayak uyduramadılar ve çareyi hükümete vergi arttırımı yaptırdılar. Çok büyük tepki çekti. Ayrıca çalışanlarına minimum ücret ve haklar verdiler sürekli. Çok büyük ah aldılar.

Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
  • Türkiye montajcı ülkeydi arada kalan bir ülke onu da kaybediyor. Argeye ve özgün üretime her alanda geçmesi gerek, çin gibi davranması gerek dedik ama ne üretimi başarabildiler ne faiz ekonomisini. Halk zaten cahil inanacağı bir hikaye de kalmadı sadece karşıtlık üzerinden hareket ediyor. Çok güzel potansiyeli olan ülkemize çok üzülüyorum.

• Domatesmi satıyorsunuzda battınız?

Yoksa niyetiniz devleti soymakmı?

• sırf bunlar istedi diye telefonlara ve tabletlere ek vergi gelmişti,yavaş yavaş batsınlarda zevk alalım biraz.

vestel yüzünden ithal telefonlara ekstra vergiler geldi , hiç iyi bilmezdik bu firmayı , ne vestel nede arçelik hiçbir şeyini almam , beko içinde pek iyi şeyler duymadım avrupada ucuz burada pahalı mal satıyor

• Mstbalkes kullanıcısına yanıt

Onu karayolları binasını peşkeş çekenlerle zorlu center ı yapana söyle

Vestel sadece bir marka ya da sadece bir şirket değil Manisa için. Hisense nin ilgilendiğini duymuştum bir ara ancak sanırım Ağustos sonuna kadar beklensin denilmiş.

Umarım bir yol bulunur, yoksa Manisa için kısa/orta vadeli büyük bir etki oluşturur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucanturk45 -- 22 Ağustos 2025; 0:0:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpalp84 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz 2000 lerin başında Vestel Elektonik Ar Ge de staj yapmıştım. Bahsettiğiniz gibi o zamana göre bence zamanın ötesinde işler yapılıyordu. Katlanabilir ekran için alıman patent (ya da buluş) vesilesiyle Vestel USA ile görüntülü kutlama bile yapılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

• Orada 25 sene önce staj yaptım, nefretlik bir yer, köle düzeni, kalitesiz üretim, parton diktası. ANZ cuma günleri helikopterle inerek çalışanlara mobing ve işten çıkarma yapardı. Batsın gitsin bana ne???

Orayı ancak çinliler adam edebilir, hisense alırsa uygun olur.

Aynı yıllarda oradaydım, palavranın önde gideni çalışanları vardı, hiç iyi anılarım olmadı. haa sadece yemekleri iyidi, eminim onu da bozmuştur.

• Başındaki hanzo durdukça birşey olmayacağı belliydi. Hiç üzülmedim. Önceden de hiç vestel eşyam olmadı ancak hükumet ile ortak olup beyaz eşyaya ek vergi koydurma yoluna girdikten sonra en sıcak fırsat vestel marka ürünü de almadım, çok da mutluyum.

• Vestel’i bende hiç kullanmadım ama çalışanlarıda düşünmek lazım batsın demek kolay işsiz güçsüz kalacak insanları ne yapalım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Calisan emekci insanlarimiz da bu ustun irk insanlar olmasa zaten huzurla yasam surdururler hic merak etmesinler.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.