Şimdi Ara

Vestel 40FA8100 3D video oynatma problemi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
7.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar incelemeye aldığım tv lerden birisi de bu. Şu anda 1129 liraya alınabiliyor bu tv.
    Eksileri sizce neler? 40 inch ekran bana biraz küçük gelecek ama fiyatını düşününce çok da fazla para vermesem mi demeden edemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

Arkadaşlar incelemeye aldığım tv lerden birisi de bu. Şu anda 1129 liraya alınabiliyor bu tv.
    Eksileri sizce neler? 40 inch ekran bana biraz küçük gelecek ama fiyatını düşününce çok da fazla para vermesem mi demeden edemiyorum.

Merhaba.

40 inc ekran küçük gelmesin. Full HD TV nihayetinde. Daha büyük ekranlar Full HD için pek uygun olmuyor. Piksel aralıkları büyüyor. Bayağı bir uzaktan seyretmek gerekiyor.

Eksileri: 3D videolarda crosstalk yapıyor. Ben yeni yazılım yüklettim. Sorun tamamen olmasa bile büyük ölçüde halloldu. Wi-Fi yok. Ek aparat gerekiyor. Fiyatı 59 TL. Aksi halde direkt bağlamanız gerekiyor. Aktif 3D kullanıyor. Pasif olanını tercih edin. Hoparlörler 2x12 Watt diyor ama 2x10 Watt olan LG TV daha yüksek ses çıkartıyor. Smart TV özelliği iyi ama keşke yanında sihirli kumanda da verilseydi. Sihirli kumanda olmadan bayağı sıkıntılı.

Artıları. Kumandası çok şık ve kullanışlı. Menuleri gayet anlaşılır. USB'den desteklemediği video formatına rastlamadım. Gayet ince. Siyah ince çerçeve kullanılmış. Çok şık görünüyor. SD yayınlarda bile görüntü çok güzel. Uydu kanal geçiş hızı 1 saniye filan sürüyor. Uydu kullanım menuleri çok basit. KUllanmak, öğrenmek için efor sarfetmiyorsunuz. Satış sonrası servis çok iyi. Gayet ilgililer.

Fiyat/Performans oranında kaçırılmaması gereken bir ürün.

• Teşekkürler hocam baya aydınlattınız bu tv hakkında. Ses sorunu dışında bütçesi 1000 lira civarında 40 inch tv arayanlar için oldukça iyi bir seçim.
  • Cihazı bugün satın aldım. Muhtemelen yarın gelmicek satıcı elemanın söylediklerinden anladığım kadarıyla ertesi gün ulaşır elime. Servis kurulumu yapıldıktan sonra bişeyler karalamaya çalışırım tekrar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canslmz

Cihazı bugün satın aldım. Muhtemelen yarın gelmicek satıcı elemanın söylediklerinden anladığım kadarıyla ertesi gün ulaşır elime. Servis kurulumu yapıldıktan sonra bişeyler karalamaya çalışırım tekrar.

Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Gece ara sıra duyacağınız çıt çıt seslerine hazırlıklı olun. Ama aklınıza kötü bir şey gelmesin. Kesinlikle arıza değil bu. Çalışan TV kapanıp ta soğumaya başladığı zaman bir kaç dakikada bir çıt diye ses çıkartıyor. Bu da kısa bir süre sonra kesiliyor zaten.

Bazı TV'lerde var bu durum.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    Alışmamız gereken başka neler olacak
  • quote:

Alışmamız gereken başka neler olacak

Endişe etmeyin. Öyle aman aman olumsuz şeyler yok. TV'nin size göre sağ üst arka köşesi çalışırken ısınır. Sakın telaş etmeyin. Bu normal bir şey. Bir de smart tv uygulamalarında internet sitesi açıkken fare imleci çok ağır hareket ediyor. Tabiri caiz ise kanser eder. Fakat bu diğer markalarda da böyle. Tek amaç sihirli kumanda satmak.

Son bir şey. 3D videolarda bazen gölgeler oluşuyor. Buna da alışın.

Son bir şey daha var. TV montaj yapılınca kumandadan MENU tuşuna basın ve sonra 4725 yapın. Ekrana yazılar gelecek. En üstteki satırda sayaç var. TV'nin ne kadar süre ile çalıştığını dakika bazında sayan bir sayaç. TV yeni kurulduğu için onun 0 (sıfır) olması gerekir. Veya test edildi ise 3, 5 dakika filan yazması lazım. Buradan TV'nin sıfır olup olmadığını anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 18 Aralık 2015; 9:48:39 >

• Televizyon gerçekten güzel.
    Neden ucuz olduğu kasa kalitesinden belli oluyor. Çerçeve üstten baktığında sıfır (silme) oturmamış gibi duruyor dış çerçeve yakından baktığında üzerinde kesim hataları vs vs diğer markalara göre neden 500 600 tl ucuz olduğunu anlıyorsun :) ama bunlar kesinlikle dert edilcek şeyler değil. Ben çok pimpirikliyimdir bu konularda emin olun ama dikkatli bakmadan görülebilecek şeyler değil.
    Televizyonun ön kısmında yada yanında açma-kapama ses + - , kanal değiştirme tuşları konmamış. Arkada girişlerin olduğu yerde ufak bir tek tuş tarzı birşey yapmışlar kumanda bozulduğunda kalkıp ordan kanal değiştirip ses açıp kısmak için uğraşmazsınız yani o derece sıkıntılı bir yerde.
    Kanallar söylendiği gibi sanki geç geliyor karanlık ekranda kalıyorsunuz bikaç sn. ama babam bugün '' iyi kanallar çok geç gelmiyor '' deyince rahatladım , çünkü benim telkinlerim sonunda seçmiştik bu modeli ama kullanıcı onlar sonuçta.
    3D olayına gelince , ben çok aman aman bir 3D göremiyorum. Evdekiler wuhu üstüme geldi fln yaparken ben nerde hani fln oldum. Çok profesyonel değilim 3D konusunda ama sevemedim. Gerçi video kalitesine bağlı bazı videolar etkileyici deneyim sağlıyor.
    Ailem oturup 3D film izlemeyeceği için çok sorun değil bizim için.
    İnternet olayına henüz hiç giremedim fırsatım olmadı.
    Görüntü kalitesi etkiledi bizi gerçekten bu fiyat-performans olayı güzel yani. Devasa paralar vermek istemeyenler için kesinlikle kaçmayacak bir televizyon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canslmz -- 20 Aralık 2015; 0:35:57 >

• Bugün teknosa mağazasından 100 TL maxi puan ile 1200 tlye aldım acaba keske almasaydim dermiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bykeskin38

Bugün teknosa mağazasından 100 TL maxi puan ile 1200 tlye aldım acaba keske almasaydim dermiyim?

3D olayına çok düşkün değilseniz keşke almasaydım demeyeceksiniz. Çünkü 3D olayı hariç, diğer her şey mükemmel çalışıyor. 3D video oynatması da iyi ama bir LG değil mesela. Kardeşimde LG var. Seyrettim. Ondan biliyorum.
  • quote:

Televizyon gerçekten güzel.

Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. Netten indirilen 3D videolar yanıltıcı olabiliyor. Bir de netteki 3D demo videolar gelende LG firması tarafından yapılmış. Geneli extrem video. Yani 3D'nin üst sınırlarındaki videolar. Özellikle aktif 3D özellikli TV'lerin başetmesi gerçekten zor. İmkanınız var ise orijinal 3D Blu-ray ile deneyin. Ve mutlaka altyazılı oynatın filmi.
  • Arkadaşlar selam bugün bu tvden bende aldim.sahibinden.com dan 4 günlük faturasi var.Aldiğim arkadaş salona çok küçük geldiği için satiyomuş.zar zor 1000 tl anlaştik denedim evinden aldim.Şimdi benim kafama takilan birkaç soru var.Birincisi tv görüntüsü bana biraz zayif gibi geldi sanki contrast mat bir görüntüsü varmiş gibi.ikincisi ise sd yayinlarda hareketli görüntülerin bazi yerlerinde çok yakindan bakinca cizgilenmeler oluyor.Ama uzaktan pek belli olmuyor.Aslinda oturma odamda samsungun en üst düzey tvsi var 3300tl almiştim 1000htz ya ona aliştik o aldatiyor.Eşimde samsung alsaydin keşke diyor onlarda mutfak için çok pahali.yorumlara bakarsamda 3d haricinde olumlu yorumlar var.Biraz kafam karişti.

• serhat1971 kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Öncelikle TV hayırlı olsun. Görüntü mat derken SD yayın kalitesi de önemli bir husus. SD yayın olarak canlı yayın yapan bir program seyredin. Görüntünün mat olmadığını göreceksiniz. Fakat bunun yanında Vestel'in uyguladığı bir görüntü özelliği var. Ten rengi görüntüsü. İnsanların görüntüsüne en uygun ten rengini yansıtabilmek için tüm görüntü sanki koyuymuş gibi veya hafif kahverenginimsi oluyor. Fotoğraf dilinde söylersek sephia renkler gibi oluyor. Bunu ben de hissettim. Ama şikayet edilecek bir şey değil. Ten rengi özelliklerini kapatsanız bile bir şey farketmiyor. Vestel bilerek yapıyor. Hareketli görüntülerde çizgilenmeleri ben hiç farketmedim. Aksine görüntüye çok önem veren biriyim. Bu konuda dikkatliyim.

LCD TV'ler her zaman uzaktan seyredilmesi gereken TV'lerdir. Yakından ekrana bakarsanız bazı kusurlar görebilirsiniz. Her TV'de kusur görünür. Ama uzaktan bakarsanız hiç bir şeyi farketmeyeceksiniz. Bence tadını çıkarın.

Bu arada şunu da ekleyeyim. Aldığınız TV'nin paneli SAMSUNG. Sadece içindeki elektronik devreler Vestel.

Slm öncelikle değerli cevabiniz için teşekkürler.Aslinda dün ben alelacele scart sd dsmart ve hdmi hd teledünya uydu alicilariyla denemiştim.Bugün birde kendi uydu alicisiyla denemeye karar verdim.İlk başlarda uydu kurulumunu çozemedim ama youtube tariflere bakarak uydu kanallarini ayarladim ve siralamayida yükledim.işte olay burda bitti sanki tv burada yazdiklarimi bana yedirdi😆. HD yayinlar cam gibi net mükemmele yakin diyebilirim.sd yayinlarda tatmin edici.Şuan daha çok rahatladim.Keşke sesi biraz daha basli olsaydi iyiydi😊Birde youtube izlerken ses daha kisik çikiyo.yazilim arattim yenisi yok dedi bilmiyorum son sürüm kaç.Son olarak wifi usb alici bulmam lazim tek usb oluşu kötü.geçen hafta bir arkadaş forumda 15 tl satiyodu ama tv almamiştim daha 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat1971 -- 3 Ocak 2016; 16:09:56 >
    En net SD yayına sahip kanal TGRT HABER. Kendi uydusu ile o kanalı açın. Seyredin. Çok net olduğunu göreceksiniz. Bir de renk sıcaklık ayarını soğuk olarak seçin. Koyuluk azalacaktır. Ben Eko modunda ve Doğal seçenekte seyrediyorum. Çok memnunum. Blu-ray seyredecek isem Film modunda seyrediyorum. Keyif veriyor.

2x12 Watt ses çıkış gücü var diyor ama pek inandırıcı değil. Benim daha önceki 82 ekran LG'de 2x10 Watt ses gücü var. Daha çok sesi çıkıyor.

Bir de ipucu vereyim. MENU tuşuna bas. 4725 yap. TV hakkında ekrana bazı bilgiler gelecek. En üst satırda bazı rakamlar var. TV'nin çalışma süresini dakika olarak sayıyor. Aldığınızdan beri ne kadar süredir kullandığınızı oradan görebilirsiniz. Ses seçeneklerinde Surround ses seçeneği var. TV'nin USB'sinden DTS sesli DivX film seyretmek isterseniz ses alamıyorsunuz. Ben alamadım. Bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 4 Ocak 2016; 9:38:44 >
    Aslinda hep samsung düşünüyodum ama mutfak için o kadar çok vermek istemedim kısmet vestelmiş.Biraz tereddütüm vardı ses ve görüntü konusunda.Görüntü tatmin edici ama ses olayini equlaizer ayarlariyla çozmeye çaliştim.Biraz daha iyi oldu.kullanma klavuzunda 2×8 watt yaziyo.açiliş ekranina resim falan konabiliyo buda enteresan bir özellik.Ayrica biskey şifreleme menüsüde bulunmasi iyi.tek usb oluşu dezavantaj ama çoklayici takilabiliyomuş.wifi alici bulursam daha güzel olur.Evet gizli menüyü çok eski vestel plazma tvden biliyorum..

2x8 Watt mı yazıyor. Vaşşş. 40 inc TV için düşük bir ses gücü. Kullanma kılavuzuna bakmadım. İnternet sitelerinde bir kaç yerde 2x12 Watt yazıyordu. Demek ki yalanmış. O yüzden sesi benim önceki LG TV'den daha düşükmüş.

Her şeye rağmen yine de tatmin edici bir TV. Uydu menuleri çok kullanuışlı. Kanal silme, kanal taşıma çok kolay. Bu özellikler LG ile kıyaslayınca gerçekten LG'ye 10 basar. Kardeşimde LG 42LB652V var. Uydu özellikleri rezalet. Kanal bile silemiyorsunuz. Kanal arama, bulma sıkıntı.
  • Srs trusurround açık olunca çok daha kaliteli ve yüksek ses alabiliyorsunuz vestel bunu malesef yurt içi pazarinda kapali veriyor tabi istenince aşılmıcak engel yok isteyene pm den yardimci olabilirim bu özellikten mahrum kalinmasin

• quote:

Orijinalden alıntı: NumberOne77

Srs trusurround açık olunca çok daha kaliteli ve yüksek ses alabiliyorsunuz vestel bunu malesef yurt içi pazarinda kapali veriyor tabi istenince aşılmıcak engel yok isteyene pm den yardimci olabilirim bu özellikten mahrum kalinmasin

Slm gizli menüdenmi açacaz.yanliz surround normal menüde var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat1971 -- 5 Ocak 2016; 13:47:32 >
  • Arkaşlar slm bu tv yi kendi kutusundan çikan duvar aski aparatina astiran varmi aranizda.Ben aldiğimda arkadaşim kendi ayağına kurdutturmuştu.Bende kendi evimde mutfağin duvarina astim ama aparatin ayaklari resmen aşaği doğru esnedi.Alttaki iki ayak boşta zaten.sanki çat diye kirilip düşecek hissi veriyo.Müşteri hizmetlerini arayip sorduğumda şimdiye kadar aparatlardan şikayet gelmediğini söyledi.içim rahat değil.Böyle olacağini bilseydim metal aski aparati alirdim...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.