Şimdi Ara

vestel no frost dolaptan saat sesi gibi bir ses geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bu ses neden gelebilir ilk aldıgımızda ses falan yoktu simdi kurmalı saat gibi tık tık tık tık ses yapıyor. rahatsız edici derecede olmaya başladı

sorun ne olabilir?

CINEMA : Philips bdp8000 + Yamaha rxv781 + Benq w2000
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Vestel Buzdolabından Gelen Saat Sesi Gibi Ses

Vestel buzdolabınızdan saat sesi gibi bir ses gelmesi, birkaç farklı sorunun belirtisi olabilir. Bu sorunları ve bunları nasıl giderebileceğini öğrenmek için okumaya devam et.

Olası Sorunlar ve Çözümleri:

• Soğutucu Fanı: Soğutucu fanı, buzdolabındaki havayı dolaştırmaktan sorumludur. Arızalı veya kirli bir fan, tıkırtı veya zonklama seslerine neden olabilir. Fanı kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Kompresör: Kompresör, buzdolabının soğutma sisteminin kalbidir. Arızalı bir kompresör, yüksek sesler veya titreşimlere neden olabilir. Kompresörün arızalı olup olmadığını kontrol etmek için bir teknisyene başvur.
    • Buz Makinesi: Buz makinesi, bazı Vestel buzdolaplarında bulunur. Buz makinesi arızalıysa veya düzgün çalışmıyorsa, tıklama veya vızıldama seslerine neden olabilir. Buz makinesini kontrol et ve gerekirse tamir ettir veya değiştir.
    • Buz Tepsisi: Buz tepsisi buzdolabının içindeki buz küplerini tutar. Buz tepsisi hasarlıysa veya doğru şekilde yerleştirilmemişse, tıkırtı veya sürtünme seslerine neden olabilir. Buz tepsisini kontrol et ve gerekirse değiştir veya doğru şekilde yerleştir.
    • Kapı Menteşeleri: Buzdolabı kapısı menteşeleri, zamanla gevşeyebilir veya kirlenebilir. Bu, kapı açıldığında veya kapatıldığında tıklama veya gıcırdama seslerine neden olabilir. Menteşeleri kontrol et ve gerekirse sık veya temizle.

Yukarıdaki çözümleri denediysen ve ses hala devam ediyorsa, bir teknisyenden profesyonel yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fanlardan birisi biryerlere sürtüyor olabilir. Sesin tam olarak nereden geldiğini bulabilirseniz yardımcı olabiliriz.

Kapağı açıp elinizle mantalı kapatıp dinleyin bakalım tam olarak hangi noktadan geliyor.

<<<===Panasonic TX-P50G10E===>>> incelemesi için buraya tıkla...
  • ses tam olarak resımde gösterdigim, dolabın arkasında arka sag üst köşedeki bir parcanın içinden geliyor aynen kurmalı saatler gibi ama biraz daha hızlı bir sekilde ritmik olarak dolap calısmaya basladıgı zaman yapıor dolap calısmayınca o seste cıkmıyor

resimler:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 14 Eylül 2010; 20:44:14 >

• kompresörün üzerindeki kaba damlayan suyun sesi olmasın?

Malı Arap Faik'ten alıyorduk, Karabük'te ikinci yükleme yapılıyordu. Adana'ya kadar da ben kullanıyorudum kamyonu.
  • yok abicim ya su sesi değil ses

• bahsettiğiniz ses timer den geliyor.

eliniz yatkın ise kendiniz değiştirebilirsiniz.

• elim yatkındır o işlere . acaba söksek tamir edebilirmiyiz yoksa illa değişmesimi gerekir sizce

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tamiri yok onun cok fazla bi parada değildir.

• evet timer değiştirmeniz yeterli =)

// Avuç İçi İle Direksiyon Çevirenler Kulübü \\
  • sorunu çözdüm .

timer denen cihazı dolaptan şöktüm bütün parcalarını ayırdım güzelce temizleyip yağladım dişlileri falan toparladım taktım sesten eser kalmadı yeni gibi oldu dolabın calıstıgını anlamak için yanına kadar sokulmam gerekiyor artık. parça degişimine gerek olmadan halledilebiliyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.