Şimdi Ara

Vernik yüzeyinde iz/yatak yapan kireç ve kir lekeleri [Foto eklendi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Metalik kırmızı gariban boya kaliteli bir Peugeot aracım var. 1 ay kadar şehir dışındaydım ve toplamda 2 ay kadar aracı yıkatamadım. Araç üzerinde başlarda pek önemsemediğim ama sonradan yaptığım keşif ile beni derinden üzen ciddi bir sorun var. En son ve ara sıra aracı normal çeşme suyu yıkayan birisi olarak ve akabinde kurulama yapmadığımdan da olsa gerek, aracın her tarafından akan kireçli su ve toz/kir izleri vernik üzerinde yatak ve iz yapmış. Kolonya, su, sirke hiçbirşey çıkarmadı. Gazyağıda zaten çıkarmıyor sadece maskeliyor. Uzaktan belli değil ama gözünüzü dikip yakından baktığınızda suyun aktığı yol ve içinde kir/toz grubu bu bekleme sürecinde vernikte çıkmayan çok sayıda iz bırakmış, sanki verniği yemiş. Pasta-cila konusunda da güvenebileceğim kimse yok etrafımda. Sizce ne yapmalıyım, işi bitti mi bu boyanın şimdi? Çok üzgünüm.

Kireçli su ve kir verniğe bu kadar sürede kalıcı hasarı nasıl verebiliyor?

Peugeot boya konusunda harbiden Allah'lık bir firma.

Not: Fotoğrafta çok net çıkmadığından fotoğraf atamıyorum. Yine de yakalayabilirsem çekip göndereceğim.

Herkese teşekkürler.

Temsili resim, benimkine çok benziyor. Halka şeklinde veya akış doğrultusunda yol yapan bir iz:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Temmuz 2016; 20:00:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fotoğraf eklendi.
  • Ürününüz gyeon water spot, su lekesi giderici bir üründür, ondan önce sirke de deniyebilirsiniz, beyaz temizlik sirseki ile deneyin, geçmezse dediğim ürün bu işin ürünü, yaya hafif aşındırıcı pasta ile temizlik yapabilirsini kendinizdr.

• 2. fotoğrafı çeken makinede makineymiş

• Marketten alınacak beyaz (normal değil) sirke. 1 litresi 2 lira filandı galiba. Suda gelen kireç lekesinin en kolay, zararsız ve ucuz çözümü.

Döküp, az bekletip yumuşak bir bezle silin ve ne kadar kolay çıktığına şaşırın :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Marketten alınacak beyaz (normal değil) sirke. 1 litresi 2 lira filandı galiba. Suda gelen kireç lekesinin en kolay, zararsız ve ucuz çözümü.

Döküp, az bekletip yumuşak bir bezle silin ve ne kadar kolay çıktığına şaşırın :)

Sirke ile denedim kenarları yani izin oluştuğu akış yolu, yatak çıkmadı hocam. Galiba verniği yemiş ama piyasadaki tüm araçlar hasbelkader yıkanana kadar zaten bu halde. Ayrıca benzinlikler hatta 25-30 lira verip yıkama yaptırdığınız adamlar bile kuyu suyu kullanıyor ve illa ki kurulamayan bir yerler bırakıyorlar. Çok canımı sıktı. Zaten vernik çok dandik, bir de bu çıktı şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Ürününüz gyeon water spot, su lekesi giderici bir üründür, ondan önce sirke de deniyebilirsiniz, beyaz temizlik sirseki ile deneyin, geçmezse dediğim ürün bu işin ürünü, yaya hafif aşındırıcı pasta ile temizlik yapabilirsini kendinizdr.

Pasta konusunda ortamım yok hocam, tecrübe ve malzeme verseniz bile uygulama ortamım yok. Ama Gyeon'un Q2M Water Spot ürününü duymamıştım, nerden bulabilirim emin değilim. Bulursam galiba 50-60 lira gibi bir maliyeti var bir sprey şişenin. Doğrudan direkt uyguluyoruz değil mi pasta-kil-wax vesair yapmadan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıkıp siliyorsunuz, bu leker için kullanılan bir ürün. 50 lira civarında bir fiyatı var, artı kargo ücreti gelir, yada herhangi bir pasta alıp elinizle hafif ovalayarak yapın, yada evde bulunan cif tarzı bir ürün ile çok etrafa yaymadan çok üstüne bastırmadan temizlemeyi deneyin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.